Паста з сьомгою у вершковому соусі – 8 рецептів приготування

Ніжна паста в поєднанні з благородною червоною рибою – страва для багатого святкового столу. Але при бажанні його рецепт можна спростити і повторити для повсякденного обіду. Саме такі варіанти пасти з сьомгою у вершковому соусі опубліковані далі.

Паста зі слабосоленої сьомгою у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • якісні тальятелле – 230 – 250 м;
  • слабосолона сьомга – 100 – 120 г;
  • вершки середньої жирності – 1 повний стакан;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло оливи – 1 ч. ложка;
  • сіль і зелень.

Чим жирніше будуть використовуватися вершки для приготування такої страви, тим ніжніше, густіше вийде соус.

Якщо немає необхідності суворо стежити за калорійністю частування, варто взяти молочний продукт для збивання (33 %). Жирні вершки і дозволять прискорити процес приготування соусу, так як швидко густішають.

Приготування:

  • Дрібні шматочки цибулі зарумянить на олії. При цьому вони не повинні підгоріти.
  • Влити молочний продукт. Закип’ятити масу і відразу зменшити нагрів плити.
  • Відправити в вершки шматочки риби.
  • Готувати до загустіння маси.
  • Окремо зварити макарони.
  • Змішати соус і макарони.

Доповнити пасту з солоною сьомгою зеленню. Можна досолити страву на свій смак.

З копченою рибою

Інгредієнти:

  • спагетті – 350 – 380 г;
  • копчена сьомга – 300 – 350 г;
  • в’ялені помідори – 7 – 8 шматочків;
  • перець чилі – 1 стручок;
  • вершки – 1,5 ст.;
  • біле сухе вино – ½ ст.;
  • сіль, пахучі трави.

Приготування:

  • Відварити макарони.
  • У каструлі з товстим дном розігріти вершки. Відразу ввести в них алкогольний напій. Томити 6 – 7 хвилин.
  • Посолити, всипати ароматні трави.
  • Додати 2 десертні ложки масла від в’ялених помідорів і самі подрібнені овочі.
  • Всипати дуже дрібні шматочки перцю без насіння.
  • Залишити масу на плиті, поки вона не загусне.
Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді

Викласти на порційні тарілки спагетті. Зверху залити їх оригінальним соусом. На кожну порцію висипати по жмені кубиків копченої риби.

Готуємо з сиром

Інгредієнти:

  • макарони твердих сортів – півкіло;
  • сира сьомга – 2 середніх стейка;
  • цибуля – 3 шт.;
  • біле вино (обов’язково – сухе!) – ½ Ст.;
  • вершки будь-якої жирності – 1 повний стакан;
  • плавлений сир – 80 г;
  • «Пармезан» – 100 – 120 г;
  • масло оливи – 2 дес. ложки;
  • топлений вершковий жир – 1 дес. ложка;
  • цукор-пісок – 1 ч. ложка;
  • зелень кропу і сіль.

Приготування:

  • Зарумянить дрібні шматочки цибулі на суміші масел. Додати солодкий пісок.
  • Рибу без кісток і шкіри порубати кубиками.
  • Перемістити сьомгу до цибулі і готувати продукти разом ще 6 – 7 хвилин.
  • Після введення вина потомити масу ще чверть години на маленькому вогні.
  • Окремо гарячі вершки змішати з плавленим сиром. Дати останньому повністю розійтися. Посолити і додати кріп.
  • Залити цим соусом рибу.
  • Окремо зварити макарони до стану аль денте.
  • Відправити їх (попередньо відкинувши на друшляк) в соус з рибою.
  • Готувати ще 3 – 4 хвилини.

Вийшло частування засипати подрібненим «Пармезаном» і рубаним кропом.

Паста з сьомгою у вершково-томатному соусі

Інгредієнти:

  • паста fusilli – 250 – 270 г;
  • стейк сьомги – 1 шт.;
  • м’якоть томатів – 1 повний стакан;
  • жирні вершки – 3 десертні ложки;
  • оливки – 8 – 9 шт.;
  • масло оливи – 2 десертні ложки;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, сухі середземноморські трави, цукор.

Приготування:

  • Обсмажити на олії цілі, злегка роздавлені ложкою часникові часточки. Як тільки жир стане ароматним, викинути їх.
  • На цьому маслі засмажити середнього розміру рибні шматочки.
  • Коли сьомга посвітлішає, додати овочеву м’якоть. Посолити. Всипати всі вибрані спеції. Їх склад можна змінювати.
  • Влити вершки. Додати половинки оливок без кісточок.
  • Тушкувати соус до бажаної густоти без кришки.
  • Окремо зварити пасту.
Дивіться також:  Плов в казані – 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

Подати макаронні вироби з соусом.

З додаванням креветок

Інгредієнти:

  • макарони Barilla – 250 – 300 г;
  • філе сьомги – 250 г;
  • креветки (очищені) – 250 г;
  • цибуля – 1 невелика головка;
  • вершки середньої жирності – 1 повний стакан;
  • «Пармезан» – 50 – 60 г;
  • сушений орегано і базилік – по щіпці;
  • сіль, масло оливи.

Приготування:

  • Щоб приготувати пасту з червоною рибою і морепродуктами, насамперед потрібно дрібно порізати сьомгу і креветки.
  • Засмажити підготовлені інгредієнти разом з маленькими шматочками цибулі до готовності.
  • Влити вершки. Додати сухі трави. Все посолити.
  • Томити соус до бажаного ступеня загущення.

Подати отриману масу з заздалегідь відварену пастою.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • свіжа риба – півкіло;
  • вершки будь-якої жирності – 1,5 ст.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 1 шматочок;
  • паста – 300 – 350 г;
  • суміш материнки, чебрецю, базиліка (у сухому вигляді) – 2 щіпки;
  • сіль.

Приготування:

  • В режимі випічки на вершковому жирі зарумянить шматочки цибулі.
  • Додати рибні скибочки. Посмажити продукти разом до готовності сьомги.
  • Залити все вершками зі спеціями. Посолити.
  • Готувати в тому ж режимі до загустіння соусу.

Подати його окремо звареної пастою.

Паста з сьомгою в вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • паста – 200 – 230 г;
  • сьомга – 250 г;
  • вершки (20%) – 2/3 склянки;
  • розтоплене вершкове і оливкове масла – по 40 мл;
  • часник – 4 – 5 зубків;
  • свіжа/сушена зелень і сіль.

Приготування:

  • Зварити макарони з маслом оливи.
  • Сьомгу дрібно порубати. Обсмажити до готовності на вершковому жирі.
  • Потихеньку залити рибу вершками. Довести масу до кипіння, після чого зменшити нагрів плити. Інгредієнти повинні нудитися і злегка подкипать, але не вирувати.
  • Додати дрібні шматочки часнику, сіль, зелень.
  • Через 5 – 6 хвилин перекласти в соус чи пасту.
Дивіться також:  Картопля по-селянськи, запечена в духовці – 10 смачних рецептів приготування

Прогріти блюдо пару хвилин і розкласти по порційних тарілках.

Як приготувати зі шпинатом

Інгредієнти:

  • паста – 300 – 350 г;
  • сьомга – 250 – 270 г;
  • шпинат (підійде і свіжий продукт, і з морозилки) – 300 – 320 г;
  • вершки (20%) – 2/3 ст.;
  • сік лайма/лимона – 1 десертна ложка;
  • подрібнений «Пармезан» – ½ ст.;
  • мелена орегано, мускатний горіх, сіль, білий перець, олія.

Приготування:

  • Довільно нарізати рибне філе. Збризнути соком цитруса.
  • Обсмажити на сильному вогні на будь-якому маслі. Але краще використовувати оливкову олію.
  • Додати всі спеції і вершки. Посолити.
  • Через 10 – 12 хвилин всипати порізаний шпинат. Розморожувати його не потрібно.
  • Приготувати Пасту до стану аль денте.

Готові макаронні вироби змішати з соусом. Присипати сиром.

Прокрутка до верху