Ніжна паста в поєднанні з благородною червоною рибою – страва для багатого святкового столу. Але при бажанні його рецепт можна спростити і повторити для повсякденного обіду. Саме такі варіанти пасти з сьомгою у вершковому соусі опубліковані далі.
Паста зі слабосоленої сьомгою у вершковому соусі
Інгредієнти:
- якісні тальятелле – 230 – 250 м;
- слабосолона сьомга – 100 – 120 г;
- вершки середньої жирності – 1 повний стакан;
- цибуля – 1 шт.;
- масло оливи – 1 ч. ложка;
- сіль і зелень.
Чим жирніше будуть використовуватися вершки для приготування такої страви, тим ніжніше, густіше вийде соус.
Якщо немає необхідності суворо стежити за калорійністю частування, варто взяти молочний продукт для збивання (33 %). Жирні вершки і дозволять прискорити процес приготування соусу, так як швидко густішають.
Приготування:
- Дрібні шматочки цибулі зарумянить на олії. При цьому вони не повинні підгоріти.
- Влити молочний продукт. Закип’ятити масу і відразу зменшити нагрів плити.
- Відправити в вершки шматочки риби.
- Готувати до загустіння маси.
- Окремо зварити макарони.
- Змішати соус і макарони.
Доповнити пасту з солоною сьомгою зеленню. Можна досолити страву на свій смак.
З копченою рибою
Інгредієнти:
- спагетті – 350 – 380 г;
- копчена сьомга – 300 – 350 г;
- в’ялені помідори – 7 – 8 шматочків;
- перець чилі – 1 стручок;
- вершки – 1,5 ст.;
- біле сухе вино – ½ ст.;
- сіль, пахучі трави.
Приготування:
- Відварити макарони.
- У каструлі з товстим дном розігріти вершки. Відразу ввести в них алкогольний напій. Томити 6 – 7 хвилин.
- Посолити, всипати ароматні трави.
- Додати 2 десертні ложки масла від в’ялених помідорів і самі подрібнені овочі.
- Всипати дуже дрібні шматочки перцю без насіння.
- Залишити масу на плиті, поки вона не загусне.
Викласти на порційні тарілки спагетті. Зверху залити їх оригінальним соусом. На кожну порцію висипати по жмені кубиків копченої риби.
Готуємо з сиром
Інгредієнти:
- макарони твердих сортів – півкіло;
- сира сьомга – 2 середніх стейка;
- цибуля – 3 шт.;
- біле вино (обов’язково – сухе!) – ½ Ст.;
- вершки будь-якої жирності – 1 повний стакан;
- плавлений сир – 80 г;
- «Пармезан» – 100 – 120 г;
- масло оливи – 2 дес. ложки;
- топлений вершковий жир – 1 дес. ложка;
- цукор-пісок – 1 ч. ложка;
- зелень кропу і сіль.
Приготування:
- Зарумянить дрібні шматочки цибулі на суміші масел. Додати солодкий пісок.
- Рибу без кісток і шкіри порубати кубиками.
- Перемістити сьомгу до цибулі і готувати продукти разом ще 6 – 7 хвилин.
- Після введення вина потомити масу ще чверть години на маленькому вогні.
- Окремо гарячі вершки змішати з плавленим сиром. Дати останньому повністю розійтися. Посолити і додати кріп.
- Залити цим соусом рибу.
- Окремо зварити макарони до стану аль денте.
- Відправити їх (попередньо відкинувши на друшляк) в соус з рибою.
- Готувати ще 3 – 4 хвилини.
Вийшло частування засипати подрібненим «Пармезаном» і рубаним кропом.
Паста з сьомгою у вершково-томатному соусі
Інгредієнти:
- паста fusilli – 250 – 270 г;
- стейк сьомги – 1 шт.;
- м’якоть томатів – 1 повний стакан;
- жирні вершки – 3 десертні ложки;
- оливки – 8 – 9 шт.;
- масло оливи – 2 десертні ложки;
- часник – 3 зубчики;
- сіль, сухі середземноморські трави, цукор.
Приготування:
- Обсмажити на олії цілі, злегка роздавлені ложкою часникові часточки. Як тільки жир стане ароматним, викинути їх.
- На цьому маслі засмажити середнього розміру рибні шматочки.
- Коли сьомга посвітлішає, додати овочеву м’якоть. Посолити. Всипати всі вибрані спеції. Їх склад можна змінювати.
- Влити вершки. Додати половинки оливок без кісточок.
- Тушкувати соус до бажаної густоти без кришки.
- Окремо зварити пасту.
Подати макаронні вироби з соусом.
З додаванням креветок
Інгредієнти:
- макарони Barilla – 250 – 300 г;
- філе сьомги – 250 г;
- креветки (очищені) – 250 г;
- цибуля – 1 невелика головка;
- вершки середньої жирності – 1 повний стакан;
- «Пармезан» – 50 – 60 г;
- сушений орегано і базилік – по щіпці;
- сіль, масло оливи.
Приготування:
- Щоб приготувати пасту з червоною рибою і морепродуктами, насамперед потрібно дрібно порізати сьомгу і креветки.
- Засмажити підготовлені інгредієнти разом з маленькими шматочками цибулі до готовності.
- Влити вершки. Додати сухі трави. Все посолити.
- Томити соус до бажаного ступеня загущення.
Подати отриману масу з заздалегідь відварену пастою.
В мультиварці
Інгредієнти:
- свіжа риба – півкіло;
- вершки будь-якої жирності – 1,5 ст.;
- цибуля – 1 шт.;
- вершкове масло – 1 шматочок;
- паста – 300 – 350 г;
- суміш материнки, чебрецю, базиліка (у сухому вигляді) – 2 щіпки;
- сіль.
Приготування:
- В режимі випічки на вершковому жирі зарумянить шматочки цибулі.
- Додати рибні скибочки. Посмажити продукти разом до готовності сьомги.
- Залити все вершками зі спеціями. Посолити.
- Готувати в тому ж режимі до загустіння соусу.
Подати його окремо звареної пастою.
Паста з сьомгою в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
- паста – 200 – 230 г;
- сьомга – 250 г;
- вершки (20%) – 2/3 склянки;
- розтоплене вершкове і оливкове масла – по 40 мл;
- часник – 4 – 5 зубків;
- свіжа/сушена зелень і сіль.
Приготування:
- Зварити макарони з маслом оливи.
- Сьомгу дрібно порубати. Обсмажити до готовності на вершковому жирі.
- Потихеньку залити рибу вершками. Довести масу до кипіння, після чого зменшити нагрів плити. Інгредієнти повинні нудитися і злегка подкипать, але не вирувати.
- Додати дрібні шматочки часнику, сіль, зелень.
- Через 5 – 6 хвилин перекласти в соус чи пасту.
Прогріти блюдо пару хвилин і розкласти по порційних тарілках.
Як приготувати зі шпинатом
Інгредієнти:
- паста – 300 – 350 г;
- сьомга – 250 – 270 г;
- шпинат (підійде і свіжий продукт, і з морозилки) – 300 – 320 г;
- вершки (20%) – 2/3 ст.;
- сік лайма/лимона – 1 десертна ложка;
- подрібнений «Пармезан» – ½ ст.;
- мелена орегано, мускатний горіх, сіль, білий перець, олія.
Приготування:
- Довільно нарізати рибне філе. Збризнути соком цитруса.
- Обсмажити на сильному вогні на будь-якому маслі. Але краще використовувати оливкову олію.
- Додати всі спеції і вершки. Посолити.
- Через 10 – 12 хвилин всипати порізаний шпинат. Розморожувати його не потрібно.
- Приготувати Пасту до стану аль денте.
Готові макаронні вироби змішати з соусом. Присипати сиром.