Пастрома з курки – це смачний делікатес, який в магазині коштує недешево. Заощадити і одночасно порадувати членів сім’ї можна пастромой, приготовленої в домашніх умовах.
Простий рецепт пастроми з курки в духовці
Для приготування пастроми в духовці потрібно мінімальний набір продуктів. Делікатес, приготований за цим рецептом, виходить соковитим і ароматним. М’ясо можна подавати як самостійне блюдо у вигляді нарізки або додавати в салати.
Інгредієнти:
- куряча грудка — 0,4 кг;
- часник — 2 зубчики;
- мед — 20 г;
- соняшникова олія — 35 г;
- куркума — ½ ч. л.;
- мускатний горіх — ¼ частину;
- солодкий мелений перчик — 5 м;
- сіль — за смаком.
Приготування:
- Прокип’ятіть воду, охолодіть її і додайте в неї 1 ч. л. солі. Получившимся сольовим розчином залийте грудку і залиште в холодильнику як мінімум на 3 години.
- Дістаньте з розчину м’ясо і дайте йому висохнути.
- У мисці змішайте масло, мед, пропущений через прес часник і інші спеції. Повністю умочіть грудку в отриманій суміші і залиште на 30 хвилин, щоб вона замаринувалась.
- Розігрійте духовку до 210°С.
- Викладіть м’ясо один на одного, так щоб вийшла форма ковбаски, зв’яжіть шматки між собою товстою ниткою.
- Деко застелити фольгою, викладіть м’ясо, полийте його маринадом.
- Помістіть деко в духовку. Через 25 хвилин м’ясо приготується, але не поспішайте діставати його з духовки, м’ясо має повністю охолонути. Після повного охолодження м’ясо готове до вживання.
Якщо в процесі приготування маринад підгорів, не лякайтеся: на смакових якостях це не позначиться. М’ясо, приготоване за цим рецептом, виходить низькокалорійним: якщо не переборщувати з приправами, його можна буде віднести навіть до дитячого меню.
Готуємо в мультиварці
Урізноманітнити святковий стіл можна пастромой, приготовленої в мультиварці. Це блюдо дуже апетитно виглядає у складі м’ясної тарілки.
Для приготування домашнього делікатесу знадобиться наступний набір продуктів:
- куряча грудка — 0,5 кг;
- сіль — 40 г;
- мелений перець — 1 ч. л.;
- вода — 1000 мл
Етапи приготування:
- Сіль розчинити у холодній воді і помістити туди філейну частину. Філе повинно знаходитися в розчині від 3 до 24 годин.
- По закінченню часу грудку потрібно обваляти в перці.
- Робимо з філейної частини рулет, закріплюємо його нитками. Лишаємо в такому вигляді маринуватися пару годин.
- Дно мультиварки потрібно змастити маслом, покласти туди курку, закрити кришку.
- Виставляємо максимальну температуру, зазвичай це 160°С, і забуваємо про м’ясо на 15 хвилин.
- По закінченню часу залишаємо пастрому остигати в мультиварці.
Охолоджену пастрому потрібно нарізати скибочками товщиною близько 1,5 см і подавати в якості м’ясної нарізки.
З соєвим соусом
Ароматне і соковите куряче м’ясо, приготоване за цим рецептом, нагадує шинку.
Інгредієнти:
- частина філе курки — 300 г;
- молоко — 1 стакан;
- сіль — 1 щіпка;
- паприка — 5 м;
- мускатний горіх — ½ ч. л.;
- соєвий соус — 45 р.
Приготування:
- Грудка замочується в молоці 2 години.
- Для маринаду необхідно змішати всі інгредієнти, що залишилися.
- Виймаємо курку з молока, витираємо паперовим рушником. З’єднанням її з маринадом і залишаємо на 25 хвилин.
- М’ясні шматочки складаємо між собою і обмотуємо товстою ниткою.
- Прибираємо пастрому в духовку, розігріту до 180°С, хвилин на 20.
Коли пастрома охолоне, можна буде приступати до трапези.
Пастрома з курячої грудки в рукаві
З курячої грудки можна приготувати смачну і соковиту пастрому. Такий виріб від аналогічних магазинних продуктів відрізняється корисністю. Самостійно можна відстежити якість використовуваної продукції і склад спецій, в результаті чого кожного разу отримувати новий смак.
Продукти:
- грудка — 1 шт.;
- розмарин — 3 гілочки;
- сіль — 1 ст. л.;
- вода — 400 мл;
- ялівець, перець.
Рецепт:
- Змішайте воду з сіллю, покладіть туди філе.
- Змішайте спеції, обваляйте в них м’ясо і зав’яжіть останнім рулетом.
- Покладіть м’ясо в рукав для запікання, зверху покладіть розмарин.
- Надішліть м’ясо запікатися в духовку на 15 хвилин.
Не діставайте відразу м’ясо, залиште його на пру годин, щоб воно просочилося спеціями.
Пастрома для тих, хто на дієті
Куряча пастрома – це цілком дієтичне блюдо, якщо приготувати його за таким рецептом.
Для приготування диететического ласощі будуть потрібні наступні інгредієнти:
- філе — 1 шт.;
- гірчиця — 10 г;
- паприка — 2 ст. л.;
- червоний перець — 2 г;
- орегано — 5 м;
- олія з оливок — 30 г;
- вода — 0,5 л;
- сіль — 25 р.
Приготування:
- Сіль змішуємо з водою, відправляємо в розчин грудку.
- В окремій мисці змішуємо всі спеції, за бажанням можна додати базилік, куркума або коріандр.
- М’ясо виймаємо з розчину і витираємо його. Обвалюємо в маринаді, залишаємо так на пару годин.
- Через пару годин відправляємо м’ясо в духовку, яку розігріли до 250°С. При такій високій температурі грудка приготується за 15 хвилин.
- Через 2 години пастрома охолоне, після чого її потрібно буде прибрати в холодильник. І тільки після цього страву можна їсти.
Калорійність такого делікатесу – всього 70 калорій на 100 грам.
Рецепт для любителів гострих страв
Любителі гостренького можуть приготувати пастрому за цим рецептом. Таке блюдо вони точно оцінять.
Інгредієнти:
- грудка — 2 шт.;
- вода — 1 склянка;
- мед — 1 ч. л.;
- сіль — 35 г;
- часник — 5 зубчиків;
- паприка, перець, мускатний горіх, олія — на-віч.
Приготування:
- Замочіть м’ясо у воді з сіллю. Через 8 годин висушіть його.
- Кожен м’ясної шматочок обмотайте ниткою.
- З’єднайте інші компоненти. Отриманою масою обробіть м’ясо.
- Надішліть рулетики в духову шафу на 20 хвилин.
Пастрома подається після повного охолодження (цей процес займе кілька годин).
Пастрома з курки «Забудьте про ковбасу»
Забути про ковбасу магазинного виробництва допоможе домашня корисна пастрома.
Продукти:
- філе — 0,5 кг;
- часник — 3 зубчики;
- рослинна олія — 60 г;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Подрібнений часник з’єднанням зі спеціями та олією.
- Отриманою сумішшю змащуємо м’ясо, даємо ему1 годину замаринуватися.
- Розігріваємо духовку до 200°С.
- Викладаємо м’ясо на деко і відправляємо запікатися. Грудка запечеться за 15 хвилин.
- Через 4 години можна відкривати дверцята.
Пастрома — це те блюдо, яке може стати коронним на святковому столі. Варіантів приготування делікатесу маса, і всі вони відрізняються один від одного смаком. Приготуйте відразу з кількох рецептами, щоб вибрати підходящий для себе варіант. Удачі в кулінарних звершеннях!