Пастуший пиріг – 7 рецептів приготування

Традиційний англійський пастуший пиріг

Традиційний англійський пастуший пиріг готується на основі баранини або свинини.

Для роботи знадобиться:

  • 500 г м’яса;
  • 700 г картоплі;
  • 120 г твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • цибулина;
  • кілька часникових зубчиків;
  • томатне пюре;
  • сіль і приправи.

Послідовність роботи:

  • Зварити картоплю, посолити, потовкти в пюре.
  • Додати молоко, вершкове масло і тертий сир, залишивши трохи для присипки, а потім вбити яйця і вимісити до однорідності.
  • Обсмажити подрібнену цибулю і часник, потім додати фарш і томатну пасту, посолити, поперчити і продовжити готування.
  • Викласти у форму половину картопляної маси, розподілити начинку і накрити рештою пюре.
  • Посипати пиріг з сиром і відправити в духовку запікатися.

Готовий пастуший пиріг перед подачею на стіл можна посипати рубаною свіжої зеленню.

Дивіться також:  Деруни з грибами – 7 рецептів