Традиційний англійський пастуший пиріг
Традиційний англійський пастуший пиріг готується на основі баранини або свинини.
Для роботи знадобиться:
- 500 г м’яса;
- 700 г картоплі;
- 120 г твердого сиру;
- 2 яйця;
- 100 мл молока;
- 50 г вершкового масла;
- цибулина;
- кілька часникових зубчиків;
- томатне пюре;
- сіль і приправи.
Послідовність роботи:
- Зварити картоплю, посолити, потовкти в пюре.
- Додати молоко, вершкове масло і тертий сир, залишивши трохи для присипки, а потім вбити яйця і вимісити до однорідності.
- Обсмажити подрібнену цибулю і часник, потім додати фарш і томатну пасту, посолити, поперчити і продовжити готування.
- Викласти у форму половину картопляної маси, розподілити начинку і накрити рештою пюре.
- Посипати пиріг з сиром і відправити в духовку запікатися.
Готовий пастуший пиріг перед подачею на стіл можна посипати рубаною свіжої зеленню.