Печена картопля в духовці – 10 рецептів приготування

Печена картопля в духовці – надзвичайно смачне і ситне блюдо, що підходить для будь-якого випадку, будь то свято або просто обід. Спробуйте приготувати його не просто так, а з додаванням інших інгредієнтів.

Картопля, печена в духовці часточками

Картопля, печена в духовці часточками – найпоширеніший варіант.

Він виходить ароматним і красивим, за рахунок приправ.

Необхідні продукти:

  • кілограм картоплі;
  • будь-які спеції на свій смак;
  • дві маленькі ложки оливкової або рослинного масла.

Процес приготування:

  • Картоплю необхідно ретельно промити. Її можна приготувати зі шкіркою, особливо якщо бульби молоді, або її очистити.
  • Нарізаємо, спочатку навпіл, а потім кожну половину ще на дві частини, так щоб утворилися часточки.
  • Добре присипаємо їх спеціями. Відмінно підійде вже готова приправа для картоплі, тоді страва не доведеться солити. Чи можна присипати прованськими травами.
  • Вливаємо трохи олії і перемішуємо руками, так, щоб компонент рівномірно розподілився по шматочкам.
  • Відправляємо на деко і тримаємо близько 30 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.

Готуємо в мундирі у фользі

Картопля в фользі – страва для тих, хто хоче правильно харчуватися.

Така теплова обробка максимально зберігає корисні властивості овоча.

Необхідні продукти:

  • кілька гілочок розмарину;
  • спеції за бажанням;
  • 5-6 бульб картоплі;
  • дві ложечки масла рослинного.

Процес приготування:

  • Бульби добре відмийте, бажано застосувавши щітку, щоб не залишилося слідів бруду.
  • Викладіть на кожен шматочок фольги, промажте його маслом, оберніть розмарином. Використовувати розмарин необов’язково, його цілком можна замінити спеціями, наприклад, сіллю, перцем, сушеними травами.
  • Оберніть картоплю фольгою, так щоб не було просвітів, викладіть у форму і приберіть в духовку на 40 хвилин, нагріваючи його до 220 градусів. Картопля в мундирі також можна покрити спеціями та олією вже при подачі на стіл, дивіться, як вам більше подобається.
Дивіться також:  Солодка картопля Батат – 7 рецептів приготування

Печена картопля з начинкою з сиру

Сир – ідеальне доповнення до будь-якої страви, тому і запечена картопля з ним виходить просто чудовою.

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг твердого сиру;
  • приблизно кілограм картоплі;
  • маленька упаковка вершкового масла;
  • спеції та зелень на свій смак.

Процес приготування:

  • Бульби добре промиваємо, прибираємо бруд, викладаємо на деко і запікаємо близько 60 хвилин на 200 градусах.
  • В цей час дрібно нарізаємо зелень, бажано кріп і натираємо сир на дрібній тертці, щоб він швидше розплавився.
  • Запечену картоплю швидко розрізаємо в середині, прибираємо трохи м’якоті, наповнюємо шматочком вершкового масла, приправами, потім тертим сиром і зеленню. Робити це потрібно поки гарячий картопля і відразу ж подавати на стіл.

Простий рецепт з часником

Необхідні продукти:

  • близько кілограма картоплі;
  • два зубчики часнику;
  • спеції на свій смак;
  • дві ложечки масла рослинного.

Процес приготування:

  • Картопля промиваємо, чистити його не потрібно. Нарізаємо спочатку навпіл, а потім ще раз навпіл, щоб утворилися часточки.
  • Складаємо в ємність, присипаємо обраними спеціями або готової приправою, вливаємо олію і кладемо роздавлений часник. Добре все перемішуємо і даємо постояти близько 20 хвилин для просочення.
  • Деко з картоплею прибираємо на 30 хвилин у духовку, заздалегідь прогріту до 200 градусів.

З печерицями

Класичне поєднання картоплі з грибами улюблене багатьма.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг печериць;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • кілограм картоплі;
  • ложечка рослинного масла.

Процес приготування:

  • Як завжди, починаємо з підготовки картоплі, її необхідно добре промити, потім нарізати на шматочки будь-якого розміру.
  • Приправляємо спеціями, обмазуємо в рослинному маслі, так щоб всі шматочки були рівномірно покриті. Прибираємо в духовку на 30 хвилин, прогрів її до 200 градусів.
  • Поки йде запікання подрібнюємо гриби, обсмажуємо їх на сковороді до повного випаровування рідини. За смаком можна додати цибулю.
  • Як тільки картопля почне рум’янитися, покриваємо його грибами і тримаємо ще п’ять хвилин до готовності.
Дивіться також:  Хашлама з баранини – 6 смачних рецептів приготування

Картопля – гармошка в духовці

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • кілограм картоплі;
  • приправи за своїм смаком;
  • 150 грам бекону.

Процес приготування:

  • Очищаємо картоплю від шкірки, добре промиваємо і відразу ж приправляємо спеціями.
  • Гострим тонким ножем робимо зверху на картоплю надрізи приблизно на половину товщини.
  • Бекон нарізаємо на скибочки, сир натираємо на дрібній тертці.
  • Скибочки бекону поміщаємо в зроблені надрізи картоплю і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на 30 хвилин.
  • Через це час присипаємо бульби сиром і ставимо ще буквально на пару хвилин, щоб він розплавився.

Печена з салом

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • кілограм картоплі;
  • близько 200 грамів сала.

Процес приготування:

  • Бульби не очищаємо, а тільки добре промиваємо і розрізаємо на дві половини.
  • Кожну половинку натираємо обраними спеціями і кладемо на неї шматочок сала, який прикріплюється до картоплі за допомогою зубочистки.
  • Випікаємо близько 40 хвилин в духовці, прогрітій до 180 градусів. Страва подається відразу, поки гаряче.

Як приготувати з куркою

Необхідні продукти:

  • близько 8 бульб картоплі;
  • кілограм курки – будь-які частини або цільна тушка;
  • спеції на свій смак;
  • чотири ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Якщо у вас ціла курка, то її необхідно промити. Картоплю очищаємо і нарізаємо на скибочки будь-якого розміру.
  • Присипаємо м’ясо і картоплю обраними спеціями, поливаємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо все на деко або форму.
  • Прикриваємо фольгою інгредієнти, які готуємо в духовці близько 50 хвилин на 180 градусах, після чого фольгу розрізаємо і даємо постояти страви ще 15 хвилин до утворення рум’яності.

Картопля по-селянськи в духовці

Необхідні продукти:

  • кілограм картоплі;
  • приправи за смаком, зелень;
  • дві ложки рослинної олії.
Дивіться також:  Швидкий пиріг – 8 простих і смачних рецептів на швидку руку

Процес приготування:

  • Дуже добре промиваємо бульби, прибираємо бруд, нарізаємо їх на часточки. Спочатку навпіл, а потім ще раз.
  • Присипаємо сіллю, перцем, травами або готової приправою для картоплі, промазуємо рослинним маслом, щоб воно розподілилося рівномірно.
  • Викладаємо шкіркою вниз на деко і готуємо близько 40 хвилин на 180 градусах.

В мішку для запікання

Необхідні продукти:

  • свіжа зелень і спеції за смаком;
  • кілограм картоплі, бажано молодий;
  • дві ложки рослинної олії;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Ретельно очищаємо картоплю за допомогою щітки, так щоб не залишилося бруду, промиваємо під прохолодною водою.
  • У миску покласти нарізаний часник, зелень, спеції, наприклад сіль, перець і зазначена кількість рослинного масла. Все добре перемішуємо.
  • У цю масу викласти чистий картопля, втерти її в бульби, вони повинні бути покриті цим маринадом.
  • Перекладаємо картоплю в пакет для запікання, закриваємо його і робимо кілька проколів, потім доводимо до готовності в духовці на 180 градусів протягом 50 хвилин. Залежно від розміру бульб може знадобитися більше або менше часу.
Прокрутка до верху