Печінковий торт – дуже смачний та оригінальний спосіб приготування курячої, свинячої чи яловичої печінки. Крім печінки, яка є корисним, смачним і недорогим продуктом, рецепт універсальний: може виступати як закуска або основна страва для святкового столу та сімейної трапези.
Покроковий рецепт торта з курячої печінки
У даному рецепті вам пропонується приготувати з курячої печінки чудову страву – торт. Печінка як продукт із специфічним смаком подобається не всім, особливо дітям. Але смак ніжного печива, що тане в роті, – це зовсім інша справа. У вас вийде страва не лише для сімейної вечері, а й для святкового столу. Готувати такий торт краще із охолодженої курячої печінки, а не замороженої.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Куряча печінка – 600 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Мука – 3 ст.л.
- Часник – 4 зубчики
- Майонез – 300 гр.
- Сіль за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Калорії: 141 ккал Білки: 8.4 г Жири: 7.9 г Вуглеводи: 9.4 г
Процес приготування:
Як приготувати смачний печінковий торт? Курячу печінку промийте проточною водою, одночасно видаляючи жовчні протоки, що залишилися. Потім покладіть її в друшляк або на паперовий рушник, щоб видалити зайву рідину.
Підготовлену печінку помістіть у чашу блендера. Додайте до неї дрібно нашатковану цибулю та яйця і подрібніть до однорідного стану.
Потім отриману масу посипте сіллю та спеціями на свій смак, додайте потрібну кількість борошна і за 30 секунд перемішайте до стану «без грудочок». Тісто перелийте в окремий посуд і залиште на 10-15 хвилин, щоб борошно дало клейковину.
Добре розігрійте сковорідку з олією. Випікайте з приготовленого тіста тонкі млинці за загальноприйнятими правилами. Тільки перевертайте млинці акуратно та широкою лопаткою, щоб не порвалися.
Поки смажаться млинці, почистіть цибулини та моркву. Цибулю наріжте на маленькі кубики, а моркву подрібніть на великій тертці. Овочі посмажте до повної готовності на іншій сковорідці.
Потім, після випікання млинців печінки, приготуйте соус для торта. В окремій ємності змішайте майонез із подрібненим на часнику часником і обсмаженими морквою та цибулею, тільки олію з овочів відіжміть.
Сформуйте печінковий торт на великій гарній страві, змащуючи кожен млинець приготованою начинкою. Торт зверху та з боків помажте майонезом і посипте подрібненою зеленню. Залишіть приготовлений торт для просочення на 1–2 години, але краще на 10–12 годин, тоді він буде ще смачнішим.
Смачного!
Класичний рецепт торта з яловичої печінки
У даному рецепті вам пропонується класичний спосіб приготування печінкового торта з яловичої печінки, на основі якого ви можете зробити інші варіанти цієї пікантної закуски. Рецепт швидкий та нескладний.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0.5 кг.
- Яйце, цибуля – по 2 шт.
- Часник – 3-4 зубки.
- Мука – 3 ст. л.
- Молоко – 1 ст.
- Майонез – 250 г.
- Плавлення сирки – 2 шт.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичу печінку очистіть від плівок та жовчних проток і розріжте на шматки. Помістіть їх у миску і на 3 години залийте молоком, щоб пішла гіркота.
2. Почистіть цибулини та розріжте їх на шматочки.
3. Після закінчення цього часу печінку добре промийте холодною водою, обсушіть паперовим рушником і перекрутіть разом із цибулею на м’ясорубці із середньою решіткою.
4. В окремому посуді збийте за допомогою міксера курячі яйця. Потім додайте до них вказану в рецепті кількість борошна та молока та перемішайте до однорідного стану.
5. Отриману масу перелийте до перекрученої печінки та замісіть тісто. Густота його має бути більшою, ніж для звичайних млинців.
6. З приготовленого тіста посмажте на розігрітій олії млинці. Вони мають бути тонкими. Млинці перевертайте за допомогою широкої лопатки, щоб зберегти їхню цілісність. Приготовані млинці трохи охолодіть.
7. Потім приготуйте прошарок для торта. Натріть на великій тертці плавлені сирки. Додайте до них подрібнений часник, майонез і чорний мелений перець, і цю масу добре перемішайте.
8. Для «складання» печінкового торта візьміть велику плоску тарілку і на неї складіть всі млинці, змащуючи кожен приготованим сирним прошарком.
9. Посипте торт зверху натертим сиром та дрібно нарізаною свіжою зеленню.
10. Торт прикрийте шматочком харчової плівки і поставте на 2–3 години в холодильник, щоб він добре просочився майонезом та часником.
11. У вас вийшла гарна, смачна і ситна страва для святкового столу.
Їжте на здоров “я!
Дуже смачний торт зі свинячої печінки у духовці
Це рецепт приготування печінкового торта для тих господарок, у яких мало часу для випікання млинців. Приготовлена за цим рецептом, у вас вийде смачна і малокалорійна страва для сімейної вечері. Готуємо зі свинячої печінки, але можна взяти курячу печінку або яловичу.
Інгредієнти:
- Свиняча печінка – 0.5 кг.
- Манка – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Морква та цибуля – по 4 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Майонез (сметана) – 4 ст. л.
- Олія вершкове – 1 ст. л.
- Сир твердий – 50 г.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Замочуємо в молоці манну крупу.
2. Свинячу печінку очищаємо від плівок та проток, ріжемо на шматки, добре промиваємо проточною водою та паперовим рушником прибираємо зайву рідину.
3. Потім печінку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо у чаші блендера.
4. У печінковий фарш розбиваємо яйця, додаємо замочену манку та майонез чи сметану.
5. Фарш на свій смак солимо, перчимо і добре замішуємо.
6. Чистимо моркву та цибулини. Цибулю шаткуємо на тонкі півкільця, моркву подрібнюємо на великій тертці.
7. Будь-яку форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
8. У форму поміщаємо половину печінкового фаршу. Потім на шар фаршу розкладаємо нашатковану цибулю та моркву. На овочі рівним шаром кладемо фарш, що залишився.
9. На тертці подрібнюємо твердий сир і посипаємо торт.
10. Запікаємо торт у духовці при 180 ° С протягом 1 години.
11. Готовий торт трохи охолоджуємо і наносимо на його верху красиву майонезну сіточку. Посипаємо торт свіжою зеленню.
12. Смачна страва для вечері готова.
Їжте на здоров “я!
Простий і смачний рецепт печінкового торта з морквою та цибулею
До вашої уваги надається традиційний рецепт печінкового торта зі свинячої печінки з дуже смачною морквяно-цибульною начинкою. Красиво сформувавши та прикрасивши торт, ви приготуєте чудову закуску для святкового столу.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 1 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Мука – 6 ст. л.
- Молоко – ½ ст.
- Морква та цибуля – по 3 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець та свіжа зелень на смак.
Процес приготування:
1. Попередньо очищаємо свинячу печінку від плівки та жовчних проток, нарізаємо на шматки і на 1–2 години замочуємо в молоці, щоб пішла гіркота.
2. Чистимо цибулю та моркву. Потім цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву подрібнюємо на великій тертці.
3. Обсмажуємо ці овочі до готовності на розігрітій олії.
4. Вимочену в молоці печінку добре промиваємо під проточною водою і поміщаємо в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
5. Потім печінку двічі перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо у чаші блендера.
6. В отриманий печінковий фарш розбиваємо яйця і додаємо борошно та молоко у зазначених у рецепті кількостях. Фарш посипаємо перцем і сіллю на свій смак і перемішуємо.
7. З приготовленого печінкового фаршу випіканням тоненькі млинці. Смажимо їх на невеликому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку.
8. Чистимо часник, подрібнюємо його на часнику і змішуємо з майонезом.
9. На велику тарілку кладемо випечені млинці, змащуємо їх часниково-майонезним соусом і перекладаємо кожен млинець обсмаженими цибулею та морквою.
10. Торт посипаємо зверху тертим жовтком і дрібно нашаткованою зеленню.
11. Ставимо торт у холодильник на 1–2 години для просочення, а потім подаємо до столу.
Смачного!
Ніжний печінковий торт з молоком
Печінковий торт, приготовлений за цим рецептом, відрізняється від інших своїм ніжним смаком. Готуватимемо з курячої печінки. Тісто замішуємо на молоці і додаємо в нього обсмажену цибулю. За бажанням можна додатково прошарити печінкові коржі смаженою цибулею.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0.5 кг.
- Молоко – 0.5 л.
- Цибуля та яйце – по 5 шт.
- Майонез – 300 г.
- Борошно – 1 ст.
- Сіль, чорний мелений перець та часник за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Потім посмажте його на олії до рум’яного кольору.
2. Курячу печінку добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
3. Потім печінку разом із обсмаженою цибулею перекрутіть на м’ясорубці.
4. В окремому посуді збийте віночком яйця і змішайте їх із молоком.
5. Печінковий фарш посипте сіллю і перцем на свій смак, додайте в нього потрібну кількість борошна.
6. Потім тонким струменем вливайте до фаршу молочну суміш і одразу добре перемішуйте за допомогою ложки. Тісто має бути густим, як для млинців.
7. Дайте тесту відпочити 20–30 хвилин, це важливо для випічки млинців.
8. Після цього випікайте печінкові млинці на маленькому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку. Млинці перевертайте широкою лопаткою, щоб не порвалися.
9. В окремій чашці змішайте майонез із подрібненим часником.
10. Приготовані та трохи охолоджені млинці пошарово складіть на блюдо, змащуючи кожен майонезом із часником.
11. Торт можете прикрасити на свій смак: тертим сиром, яєчним жовтком, обсмаженими волоськими горіхами або майонезною сіточкою. Посипте торт нарізаним зеленим кропом, дайте настоятися 1 годину і подавайте до столу.
Їжте на здоров “я!
Печінковий торт, виготовлений на сковороді
У цьому рецепті, який можна віднести до базових, тісто для печінкових млинців замішується на великій кількості яєць. Такі млинці добре зберігають свою форму і не рвуться під час випікання. Готуємо з яловичої печінки. Прошаровуємо торт обсмаженими овочами та майонезом, що надає страві ніжності та соковитості. Прикрашаємо торт на свій вибір.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 800 р.
- Борошно – 2 ст. л із гіркою.
- Яйця – 5 шт.
- Цибуля та морква – по 2–3 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець і зелений кріп за смаком.
- Рослинна олія для обсмажування.
Процес приготування:
1. У печінки видаляємо плівки та жовчні протоки, ріжемо її на шматки і на 1-2 години замочуємо в молоці для видалення гіркоти.
2. Потім її добре промиваємо та перекручуємо на м’ясорубці або в блендері.
3. В окремому посуді збиваємо віночком курячі яйця.
4. Печінковий фарш солимо і перчимо на свій смак, додаємо борошно і збиті яйця і замішуємо тісто. Воно має бути консистенції густої сметани.
5. На сковорідці з невеликою кількістю олії випікаємо тоненькі млинці. Алгоритм випічки ідентичний смаженню звичайних млинців.
6. Залишаємо випечені млинці для охолодження і готуємо овочеву начинку для прошарку торта.
7. Для цього чистимо цибулю і моркву, промиваємо їх, моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю шаткуємо маленькими кубиками. Потім овочі обсмажуємо до готовності на окремій сковорідці.
8. Печінковий торт збираємо на великій плоскій тарілці. Кожен млинець змащуємо майонезом і кладемо обсмажені овочі. Останній верхній млинець і боки торта змащуємо лише майонезом.
9. Торт прикрашаємо петрушкою і даємо йому деякий час, щоб настоявся.
Смачного!
Смачний печінковий торт з часником та майонезом
До вашої уваги пропонується рецепт приготування ароматної та смачної закуски для будь-якого столу, приготованої з курячої печінки. Готується такий торт тільки з часниково-майонезним прошарком, а прикрасити його можна свіжою зеленню або крихтою з волоських горіхів. Рецепт нескладний.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0.5 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 1 ст.
- Часник – 1 головка.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез, сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу печінку промийте холодною водою і відкиньте на друшляк для видалення зайвої рідини. Куряча печінка зазвичай не гірчить, але можете попередньо замочити її в молоці або просто ошпарити окропом.
2. Потім печінку разом із цибулею перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть у чаші блендера.
3. Отриманий фарш посипте сіллю та чорним меленим перцем, додайте вказану в рецепті кількість борошна та яєць.
4. Фарш добре перемішайте. Він має вийти такою ж консистенцією, як густа сметана.
5. З цього тесту випікайте тонкі млинці. Випікайте на маленькому вогні та по 2–3 хвилини з кожного боку. Приготовані млинці остудіть.
6. Часник подрібніть на часнику і змішайте з майонезом.
7. Печінкові млинці складіть у торт, змащуючи кожен майонезним соусом.
8. Торт прикрасьте на свій смак, дайте постояти 1-2 години і подайте до столу.
Їжте на здоров “я!
Печінковий торт із начинкою з грибів
До вашої уваги надається чудовий рецепт торта з пташиної печінки з начинкою зі свіжих грибів. Пікантний смак і яскравий колір надасть такому тортику другу начинку з твердого сиру та часнику.
Інгредієнти:
- Печінка курки чи індички – 0.6 кг.
- Мука – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 3–4 ст. л.
- Печериці – 400 г.
- Цибуля – 3 шт.
- Сир – 200 г.
- Часник – 3 зубки.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Майонез, сіль, чорний мелений перець та зелень за смаком.
Процес приготування:
1. Печінку промийте холодною водою, видаліть плівки та жовчні протоки і трохи просушіть паперовим рушником або відкиньте на друшляк, щоб вода скла.
2. Потім печінку подрібніть у блендері чи кухонному комбайні на найвищій швидкості.
3. В отриману рідку масу вбийте яйце і покладіть сметану. Масу перемішайте ложкою або віночком.
4. Потім до цієї маси додайте пшеничне борошно, посоліть і поперчіть на свій смак і замісіть тісто для млинців.
5. Смажте з отриманого тесту тонкі млинці. Обсмажуйте на невеликому вогні по 2 хвилини з кожного боку, перевертаючи їх широкою лопаткою. Млинці залиште для охолодження.
6. Тепер приготуйте начинку для торта, почистіть цибулини та зубки часнику.
8. Натріть на великій тертці шматок твердого сиру. До нього додайте подрібнений на часнику часник, дрібно нарізаний зелений кріп, і все перемішайте.
9. Цибулю дрібно нашаткуйте і обсмажте на суміші соняшникової та вершкового масла до прозорості.
10. За час, поки смажиться цибуля, помийте свіжі печериці і поріжте тонкими пластинками.
11. Смажену цибулю перекладіть на окрему тарілочку так, щоб олія залишилася в сковорідці.
12. На цій олії обсмажте до готовності нарізані печериці. Смажте доти, доки не випарується вся рідина зі сковорідки з грибами. Гриби посоліть і посипте чорним меленим перцем до смаку.
13. На гарній великій страві зберіть ваш торт у такій послідовності: печінковий млинець, тонкий шар (сіточка) майонезу, смажені гриби, другий млинець, майонез і сир з часником і кропом. За таким принципом складіть всі млинці та начинку.
14. Верх торта та боки змастіть майонезом, посипте тертим сиром та нарізаним кропом.
15. Красиво прикрасьте торт скибочками смажених печериць.
16. Торт прикрийте шматочком харчової плівки і на 3-4 години поставте в холодильник для просочення.
17. Шикарна закуска для святкового столу готова. За бажанням, можете порадувати цією стравою свою родину будь-якого дня тижня.
Смачного!
Покроковий рецепт торта з печінки зі сметаною
За пропонованим рецептом ви можете приготувати страву з печінки зі сметаним прошарком, яке із задоволенням будуть їсти і діти, адже до звичайної смаженої печінки вони просто не торкнуться. Готувати такий тортик можна з будь-якої печінки.
Інгредієнти:
- Печінка – 0.5 кг.
- Сметана та борошно – по 1 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль, чорний мелений перець та свіжа зелень на смак.
Процес приготування:
1. У печінки видаліть плівки та жовчні протоки. Яловичу або свинячу печінку попередньо вимочіть протягом 2-х годин у молоці, щоб не гірчила.
2. Потім печінку промийте і перекрутіть на м’ясорубці або чаші блендера.
3. В отриманий печінковий фарш розбийте яйця і насипте необхідну кількість борошна. Фарш посоліть, посипте чорним перцем меленим і замісіть однорідне тісто.
4. З тіста посмажте тонкі млинці, перевертаючи їх лопаткою. Смажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Почистіть цибулини, дрібно їх нашаткуйте, обсмажте до готовності на розігрітій олії.
6. У сметану покладіть смажену цибулю, дрібно нашатковану свіжу зелень, і добре перемішайте.
7. Спечені млинці пошарово покладіть на плоску тарілку, змащуючи кожен сметанним соусом.
8. Торт по верху посипте подрібненими волоськими горіхами та зеленню.
9. Подати його до столу можна і гарячим, і охолодженим.
Смачного!
Простий і швидкий рецепт печінкового торта із сиром
В даному рецепті вам пропонується приготувати торт з печінки з сирно-сметанним прошарком. Ви приємно здивуєте своїх гостей та близьких оригінальною стравою з насиченим смаком сметани та сиру, тільки сметани не шкодуйте.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча або яловича – 0.5 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Мука – 6 ст. л.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир та жирна сметана – по 200 г.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
- Соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
1. Попередньо видаліть у печінці протоки та плівку, розріжте її на шматочки і на 1–2 години замочіть у холодному молоці.
2. Потім шматочки печінки промийте проточною водою і перекрутіть на м’ясорубці з дрібними ґратами.
3. В отриману масу вбийте яйце, всипте потрібну кількість борошна, солі та перцю на свій смак і замісіть тісто.
4. Почистіть цибулини, поріжте їх на тонкі півкільця і обсмажте на розігрітій олії до прозорості, щоб цибуля залишилася соковитою.
5. З|із| приготовленого тіста підсмажте на сковорідці тонкі млинці. Смажити їх треба за загальноприйнятими правилами.
6. Твердий сир натріть на великій тертці.
7. На плоску тарілку складайте випечені млинці, рясно змащуючи кожен млинець сметаною і перекладаючи смаженою цибулею та тертим сиром.
8. Останній верхній млинець змастіть тільки сметаною і посипте сиром.
9. Торт поставте в холодильник на 2 години, щоб добре просочився сметаною, а потім подавайте до столу.
Смачного!