Печенковий торт з курячої печінки – 10 рецептів приготування з морквою та цибулею

Печінковий торт з курячої печінки – це чудове блюдо з доступних продуктів. Як і будь-який торт, він складається з коржів і прошаровується соковитою та ароматною сумішшю, у печінковому торті для цього найчастіше використовують овочеву засмажку з майонезом або сметаною. Готують страву з різних субпродуктів, але саме куряча печінка дозволяє дуже швидко зробити ніжні та м’які коржі для торта.

Печінковий торт з курячої печінки з морквою та цибулею

Печінковий торт із курячої печінки з морквою та цибулею – це ідеальна закуска для святкового столу. Торт можна подати як смачний аперитив перед основною гарячою стравою, він соковитий і ніжний. Готується печінковий торт досить легко.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Борошно – 60 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 350 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати печиво з печиво з морквою і цибулею? Промийте під краном печінку, очистіть овочі та підготуйте всі інші продукти для торта.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, морквину натріть на великій тертці. Пасеруйте овочі на олії до м’якості, помішуючи лопаткою. Насамкінець посоліть і приправте засмажку за смаком.

Підготовлену курячу список прокрутіть через м’ясорубку. Розбийте в отриману масу куряче яйце.

У печінкову масу додайте сметану, сіль та мелений перець, добре перемішайте.

Просійте борошно в миску, перемішайте до однорідної маси. Тісто має вийти густим, як для оладок.

Тісто готове, можна переходити до приготування печінкових млинців. Розігрійте сковороду, змастіть її дно олією. Випікайте тонкі печінкові млинці. Смажте млинець з кожного боку на помірному вогні по 1,5-2 хвилини.

Часник пропустіть через прес і змішайте із майонезом. Цією ароматною сумішшю змащуватимемо млинці.

На плоску тарілку або дошку покладіть перший печінковий млинець, змастіть його часниково-майонезною сумішшю, покладіть засмажку овочеву. Зверху покладіть другий млинець і зробіть з ним те саме.

Останній млинець також змастіть і покладіть обсмажену цибулю з морквою, прикрасьте торт рубаною зеленню. Відправте блюдо в холодильник на пару-трійку годинника для просочення.

Подавайте торт із курячої печінки на стіл у вигляді закуски в охолодженому вигляді. Смачного!

Домашній торт з курячої печінки з цибулею, морквою та майонезом

Домашній торт з курячої печінки з цибулею, морквою та майонезом – це гарна та апетитна страва для перекушування. Так як торт подається в охолодженому вигляді, його слід відносити до закусок. Щоб печінкові коржі не пересихали і залишалися м’якими, для прошарку беріть якісний, а краще домашній майонез.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 70 хв.

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Печінка куряча – 800 гр.
  • Майонез – 200 грн.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти.

Крок 2. Очистіть цибулю від лушпиння, одну цибулину крупно наріжте. Промийте і зачистіть від плівок курячу печінку і так само крупно наріжте. Потім подрібніть за допомогою блендера печінку разом із цибулею.

Крок 3. В отриману однорідну масу додайте курячі яйця, крохмаль, сіль та спеції, ще раз перетріть масу в блендері.

Крок 4. Розігрійте сковороду з невеликим діаметром, змастіть розігріту поверхню олією.

Крок 5. Викладайте в сковороду кілька столових ложок печінкового тіста та формуйте тонкі млинці.

Крок 6. Смажте млинці на помірному вогні під кришкою з двох боків.

Крок 7. Готові млинці складайте один на одного.

Крок 8. Другу цибулину наріжте дрібними кубиками, обсмажте до напівпрозорості на сковороді на олії.

Крок 9. Очистіть морквину і натріть овоч на великій тертці, додайте стружку на сковороду до цибулі, смажте овочі до м’якості, додайте спеції.

Крок 10. Далі перекладіть овочеву масу в чашу блендера та подрібніть її. Потім змішайте із майонезом.

Крок 11. Все готове і можна переходити до збирання торта. Візьміть плоску тарілку і покладіть на неї перший печінковий млинець, змастіть майонезно-овочевою сумішшю.

Крок 12. Таким чином складайте всі млинці одна на одну, промазуючи їх майонезно-овочевою сумішшю. Коли торт буде готовий, залиште просочитися на 15-20 хвилин. Потім прикрасьте та можна подавати печінковий торт на стіл. Смачного!

Печінковий торт із курячої печінки з молоком

Печінковий торт із курячої печінки з молоком – це закуска, яка сподобається всім без винятку. Завдяки тому, що печінкове тісто замішується на молоці, коржі виходять м’якими, але не кришаться. У вас вийде смачний та акуратний печінковий торт.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Дивіться також:  Пишні оладки на молоці класичні – 10 найкращих рецептів приготування

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 90 гр.
  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Молоко – 130мл.
  • Майонез – 50 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 50 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все потрібне. Помийте печінку, наріжте її шматочками та викладіть у чашу блендера. Також подрібнити печінку можна за допомогою м’ясорубки.

Крок 2. Печінкову масу перекладіть у глибоку ємність для замішування тіста. Додайте в неї борошно, що просіює, курячі яйця, молоко, рослинне масло і сіль за смаком.

Крок 3. Перемішайте масу до однорідності віночком.

Крок 4. Для випікання млинців використовуйте сковороду невеликого діаметру від 15 до 20 сантиметрів з антипригарним покриттям. Прогрійте сковороду і перед першим млинцем змастіть її олією. Влийте трохи тіста і сформуйте тонкий млинець. Смажте його по парі хвилин із кожного боку. Готові печінкові млинці складайте стопкою.

Крок 5. Цибулю наріжте кубиками, морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі до готовності на сковороді, посоліть до смаку і трохи остудіть. Потім в овочеву засмажку додайте майонез та сметану.

Крок 6. Складайте печінкові млинці один на одного та промазуйте овочевою сумішшю.

Крок 7. Готовий печінковий торт відправте в холодильник на кілька годин для просочення. Потім прикрасьте його та подавайте до столу. Смачного!

ПП печінковий торт з курячої печінки

ПП печінковий торт з курячої печінки не тільки вгамовує голод, але й містить багато корисних речовин, які необхідні для організму. Торт виходить чудово смачним, крім курячої печінки до його складу входять морквина, цибуля, зелень та гриби.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Висівки вівсяні – 4 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морквина – 300 грн.
  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Гриби мариновані – 250 гр.
  • Сіль за смаком
  • Молоко знежирене – 150мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Йогурт знежирений – 300 гр.
  • Кріп – 3 гілки
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і крупно наріжте. Прокрутіть цибулю разом із курячою печінкою через м’ясорубку.

Крок 2. В отриману печінкову масу додайте сіль, яйця, крохмаль, вівсяні висівки та молоко. Тісто перемішайте до однорідності.

Крок 3. Розігріту сковороду змастіть олією. Вливайте тісто печінка невеликими порціями і смажте з нього тонкі млинці.

Крок 4. Заздалегідь зваріть морквину. Декілька кружечків моркви залиште для прикраси, виріжте з них квіточки.

Крок 5. Решту морквини натріть на великій тертці.

Крок 6. Мариновані гриби наріжте невеликими шматочками.

Крок 7. Приготуйте соус для промазування коржів. У йогурт додайте подрібнений часник та кріп, посоліть до смаку.

Крок 8 Тепер можна збирати торт. Змащуйте коржі йогуртним соусом, доповнюйте морквяною стружкою.

Крок 9. Потім покладіть наступний млинець, змастіть соусом та покладіть гриби. Так чергуйте морквяний і грибний прошарки, поки не закінчаться млинці.

Крок 10. Прикрасьте готовий ПП печінковий торт на свій смак і можна подавати смачну закуску на стіл. Смачного!

Торт з курячої печінки з грибами в домашніх умовах

Торт із курячої печінки з грибами в домашніх умовах готувати зовсім не складно. Що дивно, але є незаперечним фактом, навіть тим, хто не дуже любить печінку, торт дуже подобається. І сам процес приготування, і прикраса торта точно вас захопить.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

Для печінкових млинців:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Сироватка – 100 мл.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 год.
  • Борошно – 1 ст.

Для начинки:

  • Майонез – 100 грн.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Морквина по-корейськи – до смаку.
  • Гливи – 300 гр.
  • Мідії – до смаку.
  • Зелень для прикраси.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 100 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте тісто для печінкових млинців. Одну головку цибулі та печінку подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.

Крок 2. У печінкову масу додайте борошно, що просіює з розпушувачем, сіль, курячі яйця і сироватку. Перемішайте тісто віночком.

Крок 3. Просушіть сковороду. Змастіть її олією і випікайте на ній печінкові млинці. Вливайте невелику кількість тіста на розігріту поверхню і смажте тонкі печінкові млинці по кілька хвилин з кожного боку.

Крок 4. Другу цибулину наріжте невеликими кубиками і обсмажте разом із грибами до готовності, посоліть до смаку. Сир натріть на дрібній тертці.

Крок 5. Окремо змішайте сметану та майонез.

Дивіться також:  Штрудель з яблуками класичний - 10 рецептів приготування штруделю

Крок 6 Тепер можна зібрати печінковий торт. Складайте млинці печінки один на одного і змащуйте їх соусом. Прошарок між млинцями чергуйте: один раз кладіть грибну засмажку, потім сирну стружку.

Крок 7. Верхній шар також змастіть соусом, зверху покладіть морквину по-корейськи та мідії. Прикрасьте печінковий торт рубаною зеленню. Щоб торт вийшов ніжним та соковитим, відправте його в холодильник на пару годин для просочення. Смачного!

Печінковий торт з курячої печінки з рисом

Печінковий торт із курячої печінки з рисом оцінять не лише любителі печінки. У рецепті ми використовуємо саме курячу печінку, вона ніжніша і не має різкого запаху і неприємного присмаку. У вас вийде чудова закуска для званої вечері.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Рис варений – 1 ст.
  • Сіль за смаком
  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть рис до готовності у підсоленій воді. Потім промийте його.

Крок 2. Печінку помийте, наріжте великими шматочками і подрібніть блендером або м’ясорубкою.

Крок 3. Цибулю дрібно наріжте, часник порубайте ножем або пропустіть через прес.

Крок 4. Розбийте в миску яйця і збовтайте їх вилкою.

Крок 5. Змішайте в мисці печінкову масу з вареним рисом, молоком, цибулею, часником, сіллю, меленим перцем та збитими яйцями. Вимісити тісто до однорідного стану.

Крок 6. Форму для випікання торта змастіть олією. Вилийте в неї печінкове тісто.

Крок 7. Випікайте торт у духовці за 180 градусів протягом 50 хвилин. На свій розсуд готовий печінковий торт з рисом можна прикрасити майонезом та свіжою зеленню. Смачного!

Печінковий торт з манкою

Печінковий торт із манкою – це чудовий рецепт, яким хочеться поділитися. Причому він відмінно підходить як для курячої, так і яловичої печінки. Готується торт не звичним способом додавання коржів, а запікається в духовці, але все одно виходить дуже смачно.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби -200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти, зазначені у списку. Помийте гриби, очистіть цибулю та морквину.

Крок 2. Печінку промийте, обсушіть і подрібніть блендером або м’ясорубкою.

Крок 3. До печінкової маси додайте сметану.

Крок 4. Розбийте два курячі яйця і всипте манну крупу, посоліть і приправте до смаку.

Крок 5. Перемішайте добре віночком і дайте тесту настоятися протягом 20 хвилин, за цей час манка трохи розбухне.

Крок 6. Цибулю дрібно наріжте, морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі до готовності на олії.

Крок 7. Наріжте гриби часточками та обсмажте їх на сковорідці окремо від овочів.

Крок 8. Тепер можна переходити до випічки. Жароміцну форму застелите пергаментом. Влийте приблизно третину печінкового тіста.

Крок 9. По тесту розподіліть обсмажені гриби.

Крок 10. Знову влийте третину тесту. І по ньому розкладіть смажені овочі.

Крок 11. Вилийте у форму тісто, що залишилося і відправте форму в духовку, розігріту до 190 градусів на 30-45 хвилин.

Крок 12. Готовий печінковий торт з манкою витягніть із форми, остудіть і прикрасьте на свій смак. Смачного!

Печінковий торт із курячої печінки зі сметаною

Печінковий торт із курячої печінки зі сметаною – це несолодка та дуже поживна випічка. Супер-просто готується і, якщо йому дати достатньо часу настоятися, він моментально танутиме в роті. А в традиційне промазування з майонезу додаватимемо сметану, це трохи знизить калорійність.

Час приготування: 120 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Майонез – 100 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​3-4 ст.л.
  • Часник – 1-2 зуби.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і помийте цибулю та морквину. Печінку зачистіть від плівок і розріжте на великі шматочки.

Крок 2. Печінку подрібніть за допомогою блендера.

Крок 3. У печінкову масу додайте сметану, яйця, борошно, що просіює, сіль і мелений перець. Знову все добре перетріть у чаші блендера.

Крок 4. Тісто готове, можна переходити до смаження. Розігрійте сковорідку, влийте олію. Викладайте тісто невеликими порціями та формуйте тонкі млинці. Смажте їх із двох сторін на помірному вогні по кілька хвилин. Перевертайте млинці, коли верхня частина помітно світлішає.

Дивіться також:  Овсяноблін класичний - 10 рецептів приготування вівсянобліну для правильного харчування (ПП)

Крок 5. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковорідці на олії протягом 3-4 хвилин.

Крок 6. Майонез змішайте з подрібненим часником та меленим перцем.

Крок 7. Коли печінкові млинці охолонуть, можна переходити до збирання торта. Складайте млинці один на одного, промазуйте майонезним соусом.

Крок 8. Як прошарок кладіть між млинцями овочеву засмажку.

Крок 9. Верхній млинець також змастіть соусом майонезом і покладіть зверху овочі.

Крок 10. Прикрасьте печінковий торт тертим сиром та свіжою зеленню. Щоб млинці просочилися соусом майонезним, відправте торт на кілька годин в холодильник. Смачного!

Торт з курячої печінки в духовці

Торт з курячої печінки в духовці – це простіша технологія приготування. Адже не завжди є час для того, щоб стояти біля плити і обсмажувати кожен печінковий млинець окремо. У духовці у вас вийде щось на кшталт печінкового торта-запіканки, який можна подавати в теплому та охолодженому вигляді.

Час приготування: 105 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Морквина – 300 грн.
  • Печінка куряча – 550 гр.
  • Сметана – 60 грн.
  • Молоко – 120мл.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Гірчиця їдальня – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Крупа манна – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Усі необхідні продукти для торта вказані у списку.

Крок 2. Курячу печінку добре промийте, очистіть від плівок і прожилок.

Крок 3. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібніть печінку. В отриману масу додайте манну крупу, молоко, сіль, паприку та мелений перець.

Крок 4. У вас повинно вийти рідке однорідне тісто, залиште його на 50 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 5. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на половину олії на сковороді до м’якості.

Крок 6. Морквину натріть на великій тертці. Додайте стружку до цибулі та жарте ще 3 хвилини до м’якості.

Крок 7. У мисці змішайте сметану та гірчицю.

Крок 8. Форму для запікання змастіть олією, вилийте половину печінкового тіста.

Крок 9. Поверх тіста розкладіть обсмажені овочі та змастіть їх сметано-гірчичним соусом.

Крок 10. Вилийте у форму тісто, що залишилося і відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати торт протягом 40 хвилин.

Крок 11. Печінковий торт трохи остудіть, за бажанням прикрасьте сметаною та свіжою зеленню. Смачного!

Печінковий торт з курячої печінки з сиром та часником

Печінковий торт із курячої печінки з сиром та часником – це ще один смачний варіант закуски. Часник посилює смак і надає торту чудового апетитного аромату. Приготувати печінковий торт можна готувати не тільки для свята, але будь-якого буднього дня ваші близькі із задоволенням скуштують цю закуску.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

Для печінкових млинців:

  • Часник гранульований – до смаку.
  • Молоко – 50мл.
  • Сіль за смаком
  • Печінка куряча – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Борошно – 2 ст.

Для прошарку:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана 20% – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу печінку помийте, приберіть плівочки і перекладіть у друшляк, щоб стекла вода.

Крок 2. Складіть печінку у чашу блендера. Крупно наріжте цибулю і додайте її до печінки.

Крок 3. Подрібніть печінку та цибулю до однорідної маси. Додайте гранульований часник, перець, сіль та яйце.

Крок 4. Також влийте молоко та просійте борошно. Все добре перемішайте. Тісто має вийти рідким, як на оладки.

Крок 5. Випікайте млинці на сковороді з невеликим діаметром або кулінарним кільцем. Млинці повинні бути тонкими та рум’яними.

Крок 6. Готові млинці перекладіть на паперові рушники, щоб позбавитися зайвої олії.

Крок 7. Тепер приготуємо прошарок для торта. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю.

Крок 8. Натріть на тертці моркву і додайте на сковороду до цибулі. Смажте овочі до м’якості на олії, потім трохи остудіть.

Крок 9. Змішайте в мисці майонез, сметану та подрібнений часник.

Крок 10. Зберемо печінковий торт. Складайте млинці один на одного, промазуючи їх сметано-майонезним соусом та доповнюйте овочевою засмажкою.

Крок 11. Весь торт зверху і з боків змастіть соусом, що залишився, і посипте тертим сиром.

Крок 12. Прогрійте духовку до 180 градусів. Надішліть торт на 7-10 хвилин в духовку, щоб сир розплавився. Прикрасьте печінковий торт на свій смак і в теплому вигляді подавайте на стіл. Смачного!

Прокрутка до верху