Печінковий торт з яловичої печінки – це апетитна, смачна та поживна страва для вашого столу. Така закуска буде актуальною як для свят, так і для обіднього меню. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з восьми рецептів з морквою та цибулею та покроковими фотографіями.
Печінковий торт із яловичої печінки з морквою та цибулею
Печінковий торт із яловичої печінки з морквою та цибулею – це дуже ситна та смачна страва, яка підійде як для домашнього столу, так і для святкового меню. Цікава кулінарна ідея точно не залишить байдужими ваших рідних чи гостей. Виконуйте кроки з нашого перевіреного рецепту.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Яловича печінка – 1.2 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Вершки – 75 мл. (33%)
- Мука – 7 ст.л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи – за смаком
- Олія – для смаження
- Для начинки:
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати торт з яловичої печінки? Для зручності підготуємо потрібні продукти, відміряємо їх кількість.
Яловичу печінку потрібно старанно промити в чистій воді, потім слід відокремити всі плівки. Далі підготовлений субпродукт перетворюємо на ніжний рідкуватий фарш за допомогою м’ясорубки.
У печінкову масу також прокручуємо через м’ясорубку цибулю та часник.
Вливаємо у масу вершки.
Розбиваємо сюди курячі яйця.
Обов’язково всипаємо муку – близько семи столових ложок. Кількість можна відрегулювати самостійно.
Всю заготівлю доповнюємо сіллю та перцем.
Добре вимішуємо наше печінкове тісто. Воно має вийти рідким.
Розжарюємо сковороду з олією та частинами вливаємо сюди масу з печінки. Передаємо їй форму млинця і смажимо до скоринки з одного боку.
Після млинець перевертаємо і смажимо до такого ж рум’янцю з іншого боку.
Всі обсмажені млинці складаємо на плоскій тарілці і даємо охолонути.
Для начинки дрібно рубаємо цибулю ножем, моркву пропускаємо через зубчики тертки.
Розігріваємо сковороду з олією і швидко обсмажуємо на ній цибулю до м’якості.
Також до цибулі відправляємо моркву, перемішуємо та готуємо до м’якості всіх продуктів.
Викладаємо підготовлені овочі в глибоку миску, доповнюємо їх майонезом або подрібненим часником.
Добре перемішуємо нашу начинку.
Починаємо формувати закусочний торт. На плоску тарілку викладаємо перший печінковий корж, обмазуємо його начинкою.
Закриваємо начинку другим коржем і таким чином повторюємо усі шари.
Зверху частування посипаємо подрібненою зеленню. Можна прибирати в холодильник для просочення.
Печінковий торт із яловичої печінки з морквою та цибулею готовий. Подавайте до столу!
Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом.
Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом відрізняється насиченим смаком, привабливим виглядом та неймовірною поживністю. Таку страву можна подавати з гарнірами або самостійною закускою. Для простого приготування орієнтуйтеся на перевірений рецепт, який перед вами.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 17 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1000 гр.
- Кефір – 0,5 ст.
- Олія – 4 ст.л. + для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 грн.
- Яйце – 2 шт.
- Мука – 4 ст.л.
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Візьмемо необхідні інгредієнти, що вказані у списку.
Крок 2. Яловичий субпродукт старанно промиваємо і знімаємо всі плівки, після чого прокручуємо компонент через грати м’ясорубки для отримання ніжної печінкової маси.
Крок 3. У масу, що утворилася, також прокручуємо половину цибулі. Вливаємо вказану кількість кефіру та замішуємо тісто.
Крок 4. У цю заготівлю розбиваємо курячі яйця і знову все вимішуємо.
Крок 5. Всипаємо в заготівлю борошно, що просіює, відправляємо сіль, чорний мелений перець і вливаємо масло соняшника або інше рослинне. Знову все вимішуємо до однорідності.
Крок 6. Ставимо сковорідку на плиту, прогріваємо з олією та дозовано вливаємо сюди тісто з печінки яловичини.
Крок 7. Обсмажуємо печінкові млинці до рум’янцю з обох боків.
Крок 8. Розігріваємо ще одну сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому дрібну цибулю, що залишилася, близько 10 хвилин.
Крок 9. Також обсмажуємо терту на тертці моркву до рум’янцю. Даємо овочам охолонути.
Крок 10. Даємо охолонути всім нашим печінковим млинцям.
Крок 11. Для заправки в глибокій мисці з’єднуємо майонез, подрібнений часник та зелень. Старанно все перемішуємо.
Крок 12. Починаємо формувати печінковий торт. Один млинець (перший шар) викладаємо на плоску тарілку та доповнюємо майонезом, який рівномірно розмазуємо по всій поверхні.
Крок 13. Закриваємо другим млинцем. Також обмазуємо майонезом та викладаємо цибулю з морквою.
Крок 14. Далі повторюємо всі шари і ставимо торт для просочення холодильник на пару годин.
Крок 15. Перед подачею частування можна обмазати майонезом зверху і прикрасити зеленню.
Крок 16. Торт із яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом готовий. Ділить на шматочки і пригощайтеся!
Печінковий торт із яловичої печінки з молоком
Печінковий торт із яловичої печінки з молоком – це неймовірно апетитна та смачна закуска для вашого домашнього столу чи святкового застілля. Тісто з яловичого субпродукту на молоці виходить ніжнішим та цікавішим за смаком. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним кулінарним рецептом.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0,7 кг.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 250 гр.
- Олія – для смаження.
Для прикрас:
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед приготуємо начинку. Дрібно ріжемо цибулини (звичайні ріпчасті).
Крок 2. Очищену морквину натираємо на великій тертці.
Крок 3. Готуємо овочі в сковорідці з олією до хорошої м’якості. На смак можна додати спеції.
Крок 4. Переч яловичини вимиваємо у воді та очищаємо від жил, потім обробляють на великі частини.
Крок 5. Шматки печінки прокручуємо через м’ясорубку до отримання дрібної кашки.
Крок 6. У печінкову масу вливаємо молоко, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Довго перемішуємо.
Крок 7. Сюди просіюємо необхідну кількість борошна і перемішуємо до зникнення сухих грудочок від борошняного продукту.
Крок 8. Розжарюємо сковорідку з олією та занурюємо сюди печінкове тісто – близько 2-3 столових ложок на один млинець.
Крок 9. Обсмажуємо рум’яні печінкові коржі з обох боків.
Крок 10. Очищаємо часник і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.
Крок 11. До часнику додаємо майонез і добре перемішуємо.
Крок 12. Приступаємо до збирання нашого торта. На плоску тарілку викладаємо перший корж.
Крок 13. Обмазуємо корж часниковим майонезом.
Крок 14. Також обмазуємо його обсмаженими овочами. У такому порядку повторюємо усі шари.
Крок 15. Прикрашаємо торт подрібненими відвареними яйцями та кропом. Для привабливої картинки жовток та білок можна розділити.
Крок 16. Печінковий торт із яловичої печінки з молоком готовий. Швидше оцінюйте смак готової закуски!
Торт із яловичої печінки з грибами в домашніх умовах
Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах – це дуже поживна і цікава страва, яка підійде як для домашнього столу, так і для святкового меню. Яскрава кулінарна ідея точно не залишить байдужими ваших рідних чи гостей. Спробуйте!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Мука – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гриби печериці – 250 гр.
- Часник – 4 зуби.
- Зелень – 1 пучок.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Печінка яловичини добре промиваємо під водою, очищаємо від плівок та прокручуємо через м’ясорубку. Також можна використовувати блендер або кухонний комбайн. У цю масу відправляємо молоко, борошно, що просіює, яйця і сіль. Ретельно все перемішуємо.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто. Обсмажуємо в такий спосіб млинці до рум’янцю.
Крок 3. Для начинки дрібно рубаємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Частину цибулі з морквою обсмажуємо на олії до м’якості. В окремій сковороді смажимо подрібнені гриби з цибулею, що залишилася.
Крок 4. Починаємо формувати торт. Перший млинець із субпродукту викладаємо на тарілку та обмазуємо майонезом. Майонез попередньо перемішуємо із зеленню та часником.
Крок 5. Також обмазуємо млинець обсмаженими овочами.
Крок 6. Далі викладаємо наступний корж. Обмазуємо його майонезом та засмажкою з грибів та цибулі.
Крок 7. Таким чином, збираємо весь торт, придавлюємо його тарілкою і зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо для просочення.
Крок 8. Перед подачею торт прикрашаємо подрібненими яйцями, розділеними на жовтки та білки. А також посипаємо подрібненим кропом.
Крок 9. Торт із яловичої печінки з грибами в домашніх умовах готовий. Частуйтесь!
Печінковий торт з манкою
Печінковий торт з манкою виходить більш пишним, соковитим та апетитним. Печінне тісто з додаванням манної крупи точно не залишиться непоміченим. Подавайте готову страву до святкового чи домашнього столу. Можна доповнити зеленню, соління або картопляним пюре.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Манна крупа – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сметана 25% – 2 ст.л.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Часник – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Для прикрас:
- Болгарський перець – 0,5 шт.
- Помідори чері – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту та очищену печінку яловичини прокручуємо в м’ясорубці з однією цибулею. Сюди ж відправляємо манну крупу, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Добре все вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб набрякла манна крупа.
Крок 2. Репчата цибуля, що залишилася, дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо до прозорості на рослинній олії в сковороді.
Крок 3. До цибулі відправляємо терту моркву і смажимо разом до готовності. Окремо для заправки перемішуємо майонез, сметану, кетчуп та подрібнений часник.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто.
Крок 5. Обсмажуємо млинці із субпродукту до рум’янцю з обох боків та даємо їм охолонути.
Крок 6. Починаємо формувати торт. Перший корж викладаємо на пласку тарілку.
Крок 7. Обмазуємо його заготовкою із обсмажених овочів.
Крок 8. У такий спосіб повторюємо всі шари.
Крок 9. Найвищий шар поливаємо нашою заправкою.
Крок 10. Також торт необхідно прикрасити скибочками болгарського перцю та помідора.
Крок 11. Печінковий торт із манкою готовий. Нарізайте шматочками та спробуйте!
Печінковий торт із яловичої печінки зі сметаною
Печінковий торт із яловичої печінки зі сметаною виходить ніжнішим і легшим. Крім того, такий кулінарний варіант вийде не таким калорійним, як такі закуски з використанням майонезу. Спробуйте приготувати апетитний торт із печінки за нашим перевіреним рецептом.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Борошно вівсяне – 10 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сметана – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо всі необхідні продукти зі списку. Печінку яловичини заздалегідь промиваємо під водою та очищаємо від усіх плівок та прожилок.
Крок 2. Потім печінку обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Ці шматки субпродукту прокручуємо через м’ясорубку двічі, щоб отримати однорідну ніжну масу.
Крок 4. У печінкову заготовку відправляємо курячі яйця та вливаємо молоко. Добре все перемішуємо.
Крок 5. Також сюди всипаємо вівсяне борошно, що просіює, ще раз перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди тісто. У такий спосіб обсмажуємо рум’яні печінкові млинці.
Крок 7. Для начинки подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Далі овочі обсмажуємо на олії до м’якості.
Крок 8. Починаємо збирати наш торт. На плоску тарілку викладаємо печінковий млинець, обмазуємо його сметаною та обсмаженими овочами. Таким чином повторюємо усі шари.
Крок 9. Печінковий торт із яловичої печінки зі сметаною готовий. Можна куштувати!
Торт із яловичої печінки в духовці
Торт з яловичої печінки в духовці – це цікавий і нескладний кулінарний рецепт, який варто спробувати для домашнього або святкового столу. Приготовлений у духовці закусочний торт порадує особливим смаком, поживністю та привабливим виглядом.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл.
- Манна крупа – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сир твердий – до смаку.
- Майонез – 200 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо в холодній воді яловичу печінку, очищаємо від плівок і перетворюємо на ніжний фарш будь-яким зручним способом. Для цього використовуйте м’ясорубку, блендер чи кухонний комбайн.
Крок 2. У цю заготовку продавлюємо часник, також посипаємо сіллю і перцем.
Крок 3. Вливаємо сюди кефір, додаємо куряче яйце та манну крупу.
Крок 4. Старанно все збовтуємо і залишаємо на 15 хвилин. За ці хвилини крупа досить розбухне, і маса стане більш пишною.
Крок 5. Для начинки ріжемо кубиком цибулю і натираємо на тертці моркву. Готуємо овочі в сковорідці на олії до м’якого стану.
Крок 6. Печінкове тісто візуально поділяємо на три частини. Першу виливаємо у форму для випікання та злегка обмазуємо майонезом.
Крок 7. На цю масу викладаємо половину овочевої начинки.
Крок 8. Заливаємо це ще однією частиною тіста, знову закриваємо майонезом (тонким шаром), викладаємо начинку. Закриваємо всі залишками тіста із субпродукту та відправляємо у прогріту до 200° духовку на 40-45 хвилин.
Крок 8. Після зазначеного часу блюдо посипаємо тертим сиром та випікаємо ще близько 10 хвилин.
Крок 10. Торт із яловичої печінки в духовці готовий. Можна нарізати та пробувати!
Печінковий торт із яловичої печінки з сиром та часником
Печінковий торт із яловичої печінки з сиром та часником порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним виглядом та ароматом. Поживний продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Мука – 6 ст.л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сир твердий – 150 гр.
- Часник гранульований – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець червоний мелений – до смаку.
- Майонез – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Яловичу печінку викладаємо в глибоку миску.
Крок 3. Обшпарюємо її окропом у тих місцях, де є плівка.
Крок 4. Після такої простої процедури легко відокремити плівку від печінки.
Крок 5. Також очищаємо одну цибулину та розрізаємо її на шматочки.
Крок 6. Підготовлену печінку обробляють на шматки.
Крок 7. Печінку разом із шматками цибулі прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 8. Необхідно одержати однорідну печінкову масу.
Крок 9. Також натираємо на великій тертці одну моркву.
Крок 10. Моркву відправляємо до печінкової маси. Сюди натираємо на тертці половину сиру.
Крок 11. Дрібно рубаємо ножем зелену цибулю.
Крок 12. Відправляємо зелену цибулю в загальну масу і розбиваємо сюди курячі яйця.
Крок 13. Доповнюємо нашу заготівлю борошном.
Крок 14. Додаємо сіль та спеції за смаком.
Крок 15. Також вливаємо трохи майонезу.
Крок 16. Добре вимішуємо нашу заготівлю.
Крок 17. Далі з цього тесту нам необхідно спекти млинці. Ви можете обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Для випікання в духовці вибираємо круглі формочки, які обмазуємо олією.
Крок 18. У кожну форму викладаємо тісто у формі млинця.
Крок 19. Обов’язково тісто рівномірно розподіляємо, щоб одержати коло. Відправляємо в розігріту до 220 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 20. Для начинки очищаємо моркву, що залишилася, і натираємо її на тертці. Викладаємо у сковороду.
Крок 21. Сюди ж вливаємо трохи рослинної олії і відправляємо подрібнену цибулю, що залишилася.
Крок 22. Обсмажуємо овочі до м’якості та повної готовності.
Крок 23. У глибоку миску натираємо на тертці сир.
Крок 24. До сиру викладаємо обсмажені овочі.
Крок 25. Посипаємо це все гранульованим часником і поливаємо майонезом. Гранульований часник ви можете замінити подрібненим свіжим.
Крок 26. Ретельно перемішуємо нашу ароматну масу.
Крок 27. Починаємо формувати торт. Перший печінковий корж викладаємо на пласку тарілку.
Крок 28. Добре обмазуємо його майонезом.
Крок 29. Також викладаємо частину нашої начинки.
Крок 30. Зверху притискаємо це все другим коржем.
Крок 31. Його також необхідно обмазати майонезом.
Крок 32. Викладаємо сюди ще одну третину начинки.
Крок 33. Закриваємо начинку останнім коржем.
Крок 34. Його також промазуємо майонезом.
Крок 35. Зверху розподіляємо начинку, що залишилася.
Крок 36. Прикрашаємо наш торт подрібненою зеленою цибулею та петрушкою.
Крок 37. Печінковий торт із яловичої печінки з сиром та часником готовий. Подавайте до столу!