Як приготувати кролика
Печеня з м’яса кролика вважається дієтичним блюдом з-за того, що містить мало жиру. За рахунок приготування в мультиварці кролятина не втрачає свої корисні властивості, чого важко добитися при готуванні в сковороді.
Склад:
- М’ясо кролика – 600 р.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 0,25 кг
- 1 цибулина.
- Сметана 15% – 150 р.
- Склянку води очищеної.
- Оливкова олія.
- Сіль, спеції.
Приготування:
- Спинну частину кролика порубати на шматки середнього розміру. У тому випадку, якщо не вистачає м’яса, можна дорізати лапки.
- На тертці середнього розміру подрібнити моркву, порізати кільцями цибулину.
- За допомогою овочечистки чистимо картоплю і відразу подрібнюємо її кубиками. Потім, щоб уникнути потемніння, заливаємо коренеплоди проточною водою.
- М’ясо кролика потрібно обсмажити в мультиварці близько 15 хвилин з допомогою режиму «Смаження». Дуже важливо не закривати кришку, щоб не створити ефект гасіння. При цьому кролятину потрібно перевертати, щоб м’ясо не підгоріло. Смажити краще на оливковій олії.
- Через 10 хвилин в мультиварку слід засипати овочі і сметану. Обсмажити всі інгредієнти разом, а потім прилад перевести в режим «Гасіння» на 60 хвилин. Подавати печеню потрібно в глибокій тарілці.