Печериці у сметані — 7 рецептів, як приготувати на сковороді

Готуємо з картоплею

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже апетитним і ситним. Картоплю і гриби, тушковані разом, стають ніжними, соковитими і набувають приємну кислинку завдяки сметанному соусу.

Необхідні компоненти:

  • 4 картопляні бульби;
  • 200 г печериць;
  • 2 цибулини;
  • 80 г жирної сметани;
  • 200 мл води;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • 15 г свіжої петрушки.

Порядок дій.

  • В половині підготовленого соняшникової олії обсмажують цибулю, нарізану тонкими кільцями, до прозорого стану.
  • Додають скибочки печериць.
  • На іншій сковороді в маслі до напівготовності обсмажують нарізаний соломкою картоплю.
  • Гриби і картоплю з’єднують, заливають водою і сметаною, солять, перчать.
  • Курка з картоплею в сметані тушкують у закритому сковороді чверть години. За хвилину до готовності додають подрібнену петрушку.
Дивіться також:  Різотто з білими грибами – 7 рецептів італійської страви