Печінка індички не тільки просто і швидко готується, але і завжди виходить ніжною та приємною на смак. Використання продукту – це можливість внести різноманітність в раціон сім’ї. Кращі рецепти приготування печінки індички представлені в нашій розширеної добірці.
Печінка індички, тушкована в сметані з цибулею
Склад компонентів: півкілограма печінки індички, велика біла цибулина, сіль, 2 ст. ложки просіяного борошна, повний стакан жирної сметани, 60 г вершкового масла, суміш перців.
- Субпродукт промивається і дрібно нарізати гострим ножем.
- На розігрітому вершковому маслі (половині від заявленого) дрібні кубики цибулі обсмажуються до появи золотистого відтінку. Щоб овоч вийшов м’якше, до нього всипається трохи дрібної солі.
- В окремому посуді на маслі, що смажаться м’ясні шматочки. Вони повинні вийти рум’яними.
- Через 10-12 хвилин в сковороду з індичкою перекладається сметана, додається сіль, цибульна піджарка, суміш перчиком. Сюди ж виливається трохи води. Досить буде стандартного склянки.
- Печінка індички в сметані з цибулею гаситься трохи менше півгодини під кришкою.
- Щоб загущатися соус, в страва всипається борошно. Ще через пару хвилин приготування при постійному помішуванні частування буде повністю готове.
Подається готова печінка індички з будь-яким гарніром.
Смачні печінкові котлети
Склад компонентів: 360 г печінки, середня ріпчаста цибулина, столове яйце, 70-90 г свинячого сала, сіль, 3-4 ст. ложки борошна, мелений чорний перець.
- Печінка миється, підсушується. У майбутні котлети додається свиняче сало, попередньо нарізане середніми шматочками. Такий інгредієнт позбавить страва від сухості.
- Цибуля очищається від лушпиння і довільно крупно нарізати.
- Всі підготовлені інгредієнти з перших двох кроків пропускаються через м’ясорубку. Можна подрібнити їх відповідною насадкою блендера.
- В отриману рідковату масу вбивається яйце, додається сіль і мелений перець.
- Під кінець всипається борошно. Вона додається невеликими порціями, щоб замісити «фарш» без грудочок. Якщо суміш в підсумку виявиться занадто рідкою, кількість борошна можна збільшити.
- Майбутні котлети викладають ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажують з двох сторін.
Подається з соусом.
Паштет
Склад компонентів: 820 г печінки, велика морква, цибулина, сіль, 60 г вершкового масла.
- Печінка промивається крижаною водою, ріжеться середніми шматочками і обсмажується на розпеченому маслі.
- Якщо вирішено зробити готову страву малокалорійним, то краще вибирати варіння субпродукту. Важко однозначно сказати, скільки варити печінку індички. Це залежить від величини шматочків. В середньому – 25 хвилин.
- Поки субпродукт остигає, готується піджарка з подрібненої цибулі і моркви.
- Далі печінку, обсмажені овочі і вершкове масло перебиваються блендером. Вийшла однорідна маса солиться.
Залишається перекласти паштет з печінки індички в форму і відправити в холодильник застигати.
Тушкована з овочами
Склад компонентів: 420 г печінки, пакет будь-яких заморожених овочів (400 г), свіжа велика цибулина, склянка води, сіль, мелений перець.
- У всіх готових овочевих сумішах звичайно занадто мало ріпчастої цибулі. Тому його варто додати окремо. Овоч нарізане тонкими полуколечками.
- Печінка промивається, обсушивается і нарізати невеликими шматочками.
- Овочі висипаються з пачки і бланшируются в солоному окропі 2-3 хвилини, після чого викладаються на друшляк і обдають крижаною водою. Відмінно, якщо в суміші присутній кольорова капуста, стручкова квасоля, морква, солодкий болгарський перець.
- Спочатку на розігріту сковорідку висипається печінка і цибулю. Продукти обсмажують на сильному вогні. Це дозволить «запечатати» сік всередині м’ясних шматочків, швидко покриваються скоринкою.
- Через 3-4 хвилини в сковороду викладаються підготовлені розморожені овочі, додається вода.
- Страва буде гаситися під кришкою близько півгодини. В процесі посолити і поперчити.
Якщо господиня планує приготувати частування з густим соусом, потрібно збільшити кількість води і додати трохи просіяного пшеничного борошна.
Варіант приготування в мультиварці
Склад компонентів: 420-440 г печінки, спеції, велика цибулина-ріпка, 2 солодких перцю (червоний і жовтий), середня морква, 2 ст. л. жирної сметани, сіль.
- Шматок печінки заливається молоком і залишається на пару годин вимочуватися. Далі він промивається холодною водою і нарізати маленькими порційними шматочками.
- Всі овочі дрібно рубаються. Моркву можна подрібнювати соломкою, або натирати на крупній тертці.
- Спочатку в чаші пристрою в програмі для смаження овочі готуються разом 5-6 хвилин (ємність попередньо змивається невеликою кількістю масла). Вони повинні стати м’якше і почати виділяти сік.
- Далі в чашу викладається печінка. Додається сіль, спеції. Смаження триває 12-15 хвилин.
- Залишилося додати сметану.
У програмі «Гасіння» страва буде нудитися близько півгодини під закритою кришкою.
Салат з печінки з грибами
Склад продуктів: 460 г печінки, стандартний плавлений сирок, 230 г печериць, морквина, 3 великих яйця, великий маринований огірок, цибулина, майонез, сіль.
- Печінку ретельно промивається, після чого нарізати великими шматками і варять 20-25 хвилин. Вода підсолювати. Готовий остиглий субпродукт крупно треться і відправляється в салатник. Він стане першим шаром закуски.
- На мінімальній кількості жиру обсмажуються подрібнені овочі і тонкі шматочки грибів. Вийшла охолоджена маса посипається сіллю, промащується майонезом і викласти поверх печінки.
- Далі йде дрібно тертий сир з соусом і крупно терті варені яйця.
- Огірок нарізати кружечками, які укладаються поверх салату.
Перед подачею до столу закуска повинна настоятися пару годин в прохолоді.
Апетитна закуска з маринованою цибулею
Склад продуктів: кіло печінки індички, майонез, півсклянки столового оцту, 4 ч. л. цукрового піску, 3-4 середні ріпчасті цибулини, сіль, 1 ст. кип’яченої води.
- Субпродукт промивається, позбавляється від усього зайвого, після чого вариться в солоному окропі 17-20 хвилин.
- Цибулю нарізають півкільцями, залити маринадом із столового оцту, кип’яченої води і цукру. Кип’ятити рідина не потрібно! Всі інгредієнти просто змішуються. Цибуля буде маринуватися близько півгодини.
- Готова печінка нарізати тонкою соломкою і висипається в салатник.
- До неї відправляється замаринований цибулю.
Залишається посолити салат з печінки індички і заправити його майонезом.
Святкові відбивні з печінки індички з соусом
Склад продуктів: півкіло печінки індички, щіпка білого перцю, сіль, 4 ст. л. мигдального крихти, 2 ст. л. портвейну, щіпка меленого майорану, 1 ст. л. борошна, стигле манго, 2 цибулини, 2 ст. л. соку лайма, щіпка кориці, 1 ч. л. меду, 2 ст. л. солодкого соусу чилі.
- Печінка поділяється на відповідні для приготування відбивних шматочки. Кожен з них потрібно акуратно відбити кухонним молоточком. Бажано через плівку, щоб скибочки не порвалися.
- Підготовлені шматочки змащуються сіллю, майораном і білим перцем. Далі вони поливаються портвейном і маринуються приблизно півгодини.
- М’якоть манго пюрируется. Подрібнену цибулю гаситься в сковороді до м’якості. До овочу виливається сік лайма, додається мед. Маса готується при частому помішуванні до тих пір, поки цибуля не карамелізується. Далі вона солиться і змішується з фруктовим пюре.
- Залишилося довести до кипіння, приправити соусом чилі і корицею.
- Відбивні обвалюються в суміші борошна і горіхової крихти. Вони викладаються на сковороду з розпеченим жиром і готуються до скориночки з двох сторін.
Подається екзотичне частування з охолодженим манговим соусом.
Вирощувати індичат печінка, смажена у клярі
Склад компонентів: півкілограма печінки, 4 столові яйця, 2 ст. л. жирної сметани, 1 ч. л. гірчиці, 3-4 ст. л. просіяного борошна, половина кавової чашки молока, мелений чорний перчик. Як приготувати печінку індички в клярі смачно, розповідається далі.
- Печінка миється, підсушується, нарізають маленькими шматочками і злегка відбивається спеціальним молоточком. Шматочки солятся, приправляють перцем.
- Для кляру збиваються яйця з дрібною сіллю. У масу додається борошно, гірчиця, сметана, молоко. Інгредієнти вимішуються до однорідності.
- Шматочки печінки занурюються в кляр, після чого переміщуються на сковороду і обсмажують з двох сторін.
Подається страва з гострим томатним соусом.
Печінковий торт з морквою та цибулею
Склад компонентів: 420 г печінки, сіль, склянка молока, 2 цибулини-ріпки, суміш перців, 2 великих яйця, свіжий часник, 5-6 ст. л. борошна, 4 ст. л. сметани, рафінованої олії та майонезу.
- Печінка вимочується 2-3 години в холодній воді, після чого ріжеться на маленькі шматки. Разом з цибулею вони подрібнюються в чаші кухонного комбайна 2-3 хвилини на максимальній швидкості.
- В отриману рідковату масу додається сіль, збиті яйця, суміш перців, просеянная борошно. Далі інгредієнти ще пару хвилин обробляються комбайном.
- У тісто вливається масло, молоко. Триває збивання ще 2-3 хвилини.
- Тісто буде настоюватися трохи менше півгодини. Далі з нього смажаться тонкі широкі млинці.
- В окремому посуді змішується сметана, майонез і подрібнений часник.
- Остиглі млинці змащуються пікантним соусом і укладаються один на одного.
Торт з печінки прикрашається шматочками свіжих овочів і подрібненою зеленню. Перед подачею він буде настоюватися в прохолоді 3-4 години.