Печінка куряча смажена з цибулею в сметані – 5 варіантів приготування смачних
Печінка – смачний корисний продукт, який легко і швидко готується. Існує безліч вдалих рецептів страв з цього субпродукту. Особливо ніжною і ароматною виходить печінка куряча смажена з цибулею в сметані. Чим з більшим відсотком жирності буде використовуватися субпродукт, тим краще.
Куряча печінка, смажена з цибулею в сметані на сковороді
Найчастіше господині готують курячу печінку на сковорідці. Крім субпродукту (450 г), береться: сире куряче яйце, 2 цибулини, щіпка каррі, бульйонний кубик, 2 великі ложки пшеничного борошна, 220 мл жирної сметани, оливкова олія.
Печінка зачищається від пленочек, миється і підсушується серветками з паперу.
До шматочків м’яса додається добре збите яйце.
Туди ж відправляється борошно і бульйонний кубик (він солоний, тому додатково підсолювати масу не потрібно).
В одній сковорідці по парі хвилин з кожного боку обсмажуються шматочки печінки.
У другій – готується цибульна піджарка на будь-якому маслі.
Смажений овоч перекладається до м’яса. В цю ж ємність відправляється сметана і каррі.
На повільному вогні під кришкою куряча печінка на сковороді гаситься 25 хвилин.
Подається з будь-яким гарніром. Оформляється кільцями цибулі.
Як приготувати в мультиварці?
Для цього рецепта можна використовувати не тільки сметану, але також жирні вершки. В результаті вийде багато соусу до гарніру. До складу рецепт входить: 450 г печінки курки, 2 білих цибулини, сіль, 1 ст. води, 1 ст. жирних вершків, 1 лавр, масло, суміш мелених перців, шматочок вершкового масла.
Печінка промивається крижаною водою і обсушивается паперовим рушником. Продукт ріжеться на кілька частин.
Чиститься і дрібно нарізати цибулю, після чого обсмажується на вершковому маслі до рум’яності. Робити це потрібно в спеціальній програмі «Смаження».
Далі пристрій перемикається в режим «Гасіння», до продуктів виливаються вершки, додається сіль, лавр і приправи. Тужать інгредієнти під кришкою 15-17 хвилин.
Перед подачею до столу страву повинно трохи настоятися на підігріві.
З додаванням грибів
Куряча печінка сама по собі є дуже смачним продуктом. А якщо доповнити її грибами і сметаною, то страва вийде особливо ніжним, ситним і ароматним. Також буде використовуватися: 470 г грибів, 3-5 часникових зубчиків, сіль, 1 ст. жирної густої сметани, 2 репчатых цибулини, 620 г курячої печінки, щіпка меленого перцю. Як смачно приготувати курячу печінку з грибами, детально розказано далі.
Свіжа печінка промивається холодною водою і злегка обсушивается. Якщо присутні плівочки або жилки, їх потрібно прибрати гострим ножем. Печінка нарізати шматочками.
На велику сковорідку наливають будь-яке масло. Коли продукт добре розігріється, на ньому обсмажуються м’ясні скибочки. Не треба доводити їх до готовності, досить дочекатися легкої скоринки.
Печінка перекладається в окрему страву, а на маслі, що гаситься нарізаний великими півкільцями цибулю. Коли він розм’якне і стане прозорим, до овочу можна додавати гриби. Зручніше використовувати свіжі печериці, нарізані тонкими слайсами.
Якщо беруться інші грибочки, наприклад, лисички, їх необхідно попередньо відварити.
Коли гриби трохи обсмажаться, висипати подрібнений будь-яким способом часник.
Залишилося дочекатися, поки з сковороди випарується рідина від грибів, і можна додавати в неї курячу печінку.
Інгредієнти заправляють сметаною, солятся і перчатся.
На слабкому вогні нудяться ще 10-12 хвилин.
Якщо потрібно збільшити кількість соусу, варто розбавити сметану бульйоном або питною водою.
В сметанному соусі
Сметанний соус, який виходить в результаті приготування курячої печінки за даним рецептом, який чудово доповнює будь-який гарнір. Особливо гарний він з макаронними виробами і картопляним пюре. До складу страви увійде: 340 г печінки, середня біла цибулина, невеликий шматочок вершкового масла, 6-7 ст. л. середньо жирної сметани, 1,5 ст. л. пшеничного борошна, півсклянки води, сіль, пахучі трави.
Печінка промивається, обсушивается, позбавляється від жилок і ріжеться на половинки. При бажанні можна залишити продукт цілим. Краще брати свіжу, а не заморожену печінку, так як останній буде складніше обсмажити.
Цибулю до м’якості пассируется на будь-якому жирі. Далі овоч змішується з печінкою. Інгредієнти обсмажуються разом до мінімальної скоринки.
М’ясні шматочки з цибулею присипаються борошном і добре перемішуються. Маса також солиться і посипається ароматними травами. Борошно в соусі буде грати роль згущувача.
Залишилося влити в посуд воду, а через 5-6 хвилин гасіння ввести і сметану.
Через пару хвилин частування буде повністю готове.
Довго гасити інгредієнти зі сметаною не можна, так як в цьому випадку молочний продукт згорнеться.
З цибулею та морквою
З курячою печінкою з овочів добре поєднується не тільки цибулю, але і моркву. Крім цих інгредієнтів (по 2 шт.), також береться: 370 г курячої печінки, сіль, 160 мл сметани і така ж кількість питної води, ароматні трави за смаком.
Подрібнені овочі страхуються на будь-якому жирі до м’якості.
Далі промита і обсушенная куряча печінка розрізається на дрібні шматочки і відправляється до засмажки.
Коли м’ясо злегка обсмажиться, можна додати до нього сіль і приправи.
Залишилося влити сметану, воду, добре перемішати компоненти і тушкувати під кришкою 25 хвилин.
Смачно подавати блюдо з вареним рисом.
Які гарніри підходять до страви?
Обговорюване блюдо полюбилося господиням не тільки ніжним смаком і простотою приготування, але ще й своєю універсальністю – воно прекрасно поєднується з будь-якими видами гарнірів.
М’ясо з ароматною сметаною підливою відмінно доповнює картоплю в будь-якому вигляді, особливо – пюре. Смачно поєднувати його з вареною гречкою, рисом (білим, коричневим), макаронними виробами, обсмаженої квасолею, брокколі і будь-якими іншими овочами.