Печінка куряча смажена з цибулею в сметані – 5 варіантів приготування смачних

З додаванням грибів

Куряча печінка сама по собі є дуже смачним продуктом. А якщо доповнити її грибами і сметаною, то страва вийде особливо ніжним, ситним і ароматним. Також буде використовуватися: 470 г грибів, 3-5 часникових зубчиків, сіль, 1 ст. жирної густої сметани, 2 репчатых цибулини, 620 г курячої печінки, щіпка меленого перцю. Як смачно приготувати курячу печінку з грибами, детально розказано далі.

  • Свіжа печінка промивається холодною водою і злегка обсушивается. Якщо присутні плівочки або жилки, їх потрібно прибрати гострим ножем. Печінка нарізати шматочками.
  • На велику сковорідку наливають будь-яке масло. Коли продукт добре розігріється, на ньому обсмажуються м’ясні скибочки. Не треба доводити їх до готовності, досить дочекатися легкої скоринки.
  • Печінка перекладається в окрему страву, а на маслі, що гаситься нарізаний великими півкільцями цибулю. Коли він розм’якне і стане прозорим, до овочу можна додавати гриби. Зручніше використовувати свіжі печериці, нарізані тонкими слайсами.
  • Якщо беруться інші грибочки, наприклад, лисички, їх необхідно попередньо відварити.
  • Коли гриби трохи обсмажаться, висипати подрібнений будь-яким способом часник.
  • Залишилося дочекатися, поки з сковороди випарується рідина від грибів, і можна додавати в неї курячу печінку.
  • Інгредієнти заправляють сметаною, солятся і перчатся.
  • На слабкому вогні нудяться ще 10-12 хвилин.
  • Якщо потрібно збільшити кількість соусу, варто розбавити сметану бульйоном або питною водою.

    Дивіться також:  Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
    Прокрутка до верху