Печінка куряча смажена з цибулею в сметані – 5 варіантів приготування смачних

В сметанному соусі

Сметанний соус, який виходить в результаті приготування курячої печінки за даним рецептом, який чудово доповнює будь-який гарнір. Особливо гарний він з макаронними виробами і картопляним пюре. До складу страви увійде: 340 г печінки, середня біла цибулина, невеликий шматочок вершкового масла, 6-7 ст. л. середньо жирної сметани, 1,5 ст. л. пшеничного борошна, півсклянки води, сіль, пахучі трави.

  • Цибуля чиститься і шинкуется півкільцями.
  • Печінка промивається, обсушивается, позбавляється від жилок і ріжеться на половинки. При бажанні можна залишити продукт цілим. Краще брати свіжу, а не заморожену печінку, так як останній буде складніше обсмажити.
  • Цибулю до м’якості пассируется на будь-якому жирі. Далі овоч змішується з печінкою. Інгредієнти обсмажуються разом до мінімальної скоринки.
  • М’ясні шматочки з цибулею присипаються борошном і добре перемішуються. Маса також солиться і посипається ароматними травами. Борошно в соусі буде грати роль згущувача.
  • Залишилося влити в посуд воду, а через 5-6 хвилин гасіння ввести і сметану.
  • Через пару хвилин частування буде повністю готове.
  • Довго гасити інгредієнти зі сметаною не можна, так як в цьому випадку молочний продукт згорнеться.

    Дивіться також:  Гриби по-корейськи – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху