Причини, чому гірчить свиняча печінка після приготування
Поблизу від печінки розташований жовчний міхур, а в ній самій – протоки, по яких проходить жовч.
Якщо в процесі оброблення м’ясник неправильно видалив сусідній орган, то субпродукт може бути зіпсований.
Потрапила в нього жовч буде давати сильну гіркоту, незалежно від того, яким чином була приготована печінку. Вона псує готову страву і робить його практично неїстівним.
Не завжди присутність гірчинки в готової печінки є помилкою м’ясника, разделывавшего тушу. Буває, що помиляється і сам кулінар. Наприклад, не вирізає жовчні протоки. При обробці субпродукту обов’язково потрібному видалити всі зеленуваті ділянки шматка. Саме цей відтінок характерний для розлилася жовчі.