Печінка яловича – 11 рецептів приготування

Варіант приготування в молоці

Оскільки печінка відноситься до субпродуктів, їй властивий специфічний смак іноді навіть з легкою гіркотою. З цим недоліком допоможе легко впоратися попереднє вимочування в молоці.

Щоб приготувати страву з 600 г свіжого продукту, будуть потрібні:

  • молоко – 300 мл;
  • борошно – 200 г;
  • печериці – 50 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Для приготування низькокалорійної їжі варто скористатися наступними рекомендаціями:

  • Промита печінка ріжеться довільними шматками і замочується в молоці на ½ години.
  • У той час як печінка відмокає в молоці, готуються овочі і гриби.
  • У розігріте масло поміщаються скибочки грибів, цибульні півкільця і морквяна стружка.
  • Овочі та печериці солятся, перчатся і обсмажуються на помірному вогні під закритою кришкою поки не стануть м’якими.
  • Після закінчення відведеного часу шматочки печінки дістаються з молока і обвалюються в борошні.
  • Печінка обсмажується з двох сторін, потім викладається в окрему ємність.
  • Коли всі обсмажені шматочки поміщені в посуд, зверху викладаються овочі і гриби.
  • Вміст каструлі перемішується і може подаватися до столу в якості самостійного або другої страви до гарніру.
  • Дивіться також:  Холодець зі свинячої рульки – 7 рецептів як варити
    Прокрутка до верху