Печінка яловича – 11 рецептів приготування

Ніжні печінкові котлети

Соковиті котлети з печінки, які можуть полонити серця навіть найбільш непримиренних любителів м’яса, готуються аналогічним спосіб і з того ж набору продуктів, що і оладки. Однак для додання страві пишності і легкості після того, як фарш закінчиться, котлети поміщаються в окрему каструлю, заливаються ¼ склянки води, а потім пропарюють близько чверті години на повільному вогні.

М’яка і смачна печінку для дітей – оладки

У дитячому раціоні це страва присутня як самостійне.

Поживні речовини, необхідні зростаючому організму, у великій кількості містяться в печінковому блюді, для приготування якого треба купити такі складові:

  • печінка – 500 г;
  • борошно – 60 г;
  • яйце 1 шт.;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • сметана – 20 мл;
  • сода – 1⁄2 ч. ложки;
  • сіль – за смаком.

Щоб зануритися в дитинство і відчути його смак, слід виконати наступне:

  • Підготовлений субпродукт пропускається через м’ясорубку або перемелюється на комбайні разом з цибулею.
  • Морква натирається на дрібній тертці.
  • В окремому посуді змішуються яйце зі сметаною, після чого до них додається цибульно-печінкова маса, моркву, борошно, сода, сіль.
  • Викладається тісто столовою ложкою на розігріту олію.
  • Випікаються на помірному вогні з двох сторін: одна – при відкритій кришці, друга – із закритою.
  • Дивіться також:  Печінкові котлети – 8 смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху