Печінка яловичини – універсальний продукт, з якого можливо підготувати безліч різноманітних і поживних страв. Вона може подаватися як самостійне блюдо, так і з гарнірами. Рецепт печінкового паштету з яловичої печінки дає можливість підготувати з багатого поживними елементами субпродукту відмінну закуску.
Класичний домашній паштет з яловичої печінки
Домашній печінковий паштет має ніжну консистенцію, м’якою структурою і незабутнім смаком.
Для приготування знадобиться:
- 400 г субпродукту;
- цибулина;
- морква;
- 150 г вершкового масла;
- для смажіння соняшникова олія;
- сіль і спеції.
Етапи створення:
- Печінка промивається, обсушивается, звільняється від плівок і проток, нарізати довільними шматочками, які пересипаються невеликою кількістю солі.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками, які пассеруются.
- Коли цибуля набуде прозорість, сковороду додається морквяна стружка.
- На іншій сковороді 5 хвилин обсмажується печінку і залишають на 15 хвилин настоятися під закритою кришкою.
- Остиглі субпродукт і овочі доводяться разом з сіллю і спеціями до однорідної консистенції за допомогою блендера, після чого збиваються з розм’якшеним маслом.
- Ніжний паштет перекладається в керамічний посуд і відправляється в холод.
Готуємо в мультиварці
Домашній паштет з легкістю можна приготувати за допомогою мультиварки, якщо заздалегідь підготувати:
- 800 г печінки;
- цибулину;
- морквину,
- 300 мл молока;
- в 2 рази менше вершкового масла;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Щоб приготувати печінковий паштет:
- Печінка промивається, обсушивается і нарізають шматочками довільного розміру.
- Овочі подрібнюються, після чого обсмажуються на соняшниковій олії на режимі «Смаження» до золотистого кольору.
- В зажарку викладається підготовлений субпродукт, після чого все заливається молоком.
- Печінкова маса готується 25 хвилин в режимі «Випічка».
- Після звукового сигналу суміш солиться і приправляється.
- Коли печінка з овочами охолоне, вона пюрируется до однорідної структури.
- В заготовку паштету викладається розм’якшене масло, і закуска пюрируется повторно, після чого викладається у підготовлений посуд.
З додаванням в основну рецептуру грибів
Любителям грибів доведеться за смаком рецепт, для виконання якого потрібні:
- 800 г печінки;
- 2 цибулини;
- морква,
- ½ Кг грибів;
- 200 мл вершків;
- 250 г вершкового масла;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Спосіб приготування:
- Промита і очищена від прожилок печінка нарізати шматочками.
- Цибулю і моркву подрібнюються, після чого зажариваются з сіллю на сковороді з 50 г вершкового масла.
- На іншому шматочку масла з аналогічним вагою обсмажується печінку.
- Грибні пластинки також обсмажуються на олії, що залишилася від субпродукту.
- Наприкінці в чаші комбайна об’єднуються всі інгредієнти, включаючи вершки і вершкове масло.
- Продукти збиваються до однорідної консистенції.
Ніжний печінковий паштет з маслом
Щоб приготувати ніжний паштет, достатньо взяти:
- ½ Кг печінки;
- за 2 цибулини і моркви;
- 200 г вершкового масла;
- соняшникова олія для смаження;
- сіль, спеції і зелень.
Етапи створення закуски:
- З печінки готуються шматочки, які посипаються спеціями, сіллю і обсмажують близько 10 хвилин.
- З цибулі і моркви готується зажарка, яка потім змішується з остиглої печінкою і вершковим маслом.
- Всі інгредієнти перетворюються в однорідний паштет за допомогою блендера.
Як приготувати з чорносливом
Солодкість чорносливу підкреслює смак печінки і надає паштету пікантності.
Інгредієнти:
- ½ Кг печінки;
- 7 штук чорносливу;
- стопка коньяку;
- стопка оливкової олії;
- трохи вершків за бажанням;
- 20 г вершкового масла;
- сіль.
Основні етапи підготовки:
- Чорнослив промивається, і півгодини витримується в коньяку.
- Нарізана шматочками печінка обсмажується на оливковій олії в поєднанні з вершковим близько 5 хвилин, після чого з добавкою з вершків нудиться під закритою кришкою 10 хвилин.
- Готову печінку перемелюється в комбайні, після чого до основного продукту додається витягнутий з коньяку чорнослив.
- Паштет ще раз перемелюється і перекладається в посуд для зберігання.
З в’яленими томатами
Придбати паштет з додаванням томатів в супермаркеті неможливо, хіба що замовити в одному з ресторанів Сицилії.
А ось в домашніх умовах насолодитися оригінальної закускою можна, підготувавши:
- 460 м субпродукту;
- 160 г в’ялених томатів;
- стільки ж вершків;
- зубчик часнику;
- цибулину;
- спеції і свіжий базилік.
Приготування полягає в наступному:
- Цибуля шинкуется, а промита печінка нарізати шматочками.
- На сковороді трохи обсмажується цибульно-печінкова маса. Після чого вона заливається вершками і гаситься під кришкою 10 хвилин.
- Після охолодження вміст сковороди поміщається в чашу комбайна, куди відправляються базилік, часник, томати і спеції.
- Збитий паштет викласти в посуд і переміщається в холод.
Домашній паштет з вареної яловичої печінки
Паштет дієтичний з вареної печінки готується з:
- 1 кг печінки;
- 2 морквин;
- 3 цибулин;
- стопки оливкової олії;
- шматочки вершкового масла;
- солі і спецій.
Покроковий рецепт приготування:
- Печінка нарізати шматочками, які поміщаються в каструлю разом з сіллю, лавровим листом і заливаються водою.
- Після закипання субпродукт проварюється 10 хвилин і знімається з плити.
- Овочі подрібнюються і пережариваются на оливковій олії.
- У мисці змішуються зажарка, варена печінка. вершкове масло і спеції, після чого все збивається блендером.
Поради та рекомендації
Печінковий паштет – це не тільки смачна, але і дуже корисна закуска, тим більше, якщо вона приготована вдома.
Приготувати домашній паштет нескладно, але слід врахувати деякі правила:
- Вибір основного інгредієнта – печінку для майбутньої закуски слід вибирати свежею, а не заморожену.
- Підготовка субпродукту – для отримання ніжного страви необхідно видаляти плівку і жовчні протоки.
- Супутні продукти – для отримання насиченого смаку і м’якої текстури до яловичині додаються моркву, цибулю, гриби і спеції.
- Зберігання – щоб продовжити термін зберігання швидкопсувного продукту, слід поміщати його в стерилізовані банки.
Таким чином, дотримуючись основні рекомендації щодо приготування паштету, в домашніх умовах можна приготувати дуже ніжне, корисне і неймовірно смачне блюдо.