Печінковий рулет – ніжна закуска, яка стане гарною заміною ковбасі. Її смачно нарізати тонкими шматочками і подавати зі свіжим білим або чорним хлібом. Можна також укладати скибочки паштету на тости, солоні крекери.
Печінковий рулет з курячої печінки з маслом
Склад продуктів:
- ½ Кг курячої печінки;
- 3 десертні ложки борошна;
- 1 цибулина;
- 3 десертні ложки густої сметани;
- 2 заздалегідь зварені яйця;
- 50 г вершкового масла;
- 50 г сиру;
- сіль, мускатний горіх;
- рослинне масло.
- Печінку промити, очистити від плівок. Кожен шматочок обваляти в підсоленій борошні. Обсмажити на розігрітій олії протягом 3 – 4 хвилин.
- Надіслати до печінки полуколечки лука. Готувати продукти разом до м’якості овочів.
- Додати сметану, сіль, мускатний горіх. Томити інгредієнти під кришкою ще 8 – 9 хвилин.
- Остудити вміст сковороди. Пюрировать блендером або іншим зручним пристроєм.
- Для начинки змішати вершкове масло з тертим сиром. Посолити.
- На плівці або пакеті розкласти шар печінки. Поверх нього розподілити начинку.
- Акуратно згорнути заготівлю рулетом. Витримати в холодильнику не менше 2 годин.
Зняти плівку і нарізати печінковий рулет з маслом на довільні шматочки.
З морквою та цибулею
Склад продуктів:
- 600 г яловичої печінки;
- 1 ст. л. подрібненої зелені;
- 2 цибулини;
- 120 – 150 г вершкового жиру;
- 2 середні морквини;
- 2 курячі яйця;
- рослинна олія;
- сіль.
- Розморозити субпродукт. Видалити плівки і все зайве. Крупно порізати.
- Залити печінку холодною водою і залишити приблизно на годину.
- Цибулю нашаткувати кубиками. Моркву подрібнити теркою з середніми отворами. Обсмажити овочі до м’якості на олії. Посолити.
- Масло розм’якшити, з’єднати із зеленню. Посолити.
- Яйця відварити і дрібно потерти.
- Печінку віджати від зайвої рідини. Залити свіжою водою, і зварити до готовності.
- Остудити субпродукт. Пропустити його через м’ясорубку.
- Також вчинити з овочевої обсмаженням.
- Змішати її з печінкою. Досолити.
- Розкласти масу на аркуші пергаменту. Надати їй форму прямокутника. Оптимальна товщина пласта – 0,7 – 1 див.
- Покрити основу начинкою з масла та зелені. Рівномірно посипати тертим вареним яйцем.
- Скачати пласт рулетом. Обернути пергаментом.
Відправити печінковий рулет з морквою і цибулею в холод на 4 – 5 годин. Подати зі свіжим білим хлібом.
Варений печінковий рулет в пакеті
Склад продуктів:
- 700 г свинячої печінки;
- 300 г свинячого сала;
- 5 яєць;
- 1 ст. манної крупи;
- сіль, перець, сушений часник.
- Печінку промити, звільнити від плівки. Нарізати дрібними шматочками. Додати до неї мініатюрні кубики сала.
- Влити до м’ясних продуктах вміст всіх п’яти сирих яєць, додати манну крупу, сіль, сушений часник і перець.
- Все добре перемішати, прибрати в пакет і з двох сторін зафіксувати гумками, сформувавши щільний рулет.
- Опустити отримані заготовки в каструлю з водою. Варити 120 хвилин з моменту закипання.
Вийняти рулет з пакета, прибрати в холодильник. Перед подачею до столу нарізати шматочками за принципом ковбаси.
Рецепт для запікання в духовці
Склад продуктів:
- 300 – 350 г свинячої печінки;
- 1 велика морква;
- 1 зуб. свіжого часнику;
- 3 десертні ложки жирної сметани;
- 50 г напівтвердого/твердого сиру;
- поварена сіль.
- Великий шматок печінки розрізати на тонкі широкі пласти.
- Моркву потерти на тертку з середніми отворами. Цибулю нарізати мініатюрними кубиками. Сир крупно потерти.
- Змішати інгредієнти з другого кроку зі сметаною. Посолити.
- Розподілити начинку по шматочках печінки.
- Загорнути рулети. Накрити його фольгою. Загорнути покриття по краям за принципом цукерки.
- Викласти заготовки на деко.
Запікати рулети в духовці при середній температурі 40 – 45 хвилин.
Рулет з яловичої печінки
Склад продуктів:
- 1 кіло сирої яловичої печінки;
- 300 г сирої моркви;
- 300 р білого солодкого лука;
- повний стакан розм’якшеного вершкового жиру;
- олію для обсмажування;
- кухонна сіль і суміш кольорових мелених перців за смаком.
- Для такої страви краще всього використовувати тонкий край субпродукту. У ньому найменше щільних судин. Зняти з шматка плівку.
- Нарізати м’ясо великими скибками. Видалити попадаються судини.
- Покласти печінку в закипілу воду. Готувати 10 – 14 хвилин.
- Остудити і довільно подрібнити. Зробити це зручно за допомогою м’ясорубку або блендера. Посолити, поперчити.
- Подрібнити заявлені в рецепті овочі мініатюрними шматочками. Обсмажити на рослинному маслі. Посолити.
- Розподілити на пергаменті печінкову масу. Зверху розподілити м’яке масло. Розкласти овочеву масу.
- Згорнути продукти рулетом.
- Відправити в холодне місце на кілька годин.
Готову закуску з вершковим маслом порізати шматочками і подати з солоними крекерами.
З сиром
Склад продуктів:
- півкіло курячої печінки;
- 100 г копченого сиру (ковбасного);
- 2 варені яйця;
- 100 г жирного масла (вершкового);
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- жир для смаження;
- кам’яна сіль.
- Позбавити основний компонент від плівок. Залити підсоленою водою і варити чверть години. Остудити. Подрібнити до однорідності будь-яким зручним способом. Посолити.
- Овочі подрібнити і обсмажити на рафінованій олії. Посолити.
- До печінки додати половину розм’якшеного масла. Збити її блендером. Розподілити на пакеті або плівці товстим шаром.
- Змішати терті варені яйця, тертий сир, масло, що залишилося. Посолити. Розмазати суміш з печінковою основі.
- Загорнути рулет з курячої печінки так, щоб усередині виявилася начинка. Охолодити протягом 3 – 4 годин.
Позбавити рулет від плівки. Нарізати шматочками.
Рулет з лаваша з печінковим паштетом
Склад продуктів:
- 2 тонких лаваша;
- 1/3 ст. класичного майонезу;
- ½ Пачки м’якого вершкового масла;
- 4 зуб. свіжого часнику;
- 2 плавлених сирка;
- 300 г будь-якого печінкового паштету.
- Змішати майонез, терті плавлені сирки і роздавлений свіжий часник. Ретельно перемішати складові начинки.
- Печінкову начинку змішати з розм’якшеним вершковим маслом.
- На перший лист лавашу намазати печінковий паштет з маслом. Закрити другою основою.
- На верхній лист лаваша нанести сирну начинку.
- Згорнути шари щільним рулетом.
Охолодити готову закуску.