Печінковий рулет – 7 покрокових рецептів

Печінковий рулет – ніжна закуска, яка стане гарною заміною ковбасі. Її смачно нарізати тонкими шматочками і подавати зі свіжим білим або чорним хлібом. Можна також укладати скибочки паштету на тости, солоні крекери.

Печінковий рулет з курячої печінки з маслом

Склад продуктів:

  • ½ Кг курячої печінки;
  • 3 десертні ложки борошна;
  • 1 цибулина;
  • 3 десертні ложки густої сметани;
  • 2 заздалегідь зварені яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г сиру;
  • сіль, мускатний горіх;
  • рослинне масло.
  • Печінку промити, очистити від плівок. Кожен шматочок обваляти в підсоленій борошні. Обсмажити на розігрітій олії протягом 3 – 4 хвилин.
  • Надіслати до печінки полуколечки лука. Готувати продукти разом до м’якості овочів.
  • Додати сметану, сіль, мускатний горіх. Томити інгредієнти під кришкою ще 8 – 9 хвилин.
  • Остудити вміст сковороди. Пюрировать блендером або іншим зручним пристроєм.
  • Для начинки змішати вершкове масло з тертим сиром. Посолити.
  • На плівці або пакеті розкласти шар печінки. Поверх нього розподілити начинку.
  • Акуратно згорнути заготівлю рулетом. Витримати в холодильнику не менше 2 годин.

Зняти плівку і нарізати печінковий рулет з маслом на довільні шматочки.

З морквою та цибулею

Склад продуктів:

  • 600 г яловичої печінки;
  • 1 ст. л. подрібненої зелені;
  • 2 цибулини;
  • 120 – 150 г вершкового жиру;
  • 2 середні морквини;
  • 2 курячі яйця;
  • рослинна олія;
  • сіль.
  • Розморозити субпродукт. Видалити плівки і все зайве. Крупно порізати.
  • Залити печінку холодною водою і залишити приблизно на годину.
  • Цибулю нашаткувати кубиками. Моркву подрібнити теркою з середніми отворами. Обсмажити овочі до м’якості на олії. Посолити.
  • Масло розм’якшити, з’єднати із зеленню. Посолити.
  • Яйця відварити і дрібно потерти.
  • Печінку віджати від зайвої рідини. Залити свіжою водою, і зварити до готовності.
  • Остудити субпродукт. Пропустити його через м’ясорубку.
  • Також вчинити з овочевої обсмаженням.
  • Змішати її з печінкою. Досолити.
  • Розкласти масу на аркуші пергаменту. Надати їй форму прямокутника. Оптимальна товщина пласта – 0,7 – 1 див.
  • Покрити основу начинкою з масла та зелені. Рівномірно посипати тертим вареним яйцем.
  • Скачати пласт рулетом. Обернути пергаментом.
Дивіться також:  Печінка індички – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Відправити печінковий рулет з морквою і цибулею в холод на 4 – 5 годин. Подати зі свіжим білим хлібом.

Варений печінковий рулет в пакеті

Склад продуктів:

  • 700 г свинячої печінки;
  • 300 г свинячого сала;
  • 5 яєць;
  • 1 ст. манної крупи;
  • сіль, перець, сушений часник.
  • Печінку промити, звільнити від плівки. Нарізати дрібними шматочками. Додати до неї мініатюрні кубики сала.
  • Влити до м’ясних продуктах вміст всіх п’яти сирих яєць, додати манну крупу, сіль, сушений часник і перець.
  • Все добре перемішати, прибрати в пакет і з двох сторін зафіксувати гумками, сформувавши щільний рулет.
  • Опустити отримані заготовки в каструлю з водою. Варити 120 хвилин з моменту закипання.

Вийняти рулет з пакета, прибрати в холодильник. Перед подачею до столу нарізати шматочками за принципом ковбаси.

Рецепт для запікання в духовці

Склад продуктів:

  • 300 – 350 г свинячої печінки;
  • 1 велика морква;
  • 1 зуб. свіжого часнику;
  • 3 десертні ложки жирної сметани;
  • 50 г напівтвердого/твердого сиру;
  • поварена сіль.
  • Великий шматок печінки розрізати на тонкі широкі пласти.
  • Моркву потерти на тертку з середніми отворами. Цибулю нарізати мініатюрними кубиками. Сир крупно потерти.
  • Змішати інгредієнти з другого кроку зі сметаною. Посолити.
  • Розподілити начинку по шматочках печінки.
  • Загорнути рулети. Накрити його фольгою. Загорнути покриття по краям за принципом цукерки.
  • Викласти заготовки на деко.

Запікати рулети в духовці при середній температурі 40 – 45 хвилин.

Рулет з яловичої печінки

Склад продуктів:

  • 1 кіло сирої яловичої печінки;
  • 300 г сирої моркви;
  • 300 р білого солодкого лука;
  • повний стакан розм’якшеного вершкового жиру;
  • олію для обсмажування;
  • кухонна сіль і суміш кольорових мелених перців за смаком.
  • Для такої страви краще всього використовувати тонкий край субпродукту. У ньому найменше щільних судин. Зняти з шматка плівку.
  • Нарізати м’ясо великими скибками. Видалити попадаються судини.
  • Покласти печінку в закипілу воду. Готувати 10 – 14 хвилин.
  • Остудити і довільно подрібнити. Зробити це зручно за допомогою м’ясорубку або блендера. Посолити, поперчити.
  • Подрібнити заявлені в рецепті овочі мініатюрними шматочками. Обсмажити на рослинному маслі. Посолити.
  • Розподілити на пергаменті печінкову масу. Зверху розподілити м’яке масло. Розкласти овочеву масу.
  • Згорнути продукти рулетом.
  • Відправити в холодне місце на кілька годин.
Дивіться також:  Кальмари в клярі – 5 рецептів, як приготувати

Готову закуску з вершковим маслом порізати шматочками і подати з солоними крекерами.

З сиром

Склад продуктів:

  • півкіло курячої печінки;
  • 100 г копченого сиру (ковбасного);
  • 2 варені яйця;
  • 100 г жирного масла (вершкового);
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • жир для смаження;
  • кам’яна сіль.
  • Позбавити основний компонент від плівок. Залити підсоленою водою і варити чверть години. Остудити. Подрібнити до однорідності будь-яким зручним способом. Посолити.
  • Овочі подрібнити і обсмажити на рафінованій олії. Посолити.
  • До печінки додати половину розм’якшеного масла. Збити її блендером. Розподілити на пакеті або плівці товстим шаром.
  • Змішати терті варені яйця, тертий сир, масло, що залишилося. Посолити. Розмазати суміш з печінковою основі.
  • Загорнути рулет з курячої печінки так, щоб усередині виявилася начинка. Охолодити протягом 3 – 4 годин.

Позбавити рулет від плівки. Нарізати шматочками.

Рулет з лаваша з печінковим паштетом

Склад продуктів:

  • 2 тонких лаваша;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • ½ Пачки м’якого вершкового масла;
  • 4 зуб. свіжого часнику;
  • 2 плавлених сирка;
  • 300 г будь-якого печінкового паштету.
  • Змішати майонез, терті плавлені сирки і роздавлений свіжий часник. Ретельно перемішати складові начинки.
  • Печінкову начинку змішати з розм’якшеним вершковим маслом.
  • На перший лист лавашу намазати печінковий паштет з маслом. Закрити другою основою.
  • На верхній лист лаваша нанести сирну начинку.
  • Згорнути шари щільним рулетом.

Охолодити готову закуску.

Прокрутка до верху