Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

Печінковий торт – це самостійне закусочне блюдо і салат одночасно. Приготувати його дуже просто. Тому таке незвичайне виріб з печінки – прекрасний варіант для урочистого столу, і як «чергового» страви.

Особливості приготування

Чому ця закуска називається тортом? Адже зазвичай торт асоціюється з десертом. Закуска складається з коржів, перемазанних, подібно до крему, начинкою.

Важливий аргумент на користь приготування цього незвичайного страви – безумовна користь печінки для організму: це справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів.

Варіантів приготування безліч. Печінку можна використовувати не тільки яловичу, але і свинячу, але і пташину. Складного в приготуванні нічого немає, приготувати його зможе навіть початківець кулінар.

Класичний рецепт печінкового торта з яловичої печінки

Печінковий торт тим і цікавий, що у кожної господині свій власний секрет. І, природно, кожна вважає кращим саме свій спосіб приготування. Але цей рецепт печінкового торта – універсальний і сподобається всім. Смачний, бюджетний і зовсім не складний.

Продукти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Молоко – 1 стакан.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цибулю-«ріпка» – 4-5 середніх головок.
  • Майонез.
  • Олія рослинна.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп, петрушка.

Покроковий алгоритм приготування:

  • Промийте печінку, очистіть її від плівок і жилок (здається, це жовчні протоки, але не важливо).
  • Печінка наріжте великими шматками, залийте молоком і залишити вимочуватися 30 хвилин. Потім подрібніть в м’ясорубці, долив молоко, в якому печінка вымачивалась.
  • Посоліть масу, вмішайте яйця і борошно (при бажанні, її можна замінити манною крупою).
  • Переміщайте суміш. За консистенцією вона повинна бути, як млинцеве тісто. Якщо тісто для коржів «торта» вийшло занадто рідке, додати борошна. Якщо, навпаки, занадто густе – долийте трохи молока і знову перемішайте.
  • Смажте млинці на розігрітій сковороді. Час обсмажування з кожної сторони становить приблизно 1 хв. Краще використовувати спеціальну млинцеву сковорідку, оскільки коржі виходять м’якими і їх легко пошкодити.
  • Готуємо «крем»: Почистіть, промийте і дрібно наріжте цибулю. Потім обсмажте його до світло-золотистого кольору.
  • Помийте і поріжте зелень.
  • Змішайте цибулю з майонезом і зеленню.
Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

Тепер залишається, як при приготуванні класичного кондитерського виробу, перемазати коржі цибульно-майонезній начинкою і помістити в прохолодне місце, краще на ніч.

Страва має один недолік: з’їдається миттєво, так що не позіхайте!

Покроковий рецепт приготування з грибами

Рецепт незвичайний і чудовий на смак.

Складові:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 300 р.
  • Сіль, перець – за смаком.

Начинка:

  • Цибулю-«ріпка» – 4 головки.
  • Морква (середня) – 4 шт.
  • Гриби – 0,5-0,6 кг.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Часник – 4 зубки.
  • Майонез.

Порядок дій такий:

  • Промиту, вичищений від плівок і нарізану печінку подрібніть м’ясорубкою.
  • Вмішайте молоко і борошно. Посоліть і поперчіть суміш. Ретельно змішайте. Тісто по фактурі виходить, як млинцеве.
  • Спечіть або підсмажте на сковороді млинці-коржі.

Тепер займіться начинкою:

  • Морква вимийте, почистіть, натріть на тертці.
  • Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
  • Гриби помийте і наріжте дрібними шматочками.
  • Обсмажте овочі та гриби (окремо).
  • Натріть сир на тертці.
  • Очистіть і подрібніть часник.
  • Змішайте майонез з сиром і часником.

Складайте печінковий торт, змащуючи кожен корж сумішшю сиру, часнику і майонезу. Не забувайте вкривати коржі обсмаженими грибами і овочами.

Готуємо з плавленим сиром

Приготуйте торт з печінки з плавленим сиром. Виходить дуже смачно і незвично.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1,0 кг.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Пшеничне борошно – 6 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець, сіль.
  • Масло пісне.

Начинка:

  • Яйця, зварені круто – 4 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Майонез – 350 р.
  • Часник – 5-6 зубків.

Порядок приготування:

  • Очистіть і наріжте четвертинками цибулю.
  • Підготовлену печінку попередньо подрібніть разом з цибулею за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • З’єднайте отриману суміш з яйцями, борошном і сметаною, посоліть і поперчіть (без фанатизму) і перемішайте до однорідної маси.
  • Спечіть печінкові «млинці» на сковороді.
Дивіться також:  Салат з крабовими паличками – 12 рецептів приготування смачного салату

Тепер начинка:

  • Яйця і плавлений сир натріть на тертці.
  • Подрібніть часник і з’єднайте з майонезом.
  • Намажте перший корж майонезно-часниковим соусом, зверху посипте подрібненим сиром.
  • Начинка для наступного коржа – часник+майонез, зверху – подрібнені яйця.
  • Складайте коржі торта стопкою, чергуючи різні види начинки.

Торт готовий. Тепер нехай настоїться пару годин у холодильнику, і можна приступити до його планомірного знищення.

Ніжний печінковий торт з овочами

Коржі для торта за цим рецептом виходять ніжними, буквально тануть у роті. А начинка буде трохи незвична і оригінальна, з баклажанами або, як називають їх одесити, «синенькими».

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія соняшникова.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л
  • Цибулю-«ріпка» – 2 середні головки.
  • Сіль – за смаком.

Начинка:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Томати свіжі – 2 шт.
  • Часник — 4 зубки.
  • Кріп, петрушка.
  • Ядра горіхів – 50 р.
  • Майонез.
  • Плавлений сир – 2 шт.

Алгоритм приготування наступний:

  • Вимийте, очистіть від плівок і нарізати печінку.
  • Очистіть цибулю, розріжте кожну з цибулин на 4 частини.
  • Перемеліть печінку в м’ясорубці або блендері з цибулею.
  • Вмішайте в масу молоко, яйця, борошно, сіль. Щоб коржі було легше піч, додайте ложку масла. Тісто виглядом нагадує сметану середньої густоти.
  • Випікайте млинці на сковорідці-коржі.

Прийшов час зайнятися начинкою:

  • Запечіть «синенькі» в духовці, почистіть і дрібно поріжте.
  • Обшпарте помідори окропом, зніміть з них шкірку, наріжте кубиками.
  • Горіхи, часник і зелень подрібніть.
  • Всі інгредієнти для начинки з’єднайте, потім вмішайте майонез.
  • Складіть торт, перемазуючи «кремом» кожен з шарів. Можна декорувати виріб на власний розсуд.
  • Поставте готовий виріб в холодильник не менше ніж на півгодини.
Дивіться також:  Салат з консервованого тунця — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Приємного всім апетиту!

Прокрутка до верху