Печиво без масла – 8 простих і смачних рецептів

Додавання олії у десерт зменшує корисні якості продукту. Тому можна вдосконалити звичні рецепти і приготувати печиво без масла.

Вівсяне печиво без масла

Печиво готується швидко. Всередині виходить м’яким, а зверху хрустким.

Щоб ласощі вийшло хрустким, не слід відразу діставати заготовки після приготування. Вимкніть духову піч і дайте настоятися печінкою кілька хвилин.

Приготування:

  • йогурт – 120 мл;
  • геркулес – 220 г;
  • розпушувач;
  • цукор – 120 г;
  • молоко – 50 мл;
  • борошно – 110 р.

Приготування:

  • В молоко налити йогурт. Перемішати.
  • Засипати цукровий пісок борошном. Додати геркулес. Насипати розпушувач. Перемішати.
  • З’єднати дві маси. Замісити. Прибрати в холод.
  • Прогріти духовку. Буде потрібно 200 градусів.
  • Відірвати шматок від тесту. Сформувати печиво. Розподілити по поверхні дека. Запікати 23 хвилини.

Готуємо з сиру

Хороший варіант для випічки дітей, які не їдять сир в чистому вигляді — печиво з сиру.

Інгредієнти:

  • геркулес – 130 г;
  • кориця;
  • сир – 120 г;
  • ванілін – пакет;
  • білок – 2 шт.;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • курага – 50 р.

Приготування:

  • В пластівці насипати корицю. Порубати курагу. Додати до геркулесу.
  • Розім’яти виделкою сир. Надіслати до пластівців. Посипати ваніліном. Додати мед. Влити білки. Вимісити.
  • Сформувати руками заготовки. Розмістити на листі. Запікати 25 хвилин.
  • Режим духовий печі 180 градусів.

Випічка на сметані

Випічка виходить м’якою і ніжною. Печиво на сметані готується дуже швидко, а продукти знадобляться найпростіші.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 гуртки;
  • сметана – 240 мл;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 80 р.

Приготування:

  • Перемішати яйця. Насипати цукровий пісок. Збити.
  • Влити сметану. Додати соду. Підсолити. Перемішати.
  • Насипати борошно. Вимісити і скачати кульки, які знадобиться викласти на деко.
  • Запікати 23 хвилини. Режим духовий печі знадобиться виставити на 185 градусів.
Дивіться також:  Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт

Пісне печиво без масла і маргарину

Сирне печиво припаде до смаку всім ласунам. Виходить дуже ніжним і ароматним.

Інгредієнти:

  • борошно 160 г;
  • сир – 160 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • розпушувач – 5 м;
  • жовток – 2 шт.

Приготування:

  • У сир насипати цукровий пісок. Влити жовтки. Розмішати.
  • Насипати розпушувач, слідом – борошно. Розмішати.
  • Розкачати пласт. Товщина близько міліметра. Вирізати круги. Кожну заготовку скласти навпіл, потім ще раз навпіл.
  • Запікати при 180 градусах 17 хвилин. Остудити присипати пудрою.

Рецепт на майонезі

Ще одна варіація приготування без вершкового масла, яке замінює майонез. Можна використовувати домашній варіант приготування соусу.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
  • борошно – 150 г;
  • ваніль – пакет;
  • цукор – 140 г;
  • лимонна цедра – 1 ч. ложка;
  • майонез – 230 мл

Приготування:

  • Включити прогріватися духову піч. Температура 180 градусів.
  • У ваніль насипати цукровий пісок. Залити яйцем. Розтерти.
  • Помістити цедру. Влити майонез і додати соду. Перемішати. Насипати борошно. Збити.
  • Підготувати ложку. Зачерпнути масу і викласти на деко. Запікати 7 хвилин.

Пісочне ласощі

Цей варіант випічки вам сподобається набагато більше магазинного варіанту. Ласощі вийде ароматним, без підсилювачів смаку.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • ванільний цукор;
  • маргарин – 210 г;
  • цукрова пудра – 130 г;
  • сметана – 1 склянка.

Приготування:

  • Маргарин знадобиться м’який. Залити сметаною. Насипати ваніль і присипати пудрою. Змішати.
  • Насипати розпушувач, потім додати борошно. Зігнати. Помістити в пакет і заховати в холодильник.
  • Розкачати прямокутник. Вирізати заготовки. Розкласти на поверхні дека.
  • Запікати близько півгодини. Режим 180 градусів.

Печиво без молока і вершкового масла

Порадуйте близьких смачною і ароматною домашньою випічкою.

Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • сода гашене – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 120 мл;
  • цукор – 120 г;
  • маргарин – 100 г розтоплений.

Приготування:

  • В маргарин влити воду. Додати соду. Всипати цукровий пісок. Перемішати.
  • Насипати борошно. Замісити тісто. Розкачати. Вирізати печінки.
  • Розкласти на деко. Відправити запікатися. Температура 185 градусів. Час – 17 хвилин.

Дієтичне

Сподобається всім, навіть тим, хто не дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • молоко – 470 мл;
  • сіль;
  • цукор – 470 г;
  • розпушувач – 12 м;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 5 склянок;
  • ванілін – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • В молоко насипати цукор. Збити. Влити яйця. Збити.
  • Насипати ванілін і перемішати. Помістити борошно. Підсолити. Насипати розпушувач.
  • Замісити. Вийде туга маса. Прибрати на годину в холод. Розкачати.
  • Вирізати заготовки. Запікати на деку 12 хвилин. Духова шафа повинен бути включений на 180 градусів.

Поради

  • Поліпшити смак будь-якого ласощі допоможуть подрібнені горіхи і будь-які сухофрукти. Сміливо додавайте в будь-який рецепт і готуйте кожен раз випічку з новими смаковими якостями.
  • Щоб легше було випікати печиво, кожен раз змочуйте руки водою. Це допоможе уникнути прилипання маси до рук і прискорить час приготування.
  • Розтопити плитку шоколаду і промажте поверхню готового продукту. Печиво стане смачніше і красивіше на вигляд.
  • До складу будь-якої випічки можна додати шматочки шоколаду. Для цього поріжте шоколадну плитку і помістіть осколки в морозилку. На кінцевому етапі замісу тіста покладіть шоколад.
  • Ступінь м’якості можна регулювати товщиною. Якщо ви належите до любителів хрусткого печива, то формуйте заготовки тонкими. Якщо любите м’яке всередині ласощі, то слід робити заготовки товстими.
  • Зберігати випічку, щоб вона не засихала, необхідно в поліетиленовому пакеті.
  • Якщо ви не любите відчувати в печиво вівсяні пластівці, то перед приготуванням геркулес можна подрібнити в блендері.
  • Вживати випічку можна не лише з теплими напоями, але і з холодними.
Дивіться також:  13 рецептів вівсяного печива в домашніх умовах