Печиво без яєць готується дуже просто, виходить низькокалорійним, смачним і приємно хрустким.
Обов’язково спробуйте хоча б один із запропонованих рецептів.
Вівсяне печиво без яєць
Вівсяне печиво без яєць легке і корисне. Ця солодка хрустка випічка стане відмінним десертом на кожен день для всієї родини.
Необхідні продукти:
- 100 грам сметани;
- сім ложок борошна;
- 150 грам цукру;
- ложечка соди;
- 130 грам масла вершкового;
- зовсім трохи-трохи солі;
- 350 грам вівсянки.
Процес приготування:
- Вівсянку відправляємо на гарячу сковороду і тримаємо її там кілька хвилин, щоб вона злегка обсмажилася. Потім подрібнюємо її за допомогою блендера або м’ясорубки.
- В іншу ємність викладаємо попередньо розм’якшене масло, до нього додаємо цукор, сіль, сметану і трохи збиваємо
- В отриману масу додаємо соду, а потім і перемелену вівсянку. Щоб тісто вийшло ще більш густим, додаємо трохи борошна.
- Формуємо коржі середнього розміру і доводимо до готовності в духовці протягом 15 хвилин, виставивши температуру до 170 градусів.
Дієтичне печиво пісочне
На дієті завжди хочеться чогось смачного або просто пожувати. У таких випадках варто приготувати пісочне печиво без яєць, склад якого не позначиться на вашій фігурі.
Необхідні продукти:
- 100 грам масла;
- 250 грам борошна;
- 20 грам цукру;
- 50 мілілітрів води;
- щіпка солі.
Процес приготування:
- У мисці з’єднуємо борошно і масло, зробити це найкраще руками.
- У склянці з водою добре розчиняємо сіль з цукром і отриману рідину вливаємо до борошна з маслом.
- З того, що вийшло, вимішуємо однорідну масу, розкочуємо пласт, робимо печиво будь-якої форми і готуємо в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 градусів. За часом це займе близько 40 хвилин.
На кефірі
Випічка на кисломолочної продукції всього виходить вдалою. Не менш смачним виходить і печиво на кефірі.
Необхідні продукти:
- півсклянки цукру;
- маленька ложка соди;
- велика ложка рослинної олії;
- близько 400 грам борошна;
- 200 мл кефіру.
Процес приготування:
- З’єднуємо кефір, цукор, збиваємо, поки останній повністю не розчиниться.
- Потім додаємо соду, борошно і зазначена кількість масла.
- Руками добре переминаем масу так, щоб вона стала однорідна, гладка і перестала прилипати до пальців. Перетворюємо її в тонкий пласт, вирізаємо будь-які форми і доводимо їх до готовності при 200 градусах в духовці. На це йде не більше 10-15 хвилин — швидко, але неймовірно смачно!
Сирне печиво – простий рецепт
Бюджетний і дієтичний варіант – печиво без масла і яєць.
Випічка виходить ніжною за рахунок сиру, присутнього в складі.
Необхідні продукти:
- цукрова пудра, кориця за своїм бажанням;
- 250 грам сиру;
- одне яблуко;
- 50 грам цукру;
- близько 100 грам натурального йогурту;
- склянку борошна.
Процес приготування:
- Сирне печиво по цьому рецепту робиться просто шалено. В будь-яку ємність вливаємо кефір, йогурт, змішуємо їх з цукром і борошном. З цих інгредієнтів повинна вийти тістоподібна маса. Добре вимісіть її і розкачайте в пласт.
- Яблуко звільніть від шкірки і наріжте на невеликі прямокутні шматочки.
- З тіста виріжте квадрати, на які покладіть по шматочку яблука і заліпіть краю.
- Відправте в гарячу духову шафу на 20 хвилин, попередньо нагрів до 200 градусів.
Печиво без яєць і молока
Не проблема якщо захотілося випічки, а вдома не знайшлося потрібних продуктів. Можна поекспериментувати і зробити смачне печиво без яєць і масла, і навіть без молока — з мінімального набору компонентів.
Необхідні інгредієнти:
- дві ложки олії оливкової або рослинного;
- зовсім трохи солі;
- склянка борошна;
- 150 грам цукру;
- цукрова пудра по своєму смаку.
Процес приготування:
- Рецепт не вимагає якихось особливих знань і умінь в області кулінарії. Для початку перемішуємо в глибокій ємності всі зазначені інгредієнти, крім масла і цукрової пудри.
- В отриману суміш вливаємо олію і ретельно збиваємо все за допомогою міксера. У результаті повинна вийти маса, що нагадує вологу крихту. Її перекладаємо на стіл і починаємо місити руками, поки вона стане схожа на м’яке тісто.
- Перетворюємо його в не занадто товстий «ковбаску», нарізаємо її на кружечки товщиною в палець. Відправляємо їх у форму для запікання, попередньо вмочивши з обох сторін в борошно.
- Готуємо не менше 15 хвилин при 180 градусах, після чого відразу посипаємо пудрою і не чіпаємо випічку, поки вона не охолоне — інакше розсиплеться.
Хмиз на воді
Ще один спосіб приготувати випічку без використання яєць. Їх відсутність ніяк не впливають на кінцевий результат. Такий рецепт підійде і для посту.
Необхідні продукти:
- приблизно 70 грам цукру;
- склянку теплої води;
- 50 мілілітрів масла рослинного;
- близько 450 грам борошна;
- зовсім трохи солі;
- пудра за бажанням.
Процес приготування:
- З’єднуємо вказану кількість цукру з сіллю, до них додаємо борошно, а потім акуратно починаємо вливати воду, перетворюючи масу в тісто.
- У те, що вийшло, додаємо рослинне масло і доводимо до ніжного, м’якого стану. Прикриваємо тісто чим-небудь і даємо йому постояти близько 30 хвилин.
- Через це час, перетворюємо грудку в тонкий пласт, подрібнюємо його на прямокутники середнього розміру, всередині яких робимо проріз. У нього загортаємо краї шматочків так, щоб вийшла потрібна форма у вигляді класичного «хмизу».
- Доводити випічку до готовності можна на рослинному маслі в сковороді або ж прибрати її в духовку на 15 хвилин, виставивши температурний режим на 180 градусів.
Пісне морквяне печиво
Якщо ви думаєте, що вся пісна випічка несмачна і тверда, то ви сильно помиляєтеся! Спробуйте хоча б цей рецепт.
Необхідні продукти:
- 2 грама солі і ваніліну;
- близько 250 грам моркви;
- три великих ложки рослинного масла;
- 70 грам цукру;
- ложка соди;
- приблизно 300 грам борошна.
Процес приготування:
- У миску кладемо спочатку подрібнену на терці моркву, потім масло, сіль, ванілін і цукор. Ретельно все вимішуємо.
- Залишилося додати тільки сипучі інгредієнти (борошно і соду). Отриману масу доводимо до стану тіста, яке буде трохи прилипати — так і повинно бути.
- Формуємо невеликі кружальця по типу фрикадельок, прибираємо у форму для випікання і тримаємо в гарячій духовій шафі 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Класичне галетне печиво
І печиво може бути корисним, якщо в його складі практично немає шкідливих інгредієнтів. Випічка по цьому рецепту виходить ніжною, ламкої і хрусткою.
Необхідні продукти:
- 5 грам соди;
- 15 мілілітрів масла рослинного;
- 150 грам борошна;
- 30 грам цукру;
- 70 мілілітрів води;
- 20 грам кукурудзяного крохмалю.
Процес приготування:
- Вказану кількість води трохи нагріваємо і розчиняємо у ній цукор. Зробити це можна в мікрохвильовці.
- Отриманий сироп перелити в миску і починаємо додавати інші компоненти. Масу добре вимішуємо, щоб вона вийшла не тільки однорідної, але ще і гладкою, не липла до рук. Даємо тісту постояти не менше 15 хвилин перед подальшою підготовкою.
- Дуже важливо максимально тонко розкачати тісто – ідеально, якщо товщина буде 2 міліметри. З пласта вирізаємо будь-які форми невеликого розміру, перекладаємо їх на деко і доводимо до готовності в духовці. Температура повинна бути низькою – не більше 150 градусів, а часу піде на це не більше 30 хвилин.