Печиво «Гусячі лапки» з сиру – 4 смачні рецепти

Солодке хрустке печиво «Гусячі лапки» з сиру – це ласощі з дитинства. Крім ніжного смаку, до головних його переваг можна віднести простоту приготування. Впоратися з таким рецептом буде під силу навіть недосвідченому кулінару.

Класичне печиво «Гусячі лапки» з сиру

Склад продуктів: велике яйце, 70 г вершкового масла, 230 г м’якого сиру, 280 г високосортного борошна і трохи для розкочування, малий. ложка розпушувача, 5-7 ст. ложок цукру.

  • М’який сир з’єднується з маслом. Для цього його слід залишити на холоді, щоб компонент добре подморозился. Далі продукт треться на крупній тертці.
  • Сюди ж вливається сире яйце. Маса добре перемішується.
  • Всипається борошно з розпушувачем. Ці інгредієнти обов’язково потрібно попередньо просіяти.
  • Після чергового перемішування, маса руками збирається в кулю і забирається в прохолоду на півгодини.
  • Далі тісто розкочується з невеликою кількістю борошна, з нього вирізати склянкою заготовки.
  • Гурток з тіста однією стороною укладається в цукор, потім складається навпіл і, нарешті, трикутником. Посеред заготовки виделкою залишають сліди – імітують перетинки гусячих лапок. Верхня її частина знову поринає в цукор.

Запікається ласощі близько півгодини в добре розігрітій духовці.

Рецепт приготування без яєць

Склад продуктів: 220 г сиру середньої жирності, ціла пачка вершкового масла, 12 г розпушувача, 280 г просіяного борошна, близько склянки цукру-піску.

  • Масло розтоплюється на паровій бані і злегка остуджується. Воно не повинно бути занадто гарячим. До нього вирушає розім’яту виделкою сир. Інгредієнти доводяться до однорідності заглибним блендером.
  • Через сито поступово вводиться борошно з пекарським порошком. Замішується м’яка еластична маса. Вона відправляється на 30-40 хвилин в прохолоду.
  • Далі тісто розкочується і склянкою вирізати кружки. Кожна заготовка однією стороною мачає в цукор, складається в трикутник і знову занурюється у тарілку з піском. Тісто треба добре притискати, щоб воно не розгорталося при випіканні. Виделкою притискається один край заготовок.
Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів

Солодке печиво «Гусячі лапки» з сиру без яєць викладається на деко з пергаментним папером і випікається в добре розігрітій духовій шафі (до 210 градусів) усього 10-12 хвилин.

Сирні «Гусячі лапки» з корицею

Склад продуктів: половина пачки вершкового масла, 320 г цільнозернового борошна, 160 г цукрового піску, щіпка дрібної солі, 330 г жирного сиру, ваніль за смаком, 1 мал. ложка пекарського порошку, трохи кориці за смаком. Детальний покроковий рецепт ласощів з сиру з корицею опублікований далі.

  • Першим ділом сир потрібно перетерти з вершковим маслом до однорідної консистенції. Зробити це можна звичайною виделкою або ж скористатися заглибним блендером.
  • Маса посипається розпушувачем для тесту, корицею. На цьому етапі можна додати екстракт ванілі або звичайний ванільний цукор. Допускається використовувати інші улюблені господинею спеції.
  • Висипається заздалегідь просеянная борошно.
  • Залишається замісити еластичне і дуже м’яке тісто. Вона не повинна розтікатися по столу, але при цьому його дуже легко буде розминати, і формувати потрібним чином.
  • Маса руками округляється, загортається в харчову плівку і відправляється в прохолоду на півгодини.
  • Охолоджений шар ділиться на кілька шматочків, кожен з яких тонко розкочується. Товщина шару повинна вийти не більше 0,5 див.
  • З тіста склянкою видавлюються рівні гуртки, які з одного боку умочують в цукровий пісок і складаються вдвічі. Далі із заготовок формується трикутник, одна сторона якого також занурюється в цукор. Виделкою на цій частині робиться візерунок, що нагадує лапки гусака.
  • Печиво укладається на деко, застелене пергаментом. Далі майбутній десерт відправляється в добре розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.

Дуже смачно подавати ласощі з холодним молоком. При бажанні під час загвинчування заготовок з тіста можна розмістити всередині них будь-яку начинку – наприклад, горіхи або ягоди.

Дивіться також:  Печиво на молоці – 8 простих рецептів смачного домашнього печива

Смачне і хрустке печиво з дитинства

Склад продуктів: стандартна пачка сиру (жирність 9%), 1,5 ст. борошна першого сорту, половина малий. ложки розпушувача, щіпка ванільного цукру і стакан звичайного піску, половину пачки жирного масла.

  • Потрібно дочекатися, поки масло злегка розм’якнути при кімнатній температурі і викласти його в одну миску з сиром.
  • В майбутнє тісто відправляється борошно, просеянная з ванільним цукром і пекарським порошком.
  • Ножем сполучені інгредієнти рубаються в дрібну крихту.
  • Далі тісто вимішується, скочується в щільну кулю, перекладається в пакет і поміщається в прохолоду приблизно на 90 хвилин.
  • Охолоджена маса скочується в ковбаску. Від неї відрізаються невеликі шматочки, кожен з яких розминається в тонкий коржик. Однією стороною заготовки занурюються в цукор, потім складаються трикутниками і також присипається піском.
  • Виделкою форма притискається, щоб вийшов малюнок, що нагадує гусячі лапки.
  • На деку, застеленому пекарської папером, частування готується не більше 20 хвилин. За цей час воно повинне добре підрум’янитися і збільшитися в розмірі.

Подається десерт до столу охолодженим.

Нюанси приготування солодкого частування

Щоб печиво вийшло пишним і хрустким, дуже важливо випікати при температурі 200-210 градусів. Духова шафа прогрівається заздалегідь. Якщо температура буде надто низькою, то десерт в підсумку виявиться жорстким.

Жирність сиру в цілому не має значення. Але при цьому не варто вибирати знежирений дієтичний продукт або занадто рідкий. Сир для такого печива повинен містити мінімум сироватки.

Борошно для печива використовується тільки після попереднього просіювання. Підсипати її потрібно поступово, щоб не «забити» тісто.

Поліпшити смак ласощів допоможуть різні спеції. Наприклад, можна використовувати корицю, бадьян, кардамон.

Прокрутка до верху