Печиво хвилинка – 8 рецептів домашнього печива

Печиво хвилинка – просте ласощі, яке дуже добре підходить до чаю і швидко готується.

Печиво хвилинка – класичний рецепт

Випічка, яка порадує вас вже через півгодини. За своїм смаком можна змінювати рецепт і класти різні добавки.

Необхідні інгредієнти:

  • щіпка солі;
  • близько 120 грам цукру;
  • одне яйце;
  • п’ять грамів соди;
  • склянка кефіру;
  • 500 грам борошна;
  • півсклянки олії.

Процес приготування:

  • Перед тим як почати підготовку можете відразу ж поставити нагрівати духовку, встановивши рівень на 180 градусів.
  • Тепер необхідно з’єднати масло з сіллю і борошном так, щоб утворилася суміш з грудочками.
  • Туди ж вбийте вміст яйця і додайте всі інші інгредієнти зі списку, выместите до однорідної маси. Вона не повинна вийти тугий, інакше випічка буде твердою.
  • Цю масу перетворіть в тонкий пласт приблизно 2-5 міліметрів товщиною, зробіть з нього будь-які форми і приберіть в духовку на 15 хвилин. За бажанням заготовки можна зверху присипати цукром.

Готуємо з пісочного тіста

Пісочне печиво хвилинка виходить розсипчасте і ніжне. Зверніть увагу, що чим тонше лист тесту, тим більше хрусткою воно буде.

Необхідні продукти:

  • цукор використовуйте за бажанням;
  • склянка борошна;
  • пачка вершкового масла;
  • 200 г плавленого сиру.

Процес приготування:

  • Охолоджений сир і масло подрібніть за допомогою терки, з’єднайте їх з борошном і почніть перемішувати так щоб в результаті вийшла маса схожа на тісто.
  • Поріжте її на шматки, зробіть з них тонкі листи, вирізати будь-які форми і приберіть в духовку, не менш ніж на 10 хвилин, включивши рівень нагріву на 180-200 градусів.

Як зробити печиво хвилинка за Гостом СРСР?

Печиво, зроблене за цим рецептом, навряд чи надовго затримається на вашому столі. Воно виходить ароматна, розсипчасте і шалено смачне.

Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів

Продукти для приготування:

  • один білок;
  • 5 грам ванільного цукру;
  • половинка ложечки розпушувача;
  • упаковка масла;
  • приблизно 120 грам цукру;
  • сіль – на краю ложечки;
  • борошна – 350 грам.

Процес приготування:

  • Доведіть олії до м’якості, але не до рідкого стану, з’єднайте з яєчним білком, а потім додайте всі сухі інгредієнти, крім борошна, розмішайте так, щоб цукор розчинився.
  • З’єднайте цю суміш з борошном, вимісити до гладкості і поставте в холодне місце не менше ніж на 20 хвилин.
  • Зробіть з неї пласт близько 6 міліметрів товщиною, сформуйте печиво, відправте його на деко і тримайте 10 хвилин на 200 градусах, поки воно не стане рум’яним.

З повидлом

Хочете ще більш смачну випічку, при цьому витративши мінімум зусиль? Приготуйте печиво хвилинка з повидлом.

Для страви потрібно:

  • приблизно 400 грам будь-якого повидла на свій смак;
  • маленька баночка сметани;
  • півкілограма борошна;
  • 2 ложки рослинного масла;
  • упаковка вершкового масла.

Процес приготування:

  • Кладемо в ємність масло, яке заздалегідь трохи розм’якшуємо. З’єднуємо його зі сметаною і збиваємо до однорідності.
  • Поступово, частинами починаємо вводити борошно, постійно перемішуючи, щоб утворилося тісто.
  • Обертаємо його харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин у холодильник.
  • З тіста робимо пласт в 6 міліметрів товщиною і ділимо його на квадрати середнього розміру.
  • У середину кожного кладемо невелику кількість повидла і скріплюємо краю.
  • Прибираємо заготовки на 15 хвилин в заздалегідь нагріту до 170 градусів духовку. За смаком перед випіканням можна посипати печиво цукром.

Печиво по-домашньому

У магазині ви такого печива точно не купите, а от приготувати цілком можете, та ще й дуже швидко. Відмінний рецепт до вечірнього чаю і цикорію.

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • пакетик ваніліну;
  • 4 грама соди;
  • близько 500 грам борошна;
  • два яйця;
  • 200 грамів вершкового масла.
Дивіться також:  Медове печиво — 8 смачних рецептів на швидку руку будинку

Процес приготування:

  • Якщо у вас холодне масло, то дайте йому трохи постояти, щоб воно стало трохи м’яким, змішайте з цукром і розітріть до однорідності.
  • До цієї маси всипте ванілін і вбийте вміст яєць.
  • Додаємо соду, борошно і доводимо масу до гладкого стану, після чого прибираємо в холод на 30 хвилин.
  • Холодне тісто пропустимо через м’ясорубку невеликими шматочками, звернемо отримані ковбаски в гуртки і приберемо в духовку на 15 хвилин, поставивши рівень нагріву на 200 градусів.

Випічка на основі сметани

Цей продукт зробить кінцевий результат більш м’яким, а варення цілком замінить цукор.

Необхідні інгредієнти:

  • потрібну кількість будь-якого варення, але густого;
  • вершкове масло – упаковка;
  • 250 грам сметани;
  • борошно – 400 грам.

Процес приготування:

  • Чекаємо, поки масло стане більш м’яким при кімнатній температурі, з’єднуємо його зі сметаною і борошном, ретельно перемішуємо і доводимо до потрібної консистенції. Маса повинна вийти не занадто щільною. Відправляємо її на півгодини в холодильник, щоб не клеїлася під час подальшого готування.
  • Робимо з тіста не товстий шар і нарізаємо його на довільні форми за своїм бажанням. У кожну кладемо трохи варення, причому воно має бути густим, щоб не виливалася, і доводимо до готового, рум’яного стану в духовці, яку необхідно заздалегідь нагріти до потрібного рівня. Поставте температуру на 200 градусів, а часу піде близько 12 хвилин. Випікати до утворення кірочки по краях.

З маргарином

Багато хто воліє робити випічку саме з маргарином, він не такий дорогий, як масло і часто буває менш жирним, а значить і не таким калорійним. Печиво на ньому виходить нітрохи не гірше.

Інгредієнти для приготування:

  • 50 мілілітрів молока;
  • пачка маргарину;
  • борошно – 300 грам;
  • цукру – близько 150 грам;
  • ванілін за смаком.
Дивіться також:  Печиво з майонезом – 7 рецептів, як приготувати домашнє печиво розсипчасте, що тане в роті

Процес приготування:

  • У цьому рецепті краще використовувати не дуже жирний маргарин, і він повинен бути кімнатної температури. Помістіть його в глибоку миску і розімніть, так щоб він став нагадувати сметану.
  • Всипте до нього вказану кількість цукру, ванілін, якщо ви вирішили його використовувати, і ретельно збийте за допомогою міксера, так щоб вийшла пишна маса.
  • Додайте молоко, знову перемішайте, доведіть цукор до повного розчинення і засипте борошно.
  • Отримана маса повинна бути такою по консистенції, щоб її можна було використовувати в кондитерському мішечку.
  • Саме за допомогою нього видавити на деко формочки нагадують ромашки невеликого розміру і на деякій відстані один від одного.
  • Тримайте в духовці не менше 20 хвилин, поки не зміниться колір. Нагрівання встановіть на 180 градусів.

На кефірі

Ще один варіант швидкої випічки з простих продуктів.

Інгредієнти для приготування:

  • приблизно 470 грам борошна;
  • 20 мл рослинного масла;
  • дві склянки кефіру;
  • цукор – 70 грам;
  • п’ять грамів соди.

Процес приготування:

  • У глибокій ємності змішайте рослинне масло з кефіром і добре збийте до однорідності.
  • Туди ж додайте сухі інгредієнти перемішайте і вимісити еластичне тісто. З нього треба розкачати пласт в півсантиметра товщиною.
  • Зробіть заготовки, використовуючи спеціальні форми або ж просто гуртки, за допомогою склянки.
  • Відправте їх на деко промазанный маслом, і тримайте до готовності приблизно 10-12 хвилин на 180 градусах вже розігрітій духовці. За смаком можна зверху посипати печиво цукром або корицею.

Прокрутка до верху