Печиво хвилинка – просте ласощі, яке дуже добре підходить до чаю і швидко готується.
Печиво хвилинка – класичний рецепт
Випічка, яка порадує вас вже через півгодини. За своїм смаком можна змінювати рецепт і класти різні добавки.
Необхідні інгредієнти:
- щіпка солі;
- близько 120 грам цукру;
- одне яйце;
- п’ять грамів соди;
- склянка кефіру;
- 500 грам борошна;
- півсклянки олії.
Процес приготування:
- Перед тим як почати підготовку можете відразу ж поставити нагрівати духовку, встановивши рівень на 180 градусів.
- Тепер необхідно з’єднати масло з сіллю і борошном так, щоб утворилася суміш з грудочками.
- Туди ж вбийте вміст яйця і додайте всі інші інгредієнти зі списку, выместите до однорідної маси. Вона не повинна вийти тугий, інакше випічка буде твердою.
- Цю масу перетворіть в тонкий пласт приблизно 2-5 міліметрів товщиною, зробіть з нього будь-які форми і приберіть в духовку на 15 хвилин. За бажанням заготовки можна зверху присипати цукром.
Готуємо з пісочного тіста
Пісочне печиво хвилинка виходить розсипчасте і ніжне. Зверніть увагу, що чим тонше лист тесту, тим більше хрусткою воно буде.
Необхідні продукти:
- цукор використовуйте за бажанням;
- склянка борошна;
- пачка вершкового масла;
- 200 г плавленого сиру.
Процес приготування:
- Охолоджений сир і масло подрібніть за допомогою терки, з’єднайте їх з борошном і почніть перемішувати так щоб в результаті вийшла маса схожа на тісто.
- Поріжте її на шматки, зробіть з них тонкі листи, вирізати будь-які форми і приберіть в духовку, не менш ніж на 10 хвилин, включивши рівень нагріву на 180-200 градусів.
Як зробити печиво хвилинка за Гостом СРСР?
Печиво, зроблене за цим рецептом, навряд чи надовго затримається на вашому столі. Воно виходить ароматна, розсипчасте і шалено смачне.
Продукти для приготування:
- один білок;
- 5 грам ванільного цукру;
- половинка ложечки розпушувача;
- упаковка масла;
- приблизно 120 грам цукру;
- сіль – на краю ложечки;
- борошна – 350 грам.
Процес приготування:
- Доведіть олії до м’якості, але не до рідкого стану, з’єднайте з яєчним білком, а потім додайте всі сухі інгредієнти, крім борошна, розмішайте так, щоб цукор розчинився.
- З’єднайте цю суміш з борошном, вимісити до гладкості і поставте в холодне місце не менше ніж на 20 хвилин.
- Зробіть з неї пласт близько 6 міліметрів товщиною, сформуйте печиво, відправте його на деко і тримайте 10 хвилин на 200 градусах, поки воно не стане рум’яним.
З повидлом
Хочете ще більш смачну випічку, при цьому витративши мінімум зусиль? Приготуйте печиво хвилинка з повидлом.
Для страви потрібно:
- приблизно 400 грам будь-якого повидла на свій смак;
- маленька баночка сметани;
- півкілограма борошна;
- 2 ложки рослинного масла;
- упаковка вершкового масла.
Процес приготування:
- Кладемо в ємність масло, яке заздалегідь трохи розм’якшуємо. З’єднуємо його зі сметаною і збиваємо до однорідності.
- Поступово, частинами починаємо вводити борошно, постійно перемішуючи, щоб утворилося тісто.
- Обертаємо його харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин у холодильник.
- З тіста робимо пласт в 6 міліметрів товщиною і ділимо його на квадрати середнього розміру.
- У середину кожного кладемо невелику кількість повидла і скріплюємо краю.
- Прибираємо заготовки на 15 хвилин в заздалегідь нагріту до 170 градусів духовку. За смаком перед випіканням можна посипати печиво цукром.
Печиво по-домашньому
У магазині ви такого печива точно не купите, а от приготувати цілком можете, та ще й дуже швидко. Відмінний рецепт до вечірнього чаю і цикорію.
Необхідні продукти:
- стакан цукру;
- пакетик ваніліну;
- 4 грама соди;
- близько 500 грам борошна;
- два яйця;
- 200 грамів вершкового масла.
Процес приготування:
- Якщо у вас холодне масло, то дайте йому трохи постояти, щоб воно стало трохи м’яким, змішайте з цукром і розітріть до однорідності.
- До цієї маси всипте ванілін і вбийте вміст яєць.
- Додаємо соду, борошно і доводимо масу до гладкого стану, після чого прибираємо в холод на 30 хвилин.
- Холодне тісто пропустимо через м’ясорубку невеликими шматочками, звернемо отримані ковбаски в гуртки і приберемо в духовку на 15 хвилин, поставивши рівень нагріву на 200 градусів.
Випічка на основі сметани
Цей продукт зробить кінцевий результат більш м’яким, а варення цілком замінить цукор.
Необхідні інгредієнти:
- потрібну кількість будь-якого варення, але густого;
- вершкове масло – упаковка;
- 250 грам сметани;
- борошно – 400 грам.
Процес приготування:
- Чекаємо, поки масло стане більш м’яким при кімнатній температурі, з’єднуємо його зі сметаною і борошном, ретельно перемішуємо і доводимо до потрібної консистенції. Маса повинна вийти не занадто щільною. Відправляємо її на півгодини в холодильник, щоб не клеїлася під час подальшого готування.
- Робимо з тіста не товстий шар і нарізаємо його на довільні форми за своїм бажанням. У кожну кладемо трохи варення, причому воно має бути густим, щоб не виливалася, і доводимо до готового, рум’яного стану в духовці, яку необхідно заздалегідь нагріти до потрібного рівня. Поставте температуру на 200 градусів, а часу піде близько 12 хвилин. Випікати до утворення кірочки по краях.
З маргарином
Багато хто воліє робити випічку саме з маргарином, він не такий дорогий, як масло і часто буває менш жирним, а значить і не таким калорійним. Печиво на ньому виходить нітрохи не гірше.
Інгредієнти для приготування:
- 50 мілілітрів молока;
- пачка маргарину;
- борошно – 300 грам;
- цукру – близько 150 грам;
- ванілін за смаком.
Процес приготування:
- У цьому рецепті краще використовувати не дуже жирний маргарин, і він повинен бути кімнатної температури. Помістіть його в глибоку миску і розімніть, так щоб він став нагадувати сметану.
- Всипте до нього вказану кількість цукру, ванілін, якщо ви вирішили його використовувати, і ретельно збийте за допомогою міксера, так щоб вийшла пишна маса.
- Додайте молоко, знову перемішайте, доведіть цукор до повного розчинення і засипте борошно.
- Отримана маса повинна бути такою по консистенції, щоб її можна було використовувати в кондитерському мішечку.
- Саме за допомогою нього видавити на деко формочки нагадують ромашки невеликого розміру і на деякій відстані один від одного.
- Тримайте в духовці не менше 20 хвилин, поки не зміниться колір. Нагрівання встановіть на 180 градусів.
На кефірі
Ще один варіант швидкої випічки з простих продуктів.
Інгредієнти для приготування:
- приблизно 470 грам борошна;
- 20 мл рослинного масла;
- дві склянки кефіру;
- цукор – 70 грам;
- п’ять грамів соди.
Процес приготування:
- У глибокій ємності змішайте рослинне масло з кефіром і добре збийте до однорідності.
- Туди ж додайте сухі інгредієнти перемішайте і вимісити еластичне тісто. З нього треба розкачати пласт в півсантиметра товщиною.
- Зробіть заготовки, використовуючи спеціальні форми або ж просто гуртки, за допомогою склянки.
- Відправте їх на деко промазанный маслом, і тримайте до готовності приблизно 10-12 хвилин на 180 градусах вже розігрітій духовці. За смаком можна зверху посипати печиво цукром або корицею.