Печиво картопля – це дуже простий спосіб отримати надзвичайно смачне ласощі і при цьому витратити мінімум часу і грошей. До того ж тістечко може бути приготовлена різними способами, серед яких кожен знайде більш підходящий для себе.
Тістечко картопля з печива і згущеного молока
Картопля з печива і згущеного молока – найпопулярніший варіант десерту. Вона виходить в міру солодким, не сухий і немає необхідності додавати цукор.
Інгредієнти для страви:
- 100 г вершкового масла;
- 0,6 кг печива;
- 2 великі ложки какао;
- банку згущеного молока – близько 400 мілілітрів.
Процес приготування:
- Печиво обов’язково потрібно подрібнити. Якщо ви хочете, щоб шматочки відчувалися, то можна розім’яти його руками, але краще все ж пропустити через м’ясорубку або блендер.
- Додати до отриманої крихті какао, перемішати, щоб воно рівномірно розподілилася.
- Потім викласти холодне масло, порзане на шматки, влити згущене молоко і дуже ретельно все перемять, бажано руками. Не повинно бути грудок олії.
- З тіста сформувати тістечка овальної форми, викласти на блюдо і прибрати на годину в холодильник.
Без випічки з молоком
Якщо ви хочете порадувати себе чим-небудь смачним і при цьому не возитися довго, то печиво без випічки – найкращий варіант.
Необхідні продукти:
- 100 г масла вершкового;
- 0,35 кг печива;
- стакан цукру;
- дві ложки какао;
- 0,25 літра молока.
Процес приготування:
- У невелику каструлю або в іншу ємність, придатну для нагріву перешкодимо цукор і какао, перемішуємо, заливаємо молоком і нагріваємо, не доводячи до кипіння.
- Викладаємо масло і продовжуємо гріти, поки всі інгредієнти не розтопиться.
- Отримаєте з печива дрібну крихту, перебивши його в блендері або ж за допомогою м’ясорубки, і підсипте її до молочної суміші.
- Повинна вийти досить густа маса, але при цьому сируватий.
- Сформуйте невеликі овальні вироби, помістивши в холодильник приблизно на годину для застигання.
Готуємо по ГОСТу
Для десерту знадобиться:
- 60 г какао;
- 80 г борошна;
- 130 г масла вершкового;
- три яйця;
- ложка крохмалю;
- три ложечки рому або коньяку;
- 50 г згущеного молока;
- 0,1 кг цукру;
- 165 г цукрової пудри.
Послідовність виконання:
- Трохи більше половини від загальної ваги цукру змішуємо з жовтками і збиваємо.
- В іншу ємність поміщаємо білки і те, що залишилося від цукру, теж збиваємо. Повинна вийти біла піна. З’єднуємо обидві яєчні маси, так щоб вийшла одна і однорідної консистенції.
- Туди ж засипаємо крохмаль, потім борошно, формуємо корж і випікаємо на 200 градусах близько 15 хвилин.
- Те, що вийшло, залишаємо як мінімум на кілька годин, щоб корж просох, навіть краще залишити на ніч. Після цього руками ламаємо його на невеликі шматки різної форми і робимо дрібну крихту, наприклад за допомогою блендера.
- 65 грам цукрової пудри з’єднуємо з маслом і збиваємо, акуратно вливаємо згущенку і від отриманої маси відокремлюємо буквально одну чайну ложку.
- Те, що залишилося, змішуємо з крихтою, вливаємо трохи вибраного алкогольного напою.
- Робимо овальні форми, обвалюємо їх у цукровій пудрі і какао, а з ложечки відкладеного крему робимо на тістечку паростки. Перед подачею прибираємо в холод хоча б на 60 хвилин.
Як приготувати без згущеного молока
Необхідні інгредієнти:
- 120 г цукру;
- чотири ложки какао;
- маленька ложечка цукрової пудри;
- півкілограма печива;
- ванілін і кориця на свій смак;
- 0,1 кг масла вершкового;
- 130 мл молока.
Послідовність виконання:
- Для початку потрібно отримати крихти з печива. Для цього скористайтеся будь-яким доступним вам способом: блендером, качалкою, м’ясорубкою або взагалі натріть на треку.
- Додайте туди какао, добре перемішайте, щоб воно розподілилося рівномірно.
- Поставте На плиту молоко, нагрійте, але не давайте йому кипіти, потім засипте цукор і постійно заважаючи, дайте йому повністю розчинитися.
- Поки суміш ще гаряча, викладіть масло, перемішайте, воно теж має повністю розтопитися.
- З’єднайте суху і рідкої суміші, отримаєте однорідну консистенцію і з цього тіста сформуйте невеликі овальні заготовки.
- За бажанням можна обваляти їх в какао і пудрі, а потім прибрати на півтора години на холод для застигання.
Тістечко картопля з вином
Інгредієнти для страви:
- 0,7 кг печива;
- одна банка згущеного молока;
- чотири ложки червоного сухого вина;
- масло вершкове – 0,2 кг;
- п’ять ложок какао.
Послідовність виконання:
- За допомогою блендера або м’ясорубки з печива отримуємо дрібну крихту.
- З’єднуємо її з какао, а потім з вином, ретельно вимішуємо.
- Туди ж кладемо масло і згущене молоко і перемішуємо руками масу до однорідності.
- Вылепляем овальні тістечка, розміщуємо їх на блюдо і охолоджуємо протягом години перед подачею.
Рецепт на основі сиру
Інгредієнти для тістечка:
- 0,25 кг масла;
- 160 г цукру;
- 250 г сиру;
- 0,15 кг вівсяних пластівців;
- 30 г какао.
Процес приготування:
- Змішуємо сир, вівсянку, масло і все пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері.
- Засипаємо цукор і какао, отримуємо однорідну масу. Якщо вона трохи рідка, то додайте ще трохи вівсяних пластівців.
- Сформуйте тістечка, за бажанням обваляйте їх в какао, пудрі або ж в цукровій пудрі і трохи охолодіть перед тим, як подавати.
Шоколадна картопля з печива
Солодка картопля з печива вважається традиційним рецептом. Звичайно, за основу можна брати і багато інші продукти, а саме печиво робить її такою смачною.
Інгредієнти для страви:
- приблизно 300 г згущеного молока;
- маленька упаковка вершкового масла;
- чотири ложки какао або по своєму смаку;
- будь печиво – 0,4 кг
Процес приготування:
- Починати готувати ласощі потрібно з подрібнення печива. Зробити це можна будь-яким способом, як вам більш зручно.
- До отриманої сухої маси додаємо какао і перемішуємо.
- Туди ж відправляємо масло, воно обов’язково повинно бути холодним і руками ретельно вимішуємо його з крихтою. Дивіться, щоб не залишилися шматки масла.
- Вливаємо згущене молоко, доводимо все до однорідності і ліпимо тістечка потрібної форми.
- Прибираємо їх хоча б на одну годину в холодильник і десерт готовий.