Від цих ласощів не можуть відмовитися любителі екзотичного кокоса і просто ласуни. Будь рецепт печива «Кокосанка» готується з простих і доступних інгредієнтів, єдине, що може не виявитися під рукою – це кокосова стружка, але її можна купити. Спробувавши раз ніжне, повітряне і розсипчасте печиво з якісних і свіжих інгредієнтів, ніколи не захочеться купувати його в магазині.
Печиво «Кокосанка» з борошном
Для кокосового печива з борошном інгредієнти беруть у таких пропорціях:
- 3 яйця;
- 150 г цукрового піску;
- 250 г кокосової стружки;
- 100 р пшеничного борошна.
Черговість дій:
- В окрему ємність висипати кокосову стружку і туди ж просіяти борошно, все ретельно перемішати.
- В іншій ємності з’єднати яйця і цукор. Масу добре збити до збільшення в об’ємі в два-три рази.
- В яєчний гоголь-моголь перекласти кокосово-борошняну суміш, перемішати і залишити на півгодини. Це зробить кокосову стружку більш м’якою, а саме печиво залишиться розсипчастим.
- Після цього сформувати «Кокосанки», надавши їм гостру форму трюфелів і випікати при 180 градусах до золотистого кольору. На це піде приблизно хвилин 20.
Без додавання яєць
Щоб приготувати «кокосанки» без яєць, потрібно взяти:
- 125 г вершкового масла;
- 90 г білого кристалічного цукру;
- 3 г солі;
- 45 г кокосової стружки;
- 230 г борошна;
- 7 г розпушувача;
- 60 мл молока.
Як приготувати печиво:
- Кокосову стружку залити гарячим молоком і залишити на півгодини – годину.
- На водяній бані розтопити вершкове масло. У гаряче масло перекласти цукор і розмішати, поки він повністю не розчинитися.
- З’єднати трохи остигле масло з розм’яклої в молоці кокосовою стружкою, перемішати. Потім в тісто борошно просіяти з розпушувачем і борошном. Добре все вимішати.
- З отриманого м’якого кокосового тіста скачати кульки розміром з волоський горіх, надати їм конусоподібну форму і викласти на застелений пергаментом деко. Випікати печиво при 180 градусах до рум’яного кольору верхушечек.
«Кокосанка» без борошна
Це кокосове печиво готується всього з трьох інгредієнтів:
- 3 курячих яєць;
- 140 г цукру;
- 3 г цукру;
- 250 г кокосової стружки.
Хід роботи:
- Щоб правильно приготувати тісто для «Кокосанки», потрібно розділити яйця на білки і жовтки. У перші додати сіль і збити міксером до ніжної піни, яка відповідає стадії м’яких піків. Паралельно взбиванню в білки необхідно ввести рецептурну кількість цукру. Основою печива у багатьох рецептах є білки. Їх краще брати кімнатної температури, щоб випічка вийшла більш повітряної. Так, охолоджені білки збиваються швидше, але при кімнатній температурі формуються стійкі зв’язки, що забезпечують пишність тесту.
- Жовтки в окремій шашці розбовтати до однорідності. Тонкою цівкою влити однорідні жовтки у збиті білки. Після цього додати кокосову стружку і вимісити тісто лопаткою.
- Мокрими руками сформувати 20 виробів конусоподібної форми, які укласти на деко. Готувати печиво до золотистих верхівок при 180 градусах.
Дієтичний варіант випічки
В домашніх умовах печиво «Кокосанка» може стати низкоуглеводным десертом, для цього слід лише замінити цукор екстрактом Стевії, а пшеничне борошно – кокосової:
- 6 великих білків;
- екстракт Стевії або цукрозамінник за смаком;
- 160 г кокосової стружки;
- 30 г кокосової борошна.
Випічка:
- Чашу для замішування тіста і віночки міксера знежирити за допомогою лимонного соку. Потім збити білки в пишну стійку піну, додаючи по трохи замінник цукру або екстракт Стевії.
- Коли необхідна пишність і солодкість білкової маси будуть досягнуті, міксер прибрати в сторону, а до білків додати борошно і стружку. Добре перемішати лопаткою тісто, щоб воно не втратило легкість.
- Після цього залишається сформувати кокосанки і спекти їх при 180 градусах до красивого золотистого кольору.
З ваніліном в домашніх умовах
Виходить дуже ніжним кокосове печиво на основі сиру, а ніжний аромат ванілі збере на кухні домашніх ласунів задовго до моменту отримання листа з готовими виробами з духовки.
Перелік необхідних продуктів:
- 6 білків курячих яєць;
- 160 г цукрової пудри;
- 100 г м’якого сиру;
- 200 г кокосової стружки;
- 16 г ванільного цукру.
Спосіб випічки:
- Білки разом з цукровою пудрою і ванільним цукром збити до м’яких піків;
- Сир продавити через дрібнопористе металеве сито і разом з кокосовою стружкою вмішати лопаткою або ложкою у збиті білки.
- Набираючи тісто чайною ложкою викладати його на деко. Вже безпосередньо на аркуші для випічки можна надати виробам бажану гостру форму.
- Параметри термічної обробки: температура — 200°С, тривалість – 10-15 хвилин.
Найпростіший рецепт випічки
Будь рецепт печива «Кокосанка» можна назвати простим, оскільки в таких рецептах немає довгого переліку інгредієнтів або складних технологічних процесів. Але це печиво не тільки дуже просто готується, але і довгий час залишається м’яким, що нагадує за смаком і текстурою більше тістечко.
Для його випічки знадобляться:
- 4 білка;
- 100 г цукру;
- 370 г згущеного молока;
- 500 г кокосової стружки.
Рецепт по кроках:
- Білки і цукор збити в м’яку, але досить стійку піну, скориставшись міксером.
- Далі замішування тіста буде відбуватися вручну з допомогою силіконової лопатки або звичайної столової ложки. У збиті білки влити згущене молоко, перемішати. Потім додати невеликими порціями кокосову стружку, знову ретельно вимішати.
- Сформувати і укласти на деко невеликі вироби. З такої порції тіста їх повинно вийти 20-24 штуки. Випікають їх при 180 градусах не більше чверті години.
- Після випікання вироби ще хвилини три повинні охолонути на деку, а потім перемістити їх разом з пергаментом на решітку для подальшого охолодження.
Прикраса печива «Кокосанка»
Просте кокосове печиво «Кокосанка» може мати свою неповторну подачу завдяки прикраси.
Найпростіший спосіб оформити цю випічку – просто посипати його цукровою пудрою, але крім цього існують і інші варіанти:
- Шоколадна глазур. Остигле печиво можна розкласти на решітці і полити зверху розтопленим білим або чорним шоколадом, щоб він покрив випічку тонким шаром. Можна нанести на печиво візерунки рідким шоколадом за допомогою корнетика.
- Горіхи і насіння. Кунжут, подрібнений арахіс або інші горіхи можуть стати прикрасою випічки. Печиво можна посипати ними перед випічкою або відразу ж після покриття шоколадною глазур’ю.
- Кольорова кокосова стружка. Її можна використовувати для замішування тіста. Це зробить випічку різнобарвною. Другий варіант: покрити печиво глазур’ю (білої цукрової або з білого шоколаду), а зверху посипати кольоровою стружкою. Замість стружки або горіхів покриті глазур’ю (шоколадом) печива можна прикрасити кольоровими кондитерськими посипками.
«Кокосанка» не відноситься до дуже калорійним десертів, але людям, які стежать за калорійністю їжі, варто пам’ятати, що використання прикрас з шоколаду та горіхів збільшує поживність десерту.