Печиво на Хеллоуїн має вийти не тільки оригінальним, забавним або страхітливим, але і надзвичайно смачним. Наведені рецепти допоможуть приготувати десерти, які здивують кожного гостя.
Печиво на Хеллоуїн «Пальці відьми»
Це моторошне на вигляд, але дуже смачне печиво відмінно підходить до теми свята. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Для приготування знадобиться:
- 400 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 160 г цукрового піску;
- 5 г пекарського розпушувача;
- 1 яйце;
- 5 г ванільного цукру;
- 3 г солі;
- 20 мл червоного ягідного джему;
- 50 р очищених гарбузового насіння.
Покроковий рецепт.
- Злегка розтоплене масло збивають з цукром.
- Додають яйце і знову збивають.
- З’єднують сипучі компоненти: ванільний цукор, сіль, розпушувач, просіяне борошно. Додають до яєчно-масляною масою.
- Замішують тісто. Воно повинно вийти в міру щільним і ідеально гладким.
- Тісто обертають харчовою плівкою і поміщають в холодильник «на відпочинок» на 25 хвилин.
- З охолодженої маси вылепляют «пальці відьми»: скачують палички величиною з звичайний палець. Більш правдоподібно і виглядають страхітливо кривуваті вироби.
- За допомогою зубочистки на кожному «пальчику» малюють смужки, що імітують міжфалангові складки.
- В основу кожного виробу вставляють гарбузове насіння так, щоб вона нагадувала ніготь.
- Печиво-пальчики випікають в духовій шафі при 180°С близько 20 хвилин (орієнтуються на золотисту скоринку).
- З готового печива акуратно прибирають гарбузове насіння, змазують місце під ними краплею яскравого джему, а насіння прикріплюють назад.
Солодке ласощі «Гарбуз-Джек»
Рецепт смачного і забавного печива обов’язково сподобається дітям і дорослим, які віддають перевагу красиві апетитні страви навіть на Хеллоуїн. Кількість інгредієнтів розрахована на 26 штук.
Необхідні продукти:
- 330 г борошна;
- 120 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 2 р солі;
- 40 мл рідкого меду;
- 200 г сирої м’якоті гарбуза;
- 40 г цукру;
- 1 г ваніліну.
Спосіб приготування.
- Олію заздалегідь виймають з холодильника, щоб воно стало м’якішим.
- Яйця кімнатної температури збовтують віночком.
- Масло з збитими яйцями солять, засипають борошном, перемішують.
- Замішують еластичне тісто. Якщо воно буде липнути до долонь, додають ще борошна.
- Щоб з тестом було легше працювати, його обмотують харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Готують начинку: гарбузову м’якоть пюрируют в кухонному комбайні, змішують з 20 г борошна, ваніліном і цукром.
- Потім розкачують тонку (2 мм завтовшки) коржик і склянкою вирізують з неї круглі заготовки. Половину з них відкладають у бік.
- В інших лепешечках ножем проробляють отвори: очі, носи і посмішки майбутніх «гарбузів».
- У центр цілих гуртків кладуть ложку гарбузової начинки. Підстава накривають мордочками з тіста. Краї ретельно заліплюють виделкою.
- Духовку розігрівають до 180°С і ставлять в неї деко з заготовками на 14 хвилин. Якщо печиво-гарбуз апетитно зарум’яниться раніше — час приготування скорочують.
Порада: начинку з сирого гарбуза в цьому рецепті можна замінити густим гарбузовим варенням.
Імбирне печиво
Милі класичні різдвяні чоловічки можуть стати страхітливим десертом на Хеллоуїн, якщо декорувати їх шоколадними павучками.
Для приготування 20 штук знадобиться:
- 2 яєчних жовтка;
- 200 г борошна;
- 70 г вершкового масла високої жирності;
- 50 г цукру;
- 40 мл меду;
- 40 р порошкового імбиру;
- 5 г меленої кориці;
- 2 г соди;
- по 50 г білого і темного шоколаду.
Технологія приготування.
- Всі сухі інгредієнти з’єднують.
- Жовтки змішують з медом.
- Трохи розтоплене масло розминають виделкою і з’єднують з іншими компонентами. Перемішують до однорідності.
- Замішують щільне, не липнущее до рук тісто. Його прибирають в герметичний контейнер і ставлять в холодне місце на 1 годину.
- Охолоджене тісто розкачують тонший і з допомогою фігурних форм вирізують з нього чоловічків.
- Вийшло імбирне печиво на Хеллоуїн кладуть на деко з пергаментним папером і ставлять в прогріту до 180°С духовку.
- Через 10 хвилин деко з печивом виймають з духовки і наносять декор. Для цього використовують зубочистку і розтоплений на водяній бані шоколад: білим малюють перелякані мордочки чоловічків, темним — павучків.
- Ласощі знову відправляють в духовку ще на 2-3 хвилини.
Печиво «Опудало» на Halloween
Випічка по цьому рецепту готується дуже швидко, а для нанесення декору потрібно трохи терпіння і часу. В результаті вийде барвисто оформлений десерт, який прикрасить святковий стіл на Хеллоуїн.
Інгредієнти на 13 штук:
- 90 г вершкового маргарину;
- 130 г цукру;
- 160 г борошна;
- 1 жовток;
- 300 г цукрової пудри;
- 1 г ваніліну;
- 2 г кориці;
- 2 сирих білка;
- харчові барвники (зелений, помаранчевий, чорний);
- також буде потрібно 13 дерев’яних шпажок.
Покрокова інструкція.
- У кухонному комбайні змішують борошно, підталий маргарин, жовток, спеції, цукор.
- З отриманої маси роблять тісто.
- На щільному папері роздруковують шаблон лякала довжиною 10 см, шириною 8,5 див.
- З тіста розкачують корж товщиною 0,7 мм, Зверху кладуть приготований ескіз і гострим ножем вирізають фігурку лякала.
- В основу сирих заготовок вставляють шпажки.
- Печиво випікають при 170°С 12 хвилин.
- Готують глазур: білки змішують цукровою пудрою до однорідності, отриману масу ділять на 3 частини, кожну підфарбовують приготованим барвником.
- На подрумянившихся заготовках тонким пензликом з чорною глазур’ю проводять контури майбутнього малюнка.
- За допомогою кондитерського мішка з насадкою зеленим кольором розфарбовують одяг лякала, помаранчевим — голову гарбуз, чорним прорисовують капелюх, обличчя і руки. Щоб відтінки не змішалися, після нанесення однієї фарби потрібно почекати 20 хвилин.
- Печиво «Лякала» залишають для повного висихання глазурі в сухому місці на 10 годин.
Пісочне частування
Смачні і легкі в приготуванні печива можна декорувати на будь-який смак.
Необхідні компоненти для 20 порцій:
- 250 г борошна;
- 2 жовтка;
- 170 г солодко-вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 2 білка;
- 100 г цукрової пудри;
- 3 мл лимонного соку;
- харчові барвники на вибір.
Кроки приготування.
- Олію заздалегідь розм’якшують, змішують з жовтками, сахарят, збивають заглибним блендером.
- Поступово засипаючи борошно, замішують тісто.
- Поки тісто «відпочиває» в холодильнику, готують глазур: збивають білки з цукровою пудрою, додають кілька крапель лимонного соку і вибраний барвник.
- З тіста розкачують тонкий коржик і різними формочками вирізають фігурки.
- Пісочне печиво випікають на пергаменті при 180°С 12-15 хвилин (до рум’яного кольору).
- Глазур’ю наносять тематичний декор.
Ідеї оформлення печива на Хеллоуїн
Оригінальні тематичні десерти обов’язково налаштують на святковий лад в День всіх святих. На Хеллоуїн печиво можна задекорувати так, щоб воно виглядало неїстівним і навіть вселяло жах у гостей. Ідеально підійдуть для цього дня фігурки кажанів, привидів, скелетів, гарбузів, відрізаних частин тіла, павуків. Для прикраси можна використовувати харчові маркери, глазур, посипання, розтоплений шоколад, фрукти, горіхи.
Створити загальну атмосферу свята допоможуть посуд, скатертини, серветки в стилі Хеллоуїн. Поряд з вазочками з печивом можна розставити свічки-тиковкі, світильники у вигляді привидів, маленькі черепа, а також інших відповідних темі персонажів.