Печиво на маргарині завжди користувалося популярністю, завдяки простоті і доступності приготування. Що вже говорити про чудовому смаку такого печива! Мало того, що воно складається з легко доступних інгредієнтів, так ще й виконується будинку, що гарантує мінімальну шкідливість складу, на відміну від магазинного десерту. У даній статті ми розкриємо кілька дуже простих, смачних і швидких варіантів приготування цієї випічки.
Пісочне печиво на маргарині
Це класичний рецепт, який використовується домогосподарками найбільш часто.
Щоб зробити пісочне печиво на маргарині, знадобляться наступні продукти:
- борошно — 0,6 кг;
- цукор — 1 ст.;
- сода — 1 чайн. л.;
- яйця — 2 шт.;
- маргарин — 250 г;
- сіль — щіпка.
Приготування:
- Для початку потрібно перетворити цукор в дрібну пудру, в цьому допоможе блендер або кавомолка. Можна зробити простіше — відразу замінити цукровий пісок пудрою. Тоді нам знадобитися 0,5 склянки продукту.
- Висипаємо борошно в окрему ємність і посередині робимо ямку. У нього трьом маргарин або ж нарізаємо його ножем. Перетираємо руками продукти в крихту, потім додаємо інші складові і вимішуємо тісто.
- Формуємо грудку, обертаємо його плівкою і відправляємо на півгодини відпочити в прохолоді.
- Охолоджене тісто розгортаємо в пласт висотою 1 см і спеціальними формами-фігурками вирізаємо наші кондитерські заготовки. Можна використовувати і простий стакан (чарку) в залежності від того, який розмір десерту подобається більше.
- Розігріваємо духовку, вистилаємо кондитерської папером деко і викладаємо на нього заготовки. Випікаємо при 180—200⁰С протягом 10-15-ти хвилин.
Випечене печиво, за бажанням, можна припылить цукровою пудрою. Приємного чаювання!
На замітку. Для особливої смакової нотки можна додати до складу щіпку кориці і лимонного соку для аромату.
Рецепт на швидку руку на сметані
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, цей рецепт призначений саме для вас.
Складові сметанно-маргаринових печеньок:
- борошно — 3-4 ст.;
- цукор — 1 ст.;
- сода — щіпка;
- яйця -2 шт;
- маргарин — 100 г;
- сметана — 4 ст.
Приготування швидкого печива:
- Маргарин перетираємо разом з цукром в пишну білу масу. Додаємо сюди залишилися інгредієнти, борошно просіваємо і ретельно все перемішуємо.
- Розігріваємо духовку. Тісто розгортаємо в пласт висотою 3-4 мм. Вирізаємо печеньки і перекладаємо їх на деко, захищений папером для випікання.
- У духовці при 200⁰С випікаємо 7-10 хвилин.
Листкове тісто на пиві з маргарином
Ви любителі незвичайної випічки? Тоді варто приготувати печиво за цим рецептом. Вона вам обов’язково сподобається! Тісто на основі пива дуже добре розшаровується, тому у відмінному результаті можна не сумніватися.
Щоб приготувати листкове печиво на пиві з маргарином, на півкіло борошна знадобиться:
- маргарин — 180 г;
- пиво світле —½ ст.;
- цукор — 100 гр.
Процес приготування полягає в наступному:
- Просіваємо борошно і ретельно перетираємо її з маргарином. Далі вливаємо живе пиво і замішуємо пивне тісто.
- Відправляємо його в холодильник на годину в харчовій плівці.
- Розкочуємо пласт тесту і в той же час розігріваємо духовку.
- Зверху тісто посипаємо цукром і ще раз проходимся качалкою. Вирізаємо печеньки і перекладаємо їх на деко, вистелений папером.
- Заготовки відправляємо в духовку, розігріту до 200⁰С на 15 хвилин.
Готове печиво можна подавати до столу.
Домашня випічка «Кураб’є»
Кращий рецепт найніжнішого печива до чаю! Позаздрять всі знайомі такою вдалою випічці.
Інгредієнти для домашнього «Кураб’є» на півсклянки борошна:
- цукрова пудра — 40 г;
- білок яйця — 1 шт.;
- ванільний стручок — 1 шт.;
- маргарин — 100 г;
- яблучне повидло — 100 р.
Приготування ніжного печива до чаю:
- Маргарин кімнатної температури перебити з цукром.
- Додати просіяне борошно і відокремлений від яйця білок, ретельно перемішати.
- З одного стручка ванілі вийняти насіння, додати в тісто і ще раз розмішати.
- Деко накрити папером для випікання і за допомогою кондитерського шприца сформувати печива. В центрі кожної печенюшки робимо маленьке поглиблення пальцем і видавлюємо невелику кількість джему.
- Випікати печиво «Кураб’є» при 220⁰С протягом 12 хвилин.
Готовий бісквіт остудити і подавати на стіл.
Печиво «Через м’ясорубку»
Печиво незвичайної форми сподобається будь-якій дитині. І на смак воно так само добре, як і на вигляд. Приготування абсолютно не утруднить господиню, а процес можна заманити навіть дітей.
Продукти для печива «Через м’ясорубку» з маргарином на три склянки борошна:
- втричі менше цукру;
- яйця (великі) — 2 шт.;
- маргарин — 250 г;
- сода і ванілін — по пів-ложки (чайної);
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром до утворення білої маси. Далі викладаємо маргарин кімнатної температури, ванілін, соду і все добре перемішуємо. З додаванням просіяного борошна замішуємо круте тісто.
- Пропускаємо його через м’ясорубку порціями, формуючи при цьому печива. Викладаємо їх на деко
- Випікаємо 15 хвилин при 180⁰С.
Подаючи до столу таку випічку, можна посипати його цукровою пудрою.
На замітку. Для додання печінкою невеликий золотистої скоринки і блиску можна злегка покрити його в процесі випікання топленим маслом.
Шоколадне ласощі
Хто з нас не любить шоколад? А що, якщо печиво поєднати з шоколадом? Це ж просто смакота! Таке печиво розійдеться за лічені хвилини і точно нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти на півсклянки борошна:
- цукор — 50 г;
- маргарин — 100 г;
- какао — 40 г;
- яйце — 1 шт.;
- шоколад-кондитерський — за смаком.
Приготування:
- Змішуємо сухі інгредієнти: борошно і какао до однорідності.
- Окремо збиваємо маргарин з маслом і яйцем.
- Далі змішуємо суху й олійну суміші. В кінці не забуваємо ввести шоколад.
- На деко викладаємо заготовки печива і випікаємо при 180⁰С протягом 20-ти хвилин. Потім даємо печеньям охолонути і можна подавати до столу. Приємного чаювання!
Сирне
Проста, ніжна і неймовірно смачне печиво, а крім того, дуже корисне для дітей. Інгредієнти цього рецепта знайдуться в холодильнику будь-якої господині. Швидше приступайте до приготування!
На півкіло борошна знадобиться наступний набір складових:
- маргарину — пачка;
- цукру — 0,5 ст.;
- сирної маси — 0,2 кг;
- соди — 1 ч. л.
Приготування:
- Маргарин повинен бути м’який, кімнатної температури, щоб можна було легко подрібнити ножем. До нього додаємо сирну масу. Добре розминаємо всі разом і всипаємо до них соду, а потім борошно.
- Вимішуємо хороше, не липке тісто.
- Розкочуємо пласт тіста і склянкою вирізаємо кола. Готовий кружечок потрібно два рази скласти навпіл, кожен раз при цьому пересипати поверхню цукром.
- Проробляємо те ж саме з рештою печенюшками і відправляємо в розігріту духовку випікатися 15-20 хвилин при 200⁰С.
Простий рецепт на кефірі з маргарином
Приготувавши печиво за даним рецептом, ви отримаєте не тільки смачну, але і неймовірно ароматну випічку. Знадобиться мінімум продуктів і часу. Тісто рекомендуємо приготувати заздалегідь і дати йому трохи відпочити (з чверть години).
Інгредієнти для печива на основі 150 мл кефіру:
- борошно — 350 г;
- цукор — 200 г;
- маргарин — 100 г;
- яйця — 1 шт.;
- сода — 0,5 ч. л.
Покрокове приготування:
- Маргарин заздалегідь довести до м’якого стану.
- Кефір з’єднуємо з содою і залишаємо бродити хвилин на 10.
- М’який маргарин збиваємо до пишноти, додаємо цукор з яйцем і ретельно ще раз збиваємо. Вливаємо сюди ж кефір.
- Просіваємо борошно і замішуємо круте тісто, після чого загорнути його плівкою і відправляємо в холод на 1 годину.
- Розігріваємо духовку. Розкачуємо тісто товщиною 1 см і вирізаємо формами або склянкою заготовки печива.
- Відправляємо майбутній десерт випікатися при 180⁰С приблизно 15 хвилин, після закінчення яких його можна подавати до чаювання.
За бажанням, таку випічку можна злегка присипати цукровою пудрою перед подачею до столу.