Любите пробувати і готувати незвичайні солодощі? Тоді спробуйте простий рецепт печива на пиві! Його можна робити не тільки солодким, але і використовувати в якості закуски. До того ж, таке блюдо не сильно вдарить по кишені, чого не можна сказати про більшість випічки.
Простий і швидкий рецепт печива на пиві
Якщо під рукою не виявилося дріжджів, а вам потрібно терміново приготувати випічку, то ви можете скористатися хмільним напоєм. Крім того, тісто на пиві виходить дуже смачним і ніжним і воно підійде не тільки для печива. З нього можна зробити навіть коржі для торта.
Що знадобиться:
- борошно – 1 склянка;
- пиво – 50 мл;
- цукор – 3 ст. ложки;
- сіль – ½ч. ложки;
- слив. масло – 100 р.
В першу чергу нам необхідно розтопити масло. Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Заливаємо до нього в миску спочатку пиво, потім просіваємо борошно. Починаємо замішувати тісто, і стежимо, щоб воно не прилипало до рук. За необхідності можна додати ще борошна, але не перебарщивая. Прибираємо тісто на годину в холодильник.
Через зазначений час, дістаємо кульку і розкачуємо на поверхні, посипаною цукром і сіллю, у пласт. Вирізаємо ножем прямокутники однакового розміру і перекладаємо на деко, застелений папером для запікання. Формочкою можна вирізати фігурки для майбутнього печива. Розігріваємо духову піч до 180 і випікаємо десерт 10 хвилин до появи легкого рум’янцю.
Без додавання маргарину
Немає достатньої кількості маргарину для приготування? Не впадайте у відчай і зробіть печиво без нього, додавши масло або спред.
Що знадобиться:
- борошно – 0,9 кг;
- раст. масло – ½ склянки;
- світле живе пиво – 1 склянка;
- яйце куряче – 1 шт.;
- цукор – ½ склянки;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- мелені горіхи – 100 г;
- розпушувач – 2 ч. ложки.
У мисці змішуємо яйце, пиво і цукор. Все це треба добре перемішати і злегка збити. Окремо змішуються борошно, ванільний цукор і розпушувач. Мука повинна бути просіяної. Акуратно з’єднуємо обидві частини суміші, а в кінці додаємо масло, змішане з половиною склянки води. Коли тісто стане більш-менш пластичним, і не буде прилипати до рук, треба дати йому «відпочити», накривши зверху глибокою тарілкою і прибравши в тепле місце.
Потім розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною не більше півсантиметра і посипаємо тертими горіхами. Формочкою вирізаємо фігурки для майбутнього печива. Перекладаємо заготовки на змащене деко і готуємо в заздалегідь розігрітій духовці близько 20-ти хвилин.
Солодке пісочне печиво
Якщо у вас немає часу готувати торт, а на носі посиденьки з гостями або свято, то спробуйте зробити пісочне печиво. Процес його приготування не являє собою абсолютно нічого складного.
Що знадобиться:
- борошно – 0,5 кг;
- цукор – 200 г;
- живе пиво – 1 склянка;
- сметана – 200 г;
- молоко – 80 мл;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка.
В окремій мисці змішуються сметана і цукор, в іншій просіюється борошно разом з розпушувачем. З’єднуємо обидві частини, після чого підливаємо потроху пиво. Замішуємо тісто, викладаємо його на стіл. При необхідності можна додати борошно. Залиште заготовку на деякий час «відпочити» в теплому місці.
Змішуємо молоко, 150 мл води і цукрову пудру, потім ставимо миску з рідиною на малий вогонь. Це буде глазур для пісочного печива. Постійно помішуємо суміш, але стежимо, щоб вона не почала закипати. 5-7 хвилин буде достатньо. Після цього потрібно розігріти духовку на температуру 190.
Тісто розкочується в пласт сантиметрової товщини. Формочками вирізати фігурки з заготівлі, після чого вони кладуться в вистелену пергаментом деко і випікаються близько півгодини. Готовий десерт мачає в глазур або змащується спеціальної кулінарної пензлем. На її застигання знадобиться 10-15 хвилин. Ласощі готово!
Листкове ласощі на пиві
Що знадобиться:
- борошно – 2 склянки;
- маргарин – 180 г;
- живе пиво – ½ склянки;
- цукор – 100 р.
В першу чергу необхідно просіяти борошно. Маргарин нарізають шматочками і перетирається разом з борошном, потім додається пиво. Зверніть увагу: воно повинно бути світлим, темне і нефільтроване не підійдуть для приготування листкового тіста. Замішуємо вручну м’яке тісто і пізніше відправляємо на годину в холодильник.
Включаємо розігріватися духову піч до 200 градусів. Розкачуємо тісто на присипаному борошном столі. Стежимо, щоб товщина була не більше половини сантиметра. Зверху посипаємо заготівлю цукром і ще раз розкочуємо качалкою, щоб кристали змішалися з тестом. За допомогою формочки вирізаємо печива, перекладаємо їх на деко і випікаємо 15 хвилин.
Солоне печиво на пиві і маргарині
Що знадобиться:
- борошно – 400 г;
- безалкогольне пиво – 130 мл;
- маргарин – 1 пачка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- спеції.
Борошно просіюється, перемішується з сіллю і ділиться на дві рівні частини. Одна з них пересипається в миску. Зверху туди натирається на тертці маргарин і присипається залишилася борошном. Перемішуємо і подрібнюємо до отримання однорідної крихти. Почніть потроху вливати в суміш пиво і замісіть тісто. Поставте його на годину в холодильник.
Після цього вийміть тісто і розкачайте на столі, присипаному борошном, в шар, товщина якого буде не більше півсантиметра. Якщо хочете, можете посипати заготівлю зверху улюбленими спеціями і розкачати тісто ще раз, щоб воно просочилося ними. Наріжте пласт на трикутники або прямокутники, виходячи з того, яка форма для вас більш краща на деко і випікайте 15 хвилин до появи рум’яної скоринки. Печиво на пиві і маргарині готово!
Як приготувати язички?
Що знадобиться:
- борошно – 2,5 склянки;
- пиво – 1 склянка;
- слив. масло – 1 пачка;
- цукор – ½ склянки.
У просіяне борошно заздалегідь натирається на тертці заморожене масло. Перемішуємо суміш вручну до одержання однорідної крихти. Тонкою цівкою почніть вливати в борошняно-масляну масу пиво. Перемішувати до тих пір, поки у вас не вийде пластичне тісто, не липнущее до рук.
Розкачайте кулька в пласт товщиною півсантиметра на столі і посипте зверху цукром. Потрібно «втиснути» його в тісто, пройшовшись качалкою по пласту ще раз. Виріжте фігурки-ромбики і перекладіть їх на деко, змащене маслом. Кожна заготовка повинна бути повністю покрита цукром. Випікаються язички 25 хвилин при температурі 180 град.
Рецепт з мінеральною водою
Ще один оригінальний варіант приготування тіста для печива. Обов’язково спробуйте, якщо любите випічку! Тим більше, що сам процес не забере у вас багато часу.
Що знадобиться:
- мінеральна вода – ½ склянки;
- раст. олія – 150 мл;
- борошно – 2 склянки;
- сах. пудра;
- родзинки.
Обдайте окропом ізюм або замочіть його в гарячій воді на 5 хвилин. У мисці змішується мінеральна вода разом з маслом, додається просеянная борошно. Починаємо замішувати еластичне тісто. Ділимо його на візуально 4 рівні частини. Кожен з них по черзі розгортаємо в круглий пласт товщиною півсантиметра.
Поділяємо пласт на 8 невеликих трикутників і на найширшу частину кладемо потроху родзинок. Скручуємо заготовку в трубочку і викладаємо на змащене деко. Проробляємо ті ж самі маніпуляції з рештою тестом. Готується печиво 25 хвилин. При подачі зверху воно злегка посипається цукровою пудрою.