Багато люблять смачне печиво. У відділах магазинів представлений величезний асортимент цих ласощів. Але випічка, приготовлена власними руками, завжди виходить значно смачніше, натуральніше і корисніше. У статті зібрані варіанти печива на швидку руку, які порадують вас і ваших близьких чудовим смаком та ароматом свіжозвареної ласощі.
Печиво на кефірі на швидку руку
Це найбільш простий рецепт домашнього печива. Хороший варіант для приготування у вихідний день, коли одночасно хочеться відпочити і поласувати домашньою випічкою, яка готується дуже швидко і виходить смачною.
Інгредієнти:
- кориця – 1 ч. ложечка;
- масло – пів склянки рослинного;
- кефір – 125 мл;
- ваніль – пол ч. ложечки;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- борошно – 300 г;
- сіль;
- цукор – 100 р.
Приготування:
- Засипати розпушувач в ємність, потім борошно.
- Приєднати цукор.
- Засипати корицю. Підсолити.
- Розмішати.
- В піалу влити яйце.
- Всипати ароматний ваніль.
- Влити кефір з маслом.
- Збити.
- Змішати суху і рідку суміш.
- Вимісити.
- Вийде злегка липковатая маса.
- Розкачати.
- Взяти формочки.
- Вирізати фігурки.
- Помістити на деко.
- Сховати в духовку (180 гр.)
- Час – чверть години.
На вершковому маслі
Випічка виходить з ніжною текстурою, тонким вершковим смаком і дивним ароматом
Інгредієнти:
- яйце – 1 велике;
- масло вершкове – 120 г;
- цукор – 210 г;.
- розпушувач – пол ч. ложечки;
- борошно – 430 г;
- молоко – 90 мл
Приготування:
- Масло залишити на столі на кілька годин. Для приготування знадобиться м’який компонент.
- Всипати цукор. Збити.
- Влити яйце і молоко.
- Засипати розпушувач. Розмішати.
- Засипати борошно. Вимісити.
- Розкачати. Товщина знадобиться не більше 1 див.
- Взяти формочки. Вирізати.
- Виставити духовку на 180 гр.
- Викласти фігурки на деко.
- Випікати чверть години.
На сметані
Печиво на швидку руку в духовці з додаванням сметани, виходить тане в роті і ніжним.
Інгредієнти:
- розпушувач – 15 г;
- борошно – 510 г;
- цукор – 120 г;
- яйце – 2 великих;
- сметана – 120 мл;
- маргарин – 180 г розм’якшеного.
Приготування:
- Перемішати сметану з цукром.
- Міксер виставити на максимальний режим.
- Збити. Маса повинна вийти пишною.
- Влити яйця. Підсолити.
- Закинути маргарин і розпушувач.
- Розмішати.
- Засипати борошно.
- Замісити.
- Сховати в пакетик. Помістити в холодильник.
- Через годину розкачати.
- Вирізати формочками або склянкою печиво.
- Перемістити на деко заготовки.
- Прибрати в духовку (185 гр.).
- Через чверть години ласощі буде готово.
Вівсяне печиво «Простіше простого»
Пісне печиво виходить м’яким і ароматним, а чорнослив робить смак більш вишуканим.
Інгредієнти:
- масло рослинне – 70 мл;
- борошно 160 г;
- чорнослив – 90 г;
- сода – 1/3 ч. ложечки;
- оцет;
- пластівці вівсяні – 85 м;
- цукор – 90 г;
- сіль;
- банан – 220 р.
Приготування:
- Скориставшись кавомолкою подрібнити вівсянку.
- Засипати борошно.
- Перемішати.
- Банан і чорнослив подрібнити. Допоможе в цьому блендер.
- Залити масло. Всипати цукор. Збити.
- Змішати з борошняною сумішшю.
- У соду залити оцет. Розмішати. Перелити в тісто. Перемішати.
- Зачерпнути ложкою. Викласти на деко, який заздалегідь необхідно застелити пергаментом.
- Виставити режим духової шафи на 190 р.
- Запікати чверть години.
Цукрове ласощі на швидку руку
Це легке і дуже просте у приготуванні. Якщо хочете отримати хрустку випічку, то розкочуйте тонше.
Щоб печиво не вийшло жорстким, перед тим як випікати, тісто треба охолодити.
Інгредієнти:
- розпушувач – 2 ч. ложечки;
- сметана – 320 г;
- цукор – 160 г + 110 г для обмакувания;
- цукор ванільний – 2 ч. ложечки;
- борошно – 620 г;
- масло – 190 г вершкового.
Приготування:
- Перетерти цукор з маслом.
- Всипати ванільний цукор.
- Влити сметану. Розмішати.
- Приєднати розпушувач.
- Насипати борошно.
- Вимісити.
- Помістити в пакетик.
- Прибрати в холодильник.
- Через півгодини дістати.
- Розкачати.
- Вирізати фігурки.
- У тарілку всипати цукор.
- Вмочити кожну фігурку.
- Розкласти на деку.
- Запікати при 185 гр.
- Знадобиться 20 хвилин.
Просте бісквітне печиво
Таке печиво підійде для будь-якого свята. Виходить дуже ніжним і пишним.
Інгредієнти:
- яйце – 1 велике;
- розпушувач – 1 ч. ложечка;
- масло – 60 г вершкового;
- цукор – 75 г;
- сіль;
- борошно 160 г пшенична.
Приготування:
- Розділити на дві половини масло.
- Одну – розтопити.
- Всипати цукор. Додати залишок масла.
- Залити яйце.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Засипати борошно з розпушувачем.
- Вимісити.
- Закутати в плівку.
- Прибрати в холодильник.
- Через годину розкачати.
- Вирізати формочками печиво.
- Перекласти на деко.
- Запікати сім хвилинок.
- Режим духової шафи 210 гр.
Хрусткий десерт з пісочного тіста
Пісочне печиво ідеальний варіант для першого досвіду приготування домашнього ласощі. Відмітна особливість – це довгий термін зберігання. Десерт виходить розсипчастим і ніжною на смак.
Інгредієнти:
- яйце – 2 курячих;
- борошно – 230 г;
- розпушувач – 1 ч. ложечка;
- цукор – 85 м;
- сіль;
- масло – 140 г вершкового.
Приготування:
- У ємність влити яйце.
- Всипати цукор.
- Збити.
- Масло повинне бути м’яким. Додати в піалу.
- Підсолити. Засипати розпушувач з борошном.
- Вимісити.
- Загорнути в плівку.
- Охолодити.
- Включити духовку (180 гр.)
- Взяти качалку. Розім’яти тісто. Повинен вийти тонкий коло.
- Вирізати фігурки, використовуючи формочки.
- Перемістити на деко.
- Випікати вісім хвилин.
Печиво, з простих продуктів, приготоване на сковороді
Ніжне печиво, що нагадувало сирне ласощі. Спробувавши, ніхто не здогадається, що воно було приготовлено в сковорідці. Ідеальний варіант для тих, хто не дружить з духовкою.
Інгредієнти:
- сметана – 70 мл;
- цукор – 70 г;
- масло – 2 ст. ложки соняшникова;
- цукор – пакет ванільний;
- жовток яєчний – 1 шт.;
- борошно – 225 г;
- розпушувач – 1 ч. ложечка.
Приготування:
- Взяти сито.
- Засипати розпушувач з борошном.
- Просіяти.
- Олія рослинна перемішати з жовтком.
- Залити сметану. Розмішати.
- Засипати цукор двох видів. Збити.
- З’єднати з сухою сумішшю.
- Вимісити.
- Маса не повинна бути липкою.
- Розрізати навпіл.
- Скачати дві ковбаски. Діаметр кожної не більше трьох сантиметрів.
- Кожну нарізати. Повинні вийти кружечки товщиною не більше сантиметра.
- Розігріти сковорідку. Використовуйте з антипригарним покриттям. Масло не наливати.
- Обсмажувати три хвилини.
- Перевернути. Готувати стільки ж за часом.
Швидке печиво-безе, выпекаемое в духовці
Ласощі виходить красивим і оригінальним виглядом. Гарна заміна випічці з магазину, адже готується з натуральних продуктів без використання барвників та консервантів. Виходить повітряним, апетитним і дуже ароматним. Готують цю страву в духовці і не важливо газова у вас або електрошафа, адже печиво потрібно не випекти, а висушити. Якщо хочете отримати хрустку десерт, встановіть режим на 100 гр. Для любителів ніжною і м’якою випічки підійде режим 150 гр.
Під час приготування не можна відкривати дверцята.
Інгредієнти:
- борошно – 1 ч. ложечка без верхівки;
- яйце – 2 великих;
- сіль;
- пудра цукрова – стакан.
Приготування:
- Для тіста використовувати холодні яйця.
- Розбити шкаралупу. Це робити необхідно дуже акуратно.
- Злити жовток в кухоль. Для приготування він не знадобиться.
- Білок – в чашу.
- Підсолити.
- Включити максимальну швидкість міксера.
- Збити. Потрібна маса стійка, яка тримає форму.
- Малими дозами ввести пудру.
- Збивати приблизно чверть години. Білок повинен стати густим і щільним.
- Засипати борошно.
- Збити.
- Встановити духовку на 100 гр. Якщо є режим конвекція, то виставити на нього.
- Вистелити деко папером для випічки.
- Промазати маслом.
- Масу можна видавлювати із спеціального шприца або викласти ложкою.
- Висушувати півтори години.
- Вимкнути духовку. Не відкриваючи дверцята залишити, поки не вистигне.
- Зберігати тільки в сухому місці.