Печиво на швидку руку – 9 рецептів приготування

Багато люблять смачне печиво. У відділах магазинів представлений величезний асортимент цих ласощів. Але випічка, приготовлена власними руками, завжди виходить значно смачніше, натуральніше і корисніше. У статті зібрані варіанти печива на швидку руку, які порадують вас і ваших близьких чудовим смаком та ароматом свіжозвареної ласощі.

Печиво на кефірі на швидку руку

Це найбільш простий рецепт домашнього печива. Хороший варіант для приготування у вихідний день, коли одночасно хочеться відпочити і поласувати домашньою випічкою, яка готується дуже швидко і виходить смачною.

Інгредієнти:

  • кориця – 1 ч. ложечка;
  • масло – пів склянки рослинного;
  • кефір – 125 мл;
  • ваніль – пол ч. ложечки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • борошно – 300 г;
  • сіль;
  • цукор – 100 р.

Приготування:

  • Засипати розпушувач в ємність, потім борошно.
  • Приєднати цукор.
  • Засипати корицю. Підсолити.
  • Розмішати.
  • В піалу влити яйце.
  • Всипати ароматний ваніль.
  • Влити кефір з маслом.
  • Збити.
  • Змішати суху і рідку суміш.
  • Вимісити.
  • Вийде злегка липковатая маса.
  • Розкачати.
  • Взяти формочки.
  • Вирізати фігурки.
  • Помістити на деко.
  • Сховати в духовку (180 гр.)
  • Час – чверть години.

На вершковому маслі

Випічка виходить з ніжною текстурою, тонким вершковим смаком і дивним ароматом

Інгредієнти:

  • яйце – 1 велике;
  • масло вершкове – 120 г;
  • цукор – 210 г;.
  • розпушувач – пол ч. ложечки;
  • борошно – 430 г;
  • молоко – 90 мл

Приготування:

  • Масло залишити на столі на кілька годин. Для приготування знадобиться м’який компонент.
  • Всипати цукор. Збити.
  • Влити яйце і молоко.
  • Засипати розпушувач. Розмішати.
  • Засипати борошно. Вимісити.
  • Розкачати. Товщина знадобиться не більше 1 див.
  • Взяти формочки. Вирізати.
  • Виставити духовку на 180 гр.
  • Викласти фігурки на деко.
  • Випікати чверть години.

На сметані

Печиво на швидку руку в духовці з додаванням сметани, виходить тане в роті і ніжним.

Дивіться також:  Печиво з повидлом – 7 рецептів як зробити смачне домашнє печиво

Інгредієнти:

  • розпушувач – 15 г;
  • борошно – 510 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйце – 2 великих;
  • сметана – 120 мл;
  • маргарин – 180 г розм’якшеного.

Приготування:

  • Перемішати сметану з цукром.
  • Міксер виставити на максимальний режим.
  • Збити. Маса повинна вийти пишною.
  • Влити яйця. Підсолити.
  • Закинути маргарин і розпушувач.
  • Розмішати.
  • Засипати борошно.
  • Замісити.
  • Сховати в пакетик. Помістити в холодильник.
  • Через годину розкачати.
  • Вирізати формочками або склянкою печиво.
  • Перемістити на деко заготовки.
  • Прибрати в духовку (185 гр.).
  • Через чверть години ласощі буде готово.

Вівсяне печиво «Простіше простого»

Пісне печиво виходить м’яким і ароматним, а чорнослив робить смак більш вишуканим.

Інгредієнти:

  • масло рослинне – 70 мл;
  • борошно 160 г;
  • чорнослив – 90 г;
  • сода – 1/3 ч. ложечки;
  • оцет;
  • пластівці вівсяні – 85 м;
  • цукор – 90 г;
  • сіль;
  • банан – 220 р.

Приготування:

  • Скориставшись кавомолкою подрібнити вівсянку.
  • Засипати борошно.
  • Перемішати.
  • Банан і чорнослив подрібнити. Допоможе в цьому блендер.
  • Залити масло. Всипати цукор. Збити.
  • Змішати з борошняною сумішшю.
  • У соду залити оцет. Розмішати. Перелити в тісто. Перемішати.
  • Зачерпнути ложкою. Викласти на деко, який заздалегідь необхідно застелити пергаментом.
  • Виставити режим духової шафи на 190 р.
  • Запікати чверть години.

Цукрове ласощі на швидку руку

Це легке і дуже просте у приготуванні. Якщо хочете отримати хрустку випічку, то розкочуйте тонше.

Щоб печиво не вийшло жорстким, перед тим як випікати, тісто треба охолодити.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 2 ч. ложечки;
  • сметана – 320 г;
  • цукор – 160 г + 110 г для обмакувания;
  • цукор ванільний – 2 ч. ложечки;
  • борошно – 620 г;
  • масло – 190 г вершкового.

Приготування:

  • Перетерти цукор з маслом.
  • Всипати ванільний цукор.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • Приєднати розпушувач.
  • Насипати борошно.
  • Вимісити.
  • Помістити в пакетик.
  • Прибрати в холодильник.
  • Через півгодини дістати.
  • Розкачати.
  • Вирізати фігурки.
  • У тарілку всипати цукор.
  • Вмочити кожну фігурку.
  • Розкласти на деку.
  • Запікати при 185 гр.
  • Знадобиться 20 хвилин.
Дивіться також:  Печиво «Хризантема» – 5 рецептів, як приготувати пісочне печиво з дитинства

Просте бісквітне печиво

Таке печиво підійде для будь-якого свята. Виходить дуже ніжним і пишним.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 велике;
  • розпушувач – 1 ч. ложечка;
  • масло – 60 г вершкового;
  • цукор – 75 г;
  • сіль;
  • борошно 160 г пшенична.

Приготування:

  • Розділити на дві половини масло.
  • Одну – розтопити.
  • Всипати цукор. Додати залишок масла.
  • Залити яйце.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Засипати борошно з розпушувачем.
  • Вимісити.
  • Закутати в плівку.
  • Прибрати в холодильник.
  • Через годину розкачати.
  • Вирізати формочками печиво.
  • Перекласти на деко.
  • Запікати сім хвилинок.
  • Режим духової шафи 210 гр.

Хрусткий десерт з пісочного тіста

Пісочне печиво ідеальний варіант для першого досвіду приготування домашнього ласощі. Відмітна особливість – це довгий термін зберігання. Десерт виходить розсипчастим і ніжною на смак.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 курячих;
  • борошно – 230 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложечка;
  • цукор – 85 м;
  • сіль;
  • масло – 140 г вершкового.

Приготування:

  • У ємність влити яйце.
  • Всипати цукор.
  • Збити.
  • Масло повинне бути м’яким. Додати в піалу.
  • Підсолити. Засипати розпушувач з борошном.
  • Вимісити.
  • Загорнути в плівку.
  • Охолодити.
  • Включити духовку (180 гр.)
  • Взяти качалку. Розім’яти тісто. Повинен вийти тонкий коло.
  • Вирізати фігурки, використовуючи формочки.
  • Перемістити на деко.
  • Випікати вісім хвилин.

Печиво, з простих продуктів, приготоване на сковороді

Ніжне печиво, що нагадувало сирне ласощі. Спробувавши, ніхто не здогадається, що воно було приготовлено в сковорідці. Ідеальний варіант для тих, хто не дружить з духовкою.



Інгредієнти:

  • сметана – 70 мл;
  • цукор – 70 г;
  • масло – 2 ст. ложки соняшникова;
  • цукор – пакет ванільний;
  • жовток яєчний – 1 шт.;
  • борошно – 225 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложечка.

Приготування:

  • Взяти сито.
  • Засипати розпушувач з борошном.
  • Просіяти.
  • Олія рослинна перемішати з жовтком.
  • Залити сметану. Розмішати.
  • Засипати цукор двох видів. Збити.
  • З’єднати з сухою сумішшю.
  • Вимісити.
  • Маса не повинна бути липкою.
  • Розрізати навпіл.
  • Скачати дві ковбаски. Діаметр кожної не більше трьох сантиметрів.
  • Кожну нарізати. Повинні вийти кружечки товщиною не більше сантиметра.
  • Розігріти сковорідку. Використовуйте з антипригарним покриттям. Масло не наливати.
  • Обсмажувати три хвилини.
  • Перевернути. Готувати стільки ж за часом.
Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів

Швидке печиво-безе, выпекаемое в духовці

Ласощі виходить красивим і оригінальним виглядом. Гарна заміна випічці з магазину, адже готується з натуральних продуктів без використання барвників та консервантів. Виходить повітряним, апетитним і дуже ароматним. Готують цю страву в духовці і не важливо газова у вас або електрошафа, адже печиво потрібно не випекти, а висушити. Якщо хочете отримати хрустку десерт, встановіть режим на 100 гр. Для любителів ніжною і м’якою випічки підійде режим 150 гр.

Під час приготування не можна відкривати дверцята.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 ч. ложечка без верхівки;
  • яйце – 2 великих;
  • сіль;
  • пудра цукрова – стакан.

Приготування:

  • Для тіста використовувати холодні яйця.
  • Розбити шкаралупу. Це робити необхідно дуже акуратно.
  • Злити жовток в кухоль. Для приготування він не знадобиться.
  • Білок – в чашу.
  • Підсолити.
  • Включити максимальну швидкість міксера.
  • Збити. Потрібна маса стійка, яка тримає форму.
  • Малими дозами ввести пудру.
  • Збивати приблизно чверть години. Білок повинен стати густим і щільним.
  • Засипати борошно.
  • Збити.
  • Встановити духовку на 100 гр. Якщо є режим конвекція, то виставити на нього.
  • Вистелити деко папером для випічки.
  • Промазати маслом.
  • Масу можна видавлювати із спеціального шприца або викласти ложкою.
  • Висушувати півтори години.
  • Вимкнути духовку. Не відкриваючи дверцята залишити, поки не вистигне.
  • Зберігати тільки в сухому місці.

Прокрутка до верху