Існує безліч страшних рецептів печива «Пальці відьми» на Хеллоуїн. Найчастіше ласощі готують з пісочного тіста.
Ласощі «Пальці відьми» — найстрашніший рецепт!
Незвичайне печиво, виготовлене за наведеним нижче рецептом, виглядає страхітливо. Але це ніяк не позначається на смаку оригінальної випічки!
Для того щоб приготувати печиво нам знадобиться:
- 1 яйце;
- 150 грам вершкового масла;
- 1 склянка цукру;
- 1 упаковка розпушувача;
- жменю насіння гарбуза;
- 2,5 склянок борошна;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- невелика кількість фруктового джему
- червонуватого відтінку;
- сіль — за смаком.
Процес приготування страви виглядає наступним чином:
- Вершкове масло потрібно збити з цукром.
- Після цього додають одне яйце, ретельно перемішують солодку масу.
- Потім кладуть борошно, яку попередньо з’єднують з ванільним цукром, сіллю і розпушувачем для тесту.
- Отримане тісто загортають у плівку і ставлять у холодильник на 25 хвилин.
- Потім з нього роблять акуратні палички, розміром з палець.
- З одного боку «пальчика» вдавлюють гарбузове насіння як «нігтика».
- Ножем роблять невеликі складочки на ласощах. Це роблять для того, щоб печиво було максимально схоже на справжній палець.
- Солодощі випікають в духовці при температурі 170 градусів. Приблизний час приготування страви – 20 хвилин.
- Після того, як печиво охолоне, з нього знімають «нігтики». Місце їх «кріплення» змащують фруктовим джемом. Після цього гарбузове насіння прикріплюють назад.
Оригінальне зелене частування
Для приготування смачного зеленого частування необхідні такі складові:
- 100 грамів цукрового піску;
- 100 грамів вершкового масла;
- ¼ Чайної ложки ваніліну;
- 170 грамів пшеничного борошна;
- 1 жовток курячого яйця;
- ¼ Чайної ложки зеленого харчового барвника;
- 40 грамів мигдалю.
Схема приготування печива виглядає таким чином:
- У глибокій ємності з’єднують жовток і масло, які попередньо розрізають на невеликі шматочки.
- Зазначені інгредієнти збивають для отримання однорідної маси пишної консистенції. Потім додають борошно.
- Отриману масу перемішують силіконової лопаткою, додають трохи цукру і ваніліну.
- Барвник зеленого кольору розводять чайною ложкою холодної води.
- Потім барвник кладуть у тісто.
- Всі інгредієнти перемішують. Тісто обертають харчовою плівкою і ставлять у холодне місце на 30 хвилин.
- Тісто ділять на 20 шматочків приблизно однакового розміру. З цих заготовок формують трубочки невеликого розміру.
- У кожну заготовку вставляють один горіх мигдалю, який імітує палець.
- Печиво кладуть на лист, на який розкладають пергамент.
- Зворотною стороною ножа роблять неглибокі надрізи, схожі на складки пальців.
Частування готують в духовці, попередньо розігрітій до температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
Готуємо з пісочного тіста
В ласощі кладуть наступні продукти:
- 250 г борошна;
- 3 столових ложки мигдальної муки;
- 100 грамів вершкового масла;
- 100 грамів цукру;
- 1 яйце;
- невелика кількість лимонної цедри;
- 1 чайну ложку розпушувача;
- щіпку солі;
- 20 штук неочищеного мигдалю;
- трохи полуничного конфітюру.
Спочатку просівають борошно з сіллю і розпушувачем. Потім додають мигдалеву борошно, вершкове масло, яйце, цукор, лимонну цедру і замішують тісто.
Тісто ділять на 20 частин, з яких формують «пальці». В місцях згину роблять надрізи з допомогою зубочистки. До кінчиків «пальців» притискають мигдаль для того, щоб зробити подобу нігтя.
Потім частування викладають на деко. Основу кожного пальця» змащують конфітюром. Солодощі треба випікати в духовій шафі при температурі 170 градусів. Оптимальний час приготування ласощів – 20 хвилин. Готове печиво рекомендується остудити на решітці.
Як зробити печиво ще страшніше?
Для того щоб печиво виглядало страшно, можна використовувати корицю при його приготуванні. В такому випадку «Пальці відьми» будуть виглядати злегка засмаглими. Можна покласти на тарілку з печивом невеликих іграшкових павуків для того, щоб привести оточуючих в замішання. Адже на Хеллоуїн треба активно проявляти фантазію!
Кілька популярних рецептів страв на Хеллоуїн
Можна готувати не тільки печиво «Пальці відьми» на Хеллоуїн, але й інші ласощі. Приміром, частування «Нічні страшилки».
Для приготування 15 печива необхідні наступні інгредієнти:
- 500 грамів масла;
- склянка борошна;
- ½ Склянки цукру;
- 1 жовток;
- невелика кількість кориці і ваніліну.
Для приготування глазурі необхідно взяти:
- 4 столові ложки цукрової пудри;
- трохи харчового барвника різних кольорів;
- 1 білок.
Спочатку треба замісити і розкачати тісто. Потім з нього вирізають фігурки, створені за власним барвистим ескізами (наприклад, капелюх або гарбуз).
Печиво необхідно пекти при температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин. На готове частування наносять кольорову глазур.