М’яка, ніжна, що тане в роті печиво савоярді можна легко зробити в домашніх умовах. Його подають до чаю як самостійний десерт, з нього печуть смачні торти, або роблять вишукане ласощі тірамісу.
Печиво савоярді — класичне виконання для тірамісу
Класичне печиво має витягнуту форму. Воно не кришиться, пити з ним чай одне задоволення.
Склад рецепта:
- борошно пшеничне — 150 гр;
- три курячих яйця;
- цукрова пудра — 60 г;
- цукровий пісок — 150 гр.
Як зробити печиво для тірамісу:
- Приготуйте дві чашки. В одну злийте яєчні жовтки, а в іншу — білки.
- У миску з жовтками, додайте 75 гр цукру і збовтайте віночком до повного розчинення цукрового піску.
- Таку ж кількість цукру насипте до білків і збийте до утворення пишної, пінистої маси.
- Влийте вміст однієї чаші в іншу. При цьому постійно заважайте віночком, щоб білки повністю змішалися з жовтками.
- Проведіть через сито борошно і засипте її в яєчну суміш.
- Акуратно замісіть тісто.
- Щоб сформувати форму печива, нам потрібен кондитерський шприц або мішок.
- Набираємо в нього невелику кількість тіста.
- Деко для запікання застеляємо спеціальним папером, змащуємо її маслом.
- Видавлюємо на цю поверхню тісто з шприца смугою довжиною 10 див.
- Як тільки все тісто виявилося на деко, посипаємо його цукровою пудрою і відправляємо запікатися в духовку.
- Вона повинна бути нагріта до 200 градусів. Готуйте ласощі протягом 15 хвилин.
- Подавайте вишуканий десерт до чаю трохи теплим.
Рецепт приготування від Юлії Висоцької
Вам знадобиться:
- три сирих яєчних білка;
- борошно пшеничне — 65 гр;
- три сирих яєчних жовтки;
- ваніль — 5 гр;
- цукрова пудра — 50 гр;
- цукор — 90 гр.
Покрокове приготування:
- Перелийте в чашу два жовтки. Вони повинні бути кімнатної температури.
- Додайте до них 50 грамів цукрової пудри і обробіть міксером до загустіння.
- У другу чашу перелийте три білка, збийте до м’якості. Після цього насипте 75 грамів цукру і збовтайте віночком до дуже густої пінистої маси.
- Перелийте в третю миску з борошном білкову та жовткову маси, додайте залишився чистий жовток і перемішайте.
- Наберіть тісто в кондитерський пакет і перекладіть на деко, застелений пекарської папером.
- Між печивом повинно бути невелику відстань, так як під час готування вони збільшуються в розмірах.
- Посипте зверху цукрову пудру.
- Запікаємо 15 хвилин. Коли ласощі придбає золотистий колір — воно буде готове.
- Печиво савоярді добре пити з чаєм або цикорієм. Але з нього можна зробити дивовижно смачний десерт тірамісу або спекти торт.
Бісквітне печиво савоярді
Необхідні інгредієнти:
- цукор — 0,1 кг;
- масло вершкове — 20 гр;
- три яйця;
- цукрова пудра — 30 гр;
- борошно пшеничне — 90 гр;
- сіль — 3 гр.
Спосіб приготування:
- Розлити білки і жовтки з різних мисках.
- До жовтків насипати цукор в кількості 75 грамів.
- Міксером перетворити суміш у піняву масу. Обережно всипати 75 грамів борошна і сіль, змішати виделкою.
- Білки збити з рештою кількістю цукру в густу піну, додати їх до жовткової маси. Перемішати.
- Змащений вершковим маслом деко посипати щіпкою борошна.
- Беремо кондитерський шприц з насадкою діаметром 15 мм, набираємо в нього тісто і видавлюємо на деко палички довжиною 12 див.
- Посипати майбутнє печиво цукровою пудрою.
- Прогріваємо духовку до 150 градусів і запікаємо наш десерт до золотистої скоринки (близько 20 хвилин).
Найшвидший і простий варіант «дамських пальчиків»
У цьому рецепті найпростіші інгредієнти. Таке печиво можна приготувати досить швидко і легко з першого разу.
Список продуктів:
- борошно — 0,15 кг;
- краплі лимонного соку;
- цукор — 0,15 кг;
- три яйця;
- цукрова пудра — 100 гр.
Як приготувати печиво савоярді:
- Розкладіть по окремим чашах білки і жовтки. Білки повинні бути холодними.
- В першу миску додайте половину зазначеної кількості цукру і кілька крапель лимонного соку. Збийте в блендері.
- Маса повинна бути така густа, що, коли ви перевернете чашу догори дном, вона не сповзе вниз.
- Жовтки повинні бути теплими. Їх ми збовтуємо з іншого частину цукру до повного його розчинення.
- Спочатку в жовтки перекладіть тільки частина білків, перемішайте, а потім додайте решту масу.
- Ретельно обробіть борошно в ситі і поступово всипте в яєчну масу.
- Тісто має бути легким і повітряним.
- Наберіть його в мішок і видавити на деко, змащене маслом.
- Печиво має бути в довжину 10 см, а в ширину — 2 див.
- Цукрову пудру перекладіть в сито і посипте крізь нього на печиво.
- Якщо на поверхні дека залишилася пудра, приберіть її, щоб уникнути пригорання.
- Запікаємо десерт 10 хвилин в духовці, прогрітій до 200 градусів.
Рецепт найсмачнішого Тірамісу в домашніх умовах
Печиво, яке є основою десерту можна купити в магазині або приготувати самим.
Вам знадобиться:
- п’ять яєць;
- кава — 250 мл;
- вершковий сир — 400 гр;
- цукрова пудра — 70 г;
- сухе какао — 10 гр;
- коньяк — 30 мл;
- готове печиво савоярді — 300 гр.
Покрокова інструкція:
- Розбиваємо курячий яйця, при цьому білки йдуть в одну миску, жовтки — в іншу.
- Ставимо посуд з білками в холодильник — при збиванні вони повинні бути холодними.
- Збовтуємо віночком жовтки з додаванням цукрової пудри до кремоподібної маси.
- Додаємо в цю суміш сир і перемішуємо.
- Охолоджені білки обробляємо міксером і виливаємо масу до жовтків.
- Окремо заварюємо кави, виливаємо в нього коньяк.
- Цим розчином ми просочуємо приготоване печиво.
- Його частину ми закладаємо на дно скляної форми або миски.
- Поливаємо печиво зробленим кремом, потім викладаємо другий шар печиво і також поливаємо кремом.
- І так продовжуємо, поки не закінчаться продукти.
- На самому верху повинен виявитися крем.
- Ріжемо вийшло ласощі на часточки і закриваємо в холодильник.
- Через кілька годин дістаємо тірамісу, посипаємо какао і подаємо на стіл. Приємного апетиту!