Знайоме і давно полюбилося печиво «Трояндочки» – нагадування про безтурботне дитинство, коли втомленого від активних ігор на вулиці дитину на столі чекала велика тарілка з ароматною маминої випічкою. Зануритися в минуле і відчути тепло тих днів допоможе добірка самих смачних рецептів ароматного і красивого десерту.
Печиво «Трояндочки» — правильний рецепт
Рецепт, перевірений роками, передбачає наявність:
- ½ Кг борошна;
- 2 яєць;
- 400 г сиру;
- 200 г цукру;
- такої ж кількості вершкового масла;
- по дрібці солі, соди і трохи ваніліну.
Черговість дій:
- Відокремлюються білки від жовтків.
- З розм’якшеного масла, жовтків, сиру, борошна і соди замішують тісто.
- Злегка липкою борошняна маса відправляється в холод, де завдяки маслу воно придбає еластичну структуру.
- З білків, цукру та ванілі готується білковий крем, який наноситься на розкачані із підійшов тесту прямокутники.
- Геометричні фігури згортаються рулетами, які діляться на частини.
- Нижня сторона шматочків рулету защипывается, що дозволяє сформувати трояндочки, які випікаються 15 хвилин при 200°C.
З сирного тіста
Смачні і ароматні «Трояндочки» готуються зовсім недовго, а зникають страви з ще швидше.
Необхідні:
- пачка масла вагою до 200 г;
- 2 яйця;
- 180 г цукру;
- пачка сиру вагою в 250 м;
- ванілін;
- сода, гашене в оцті;
- 600 г борошна;
- трохи цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Сир розтирається з цукром, яйцями і пластичним маслом.
- Далі додаються ванілін і соди з оцтом.
- Борошно всипається порційно, щоб тісто не вийшло занадто крутим.
- Через 20 хвилин, протягом яких тісто було в холодильнику, з нього розкочується тонкий пласт.
- За допомогою склянки з тонкого тіста вирізати кола, які укладаються внахлест по 4 штуки, а потім згортатися рулетиками, які діляться навпіл.
- Отримані таким чином вироби випікаються 15-20 хвилин, і після готовності присипаються пудрою.
Як приготувати з безе
Печиво «Трояндочки» з безе виділяється ніжним смаком і оригінальним дизайном.
Для підготовки десерту слід підготувати:
- 250 г домашнього сиру;
- яйце;
- шматочок вершкового масла;
- 240 г цукру;
- соду, гашену оцтом;
- 200 г борошна.
Покрокова схема приготування виглядає наступним чином:
- Жовток відокремлюється від білка і розтирається з цукром, а також сиром.
- Далі додається шматочок масла, сода і 150 г цукру.
- Замішується тісто, яке через 15 хвилин «відпочинку» розкачується в досить тонкий прямокутник.
- З відокремленого білка і залишився цукрового піску створюється повітряний безе, якими покривається прямокутна фігура.
- З тіста з кремом згортається рулет, який нарізають шматками.
- Із заготовок готуються трояндочки шляхом скріплення нижній частині виробів.
- Випікаються печива на змащеному олією деку 20 хвилин при температурі 180°C.
«Трояндочки» з яблуками з листкового тіста
Незважаючи на простоту приготування ефектного десерту, він виглядає настільки гарно, що його без збентеження можна подати до святкового столу.
Для виконання потрібні:
- 250 г листкового тіста;
- 2 яблука;
- 50 г цукру;
- в 3 рази більше води.
Етапи підготовки:
- Плоди ошкурювати і ріжуться пластинами.
- Вода вливається в каструлю і доводиться до кипіння.
- У киплячу рідину всипається цукор.
- Після 2 хвилин кипіння в ємність відправляються скибочки яблук, які витягуються через 1,5 хвилини, щоб вони не стали м’якими.
- Витягнуті фрукти відкидаються на друшляк.
- Тісто розкочується, ріжеться смугами, на які внапуск викладаються скибочки яблук.
- З тіста з яблуками формуються рулетики у вигляді трояндочок, які відправляються в духовку на 15 хвилин при 200°C.
Бісквітне печиво
З бісквітного тіста можна приготувати не тільки ніжну основу під торт, але і дуже смачні, мініатюрні печива.
Для втілення рецепта в життя знадобляться:
- 2 яйця;
- 110 р цукру;
- 100 г борошна;
- шматочок маргарину.
Послідовність дій:
- Яєчна маса збивається, після чого до неї додається цукор.
- Потім всипається борошно.
- Вміст посуду вимішується до однорідної маси.
- З тіста на деко викладаються круглі пелюстки троянд.
- Через 5 хвилин за допомогою паперового рушника з кондитерських виробів формуються солодкі «бутони».
- Так випікається все тісто.
Гарне частування шоколадне
Трояндочки в шоколаді – гарне частування, яке стане родзинкою будь-якого свята.
- 400 г масла вершкового;
- 800 г борошна;
- 200 мл сметани;
- пакетика розпушувача;
- 200 г цукру;
- по 30 г какао і очищених волоських горіхів.
Хід роботи:
- З 300 г розм’якшеного масла і 600 г борошна готується крихта.
- Потім додаються розпушувач і сметана, після чого вимішується світле тісто.
- З решти оливи, перемелених горіхів, борошна, какао і цукру замішується шоколадна маса.
- Через 20 хвилин, коли обидва тесту настоятися, шоколадний пласт розкочується поверх світлого.
- Потім формується рулет, який ділиться на шматочки для створення трояндочок.
- Випікаються вироби 15 хвилин при 200°C.
Сирне печиво «Трояндочки» з білковим кремом
Дуже простий рецепт дуже смачних виробів, відірватися від яких просто неможливо.
Інгредієнти:
- 200 г солодкої сиркової маси;
- стільки ж маргарину;
- 2 жовтка;
- 400 г борошна;
- 1 білок;
- 200 г цукру;
- щіпка кориці.
Хід роботи:
- Розм’якшений маргарин перетирається з сирком, після чого змішується з окремо збитими жовтками.
- Після додавання борошна замішують тісто, яке ділиться на 4 частини і в харчовій плівці на 2 години відправляється в холодильник.
- З збитого до стійкої піни білка з подальшим додаванням цукру, кориці і повторним збиванням готується крем.
- Частини тесту розкочуються в прямокутники, які покриваються білковою масою і скочуються в рулети.
- Вироби нарізаються на шматочки, у яких защипывается низ.
- Отримані фігурки троянд випікаються в духовці близько ¼ години при 200°C.
Рецепт на соломці
Оригінальна варіація давно полюбився печива, для виконання якої досить обзавестися:
- 270 г борошна;
- 300 г кондитерської соломки;
- 3 яйцями;
- 220 г цукру;
- 60 г кокосової стружки.
Етапи приготування:
- З яєць і цукру за допомогою міксера готується однорідна маса.
- В яєчно-цукрову суміш всипається борошно.
- Тісто перемішується, після чого з нього на змащений маслом деко виливаються невеликі, різного розміру, кола.
- Випікаються пелюстки, які дуже швидко кріпляться до ніжці з соломки, не більше 3 хвилин.
- У фіналі сформовані трояндочки посипаються стружкою кокоса.
Печиво «Трояндочки» – неймовірно смачний десерт, який припаде до смаку як дітям, так і дорослим.