Печиво у формі на газу – 8 рецептів приготування

«Все нове – це добре забуте старе», — і це не просто вислів, успішно мандрівне по світу, це відображення нашої дійсності. Старі радянські скороварки, форми для печива і вафель для приготування на плиті, форми для льодяників-півників – повернулися в стрій активно використовуваної кухонного начиння і готові подарувати масу задоволення від смаку і допомогти зануритися в минуле. Приготуємо печиво у формі на газу.

Простий рецепт печива у формі на газу

Домашнє печиво у формі на газу відрізняється поєднанням м’якого тіста і хрусткої скориночки. Досягти бажаного ефекту можна замішавши просте у приготуванні, але бездоганне тісто для печива.

Для створення тесту підготуємо:

  • 390 г борошна;
  • 75 г крохмалю;
  • 250 г вершкового масла;
  • 240 г цукру;
  • 180 г яєчної бовтанки;
  • 12 г соди;
  • щіпка солі;
  • ваніль або ванільний цукор.

Виконуємо наступні маніпуляції:

  • Масло доводимо до стану плинності в мікрохвильовій печі або на плиті, але не доводимо до кипіння.
  • Вмішуємо в нього цукор і ароматизатор: у їх ролі виступає ваніль або ванільний цукор.
  • Яйця, загальною масою 180 г, збиваємо з крохмалем і содою. Останню гасимо кислотою – лимонним соком і оцтом.
  • Змішуємо яєчну суміш і масляну основу, потім вводимо борошно. Тісто має бути помірно густим: консистенцію перевіряємо ложкою – якщо маса поволі сповзає з поверхні, ви добилися необхідного результату.
  • Щоб спекти в радянській формі на газу печиво, прогріваємо її з обох сторін. Перед додаванням першої порції тіста поверхню промазуємо маслом.
  • Готуємо на середньому вогні з кожного боку.

Печиво у формі на газу готово.

Домашні «Трикутники»

Хочете отримати естетичну насолоду?

Пропонуємо ще один варіант приготування простого, але феєрично смачного печива:

  • по 100 г вершкового масла і цукру;
  • 325 г борошна;
  • 60 г яєчної маси;
  • 2,5 г соди;
  • 1/2 ч. л. столового оцту;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • масло рослинне для смаження.
Дивіться також:  Яблучне печиво – 7 найбільш смачних рецептів

За півгодини активних дій ми повинні зробити наступне:

  • Розтопити масло, вмішати в нього цукор, сіль, яйця, гашеної соди.
  • Після замісу додати борошно і перемішувати до її повного з’єднання з іншими складовими.
  • Форму прогріваємо, промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто.
  • Робимо печиво «Трикутники» при регулярному перевертанні форми.

Подаємо до улюбленого напою.

Печиво-вафлі у формі

Вафельний печиво можна з легкістю спекти в радянській формі на газу.

Для цього потрібно підготувати наступні продукти:

  • 200 г спреду вершкового;
  • 150 г цукру;
  • 30 р сметани;
  • 4 яйця;
  • 280 г борошна;
  • щіпка солі;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • масло для змащування форми.

Послідовність приготування:

  • Пишну масу, що складається з яєць, цукру і солі, змішуємо з топленим маслом і сметаною.
  • Вмішуємо гашену соду.
  • Останній додаємо борошно – ідеальна консистенція густіше, ніж сметана, з наявністю тягучості.
  • Форму промазуємо маслом і викладаємо тісто.
  • Смажимо вафельний печиво по 2-3 хвилини з кожного боку.

Насолоджуємося! З заявленої кількості інгредієнтів виходить близько 400 г печива.

«Грибочки» – випічка з дитинства

Креативне на вигляд і пікантне на смак печиво стане улюбленим ласощами для всієї родини.

Склад рецепта до тесту:

  • 300 г спреду або олії;
  • 2 яйця;
  • 120 г цукру;
  • щіпка солі;
  • 1/4 ч. л. розпушувача;
  • 380 г борошна.

На прикрасу потрібно:

  • по 100 г молочного та білого шоколаду;
  • 80 г маку.

На відміну від попередніх рецептів, «Грибочки» зажадають 1,5-2 години:

  • Масло доводимо до стану м’якою, податливою маси. Його потрібно змішати з цукром.
  • Втягнувши цукор, вводимо яйця по одному.
  • Вводимо борошно: її потрібно заздалегідь просіяти з розпушувачем і сіллю.
  • Вымешав тісто, ставимо його в холодильник.
  • Через годину, змащену маслом форму прогріваємо на плиті, помірно наповнюємо тестом, згодом випікаючи печиво.
  • Готові гриби спочатку занурюємо капелюшками в розтоплений молочний шоколад, а ніжками – білий і відразу в мак.
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Подавайте на стіл і дивуйте смаком печива «Грибочки».

Печиво «Горішки» у формі на газу

І, нарешті, один з улюблених десертів мільйонів – горішки з начинкою.

Що нам буде потрібно для їх відтворення:

  • по 200 г майонезу і цукру;
  • 380 г борошна;
  • 3 яйця;
  • по 100 г вершкового масла і маргарину;
  • ч. л. соди;
  • 200 р вареного згущеного молока.

Починаємо з рубки маргарину та масла. Завершивши процес, змішуємо з борошном і робимо рубане тісто. У підсумку отримуємо однорідне тісто без грудок. Наступний крок: з’єднання яєць, майонезу, цукру, гашеного соди.

Отриману масу вводимо в тісто. Вимішуємо.

Готове тісто викладаємо у невеликих кількостях у форму і смажимо.

Начиняємо половинки горішок згущеної і з’єднуємо, утворюючи солодкий кулінарний шедевр.

Готові горішки. Подають до чаю або цикорію.

«Сердечка»

Досвідчені кулінари пропонують цікавий рецепт, заснований на мінеральній воді з газами.

Крім 200 мл мінералки візьмемо:

  • олія – 200 г;
  • цукор – 165 г + 10 г ванільного;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 600 г;
  • розпушувач – ч. л.

Крім незвичайного складу, печиво мало чим відрізняється від раніше розглянутих варіантів:

  • М’яке масло перетираємо дочиста з цукром. Потім цю ж суміш збиваємо до пишноти.
  • Вводимо по черзі яйця, борошно, розпушувач, мінеральну воду.
  • Тісто, замішане до ідеального стану, перетворюємо аналогічно у вироби.

Рада! Щоб печиво з форми залишалося хрустким і м’яким одночасно, викладаємо їх на ґрати – повітря буде циркулювати, що не дасть тесту відволожитися.

Як спекти в радянській формі на газу

Вважаємо необхідним виділити важливі нюанси, без дотримання яких печиво, навіть на ідеальному тесті, може не вийде.

Підготовка форми.

  • Форму необхідно добре прогріти: з обох сторін, – а потім промазати маслом.
Дивіться також:  Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт

Як правильно викладати тісто у форму?

Наступні кроки:

  • викладання в кожну клітинку;
  • самостійне розподіл тесту з поверхні;
  • використання надмірної кількості тесту.

Грубі помилки при випіканні печива.

Правильно:

  • викладати помірна кількість тіста – визначаємо методом проб і помилок (зазвичай вистачає 1,5-2 ст. л.);
  • розміщення тесту посередині форми – тісто при тиску верхньої кришки розподіляється самостійно.

Але існують винятки з правил, наприклад, для форм «Горішки» і «Грибки»:

  • викладаємо порційно тісто в кожну клітинку.

Старовинний рецепт печива

Роблячи печиво у формі газу, головна мета, яку переслідує кухар, повторення смаку, знайомого з дитинства. Тому важливо підібрати, або знайти серед бабусиних записів старовинний рецепт його втілення. Ось, що вдалося знайти нам.

Склад продуктів:

  • борошно – 3 склянки;
  • яйце – 3 шт.;
  • маргарин – 200 г;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • цукор-пісок – 1 склянка;
  • сода – 1/3 ч. л.;
  • сіль – 1/4 ч. л.

Рекомендовані етапи приготування тіста:

  • Відокремивши білки і жовтки збиваємо перші з сіллю до піни, другі розтираємо з цукром дочиста.
  • Змішавши суміші, додаємо розтоплений маргарин, гашену соду і сметану.
  • Борошно додаємо останньої і, добре вымешав тісто, заповнюємо форму на 3/4 частини поглиблення тестом.
  • Закривши форму, витримуємо на помірному вогні.

Насолоджуємося бездоганним смаком вишуканого домашнього печива в формах на газу.

Прокрутка до верху