Печиво Вушка – 7 дуже смачних рецептів

Печиво «Вушка» — одне з найвідоміших домашніх печива. Однак під однією назвою приховує кілька абсолютно різних страв. Крім об’єднує їх назви вони мають індивідуальні: «Гусячі лапки» або «Трикутники», «Листкові вушка», «Ведмежі вушка» або «Кали» або «Свинячі вушка», і, на солодке цікаве у втіленні печиво «Вушка Амана». У матеріалі ми розповімо про методи приготування цих ласощів.

Класичне печиво «Вушка» з сиру

Печиво «Вушка» нерідко називають «Гусячими лапками» або печивом «Трикутники». Але в будь-якому з трьох варіантів виходить нехитре, просте в приготуванні ласощі. Головними умовами є поєднання в одному блюді м’якої структури і хрусткої скориночки з цукровою обсипанням.

Підготуємо наступні інгредієнти для замішування тіста для печива:

  • 450 г сиру;
  • 225 г вершкового масла або спреду;
  • 345 г борошна;
  • 3,5 г розпушувача;
  • пакетик ваніліну або 10 г ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • цукор для обвалювання печива.

Приблизна калорійність готового страви: 350 ккал.

Загальний час, витрачений на приготування: 80 хвилин.

Приступимо до приготування тіста для сирного печива «Вушка»:

  • Сир і масло – розтираємо виделкою до однорідної кремоподібної маси. Який сир вибрати? Скажемо чесно: ніяких точних вказівок у жирності продукту не існує. Однак варто враховувати, що чим більша жирність сиру, тим сильніше збільшується калорійність страви. І навпаки – нежирний сир наближає печиво до дієтичних страв.
  • Всі сипучі продукти, все крім цукру, з’єднуємо в окремій чаші. Точно кількість борошна, зазначене в ингредиентном складі? На це питання відповісти досить важко: все залежить від муки, яка є в наявності. Найчастіше рецепти подаються на підставі маси борошна з твердих сортів пшениці. Тому для кожної марки і виробника буде своя масова частка борошна в кожному рецепті. Орієнтуйтеся на відчуття і все вийде.
  • Змішуємо олійно-сирну та сипучу суміші. Не затягуємо – адже масло має властивість текти, а це значить, що може знадобитися більше борошна.
  • Повинно вийти трохи липке і дуже м’яке тісто. Щоб воно добре раскатывалось і не прилипало до поверхні, присипаємо стіл борошном. Також тісто попередньо поділяємо на 2 або 3 частини – це полегшить процес розкочування. При цьому частині, що не беруть участь в процесі, зберігаємо в холодильнику.
  • З розкатаного листа тіста товщиною не більше 0,5 см кухлем або спеціальною круглою формою вирізаємо майбутнє печиво.
  • Ви могли помітити, що з рецепту зник цукор. Це не зовсім так: його будемо використовувати для просипки гуртків тесту. Зручно це робити, просто висипавши цукор в тарілку і обвалюючи кружечки тесту з кожного боку, поступово згортаючи вдвічі до утворення трикутника.
  • Отримані четвертинки викладаємо на лист пергаменту і відправляємо в духовку на 10-20 хвилин при температурі 180°С.
Дивіться також:  Галетне печиво – 5 рецептів в домашніх умовах

Печиво Вушка з сиру виходить дуже смачним. Воно стане невід’ємною частиною кожної сімейної трапези за розпивання чаю.

З листкового тіста

Варіант приготування для тих, хто хоче приготувати ласощі на стіл, але не любить возитися з борошном і тестом. З готового листкового тіста виходять не менш смачні вироби. При цьому печиво відрізняється надзвичайною розсипчастість і цікавою формою нагадує вухо.

На 8 порцій готового печива візьмемо:

  • 500 г листкового тіста;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 75 г цукру.

Приблизна калорійність 1 порції: 103,7 ккал.

Загальний час, витрачений на приготування: 30 хвилин

Приступимо до приготування:

  • Спочатку визначимося, яке печиво в результаті ми хочемо отримати. Від цього залежить тип тесту, яке варто вибирати. Для ніжного – беремо дріжджове тісто. Для хрусткого – бездріжджове. Але в обох випадках тісто треба розкачати в лист товщиною близько 1 см.
  • Лист змащуємо рослинним маслом. Воно допоможе цукру зафіксуватися на поверхні тесту. Так саме цукор посипаємо слідом на масло.
  • Візуально визначаємо на аркуші тесту середину і загинаємо до цього місця тісто з двох сторін. Середину з сполученими краями злегка скріплюємо і промазуємо маслом.
  • Знову – навпіл. І нарізаємо на шматочки. Орієнтовна товщина – 1 див.
  • Отримані «Вушка» знову, тільки тепер боками занурюємо в цукор, і викладаємо на деко.
  • Чекати готовності не довго – при 200°С процес займе чверть години.

Печиво «Вушка» з листкового тіста є не тільки більш простим варіантом приготування ласощів, але і більш швидким.

Печиво «Ведмежі вушка»

Відміну від раніше представлених рецептів полягає в тому, що форма, за якої ласощі отримало таку назву, формується вже після випікання в духовці.

Що нам знадобиться для приготування?

  • борошно – 250 мл;
  • яйця – 4;
  • цукор – 2/3 ст.
Дивіться також:  Печиво зі згущеним молоком – 7 рецептів смачного домашнього печива

Калорійність: 272 ккал на 100 р.

Час: 25 хвилин.

Приготування тесту, так і самого печива «Ведмежі вушка», не займе багато часу, так як складається всього з декількох етапів:

  • Першим ділом включаємо духовку — 180°С.
  • До збитим з цукром яйця порційно вводимо борошно.
  • Не переживаємо, коли борошно закінчиться, а тісто ще буде досить рідким, воно таким і повинно бути.
  • Готове тісто в обсязі 1 чайна ложка викладаємо на змащене вершковим маслом деко.
  • Процес знаходження виробів в духовці займе 7-10 хвилин. Головне – не пересушити. Інакше печиво не прийме потрібну форму.
  • Печиво, ледь витягнені з духовки, піддягаємо лопаткою і скріплюємо сторони за принципом вуха або квітки кали. Робимо це швидко, так як тісто швидко остигає і стає ламким.

Печиво «Ведмежі вушка» також нерідко іменують печивом «Кали».

Готуємо з Нутеллою

Приготування печива з Нутеллою відрізняється від раніше розглянутого рецепту з листкового тіста тільки використанням замість цукру шоколадної пасти Нутелла.

На 500 г листкового тіста беремо велику баночку «Nutella».

Потрібно 20 хвилин часу.

Калорійність: 444 ккал на 100г.

Щоб приготувати печиво:

  • Розкачуємо тісто.
  • Промазуємо його шоколадною пастою.
  • Завертаємо два краї тіста до середини рулетиком. Відправляємо на 20 хвилин у морозилку для полегшення процесу розрізання.
  • Розрізаємо отриманий ролик на шматочки.
  • Викладаємо на деко і випікаємо при 200°С – 15 хвилин.

Печиво «Вушка» з Нутеллою готово.

Як приготувати «Свинячі вушка»

Знову приготуємо печиво «Свинячі вушка», воно ж «Ведмежі вушка» або «Кали».

Підготуємо:

  • борошно – 160 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3;
  • соду – 1/2 ч. л.;
  • пару крапель лимонного соку.

Час приготування при 190°С – 10 хвилин.

Тісто готуємо на підставі змішування інгредієнтів: спочатку яйця і цукор, потім борошно і сода. Останній додаємо кислоту, після чого перевіряємо тісто на густоту і викладаємо його чайною ложкою на деко.

Консистенція – сметана.

Завершивши випікання, формуємо з круглих печива вушко, прищипуючи краю.

Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Подаємо печиво до улюбленого напою.

Ніжні «Чарівні вушка»

Чари вушок полягає в надзвичайно ніжною і смачною начинкою.

Знадобиться для тіста:

  • маргарин – 200 г;
  • борошно – 3 ст.;
  • сметана – 50 г;
  • кефір – 50 г;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • жовток яєчний – 3 шт.

Для начинки підготуємо:

  • білок – 3 шт.;
  • цукор – 1 ст.

Займемося замешиванием тіста:

  • Жовток, сметану, кефір і соду – перемішуємо до отримання однорідної маси.
  • Маргарин перетираємо з борошном.
  • Вливаємо до сухої суміші рідку основу – замішуємо тісто.
  • З тіста формуємо невеличкі кульки діаметром близько 1,5-2 див.
  • Відправляємо їх на годину в холодильник.

В цей час займемося начинкою:

  • Збиваємо жовтки з цукром. Для прискорення і полегшення процесу можна додати щіпку солі.
  • Збиваємо до стану безе.

Формуємо печиво:

  • Діставши кульки з холодильника, розгортаємо їх в нетовсті коржі. Враховуючи вихідну форму, коржі повинні вийти у формі кіл. Товщина не більш 0,5 див.
  • Посередині покласти чайну ложку безе.
  • Звертаємо два рази до утворення трикутника: при цьому краї печива надійно фіксуємо, щоб начинка не втекла.
  • Викладаємо на деко і випікаємо при 180° – 15 хвилин.

Готове печиво відразу по готовності присипаємо цукровою пудрою.

Рецепт печива «Вуха Амана»

Печиво має свою історію: саме звідти пішла традиційна форма та спосіб подання начинки у відкритому вигляді.

На 5 порцій візьмемо:

  • 180 г вершкового масла;
  • 85 г цукрової пудри;
  • 260 г борошна;
  • яйце;
  • жовток;
  • 35 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • крапля ванільної есенції;
  • 100 г варення.

Приступимо до приготування ласощів:

  • Розм’якшене масло вбиваємо з цукровою пудрою і ванільним екстрактом в кремоподібну масу.
  • У крем розбиваємо ціле яйце і 1 жовток.
  • Вмішуємо борошно, крохмаль і розпушувач.
  • Отримуємо липке, але однорідне тісто. Тому витримуємо його в холодильнику – воно перестане липнути до рук, стане більш поступливим.
  • Тісто розкачуємо до 0,5 см в товщину і вирізаємо з нього гуртки.
  • На кожен гурток викладаємо в середину начинку: варення, джем, нутеллу. Прищипываем з трьох сторін, формуючи бортики, але, не закриваючи начинку.
  • Випікаємо при 180°С 15 хвилин.

Насолоджуємося смачним печивом «Вушка».

Прокрутка до верху