Печиво з гарбуза відрізняється від звичної випічки. Воно виходить м’яким, приємного сонячного кольору. Додавати основний інгредієнт можна сирим, але найчастіше його рекомендують заздалегідь відварити або запекти.
Печиво з гарбуза — рецепт на швидку руку
Це швидкий, простий і дуже ароматний варіант приготування десерту. Подаруйте порцію чудового настрою своїм рідним.
Інгредієнти:
- борошно – 370 г;
- гарбуз – 270 г м’якоть;
- яйце куряче – 1 шт.;
- цукор – 210 г;
- кориця – 0,5 ч. ложки;
- ваніль;
- імбир – 0,2 ч. ложки;
- масло – 140 г вершкове;
- мускатний горіх – 0,1 ч. ложки;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Порубати гарбузову м’якоть.
- Проварити в невеликій кількості води.
- Відвар злити.
- Гарбуз перетворити в пюре.
- Засипати спеції. Перемішати.
- Остудити.
- В масло засипати цукор.
- Збити. Витратити на цей процес вісім хвилин.
- Влити яйце. Збити.
- Змішати з гарбузом.
- Засипати борошном.
- Додати розпушувач.
- Розмішати.
- Промазати маслом форму.
- Ложкою зачерпнути тісто. Викласти на деко.
- Продовжувати поки місце на деку не закінчиться.
- Запікати півгодини. Режим 185 гр.
Готуємо пісочне ласощі
Випічка виходить красивою, розсипчастою і ароматною. Мало хто зрозуміє, що солодкість приготовлена з гарбуза, тільки гарний помаранчевий відтінок зможе видати основний продукт.
Інгредієнти:
- цукор – 90 г;
- гвоздика – 27 шт.;
- сіль;
- пюре гарбузове – 75 г;
- масло – 120 г вершкове;
- борошно – 320 г;
- ваніль – 0,2 ч. ложки;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- жовток варений – 4 шт.;
- кориця – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Розігріти духову шафу (185 гр.).
- Варити гарбузову м’якоть. Перетерти.
- Покришити жовтки.
- Нарізати масло.
- Помістити до жовтків.
- Засипати цукром.
- Розтерти. Використовуйте ложку.
- Помістити пюре. Перемішати.
- Присипати борошном.
- Вимісити.
- Підсолити.
- Посипати спеціями. Перемішати.
- Охолодити. Потрібно півгодини.
- Скачати кулі.
- Розкласти на деко.
- За допомогою ножа зробити смужки по краю, щоб стало схоже на гарбуз.
- У центр покласти гвоздику. Вийде хвостик гарбуза.
- Запекти. Потрібно півгодини.
З сиром
Печиво з моркви і сиру особливо полюбилося дітьми.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка (гашене);
- борошно 550 г;
- горіх кедровий;
- яйце – 2 шт.;
- гарбуз – 210 г;
- цукор – 180 г;
- сир – 110 г;
- кориця – 0,5 ч. ложки;
- масло вершкове – 65 р.
Приготування:
- Гарбуз відварити. Перетворити в пюре.
- Залити яйцями цукор.
- Закинути сир.
- Помістити масло.
- Додати гарбуз. Перемішати.
- У борошно засипати корицю, потім соду.
- Всипати в гарбузову масу.
- Замісити.
- Розкачати. Товщина має бути один сантиметр.
- Взяти келих або формочку, вирізати кружки.
- Промазати маслом деко.
- Розкласти заготовки.
- Запекти (180 гр.) Вироби повинні стати золотистими.
Варіант для тих, хто на дієті
Якщо ви стежите за фігурою, а хочеться солодкого, скористайтеся цим простим рецептом. Страва підходить для вживання в пост.
Інгредієнти:
- йогурт – 0,5 склянки;
- пюре гарбузове – 240 г;
- цукор – 1 ст. ложка;
- спеції;
- борошно – 150 г вівсяна;
- насіння гарбуза – 2 ст. ложки;
- курага – 7 шт.;
- борошно – 75 г пшенична;
- сіль;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- кунжут – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Перетерти гарбуз, використовуючи дрібну тертку.
- Залити йогуртом.
- Присипати цукром.
- Підсолити.
- Засипати борошном (пшеничного).
- Додати насіння.
- Курагу нарізати. Відправити в суміш.
- Перемішати.
- Настояти півгодини.
- Засипати розпушувач. Додати муку вівсяну.
- Посипати спеціями і кунжутом.
- Розмішати.
- Прогріти духову піч. Знадобиться 180 гр.
- Змочити руки. Зробити заготовки.
- Викласти на деко.
- Запікати півгодини.
Смачне вівсяне печиво з гарбузом
Завдяки додаванню помаранчевого овоча, випічка стане солодшим, забарвиться в красивий колір, а головне вийде корисною. Ідеальна температура для приготування 180 гр.
Інгредієнти:
- борошно – 100 г;
- геркулес – 55 г;
- мед – 1 ст. ложка;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- гарбуз – 170 г;
- розпушувач — ч. ложка;
- сіль;
- ваніль.
Приготування:
- Оранжевий плід порубати. Помістити у воду. Проварити.
- Прожарити на сковорідці геркулес. Потрібно три хвилини.
- Перемолоти за допомогою блендера.
- З’єднати з гарбузом.
- Залити медом.
- Підсипати розпушувач з ваніллю.
- Збити. Скористайтеся блендером.
- Через сито, додати борошно.
- Замісити.
- Підсолити. Влити олію.
- Вимісити.
- Промазати маслом деко.
- Скачати кульки.
- Розмістити на деко.
- Запекти.
- Час півгодини.
Пісна випічка без яєць
Десерт виходить незрівнянним, неймовірно ароматним і сонячним. За структурою м’який, повітряний. Краще рішення для вегетаріанців і людей, що дотримують пісні дні.
Інгредієнти:
- гарбуз – 260 г;
- горіх волоський – 0,5 склянки;
- борошно – 310 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукор – 180 г;
- родзинки – стакан;
- кориця – 1 ч. ложка;
- банан – 55 г;
- гвоздика – 0,2 ч. ложки;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- імбир – 0,5 ч. ложки;
- масло рослинне – 120 р.
Приготування:
- Закип’ятити воду.
- Залити родзинки. Витримати п’ять хвилин.
- Подрібнити горіхи. Вони повинні бути шматочками, а не мукою.
- Нарізати гарбуз дрібними шматками. Проварити овоч.
- Нарізати шматками банан.
- Закинути до гарбузі.
- Збити. Використовуйте блендер.
- Влити олію.
- Підсипати цукор.
- Збити.
- Присипати спеціями, розпушувачем і сіллю.
- Висипати борошно.
- Замісити.
- Помістити горіхи.
- Додати родзинки.
- Маса вийде густий, але не щільною.
- Зачерпнути ложкою. Помістити на деко.
- Духова шафа заздалегідь прогріти (180 гр.).
- Випікати півгодини.
З шоколадними крапельками
Красиво прикрашене ласощі виходить м’яким і не дуже солодким. Щоб випічка не прилипла до дека, треба заздалегідь промазати його маслом. Краще використовувати оливковий компонент, він не зіпсує смак десерту.
Інгредієнти:
- цукор – 120 г;
- сіль – 0,2 ч. ложки;
- сода – 1 ч. ложка (слід погасити);
- масло вершкове – 100 г;
- пюре – 260 г гарбузове;
- борошно – 310 г;
- краплі шоколадні – 110 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Масло порубати.
- З’єднати з борошном.
- Додати цукор.
- Перетерти. Повинна вийти крихта.
- Влити яйце.
- Помістити пюре.
- Додати соду.
- Закинути краплі. Розмішати.
- Прибрати в холод на годину.
- Викласти заготовки на деко. Скористайтеся маленькою ложкою.
- Запекти. Колір заготовок повинен стати золотистим.
- Режим використовуйте 190 гр.
З морквиною
Дует з овочів всі звикли бачити в юшка і закусках, але якщо поекспериментувати, то і випічка в такому поєднанні буде дивовижною. Десерт порадує гармонійним смаком, наситить вітамінами, відмінно підійде для чаювання.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка (погасити);
- пюре – 340 г гарбузове;
- імбир;
- пюре – 240 г морквяне;
- борошно – 440 г;
- мускат;
- маргарин – 90 г;
- кориця;
- цукор – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Змішати пюре.
- Накрити кришкою. Загасити.
- Потрібно чверть години.
- Перетворити маргарин в рідку масу.
- Залити в пюре.
- Всипати цукор.
- Ввести соду.
- Присипати прянощами.
- Збити.
- Засипати борошном. Розмішати.
- Вкрити пакетом.
- Відставити в холодильник на годину.
- Сформувати заготовки будь-яким способом.
- Розмістити на листі.
- Запекти. Поверхня повинна стати золотистою.
- Температура 180 гр.
З сирої гарбуза
Якщо включати в свій раціон страви з помаранчевого овоча, то покращиться самопочуття.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- гарбузова м’якоть – 130 г;
- кориця;
- маргарин – 75 г;
- цукор – 160 г;
- борошно – 410 р.
Приготування:
- У чашу від міксера закинути цукор.
- Влити розтоплений маргарин.
- Залити яйцем.
- Збити.
- Засипати борошно.
- Перемішати.
- Подрібнити гарбузову м’якоть на дрібній тертці.
- Помістити в тісто.
- Розмішати.
- Сформувати кульки.
- Заготовки помістити на деко.
- Запекти.
- Для десерту знадобиться півгодини часу і режим 185 гр.
Поради
- Щоб печиво не прилипло до дека, можна замість масла використовувати силіконовий килимок.
- Якщо робите велику партію печива, можна готувати на двох деках. У такому разі в середині приготування поміняйте їх місцями.
- Якщо хочете отримати в результаті більш ароматну випічку, перемалывайте корицю і гвоздику самі. Готові спеції в порошках за час зберігання втрачають свій аромат.
- Краще використовувати дрібну гарбуз, вона має більш насичений і солодкий присмак. Містить меншу кількість води.
- Щоб десерт не вийшов прісним, додайте більше спецій.
- Якщо бажаєте отримати більш яскравий колір, овоч краще запікати, а не проварювати.
- Для приготування можна використовувати готове пюре, яке продається в банках для дитячого харчування.
- Ця випічка довго зберігається і не черствіє.
- Якщо любите суховатое ласощі, відразу не діставайте його з духової шафи. Вимкніть. Переверніть заготовки і потримайте ще хвилин сім.
- Для отримання красивої скоринки промазати заготовки жовтком. Можна використовувати воду солодку, якій змастити печиво. Ефект буде той же.
- У більшості рецептів прийнято використовувати борошно пшеничного виду, яку в будь-якому рецепті можна замінити вівсяної або рисової.
- Щоб масло легше змішувалося з продуктами, слід дістати його заздалегідь і потримати на столі. Воно стане м’яким. Якщо розтоплювати за допомогою мікрохвильової печі, печиво вийде жорстким.
- Продукти, які використовуються для приготування повинні бути однієї температури.