Щоб хоч на мить відчути себе на безлюдному острові, варто спробувати приготувати в домашніх умовах печиво з кокосовою стружкою. Аромат заповнить будинок і на кухню обов’язково прибіжать найголовніші ласуни – діти. Всі рецепти не складні і займе мало часу. Зате у вас вийде всіх здивувати і влаштувати сімейне чаювання.
М’яке печиво з кокосовою стружкою
З простих інгредієнтів спечемо прекрасний десерт.
Нам знадобиться:
• 3 яйця;
• 1 склянку цукрового піску;
• 200 г кокосової стружки;
• 200 г маргарину;
• 3 ст. л сметани;
• 2 ч. л. розпушувача;
• 350 г борошна.
Змішуємо борошно з розпушувачем, цукром і кокосовою стружкою. Маргарин натираємо на крупній тертці і розтираємо з сухими компонентами.
Борошно можна відразу всю не використовувати, так як важко розрахувати точну кількість. Залиште трохи і при необхідності в кінці додайте.
Робимо поглиблення, в яке вливаємо суміш з яєць і сметани. Замішуємо Руками тісто. Даємо йому трохи відпочити.
Качалкою розкачайте пласт товщиною не менше 0,5 див. Форму печива можна вибрати будь-яку. Отпекаем при 180 градусах до зарум’янювання (приблизно 15 хвилин).
Пісний рецепт випічки
Якщо ви вегетаріанець або дотримуєтеся посту, то цей рецепт завжди допоможе зробити десерт незабутнім.
Візьмемо:
• 200 г цукру;
• 50 г кокосової стружки;
• 200 г картопляного крохмалю;
• 600 г борошна;
• 1 ч. л. розпушувача;
• 100 мл рослинного масла;
• 14 ч. л. солі;
• 160 мл води;
• 1 ч. л. імбиру (меленого);
• мак для посипання.
Просіваємо борошно у велику чашку. Змішуємо з цукром, крохмалем, імбиром, стружкою і сіллю. Вливаємо сюди масло і починаємо замішувати тісто, підливаючи воду. Консистенція повинна вийти така, щоб можна було легко розкачати.
Формочками вибиваємо наша пісне печиво і перекладаємо на покритий пергаментом лист, посипаючи маком. Буде достатньо 10 хвилин, щоб випічка пропеклась.
Як приготувати з бананом
Таке поєднання додасть вишуканості випічці.
Продукти:
• ½ Склянки цукру;
• стільки ж олії;
• 150 г кокосової стружки;
• 2 банана;
• 1 ч. л. соди;
• 1 ч. л. мускатного горіха;
• 1,5 склянки борошна;
• щіпка солі.
Сипучі продукти змішуємо у великій чашці. Банани розминаємо виделкою, соду гасимо 2 ст. л. окропу й додаємо всі разом рослинним маслом посуд, щоб вимісити тісто.
Якщо кокосова стружка велика і тверда, запарте її.
Вийде досить щільна маса, відриваємо грудочки і змазаними руками катаємо колобки. Викладаємо на пергамент, яким застелити деко. Через 20 хвилин перебування в духовці, можна діставати вегетаріанську випічку.
З кокосовою стружкою і сиром
Цей рецепт по праву займає лідируючі місця.
Купимо:
• 120 г маргарину;
• 100 г цукру;
• 3 яйця;
• 200 г сиру;
• 100 г кокосової стружки;
• 100 г сметани;
• 1 ч. л. соди;
• 300 г борошна.
Сметану і маргарин необхідно дістати з холодильника заздалегідь, щоб продукти стали кімнатної температури.
Коли серед інгредієнтів є кисломолочні продукти, соду слід гасити з їх допомогою. Насипавши, необхідно почекати близько 5 хвилин, щоб відбулася реакція.
Нарізаємо маргарин на дрібні шматочки і розтираємо з борошном. Додаємо трохи розтертий виделкою, сир, сметану та яйця. Мнемо тісто, поки маса не стане однорідною.
Відриваємо від нього однакові шматочки, катаємо кулька, обвалюємо в кокосовій стружці і викладаємо на змащений лист.
При 180 градусах печиво з кокосовою стружкою і сиром буде отпекаться 20 хвилин. Але, очікування того варте. Ніжні «їжачки» ваша сім’я полюбить відразу.
Без додавання борошна
З простих інгредієнтів спечемо прекрасний десерт.
Нам знадобиться:
• 6 яєць;
• 1,5 склянки цукрового піску;
• 500 г кокосової стружки.
Скориставшись міксером, добре збиваємо яйця з додаванням цукру. Коли маса стане пишною, ложкою вмішуємо стружку.
Застеляємо деко пекарської папером, змочуємо руки і починаємо ліпити печиво конусоподібної форми.
Коли лист заповниться, відправляємо його в духовку (190 градусів) на 25 хвилин. Коли випічка зарум’яниться, витягуємо, даємо охолонути і викладаємо на красиве блюдо.
З вареним згущеним молоком
М’яке і повітряне печиво вийде всього з 5 компонентів.
Нам буде потрібно:
• 850 г кокосової стружки;
• ¼ Ч. л. солі;
• 2 яєчних білка;
• 2 ч. л. екстракту ванілі;
• банка вареного згущеного молока.
На великій швидкості з допомогою міксера збиваємо білки з сіллю до утворення піни. Змішуємо зі згущеним молоком і стружкою, не забувши про ванілін.
Захоплюємо чайною ложкою масу і викладаємо на лист з пекарської папером. Пальцями руки можна трохи підрівняти.
Витягуємо з жарочного шафи, коли печиво придбає коричнево-золотистий колір. Такий десерт часто подають разом з морозивом.
З пісочного тіста
Хрустке пісочне печиво з заокеанським смаком можна спекти заздалегідь. Скласти в мішечок, щоб не розгубив свого аромату.
Інгредієнти:
• 150 г борошна;
• 1 яйце;
• 60 г цукрової пудри;
• 1 ч. л. розпушувача;
• 100 г кокосової стружки;
• 100 г вершкового масла.
Міксером збиваємо масло з цукровою пудрою до пишного стану. Додаємо яйце, не вимикаючи апарат.
Окремо змішуємо інші продукти і з’єднуємо з масляно-яєчної масою. Отримане тісто кладемо в прохолодне місце на годину.
Змоченими в оді руками, катаємо кульки і викладаємо на змащений лист. Розігріваємо жарову шафу до 200 градусів і отпекаем. Як тільки верх стане рум’яним, дістаємо і відразу обвалюємо в цукровій пудрі.
Вівсяне печиво з кокосовою стружкою
Готуючи будинку випічку з геркулесу, ми в основному додаємо родзинки або горіхи. Спробуйте новий варіант.
Підготуємо:
• 1 ст. л. меду;
• 250 г вівсяних пластівців;
• 120 г вершкового масла;
• 1 ч. л. соди;
• 130 г цукрового піску;
• 100 г кокосової стружки;
• 250 г борошна.
Ставимо на водяну баню розтоплювати мед з маслом. Насипаємо сюди соду і розмішуємо. Відставляємо, щоб трохи маса охолола.
В даному випадку погасити соду допоможе мед. Маса повинна вспузыриться.
Всі сухі інгредієнти перемішуємо в глибокій чашці. Виливаємо сюди масляний суміш і замішуємо тісто.
Катаємо невеликі кульки, а коли вони опиняться на аркуші з пекарським папером, розплющуємо денцем склянки.
В гарячій духовці вівсяне печиво з кокосовою стружкою отпекается приблизно 15 хвилин.