Печиво з корицею готується дуже просто, а виходить надзвичайно смачною і ароматною. Випічка обов’язково сподобається всім любителям цієї прянощі.
Пісочне печиво з корицею
Рецепт дозволить господарці швидко приготувати солодке частування до чаю. Пісочне печиво з корицею, зроблене на власній кухні, на відміну від магазинного, не містить непотрібних добавок.
Склад:
- 0,3 кг борошна;
- 1 яйце;
- 120 г вершкового масла;
- 20 мл нежирного молока;
- 8 г пекарського розпушувача;
- 130 г цукрового піску;
- 5 г меленої кориці;
- 1 крапля ванільного екстракту.
Порядок дій:
- Розтоплене масло змішують з 100 г цукру.
- Вбивають яйце і знову ретельно збовтують.
- Просіюють борошно з розпушувачем.
- Додають екстракт ванілі, вливають крижане молоко. Спочатку ложкою, а потім руками замішують тісто.
- Готову основу обертають плівкою і кладуть у холодильник на 30 хвилин.
- Відпочиле тісто розкачують на пергаментним папері в тонкий пласт.
- З коржі гострим ножем вирізають вироби у вигляді ромбів.
- Заготовки посипають частиною цукру, що залишився, потім корицею і знову цукровим піском.
- Печиво поміщають в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 25 хвилин.
Випічку подають постигла. Якщо краї ромбів злиплися, їх акуратно поділяють ножем.
Дієтичне житнє частування
Житні печива можна включати в своє меню тим, хто харчується здоровою їжею, підтримує стрункість фігури, а також дотримується дієти при цукровому діабеті.
Потрібно:
- 180 г геркулесових пластівців;
- по півсклянки житнього та в/з пшеничного борошна;
- 2 ст. л. цукрового піску;
- 5 мл яблучного оцту;
- півпачки маргарину;
- пара яєць;
- 10 г кориці;
- 3 г харчової соди;
- 1 г лимонної кислоти;
- 15 мл пісного (краще кукурудзяного) олії.
Хід приготування:
- Маргарин трохи розігрівають (не до рідкого стану). Додають сіль і цукор-пісок. Ретельно перетирають складу.
- В масляну масу розбивають яйця, додають лимонну кислоту, корицю і соду, погашену яблучним оцтом. Все змішують.
- Пластівці подрібнюють в кофемолці або кухонному комбайні і додають в загальний склад.
- Частинами вводять житнє, а потім і білу муку. Замішують в’язке тісто.
- Деко змащують кукурудзяною олією.
- Зачерпують ложкою порцію тіста, скачують невеликий колобок, злегка придавлюють його пальцями і кладуть на деко.
- Коли всі вироби будуть готові, їх поміщають на 25 хвилин у розігріту до 180°С духовку.
Простий рецепт з цукром
Це печиво вдасться спекти з доступних продуктів всього за півгодини.
Знадобиться:
- півтора склянки/c борошна;
- півпачки кулінарного маргарину;
- ⅔ Ст. цукру-піску;
- велике яйце;
- ванілін;
- 3 г кориці;
- 3 г пекарського порошку.
Покроковий рецепт:
- Борошно з’єднують з розпушувачем і просівають.
- Маргарин протягом години тримають на столі, щоб він розм’як, потім перетирають з 150 г цукру.
- До маргарину додають ванілін і яйце, ретельно збивають і засипають борошняну суміш.
- Спочатку з допомогою ложки, а потім вручну замішують м’яке тісто.
- Формують з нього невеликі кульки.
- Залишки цукру з’єднують з корицею. У цій суміші обвалюють заготовки з тіста.
- Духовку розігрівають до 190°С.
- Вироби викладають на деко на невеликій відстані один від одного.
- Печиво з корицею і цукром випікають до чверті години.
Медове печиво з корицею
Ароматне, корисне печиво миттєво піднімає настрій. Випічка, приготована за цим рецептом, довго залишається м’якою і смачною.
Склад на півкіло в/з борошна:
- 150 г меду;
- 60 р масла;
- 20 г цукру;
- 3 яйця;
- 15 г цедри лимона;
- 10 г коричного порошку;
- по 2 г меленого імбиру і гвоздики.
Етапи готування:
- Мед ложкою розмішують з яйцями, розтопленим маслом і цукром.
- Додають цедру і ароматні спеції.
- Жменя за жменею всипають борошно, замішують м’яке тісто.
- Розкочують з нього пласт товщиною в 1 см, з якого формочкою вирізають вироби у вигляді зірочок.
- Медове печиво перекладають на деко з пергаментом і випікають до рум’яного стану при 180°С (приблизно, чверть години).
З додаванням яблук
Ніжне яблучне печиво з тонким ароматом кориці стане прекрасним доповненням до ранкового чаю або корисним перекусу протягом дня.
Список інгредієнтів:
- масло вершкове — 100 г;
- яблука кисло-солодкі — 2 шт.;
- борошно пшеничне — 320 г;
- цукор-пісок — 50 г;
- яйця — 2 шт.;
- крохмаль кукурудзяний — 40 г;
- кориця мелена — 5 м;
- сода харчова — 2 г;
- сіль дрібна — 2 р.
Рецепт покроково:
- Олію заздалегідь виймають з холодильника. Після того як воно підтане, його солять, сахарят, потім вбивають яйця.
- Залишилися сухі продукти змішують і додають в яєчно-масляною складу.
- Готують тісто. Воно повинно трохи прилипати до долонь.
- Яблука очищають від шкірки і серцевини, дрібно кришать і вмішують в тісто.
- На застелене папером деко ложкою викладають невеликі порції яблучного складу.
- Ароматний десерт готують 20 хвилин при 180°С.
З сирного тіста
Печиво у вигляді рулетів виходить не тільки смачним, але і виглядає дуже ефектно, тому підходить для святкового чаювання.
Знадобиться:
- 0,2 кг сиру середньої жирності;
- 0,2 кг масла вершкового;
- 1 яйце;
- 60 г цукру;
- 40 р какао-порошку
- 5 г кориці.
Кроки приготування:
- Масло розтоплюють в мікрохвильовій печі до рідкої консистенції.
- Додають сир і яйце. Добре перемішують.
- В сирну масу борошно просівають. Замішують еластичне, не липнущее до рук тісто.
- Основу ділять на 2 частини. Кожну розкочують в коржик.
- Одну половину пласта посипають какао, другу — цукровим піском.
- Коржі згортають рулетами і на 20 хвилин прибирають в холодильник.
- Охолоджені рулети розрізають на невеликі порційні вироби.
- Сирне печиво готують 35 хвилин при 180°С.
- Випічку остуджують на деку.
Імбирне ласощі
Печиво виходить легким, хрустким, з тонким ароматом прянощів. Незважаючи на те, що це традиційний різдвяний десерт, ніхто не заважає приготувати його просто так, в будь-який день, без приводу.
Необхідні компоненти:
- просеянная борошно — 300 г;
- вершковий маргарин — 100 г;
- розпушувач — 5 м;
- яйце — 1шт.;
- цукор — 0,2 кг;
- сіль — 2 г;
- кориця мелена — 6 м;
- мелений імбирний корінь — 4 р.
Покроковий рецепт:
- Всі сухі компоненти ретельно перемішують.
- Окремо збивають яйце з розм’якшеним маслом і додають до сухих інгредієнтів.
- З отриманого складу формують шар тіста. Його прибирають в холодильник на 20 хвилин.
- Охолоджену основу розкочують в тонкий коржик, з якою допомогою фігурних форм вирізають печива.
- Перед випіканням вироби охолоджують протягом 15 хвилин.
- Пряне печиво готують 10 – 12 хвилин при 180°С.
- Остиглу випічку оздоблюють кондитерськими олівцями.
Печиво з корицею «Земелах»
Традиційне єврейське коричне печиво готується дуже просто і виходить тонким, ніжним, хрустким.
Склад:
- стакан в/c борошна;
- вдвічі менше цукру-піску;
- третина пачки масла або маргарину;
- 1 яйце;
- пара ложок молока;
- 6 г порошку кориці.
Рецепт покроково:
- Маргарин ріжуть кубиками і розтирають в однорідну масу з цукром і яйцем.
- Вливають молоко і знову перемішують.
- Засипають борошно, швидко замішують тісто і прибирають його в прохолодне місце на 20 хвилин.
- З’єднують корицю і цукор.
- Тісто тонко розкочують і посипають ароматною сумішшю.
- Пласт ріжуть на шматочки довільної форми.
- «Земелах» випікаються при 190°С 15 хвилин.
Печиво з додаванням кориці подають в охолодженому вигляді, коли воно всередині стає м’яким, а зверху залишається хрустким. На наступний день випічка може підсохнути, але це зовсім не відбивається на її смаку.