Печиво з корицею – 8 рецептів запашного домашнього печива

Печиво з корицею готується дуже просто, а виходить надзвичайно смачною і ароматною. Випічка обов’язково сподобається всім любителям цієї прянощі.

Пісочне печиво з корицею

Рецепт дозволить господарці швидко приготувати солодке частування до чаю. Пісочне печиво з корицею, зроблене на власній кухні, на відміну від магазинного, не містить непотрібних добавок.

Склад:

  • 0,3 кг борошна;
  • 1 яйце;
  • 120 г вершкового масла;
  • 20 мл нежирного молока;
  • 8 г пекарського розпушувача;
  • 130 г цукрового піску;
  • 5 г меленої кориці;
  • 1 крапля ванільного екстракту.

Порядок дій:

  • Розтоплене масло змішують з 100 г цукру.
  • Вбивають яйце і знову ретельно збовтують.
  • Просіюють борошно з розпушувачем.
  • Додають екстракт ванілі, вливають крижане молоко. Спочатку ложкою, а потім руками замішують тісто.
  • Готову основу обертають плівкою і кладуть у холодильник на 30 хвилин.
  • Відпочиле тісто розкачують на пергаментним папері в тонкий пласт.
  • З коржі гострим ножем вирізають вироби у вигляді ромбів.
  • Заготовки посипають частиною цукру, що залишився, потім корицею і знову цукровим піском.
  • Печиво поміщають в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 25 хвилин.

Випічку подають постигла. Якщо краї ромбів злиплися, їх акуратно поділяють ножем.

Дієтичне житнє частування

Житні печива можна включати в своє меню тим, хто харчується здоровою їжею, підтримує стрункість фігури, а також дотримується дієти при цукровому діабеті.

Потрібно:

  • 180 г геркулесових пластівців;
  • по півсклянки житнього та в/з пшеничного борошна;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 5 мл яблучного оцту;
  • півпачки маргарину;
  • пара яєць;
  • 10 г кориці;
  • 3 г харчової соди;
  • 1 г лимонної кислоти;
  • 15 мл пісного (краще кукурудзяного) олії.

Хід приготування:

  • Маргарин трохи розігрівають (не до рідкого стану). Додають сіль і цукор-пісок. Ретельно перетирають складу.
  • В масляну масу розбивають яйця, додають лимонну кислоту, корицю і соду, погашену яблучним оцтом. Все змішують.
  • Пластівці подрібнюють в кофемолці або кухонному комбайні і додають в загальний склад.
  • Частинами вводять житнє, а потім і білу муку. Замішують в’язке тісто.
  • Деко змащують кукурудзяною олією.
  • Зачерпують ложкою порцію тіста, скачують невеликий колобок, злегка придавлюють його пальцями і кладуть на деко.
  • Коли всі вироби будуть готові, їх поміщають на 25 хвилин у розігріту до 180°С духовку.
Дивіться також:  Печиво у формі на газу – 8 рецептів приготування

Простий рецепт з цукром

Це печиво вдасться спекти з доступних продуктів всього за півгодини.

Знадобиться:

  • півтора склянки/c борошна;
  • півпачки кулінарного маргарину;
  • ⅔ Ст. цукру-піску;
  • велике яйце;
  • ванілін;
  • 3 г кориці;
  • 3 г пекарського порошку.

Покроковий рецепт:

  • Борошно з’єднують з розпушувачем і просівають.
  • Маргарин протягом години тримають на столі, щоб він розм’як, потім перетирають з 150 г цукру.
  • До маргарину додають ванілін і яйце, ретельно збивають і засипають борошняну суміш.
  • Спочатку з допомогою ложки, а потім вручну замішують м’яке тісто.
  • Формують з нього невеликі кульки.
  • Залишки цукру з’єднують з корицею. У цій суміші обвалюють заготовки з тіста.
  • Духовку розігрівають до 190°С.
  • Вироби викладають на деко на невеликій відстані один від одного.
  • Печиво з корицею і цукром випікають до чверті години.

Медове печиво з корицею

Ароматне, корисне печиво миттєво піднімає настрій. Випічка, приготована за цим рецептом, довго залишається м’якою і смачною.

Склад на півкіло в/з борошна:

  • 150 г меду;
  • 60 р масла;
  • 20 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 15 г цедри лимона;
  • 10 г коричного порошку;
  • по 2 г меленого імбиру і гвоздики.

Етапи готування:

  • Мед ложкою розмішують з яйцями, розтопленим маслом і цукром.
  • Додають цедру і ароматні спеції.
  • Жменя за жменею всипають борошно, замішують м’яке тісто.
  • Розкочують з нього пласт товщиною в 1 см, з якого формочкою вирізають вироби у вигляді зірочок.
  • Медове печиво перекладають на деко з пергаментом і випікають до рум’яного стану при 180°С (приблизно, чверть години).

З додаванням яблук

Ніжне яблучне печиво з тонким ароматом кориці стане прекрасним доповненням до ранкового чаю або корисним перекусу протягом дня.

Список інгредієнтів:

  • масло вершкове — 100 г;
  • яблука кисло-солодкі — 2 шт.;
  • борошно пшеничне — 320 г;
  • цукор-пісок — 50 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний — 40 г;
  • кориця мелена — 5 м;
  • сода харчова — 2 г;
  • сіль дрібна — 2 р.
Дивіться також:  Печиво хвилинка – 8 рецептів домашнього печива

Рецепт покроково:

  • Олію заздалегідь виймають з холодильника. Після того як воно підтане, його солять, сахарят, потім вбивають яйця.
  • Залишилися сухі продукти змішують і додають в яєчно-масляною складу.
  • Готують тісто. Воно повинно трохи прилипати до долонь.
  • Яблука очищають від шкірки і серцевини, дрібно кришать і вмішують в тісто.
  • На застелене папером деко ложкою викладають невеликі порції яблучного складу.
  • Ароматний десерт готують 20 хвилин при 180°С.

З сирного тіста

Печиво у вигляді рулетів виходить не тільки смачним, але і виглядає дуже ефектно, тому підходить для святкового чаювання.

Знадобиться:

  • 0,2 кг сиру середньої жирності;
  • 0,2 кг масла вершкового;
  • 1 яйце;
  • 60 г цукру;
  • 40 р какао-порошку
  • 5 г кориці.

Кроки приготування:

  • Масло розтоплюють в мікрохвильовій печі до рідкої консистенції.
  • Додають сир і яйце. Добре перемішують.
  • В сирну масу борошно просівають. Замішують еластичне, не липнущее до рук тісто.
  • Основу ділять на 2 частини. Кожну розкочують в коржик.
  • Одну половину пласта посипають какао, другу — цукровим піском.
  • Коржі згортають рулетами і на 20 хвилин прибирають в холодильник.
  • Охолоджені рулети розрізають на невеликі порційні вироби.
  • Сирне печиво готують 35 хвилин при 180°С.
  • Випічку остуджують на деку.

Імбирне ласощі

Печиво виходить легким, хрустким, з тонким ароматом прянощів. Незважаючи на те, що це традиційний різдвяний десерт, ніхто не заважає приготувати його просто так, в будь-який день, без приводу.

Необхідні компоненти:

  • просеянная борошно — 300 г;
  • вершковий маргарин — 100 г;
  • розпушувач — 5 м;
  • яйце — 1шт.;
  • цукор — 0,2 кг;
  • сіль — 2 г;
  • кориця мелена — 6 м;
  • мелений імбирний корінь — 4 р.

Покроковий рецепт:

  • Всі сухі компоненти ретельно перемішують.
  • Окремо збивають яйце з розм’якшеним маслом і додають до сухих інгредієнтів.
  • З отриманого складу формують шар тіста. Його прибирають в холодильник на 20 хвилин.
  • Охолоджену основу розкочують в тонкий коржик, з якою допомогою фігурних форм вирізають печива.
  • Перед випіканням вироби охолоджують протягом 15 хвилин.
  • Пряне печиво готують 10 – 12 хвилин при 180°С.
  • Остиглу випічку оздоблюють кондитерськими олівцями.
Дивіться також:  Печиво персики – 7 покрокових рецептів, як приготувати домашнє печиво у вигляді персиків

Печиво з корицею «Земелах»

Традиційне єврейське коричне печиво готується дуже просто і виходить тонким, ніжним, хрустким.

Склад:

  • стакан в/c борошна;
  • вдвічі менше цукру-піску;
  • третина пачки масла або маргарину;
  • 1 яйце;
  • пара ложок молока;
  • 6 г порошку кориці.

Рецепт покроково:

  • Маргарин ріжуть кубиками і розтирають в однорідну масу з цукром і яйцем.
  • Вливають молоко і знову перемішують.
  • Засипають борошно, швидко замішують тісто і прибирають його в прохолодне місце на 20 хвилин.
  • З’єднують корицю і цукор.
  • Тісто тонко розкочують і посипають ароматною сумішшю.
  • Пласт ріжуть на шматочки довільної форми.
  • «Земелах» випікаються при 190°С 15 хвилин.

Печиво з додаванням кориці подають в охолодженому вигляді, коли воно всередині стає м’яким, а зверху залишається хрустким. На наступний день випічка може підсохнути, але це зовсім не відбивається на її смаку.

Прокрутка до верху