Не всі діти люблять молоко, але важко знайти дитину, яка не любить яскраві шоколадні цукерки M&m’s. Таким чином, є спосіб зробити так, щоб вечірній склянку теплого молока був в радість – подати до нього печиво з ММдемс. Маленького ласуна порадує така альтернатива, особливо якщо залучити його до процесу випічки.
Американське печиво з M&m’s
У цього популярного в Америці печива є дві назви — Giant Rainbow Cookies або santa’s M&M Cookies.
В його склад входять:
- 220 г вершкового масла;
- 260 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 жовток курячого яйця;
- 8-10 г ванільного цукру;
- 320 г борошна;
- 10 г крохмалю;
- 5 г розпушувача;
- 80 г молочного або темного шоколаду в краплях;
- 80 г темного шоколаду в краплях;
- 80 г драже M&m’s.
Покрокове приготування американського печива:
- Розм’якшене до кремової консистенції масло збити з ванільним і звичайним цукром для однорідності, потім вмішати жовток, а за ним ціле яйце. Щоб печиво було м’якше і мало ніжний карамельний аромат, 2/3 цукрового піску рекомендують замінити коричневим тростинним цукром.
- Далі вмішують складову з сипучих компонентів, таких як борошно, крохмаль і розпушувач. На цьому ж етапі вмішують і шоколад, можна використовувати і плитковий, тільки попередньо нарізавши на невеликі шматочки.
- Готове тісто прохолоджують годину в холодильнику. Потім формують з нього кульки, які обвалюють у драже і викладають на деко, трохи приплюснувши.
- Подальше приготування відбувається в духовці при 190 градусах протягом 12-15 хвилин.
Готуємо з цукерками всередині
Печиво може бути не тільки прикрашене кольоровими горошинами зверху, але і бути з ММдемсом всередині. Для такого десерту консистенція тіста повинна бути в’язкою і тягучою, щоб драже рівномірно розподілилися в ній.
Щоб домогтися такого ефекту необхідно:
- 2 яйця;
- 200 г цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г борошна;
- 4 г соди;
- 2-3 г ваніліну;
- 100 г ММдемс.
Хід роботи:
- Яйця збити з ваніліном і цукром в пишну пінну масу, потім влити розтоплене, але не гаряче масло. Знову змішати все міксером.
- До рідких компонентів додати борошно протрушенную з содою. Вийде тягуча суміш, яку вмішують кольорові шоколадні горошинки, але не всі. Трохи ММдемс потрібно залишити для прикраси. Для випічки використовують шоколадні драже без арахісу всередині.
- На змащене маслом деко столовою ложкою, змоченою у холодній воді, викласти тісто на невеликій відстані один від одного. Зверху вдавити по кілька цукерок і спекти в духовці 15-20 хвилин. Температура, необхідна для термічної обробки – 190 градусів Цельсія.
М’яке печиво з ММдемс
М’якість цієї випічки надає м’який вершковий сир у складі тесту, завдяки яким вироби виходять м’якими не тільки відразу після випічки, але і протягом декількох днів.
Інгредіентний склад:
- 115 г вершкового сиру;
- 115 г розм’якшеного вершкового масла;
- 200 г коричневого цукру;
- 1 яйце;
- 1 жовток;
- 255 г борошна;
- 30 крохмалю;
- 4,5 г соди;
- 3,5 г солі;
- 120 г шоколадної крихти з темного шоколаду;
- 120 г ММдемсов.
Технологія випічки:
- Вершковий сир і масло кімнатної температури змішати з цукром і збити міксером до однорідності. В отриману суміш вимішати яйце і жовток.
- Крохмаль, соду, сіль і борошно змішати і ввести в тісто. Далі настає черга шоколадної стружки і цукерок, але трохи цих продуктів потрібно залишити для декору поверхні.
- Тісто для стабілізації відправляють в холодильник мінімум на 4 години, в ідеалі – на всю ніч;
- З охолодженого тіста сформувати руками шайби діаметром 4-5 см і висотою 1-1,5 см. Укласти їх на деко, зверху вдавити за кілька ММдемсов і притрусити сухарями з шоколаду.
- Печуть печиво в заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі, не більше 10-13 хвилин. За цей час печеньки пропечуться, а цукерочки залишаться цілими і не розтануть.
Смачна пісочна випічка
Просте і навіть трохи нудне пісочне печиво з масла, цукру, яєць та борошна з кондитери часто прикрашають розписом айсинга, але є й інший спосіб його декору – різнокольорові шоколадні горошинки.
Для такої випічки потрібні:
- 100 г вершкового масла;
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 3,5 г пекарського порошку;
- 3 г ваніліну;
- 2,5 г солі;
- 200 г борошна;
- цукерки ММдемс за смаком.
Алгоритм випічки:
- Якщо досить розм’якшити масло, приготувати це печиво можна навіть не забруднивши міксер. Для цього дуже м’яке масло розтерти з цукром картофелемялкой, вбити яйце і знову все розім’яти до однорідності.
- У кілька прийомів ввести в тісто залишилися компоненти (крім цукерок). Повинна вийти пластична і не прилипающая до рук маса середньої щільності.
- Скатати з тіста кульки, що не перевищують розмірами плоди волоського горіха. Укласти їх на застелений пергаментом лист для випічки і придавити дном склянки, щоб вийшли коржі.
- У сформовані вироби вдавити кольорові драже. Випікають печиво при 180 градусах до легкого зарум’янювання краешков не більше чверті години.
Шоколадне печиво
Щоб приготувати м’яке шоколадне печиво з ММдемс, слід підготувати:
- 165 г пшеничного борошна;
- 50 г какао-порошку;
- 5 г крохмалю;
- 3 г солі;
- 3,5 г соди;
- 2 яйця;
- 115 г м’якого вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 200 г різнокольорових драже M&m’s.
Послідовність приготування:
- Масло кремової консистенції збити з цукром до однорідного стану, потім збиваючи вмішати по одному яйця і екстракт ванілі.
- Залишилися сипучі компоненти тіста з’єднати разом і невеликими частинами вмішати до солодкої яєчно-масляної суміші.
- Тісто розкачати коржем товщиною 5-7 мм, вирізати з неї тонкостінних склянкою або вирубкою печиво, викласти його на деко, зверху трохи втиснути руками цукерки.
- Печемо десерт з цукерками не більше 8 хвилин при 175°С. Не варто боятися, якщо серединка здасться непропеченной, після застигання вона дійде.
Як зробити в мультиварці?
Дуже солодке печиво, буквально тане в роті можна приготувати з ММдемс в мультиварці.
Для замішування тіста знадобиться:
- 1 білок:
- 100 г білого кристалічного цукру;
- 10 г кориці в порошку;
- 1 г порошку ванілі;
- 30 г борошна;
- шоколадні драже ММдемс за смаком.
Як зробити печиво з ММдемсом в мультиварці:
- Білок курячого яйця збити разом з цукром в стійку пінну масу. Потім акуратно вмішати лопаткою суміш з просіяного з корицею і ваніллю борошна.
- Мультикастрюлю зсередини змастити рослинним маслом, перекласти в неї тісто, а зверху в хаотичному порядку накидати кольорових горошин.
- Включити пристрій в режим «Випічка» на 40 хвилин не відкривати кришку протягом усього приготування. Готове печиво розділити лопаткою на окремі вироби і подавати, припорошив цукровою пудрою або какао-порошком.
Різдвяне печиво з ММдемс
Таку випічку американські господині зазвичай готують на різдвяний стіл. Крім ММдемсов в нього додають шоколадну крихту, горіхи та/або сухофрукти.
Для класичної основи знадобиться:
- 130 г вершкового масла;
- 180 г цукру;
- 1 добірне куряче яйце;
- 5 мл ванільної есенції;
- 1,5 г солі;
- 4 г розпушувача;
- 300 г борошна;
- 100 г M&m’s.
Випічка:
- Масло збити міксером з цукром, яйцем і ванільною есенцією. Вмішати сіль, борошно і розпушувач. У готове тісто додати приблизно 2/3 цукерочок, інші підуть для прикраси.
- Готове тісто розділити на 25 однакових шматочків, Кожен скачати в кульку, обваляти в останніх драже і укласти на деко на значній відстані один від одного.
- 13-15 хвилин заготівлях вистачить, щоб дійти до готовності при 200 градусах. Після охолодження печиво подають з молоком або чаєм.