Печиво з майонезом – 7 рецептів, як приготувати домашнє печиво розсипчасте, що тане в роті

Не завжди можна придбати смачну, а головне свіже ласощі в магазині. Зате легко випекти будинку. Ми зібрали найбільш доступні, елементарні варіанти приготування печива з майонезом, якими можна радувати родину кожен день.

Розсипчасте швидке печиво на майонезі, що тане в роті

Пропонуємо приготувати печиво, що тане в роті. Діти прийдуть у захват від приготованого ласощі і будуть вас постійно просити знову його приготувати.

Інгредієнти:

  • борошно – 670 г;
  • харчова сода – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 220 г;
  • майонез – 250 мл;
  • маргарин – 260 р.

Приготування:

  • Маргарин знадобиться розм’якшеним. Тому заздалегідь дістаньте його з холодильного відділення. Насипати цукровий пісок. Розтерти.
  • Залити майонез. Розмішати. Насипати борошно, в яку заздалегідь насипали соду. Замісити.Тісто буде еластичним.
  • Розкачати. Товщина пласта півсантиметра. Взяти формочки, вирізати заготовки. Викласти на деко.
  • Відправити в духову піч. Температура 175 градусів. Запікати півгодини.

Готуємо з маргарином

Більшість господинь звикли випікати десерти з використанням олії і вважають, що маргарин зіпсує смак страви. Спробувавши приготувати за цим рецептом, ви зрозумієте, що цей інгредієнт абсолютно не псує смакові якості печива.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 7 г;
  • маргарин – 210 г;
  • борошно – 3,5 гуртки;
  • яйце – 1 шт.;
  • майонез – 210 мл;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • цукровий пісок – 1 склянка.

Приготування:

  • Маргарин розм’якшити. Додати майонез. Засипати цукровим піском.
  • Залити яйце. Присолити. Присипати ванільним цукром. Збити.Насипати розпушувач.
  • Засипати продукти борошном. Вимісити. Маса вийде гладкою.
  • Взяти кулінарний мішок. Вставити спеціальну фігурну насадку. Помістити тісто.
  • На деко вистелити пергаментом. Змастити маслом. Відсадити заготовки залишаючи між ними місце близько сантиметра.
  • Поставити в гарячу духову піч. Температура 200 градусів. Витримати близько 17 хвилин.
Дивіться також:  Печиво «Кокосанка» – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Не у всіх господинь є спеціальний кулінарний мішок. Тоді можна скористатися звичайним щільним прозорим пакетом, в який спочатку помістити тісто, а потім зрізати куточок. Зріз можна робити не тільки рівний, але і фігурний. Видавлювати також, як і з спеціального мішка.

Як приготувати «через м’ясорубку»

Тісто на майонезі можна готувати з використанням м’ясорубки. Ласощі вийде ніжним і дуже розсипчастим. Ідеальна структура виходить завдяки додаванню до складу майонезу.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • вершкове масло – 160 г;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 180 г;
  • картопляний крохмаль – 3 ст. ложки;
  • ванільний цукор – 12 г;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • борошно – 460 р.

Приготування:

  • Масляний шматок потрібен м’яким. Засипати обидва види цукру. Включити міксер і збити продукти.
  • Залити яйця. Збити. Додати майонез. Перемішати.
  • В ополоник насипати соду. Залити соком. Перемішати. Перелити в тісто.
  • Насипати крохмаль. Перемішати. Засипати борошном. Замісити. Маса не буде прилипати до рук.
  • Закутати в пакет і потримати в холодильнику 15 хвилин.
  • Поступово відривати шматки і відправляти в м’ясорубку. Викласти ковбаски на деко.
  • Нагріти духову піч. Запікати півгодини. Режим 170 градусів.

Пісочне печиво на майонезі

Пісочне ласощі багато люблять з дитячих часів. Пропонуємо зробити розсипчасте печиво на майонезі. Десерт виходить м’яким і ароматним.

Інгредієнти:

  • борошно – 270 г;
  • майонез – 100 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • маргарин – 110 г м’якого;
  • цукор – 0,5 гуртки.

Приготування:

  • В маргарин помістити цукровий пісок. Розтерти. Додати майонез. Приєднати яйце.
  • Включити міксер. Збити продукти. У соду засипати борошно. Перемішати і помістити в тісто. Вимісити.
  • Накрити деко спеціальним папером. Скачати кульки з готової маси. Злегка приплюснути. Помістити на деко.
  • Відправити в духову піч. Випікати півгодини (180 градусів).
Дивіться також:  Печиво без яєць – 8 рецептів, дієтичних і пісних

Довго замішувати пісочне тісто не можна, інакше готові вироби будуть жорсткими.

Рецепт без яєць

Часто буває, що захотілося приготувати десерт, а яйця закінчилися. Тоді на допомогу прийде запропонована варіація. Скористайтеся їй!

Інгредієнти:

  • сіль;
  • вершкове масло – 95 г;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 0,5 гуртки;
  • борошно – 1,5 гуртки;
  • майонез – 95 мл;
  • ванільний цукор – пакетик.

Приготування:

  • Нарізати грудку масла. Відправити в чашу блендера. Засипати цукровий пісок. Збити.
  • Насипати ванільний цукор. Присолити. Перемішати. Влити майонез. Збити.
  • Для пишноти підсипати розпушувач.
  • Розмішати. Засипати борошно. Замісити.
  • Помістити в пакет і відправити охолоджуватися на півгодини.
  • Розкачати і спеціальними формами вирізати фігурки. При їх відсутності підійде звичайний келих.
  • Розмістити на листі. Випікати півгодини. Температура духовий печі 180 градусів.

Без масла і маргарину

Печиво виходить солодким і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • майонез – 260 мл;
  • борошно – 4 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного.

Приготування:

  • Включити міксер. Збити яйце.
  • Засипати цукровий пісок. Збити.Налити майонез.
  • Насипати соду. Розмішати. Засипати борошном. Замісити.
  • Сформувати печінки. Викласти на деко. Запікати 18 хвилин (180 градусів).

Рада! Використовуйте домашній майонез. Він ідеальний для випічки і швидко готується.

Без соди

Домашнє печиво без додавання цукру та соди виходить розсипчастим і дуже ситним. Підходить для вживання за чашкою чаю або з супом.

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • сметана – 7 ст. ложок;
  • борошно – 3 склянки;
  • майонез – 7 ст. ложок;
  • яйце – 2 шт.;
  • гірчиця – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Залити майонез в сметану. Перемішати. Додати гірчицю. Розмішати. Гірчиця додасть ласощів особливий аромат, але гіркоти не дасть. У готовому печиво ви не відчуєте.
  • Налити яйця. Присолити. Розмішати. Підсипати муку. Замісити. Маса вийде м’яка, приємна.
  • Розкачати. Спеціальними формами вирізати заготовки.
  • Розкласти на деко. Запікати півгодини (180 градусів).
Дивіться також:  Печиво Поцілунки – 7 покрокових рецептів, як приготувати смачне домашнє печиво
Прокрутка до верху