Не завжди можна придбати смачну, а головне свіже ласощі в магазині. Зате легко випекти будинку. Ми зібрали найбільш доступні, елементарні варіанти приготування печива з майонезом, якими можна радувати родину кожен день.
Розсипчасте швидке печиво на майонезі, що тане в роті
Пропонуємо приготувати печиво, що тане в роті. Діти прийдуть у захват від приготованого ласощі і будуть вас постійно просити знову його приготувати.
Інгредієнти:
- борошно – 670 г;
- харчова сода – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 220 г;
- майонез – 250 мл;
- маргарин – 260 р.
Приготування:
- Маргарин знадобиться розм’якшеним. Тому заздалегідь дістаньте його з холодильного відділення. Насипати цукровий пісок. Розтерти.
- Залити майонез. Розмішати. Насипати борошно, в яку заздалегідь насипали соду. Замісити.Тісто буде еластичним.
- Розкачати. Товщина пласта півсантиметра. Взяти формочки, вирізати заготовки. Викласти на деко.
- Відправити в духову піч. Температура 175 градусів. Запікати півгодини.
Готуємо з маргарином
Більшість господинь звикли випікати десерти з використанням олії і вважають, що маргарин зіпсує смак страви. Спробувавши приготувати за цим рецептом, ви зрозумієте, що цей інгредієнт абсолютно не псує смакові якості печива.
Інгредієнти:
- розпушувач – 7 г;
- маргарин – 210 г;
- борошно – 3,5 гуртки;
- яйце – 1 шт.;
- майонез – 210 мл;
- ванільний цукор – пакетик;
- цукровий пісок – 1 склянка.
Приготування:
- Маргарин розм’якшити. Додати майонез. Засипати цукровим піском.
- Залити яйце. Присолити. Присипати ванільним цукром. Збити.Насипати розпушувач.
- Засипати продукти борошном. Вимісити. Маса вийде гладкою.
- Взяти кулінарний мішок. Вставити спеціальну фігурну насадку. Помістити тісто.
- На деко вистелити пергаментом. Змастити маслом. Відсадити заготовки залишаючи між ними місце близько сантиметра.
- Поставити в гарячу духову піч. Температура 200 градусів. Витримати близько 17 хвилин.
Не у всіх господинь є спеціальний кулінарний мішок. Тоді можна скористатися звичайним щільним прозорим пакетом, в який спочатку помістити тісто, а потім зрізати куточок. Зріз можна робити не тільки рівний, але і фігурний. Видавлювати також, як і з спеціального мішка.
Як приготувати «через м’ясорубку»
Тісто на майонезі можна готувати з використанням м’ясорубки. Ласощі вийде ніжним і дуже розсипчастим. Ідеальна структура виходить завдяки додаванню до складу майонезу.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка гашеної;
- вершкове масло – 160 г;
- лимонний сік – 1 ч. ложка;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 180 г;
- картопляний крохмаль – 3 ст. ложки;
- ванільний цукор – 12 г;
- майонез – 4 ст. ложки;
- борошно – 460 р.
Приготування:
- Масляний шматок потрібен м’яким. Засипати обидва види цукру. Включити міксер і збити продукти.
- Залити яйця. Збити. Додати майонез. Перемішати.
- В ополоник насипати соду. Залити соком. Перемішати. Перелити в тісто.
- Насипати крохмаль. Перемішати. Засипати борошном. Замісити. Маса не буде прилипати до рук.
- Закутати в пакет і потримати в холодильнику 15 хвилин.
- Поступово відривати шматки і відправляти в м’ясорубку. Викласти ковбаски на деко.
- Нагріти духову піч. Запікати півгодини. Режим 170 градусів.
Пісочне печиво на майонезі
Пісочне ласощі багато люблять з дитячих часів. Пропонуємо зробити розсипчасте печиво на майонезі. Десерт виходить м’яким і ароматним.
Інгредієнти:
- борошно – 270 г;
- майонез – 100 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сода – 1 ч. ложка;
- маргарин – 110 г м’якого;
- цукор – 0,5 гуртки.
Приготування:
- В маргарин помістити цукровий пісок. Розтерти. Додати майонез. Приєднати яйце.
- Включити міксер. Збити продукти. У соду засипати борошно. Перемішати і помістити в тісто. Вимісити.
- Накрити деко спеціальним папером. Скачати кульки з готової маси. Злегка приплюснути. Помістити на деко.
- Відправити в духову піч. Випікати півгодини (180 градусів).
Довго замішувати пісочне тісто не можна, інакше готові вироби будуть жорсткими.
Рецепт без яєць
Часто буває, що захотілося приготувати десерт, а яйця закінчилися. Тоді на допомогу прийде запропонована варіація. Скористайтеся їй!
Інгредієнти:
- сіль;
- вершкове масло – 95 г;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 0,5 гуртки;
- борошно – 1,5 гуртки;
- майонез – 95 мл;
- ванільний цукор – пакетик.
Приготування:
- Нарізати грудку масла. Відправити в чашу блендера. Засипати цукровий пісок. Збити.
- Насипати ванільний цукор. Присолити. Перемішати. Влити майонез. Збити.
- Для пишноти підсипати розпушувач.
- Розмішати. Засипати борошно. Замісити.
- Помістити в пакет і відправити охолоджуватися на півгодини.
- Розкачати і спеціальними формами вирізати фігурки. При їх відсутності підійде звичайний келих.
- Розмістити на листі. Випікати півгодини. Температура духовий печі 180 градусів.
Без масла і маргарину
Печиво виходить солодким і дуже смачним.
Інгредієнти:
- майонез – 260 мл;
- борошно – 4 склянки;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- сода – 0,5 ч. ложки гашеного.
Приготування:
- Включити міксер. Збити яйце.
- Засипати цукровий пісок. Збити.Налити майонез.
- Насипати соду. Розмішати. Засипати борошном. Замісити.
- Сформувати печінки. Викласти на деко. Запікати 18 хвилин (180 градусів).
Рада! Використовуйте домашній майонез. Він ідеальний для випічки і швидко готується.
Без соди
Домашнє печиво без додавання цукру та соди виходить розсипчастим і дуже ситним. Підходить для вживання за чашкою чаю або з супом.
Інгредієнти:
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- сметана – 7 ст. ложок;
- борошно – 3 склянки;
- майонез – 7 ст. ложок;
- яйце – 2 шт.;
- гірчиця – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Залити майонез в сметану. Перемішати. Додати гірчицю. Розмішати. Гірчиця додасть ласощів особливий аромат, але гіркоти не дасть. У готовому печиво ви не відчуєте.
- Налити яйця. Присолити. Розмішати. Підсипати муку. Замісити. Маса вийде м’яка, приємна.
- Розкачати. Спеціальними формами вирізати заготовки.
- Розкласти на деко. Запікати півгодини (180 градусів).