Ніжне, розсипчасте печиво з повидлом – відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі рідних і друзів. Його приготування не потребує великого кулінарного досвіду. Вивчивши вибраний рецепт, і слідуючи рекомендаціям, приступити до створення десерту.
Печиво «Рогалики з повидлом
Дуже смачне печиво, знайоме всім дітям і дорослим – це домашні рогалики з фруктовим повидлом. Апетитна випічка, в поєднанні з запашним чаєм, підвищить настрій і забезпечить енергією на цілий день.
Необхідні компоненти:
- сметана – 0,25 кг;
- борошно пшеничне – 0,4 кг;
- маргарин – 210 грам;
- повидло – 230 грам;
- сіль – 7 грам;
- сода – 8 грам.
Готуємо:
- Маргарин розм’якшити, порізати на кубики і з’єднати з борошном, сіллю і содою. Продукти добре розтерти.
- В борошняну масу залити сметану і замісити не туге тісто.
- Тісто розрізати на 4 частини. Кожен шматок розкотити в тонкий коржик і розділити на вісім частин у вигляді трикутників.
- Отримані заготовки покрити фруктовим джемом, після чого скачати їх трубочкою. Потім зігнути рогалик півколом.
- Покласти вироби на деко, застелене пергаментом.
- Поставити печиво в гарячу духовку (210 градусів) і випікати 30 хвилин.
Коли рогалики з повидлом придбають рум’яний відтінок, вийняти з печі. Десерт перекласти у велике блюдо і засипати цукровою пудрою.
Печиво з шоколадною крихтою
Пісочне печиво з шоколадними шматочками обов’язково оцінять любителі солодкого. Для його приготування краще використовувати гіркі сорти шоколаду, тоді смак випічки буде особливо гармонійним.
Необхідні компоненти:
- вершкове масло – 250 грам;
- борошно -270 грам;
- сода – 10 грам;
- плитка шоколаду (подрібнена);
- ванілін – 2 грами;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 0,15 кг
Готуємо:
- Вершкове масло змішати з борошном, додати яйця, гашену оцтом соду і шматочки шоколадки.
- Всі інгредієнти ретельно перемішати до утворення пружного, пісочного тіста. Після цього укутати його в целофановий пакет і відправити на 15 хвилин у морозилку.
- Дістати тістоподібну масу і розкачати до товщини 1 див.
- Фігурними формочками або кухлем вирізати печиво з тіста.
- Деко застелити харчовою папером, розмістити на ньому вироби і відправити в духовку, розігріту до 195 градусів.
- Піч десерт близько 25 хвилин, дістати і остудити.
Подавати шоколадне печиво з медом, варенням з ягід або сливовим джемом. З напоїв можна запропонувати чорний кави, какао або зелений чай.
Печиво «Конвертики» з листкового тіста
Багато ласуни просто обожнюють таке чудове ласощі, як печиво «Конвертики» з варенням або повидлом. Основою для частування може служити будь-яке тісто, але краще приготувати листкове, тоді печиво вийде особливо ніжним.
Необхідні компоненти:
- маргарин – 500 грам;
- борошно – 0,5 кг;
- сіль – 12 грам;
- вода – 230 мл;
- повидло – 350 грам.
Готуємо:
- Воду, сіль і борошно з’єднати і розмішати до утворення тіста. Потім обгорніть його плівкою і поставити на холод.
- Тепер слід приготувати інше тісто. Необхідно взяти 450 грам маргарину, порізати його на кубики, змішати з борошном і замісити.
- Дістати борошняну масу, зроблену раніше, звільнити від плівки і тонко розкачати. З’єднати її з тестом на основі маргарину і знову розкачати.
- Такі дії слід повторити 10 разів. Потім отриману масу відправити в холодильник на 2,5 години.
- З готового тіста сформувати тонкий коржик і порізати її на прямокутники.
- На кожну заготовку покласти трохи варення і скріпити всі куточки у вигляді конверта.
- Деко посипати борошном і розкласти на ньому печиво. Поверхня виробів рекомендується змастити маргарином.
- Деко відправити в духовку на 25 хвилин.
Домашні «Конвертики» з листкового тіста засипати пудрою з цукру або дрібними горішками. Вживати з гарячим чаєм або чорною кавою.
Печиво «Хвилинка» з повидлом
Цей десерт готується швидко і настільки легко, що з ним впорається навіть починаючий кухар. Випічка виходить красивої і смачної, тому ідеально підійде для щоденного і святкового меню.
Необхідні компоненти:
- борошно – 0,55 кг;
- маргарин – 190 грам;
- сметана (15%) – 170 грам;
- джем або густе варення – 0,4 кг;
- соняшникова олія – 25 мл
Готуємо:
- Сметану змішати з розм’якшеним маргарином і ретельно збити.
- Потім поступово всипати борошно і перемішувати суміш, поки не утвориться пружне тісто. Його потрібно обгорнути плівкою і покласти в морозилку на півгодини.
- Після цього тісто дістати і розкачати в корж товщиною 5 мм
- Розкатаний пласт порізати на квадратики зі сторонами 6-7 див.
- У середину кожного виробу покласти 10 грам повидла, потім з’єднати краї тіста, розташовані один навпроти одного і добре зліпити їх.
- Деко змастити олією і розкласти на ньому заготовки.
- Помістити деко з десертом в духовку і пекти не довше 20 хвилин.
Печиво «Хвилинка» з повидлом готово. Солодке частування буде чудово поєднуватися з молочними напоями.
Пісочне печиво з повидлом і крихтою
Смачне і розсипчасте печиво з яблучним повидлом і крихтою – прекрасний сніданок для недільного ранку. Знадобляться звичайні продукти, які можна купити в будь-якому магазині.
Необхідні компоненти:
- борошно – 0,5 кг;
- вершковий маргарин – 180 грамів;
- розпушувач – 7 грам;
- два яйця;
- цукор – 220 грам;
- повидло з яблук – 450 грам.
Готуємо:
- Маргарин розтопити над гарячою парою, потім охолодити і з’єднати з яйцями.
- Суміш ретельно збовтати і засипати розпушувач з борошном. Все перемішати і замісити еластичне тісто.
- Борошняну основу розрізати навпіл. Одну частину прибрати в морозилку на 45 хвилин.
- Тісто рівномірно розкласти на деку і покрити його поверхню повидлом.
- Дістати іншу частину тіста і потерти його на тертці з великими отворами.
- Духовку нагріти до 220 градусів, поставити в неї деко і випікати вироби 30 хвилин.
- Готове частування остудити, потім порізати на маленькі квадратики.
Вживати пісочне печиво краще з фруктовим чаєм або теплим молоком. Замість яблучної начинки можна використовувати варення з груш, персиків або айви.
Як приготувати «Бантики»
Печиво з незвичайною назвою «Бантики», можна швидко зробити на своїй кухні. Ласощі виглядає апетитно і оригінально, тому відмінно підійде для прикраси столу на дитячому святі.
Необхідні компоненти:
- сметана – 0,25 кг;
- маргарин – 0,3 кг;
- цукор – 85 грам;
- сіль – 10 грам;
- борошно – 0,6 кг;
- картопляний крохмаль – 40 грам;
- повидло або джем (лимонний і полуничний) – 240 грам.
Готуємо:
- Маргарин змішати зі сметаною, потім додати борошно, цукор і сіль. Отримане тісто відправити в холодне місце на 2-3 години.
- Після цього тісто розрівняти за допомогою качалки і порізати на смужки, які потім перетворити в прямокутники.
- Повидло змішати з крохмалем і намазати їм кожну заготовку.
- Защипнути краї прямокутників в середині, намагаючись надати їм форму бантиків і добре закріпити.
- Випікати печиво 12-15 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.
До страви можна подати гарячий шоколад, чай або цикорій.
Печиво «Пальчики» з повидлом
Солодке частування, спечене за цим рецептом, виходить розсипчастим і ароматним. Печиво має компактний розмір і довгасту форму, тому його зручно брати з собою на пікнік або в поїздку.
Необхідні компоненти:
- молоко – 100 мл;
- цукор – 180 грамів;
- борошно – 0,2 кг;
- одне яйце;
- вершкове масло – 0,25 кг;
- джем (будь-який) – 240 грам.
Готуємо:
- Масло порізати на маленькі шматки, з’єднати з борошном, теплим молоком і перемішати.
- В борошняну суміш вбити яйце, насипати цукор, потім розмішати і відправити в холодильник на 20 хвилин.
- Тісто дістати і розкачати до товщини 5-6 мм. Після чого порізати на однакові квадратики.
- Заготовки покрити шаром джему і скрутити в трубочки.
- Деко змастити маргарином і помістити на нього майбутнє печиво.
- Пекти в гарячій духовці (200 градусів) близько 20 хвилин.
Готові «Пальчики» рясно посипати цукровою пудрою. Подавати десерт можна зі згущеним молоком чи медом. Приємного чаювання!