Для дітей печиво з шоколадом – це свято. Ніжне, яскраве і чудове на смак! Існує безліч варіантів приготування. Ми пропонуємо самі прості, але в теж час неймовірно смачні рецепти.
Вівсяне печиво з шматочками шоколаду
Ласощі з вівсянки найпопулярніше у багатьох сім’ях. Пропонуємо приготувати вівсяне печиво з шоколадом, яке викличе захват у дітей.
Інгредієнти:
- борошно 160 г;
- яйце – 1 шт.;
- вівсяні пластівці – 110 г;
- шоколад – плитка;
- цукор – 110 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Порубати плитку. Шматочки повинні бути невеликими.
- Збити масло з додаванням цукру. Влити яйце. Перемішати.
- У борошно насипати вівсяні пластівці. Додати розпушувач і шоколадні кубики. Розмішати.
- У рідку масу насипати суху. Змішати.
- Скачати кульки і злегка приплюснути. Викласти на деко. Запікати чверть години. Режим духовий печі 180 градусів.
Готуємо по-американськи
Цей вид ласощі знайомий багатьом з фільмів. Люди різного віку із задоволенням їдять дивовижний десерт. Пропонуємо вам приготувати дуже смачне американське печиво з шоколадом.
Інгредієнти:
- вершкове масло -120 г;
- цукор – 110 г;
- яйце – 2 шт.;
- сода – 1 ч. ложка (погасити);
- ванілін;
- борошно – 320 г;
- крохмаль – 2 ст. ложки;
- шоколадні краплі – 2 крихти.
Приготування:
- Краплі заздалегідь помістити в морозильну камеру.
- Сіль додати борошно, соду, ванілін і крохмаль.
- Масло повинне бути м’яким. Збити міксером. Додати цукор. Збивати п’ять хвилин. Влити яйця. Збити.
- Змішати дві маси. Насипати краплі і перемішати. Настояти півгодини.
- Прогріти духовку. Знадобиться 180 градусів.
- Промазати маслом деко. Скачати кулі. Приплюснути і викласти на деко.
- Запікати чверть години.
З додаванням горіхів
Просте і смачне горіхове ласощі, доповнене ніжними шоколадними шматочками, стане улюбленим у вашій родині.
Інгредієнти:
- борошно – 430 г;
- подрібнені волоські горіхи – 220 г;
- сода – 0,4 ч. ложки;
- молочний шоколад – 240 г;
- коричневий цукор – 140 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце – 2 шт.;
- вершкове масло – 220 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- цукор – 160 р.
Приготування:
- У борошно насипати соду і посолити.
- В м’яке масло насипати цукор (двох видів) і ваніль. Збити. Влити яйця і перемішати.
- Насипати борошняну масу. Збити.
- Шоколад порубати на дрібні шматочки. Беріть гіркий для десерту. Відправити в тісто разом з горіхами. Перемішати. Вийде густуватий, текуча маса.
- Ложкою викласти заготовки на деко. Помістити в духову шафу. Запікати чверть години. Режим 180 градусів.
Пісочне печиво з шоколадом
Розсипчасте ласощі швидкого приготування ідеально підходить для сімейного чаювання. Ніжний аромат наповнить ваш дім під час випікання, і вся ваша сім’я з нетерпінням чекатиме хвилини, коли можна буде насолодитися чудовим смаком печива.
Інгредієнти:
- маргарин – 200 г;
- шоколад – плитка;
- борошно – 450 г;
- цукор – 160 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Маргарин знадобиться м’який. Насипати цукор. Взяти вилку і розтерти.
- Влити яйця. Насипати борошно (половину). Додати розпушувач. Перемішати.
- Шоколад порубати. Шматочки повинні бути дрібними.
- Насипати борошно і замісити круте тісто. Насипати шоколад. Вимісити. Вкрити пакетом і охолодити. Знадобиться півгодини.
- Розкачати і вирізати заготовки. Розмістити на листі.
- Запікати чверть години при 180 градусах. Ставити тільки в розігрітий духову шафу.
Простий рецепт з какао
Якщо не знаєте, чим побалувати себе смачним у вихідний день, то рекомендуємо приготувати саме просте печиво. Шоколадні краплі зроблять смак насиченим, а вид оригінальним.
Інгредієнти:
- сіль – щіпка;
- борошно – 200 г;
- ванільний цукор – пакетик;
- вершкове масло – 120 г;
- сода – 0,4 ч. ложка;
- краплі шоколадні – 100 г;
- цукор – 120 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Поставити на розігрів духова шафа. Режим 180 градусів.
- Масло розтерти з цукром. Маса повинна стати однорідною. Влити яйце. Розмішати.
- Підсолити борошно. Додати ванільний цукор. Насипати соду. Розмішати і відправити в масляну суміш.
- Насипати краплі. Замісити. Скачати ковбаску. Нарізати на кружечки. Розмістити на листі.
- Запікати чверть години.
Печиво «Кукис» з шоколадом
Ідеальний варіант на сніданок або для перекушування під час робочого дня.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 170 г;
- шоколадні краплі – 210 г;
- борошно – 260 г;
- сіль;
- цукор – 90 г;
- какао – 35 г;
- ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- яйце – 1 шт.;
- коричневий цукор – 230 р.
Приготування:
- Встановити духову піч на режим 160 градусів.
- У сковорідці розігріти вершкове масло. Після того як розтопилося, варити п’ять хвилин. На дні повинні утворитися пластівці коричневого кольору. Прибрати з вогню. Остудити.
- В окрему ємність помістити два види цукру. Залити розсолом маслом. Розмішати.
- Влити яйця. Додати екстракт ванілі. Розмішати. Розрізати на дві частини отриману масу.
- В першу насипати борошно (140 г), соду і підсолити. Закинути половину крапель. Вимісити.
- У другу насипати краплі. Борошно, какао, соду. Підсолити. Замісити.
- Скачати два кулі. Охолодити.
- Сформувати заготовки. Викласти на деко і запікати чверть години при 180 градусах.
Щоб тісто було слухняним і легко формувалося печиво, обов’язково потримаєте хоча б півгодини тісто в холодильнику.
Ординальное ласощі з тріщинами
Десерт порадує погляд цікавою фактурою. Незабутній аромат і смак змусить вас готувати печиво знову і знову.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- цукрова пудра – 25 г;
- какао – 25 г;
- коньяк – 1 ч. ложка;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 50 р;
- вершкове масло – 25 г;
- цукор – 90 р.
Приготування:
- Цукор насипати борошно. Додати розпушувач і какао. Закинути м’яке масло порзане на шматочки. Розтерти. Влити в яйця, потім коньяк. Повинна вийти м’яка маса. Сховати в холодильник на півгодини.
- Прогріти духовку (200 градусів). Викласти на деко папір для випічки. З тіста сформувати кулю. Приплюснути і вмочити в пудру. Розкласти заготовки на деко.
- Запікати чверть години.
З шоколадною глазур’ю
Це універсальний варіант печива. Якщо захочете, то на основі запропонованого тесту можна приготувати смачну основу для торта.
Інгредієнти:
- борошно – 420 г;
- молоко – 50 мл;
- вершкове масло – 170 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- шоколад – 100 г темного;
- цукор – 140 г;
- шоколадні краплі – 50 г;
- морська сіль – 1 ч. ложка;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Поставити на розігрів духова шафа. Режим 180 градусів.
- Масло знадобиться м’яким. Насипати цукор і збити.
- Влити яйця і продовжувати збивати. Насипати борошно, краплі і розпушувач. Замісити. Залишити в холодильнику на годину.
- Сформувати заготовки. Викласти на деко. Запікати чверть години.
- Шоколадку поламати. Закип’ятити молоко і додати шоколадні шматочки. Перемішуючи розчинити.
- Печиво остудити. Взяти силіконову пензлик. Вмочити в шоколадну масу і промазати печиво. Залишити на годину.