Печиво з вівсяної муки – 7 дуже смачних рецептів

Вівсянка на сніданок – популярне блюдо, яке готують вранці більшість сімей. Тим, кому набридли звичні пластівці, пропонуємо приготувати хрустке печиво з вівсяного борошна, використовуючи на вибір кілька запропонованих нами рецептів. Готова випічка виходить смачною, ароматною, а найголовніше – корисною для здоров’я.

Класичне печиво з вівсяної муки

Інгредієнти:

  • 2 ст. пшеничної муки;
  • 1 ст. вівсяного борошна;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • 1 ст. цукру;
  • ½ Ч. л. гашеного соди;
  • 2 ст. л. родзинок;
  • ½ Ст. води;
  • сіль.

Приготування:

  • Вершкове масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
  • Поки масло набуває потрібну консистенцію, промийте сухофрукти під проточною водою, після чого подрібніть за допомогою блендера.
  • Розтоплене масло з’єднайте з цукром, додайте в суміш подрібнений родзинки і щіпку ваніліну.
  • Вилийте воду в сотейник і нагрійте її до 70°С. В теплу рідину додайте щіпку солі, перемішайте воду до повного розчинення кристалів.
  • Далі в раніше підготовлену суміш з масла і цукру, обережно всипте подрібнені вівсяні пластівці.
  • Влийте в масу сольовий розчин і перемішайте всі компоненти.
  • Додайте в суміш пшеничне борошно і соду, розведену з лимонним соком. Отриману консистенцію замішуйте до тих пір, поки тісто не придбає однорідну пластичну структуру.
  • З допомогою качалки розкачайте масу тонким шаром, після чого виріжте з тіста невеликі кружечки. Для цього можете використовувати будь-які відповідні за розміром форми або звичайний стакан.
  • Оформлене покладіть печиво на лист, змащений маслом, і випікайте вироби протягом 10 хвилин.

Без борошна і цукру

Тим, кому важко дотримуватися суворі дієти, але при цьому хочеться завжди бути у відмінній формі, рекомендуємо приготувати дієтичне печиво без борошна, цукру і яєць у складі. Такий десерт містить мінімум калорій, а, отже, ніяк не позначиться на стрункість вашої фігури.

Дивіться також:  Домашнє печиво – 11 простих і смачних рецептів

Отже, вам знадобляться:

  • вівсяне борошно – 300г;
  • мед – 40 г;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода – 70 мл;
  • сухофрукти, горіхи, ванілін – за смаком.

Покроковий процес приготування:

  • Сіль розчиніть в теплій воді.
  • У глибокій мисці з’єднайте борошно, мед і масло.
  • Додайте в суміш сольовий розчин і розпушувач, збийте інгредієнти до однорідності. За бажанням можете додати подрібнені сухофрукти, горіхи або цукати.
  • З готового тіста сформуйте кружечки, викладіть вироби на лист, змащений маслом. Блюдо випікається протягом 10-12 хвилин при температурі 200°С.

На замітку: щоб готове печиво було більш хрустким, його необхідно запікати в духовці 5 хвилин довше.

Готуємо з бананами

Все, що вам знадобиться, це:

  • банани – 2 шт.;
  • вівсяне борошно – 250 г;
  • щіпка кориці;
  • подрібнені сухофрукти за бажанням.

Приготування:

  • Банани розімніть до стану пюре. Всипте в отриману масу вівсяне борошно, додайте подрібнені сухофрукти. Ретельно перемішайте інгредієнти.
  • За допомогою ложки викладіть невеликі порції тіста на деко, залишаючи між коржами вільний простір.
  • Сформовані вироби відправте в духовку. Через 10-15 хвилин дістаньте готовий десерт, прикрасьте його свіжою м’ятою, і радуйте своїх рідних свіжоприготованою випічкою.

Фітнес-печиво з вівсяної муки

Вівсяна каша покращує роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє ефективному виведенню токсинів з організму. Не дарма кажуть, що зовнішня краса цілком залежить від стану внутрішніх органів.

На замітку: вівсяне фітнес печиво містить цілий комплекс корисних мікроелементів, таких як йод, магній, кальцій і кобальт, а також у його складі переважає велика кількість вітамінів групи В.

Інгредієнти:

  • ½ Ст. вівсяних пластівців;
  • жменю родзинок;
  • 100 мл кефіру.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці залийте кефіром, отриману суміш залиште на півгодини, поки пластівці не набухнуть.
  • Далі помістіть родзинки в окріп, а через 20 хвилин злийте воду і промокніть сухофрукти паперовою серветкою.
  • Готовий родзинки додайте в кефірну суміш.
  • Сформоване печиво запікайте при температурі 170°С протягом півгодини.
Дивіться також:  Печиво макарон (macaron) – 6 рецептів, як приготувати французьке печиво в домашніх умовах

Дуже смачна випічка з горіхами

Склад:

  • 1 ст. вівсяного борошна;
  • ½ Склянки пшеничного борошна;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 30 г меду;
  • ½ Пачки масла;
  • 100 г горіхів;
  • ½ Ч. л. гашеного соди;
  • трохи солі.

Приготування:

  • У підігріте масло додайте мед.
  • Готову суміш з’єднайте з усіма іншими компонентами. Замісіть отриману масу.
  • Ложкою викладайте вівсяне тісто на деко з пергаментом, формуючи кружки діаметром не більш 4 див.

На замітку: в процесі запікання вироби можуть злегка розповзтися, тому викладайте їх на невеликій відстані один від одного.

  • Десерт готується 10-15 хвилин, після чого готову випічку подають до столу разом з варенням або джемом.

Рецепт приготування на розсолі

У економних хазяєчок в будинку не пропаде жоден продукт. Здавалося б, хіба можна на основі розсолу приготувати смачне пісне печиво без борошна і яєць? Виявляється, ще як можна! Такий десерт буде доречний під час посту, а також доповнить раціон людей, підраховують кількість з’їдених калорій.

Інгредієнти:

  • розсіл – 1 ст.;
  • ½ Ст. соняшникової олії;
  • вівсяна мука – 2 ст.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • 1 ч. л. гашеного соди.

Приготування:

  • Вівсяну муку залийте розсолом. Додайте рослинне масло і залиште суміш на 10 хвилин.
  • Далі настоявшуюся вівсяну масу змішайте з усіма іншими компонентами. В результаті у вас повинна вийти густа пластична маса однорідної текстури.
  • Сформоване печиво готується при температурі 180°С протягом 20 хвилин. Як тільки випічка придбає характерний золотистий колір, готову страву дістають з духовки і подають до столу.

З корицею, імбиром і медом

Продукти:

  • масло – ½ упаковки;
  • мед – 50 г;
  • імбир і кориця – за ч. л.;
  • вівсяне борошно – ½ ст.;
  • пекарський порошок – 1 ч. л.;
  • вода – 70 мл;
  • щіпка солі.
Дивіться також:  Лимонне печиво – 7 простих і смачних рецептів

Приготування:

  • Нагріте на водяній бані масло з’єднайте з медом і прянощами.
  • Всипте в масляну суміш борошно, додайте пекарський порошок і сіль, після чого залийте всі інгредієнти теплою водою. Замісіть тісто до однорідного стану.
  • Ложкою викладіть невеликі порції тіста на лист, застелений спеціальним папером. Сформовані вироби випікайте 10-15 хвилин, попередньо посипавши печиво маком, кунжутом або звичайним подрібненим цукром.

Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть вам створити в домашніх умовах простий кулінарний шедевр, який порадує домочадців ніжним смаком і виразним ароматом. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху