Печиво з яблуками – це швидко, просто і дуже смачно. Це найвдаліша випічка, з нею впорається навіть домогосподарка без кулінарного досвіду. Яблука, фрукти універсальні, володіють приємною кислинкою, яка вигідно прикрашає смак практично будь-якого тесту.
Сирне печиво з яблуками
Сирне печиво з яблуками виходить найсмачніше. Під хрусткою скоринкою таїться трохи волога і пишна серединка. Це поєднання ніжності і тонкої пружної скоринки сподобається всім, байдужих за столом не залишиться. Таке печиво добре підійде до чаю з молоком або кавою з вершками – успіх гарантований.
Візьміть:
• пачку сиру;
• півсклянки олії;
• два яблука;
• яйце;
• півсклянки цукру;
• склянка борошна;
• кориця;
• сіль;
• розпушувач.
Насипати в сир цукор і сіль, розбити яйце, підлити олію. Збити сирну масу заглибним блендером, щоб вона стала м’якою і ніжною. Половину борошна змішати з розпушувачем і потроху підсипаючи, додати до сиру.
Яблука очистити від насіння, зняти шкірку, порізати маленькими шматочками і відправити в основу. Тепер засипати другу половину борошна і замішувати не дуже туге, липке тісто. Воно буде відмінно тримати форму. Якщо занадто багато вологи – можна додати трохи борошна. Коли тісто буде готове, розділити і скачати з нього 16 порційних кульок.
Цукор змішати з корицею і обваляти кульки з сирного тіста з яблуками в цьому ароматному і солодкому порошку. Потім викладати їх на деко, в який попередньо застелити пергаментним папером. Попередньо розігріти духовку до 180 градусів і пекти солодке печиво близько півгодини.
З корицею
Яблука з корицею – прекрасне поєднання, чудовий аромат і тонкий смак. Таке печиво відмінно підійде до чаю, кави. При бажанні, якщо ви любите солодке, можна трохи збільшити кількість цукру в рецепті. Однак, пам’ятайте, що це буде не дуже добре для здоров’я.
Візьміть:
• пару яблук;
• два яйця;
• півпачки вершкового масла;
• 2 склянки борошна;
• пару ст. ложок цукру;
• 2 ч. ложки крохмалю;
• кориця;
• сіль;
• сода.
Тепле і м’яке масло разом з яйцями збити з сіллю і цукром. Борошно змішати з содою і корицею. Все з’єднати і замісити м’яке тісто. Не турбуйтеся, якщо тісто липне до пальців – так і повинно бути.
Яблука слід очистити, дрібно порізати і вмішати в тісто. Акуратно столовою ложкою сформувати печиво, викласти на деко. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Піч печиво з яблуками і корицею близько двадцяти хвилин.
Готуємо з бананом
Печиво з бананом та яблуком – приємне ласощі, яке можна приготувати дуже швидко. Ніжні вироби хрусткі сподобаються дітям. Воно володіє неповторним фруктовим смаком, який захочеться відчути ще раз.
Візьміть:
• півсклянки яблучного пюре;
• півсклянки бананового пюре;
• півсклянки цукру;
• стакан вівсяних пластівців;
• 1,5 склянки борошна;
• сіль;
• кориця;
• розпушувач (по інструкції на упаковці).
Яблука і банани очистити і розім’яти в пюре. Налити рослинне масло, насипати цукор, посолити, вимішати. Потім висипати в підготовлене пюре вівсяні пластівці. Борошно перемішати з розпушувачем і об’єднати з фруктовою масою – вийде чудове м’яке тісто. Його викладати порціями по чайній ложці обережно на деко. Піч 20 хвилин, температурний режим – 180 градусів.
Трояндочки з яблуками з листкового тіста
Це дивно красивий десерт, трояндочки з яблуками з листкового тесту, який буде мати приголомшливий успіх. Крім того, смак ніжних яблук чудово поєднується з хрустким листковим тестом.
Для приготування необхідно придбати заморожене листкове тісто.
І перед тим, як приступати до формування трояндочок, потрібно його, звичайно, розморозити.
Візьміть:
• пару яблук;
• упаковка замороженого листкового тіста;
• 3 ст. ложки джему (підійде персик, абрикос);
• половинка лимона;
• кориця;
• ложка борошна;
• цукрова пудра.
Яблука очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Взяти чашку і налити в неї трохи кип’яченої води, видавити туди лимонний сік. Це робиться для того, щоб яблука не потемніли. Викладаємо скибочки яблук у воду з лимоном. Потім необхідно їх трохи припустити, щоб вони стали м’якими – в мікрохвильовій печі 3 хвилини, на відкритому вогні трохи довше. Головне, щоб яблучні дольки не стали безформною масою.
Джем з’єднуємо з парою столових ложок води і злегка підігріваємо. Тісто катаємо і ріжемо на шість рівнозначних за розміром смужок. Кожну з них покриваємо джемом, можна додатково посипати корицею.
Тепер на смужки тесту з джемом розкладаємо яблучні дольки, трохи заходячи одну на іншу. Зверху закриваємо інший смужкою тіста і звертаємо в трубочку так, щоб сформувалася трояндочка.
Кожну трояндочку поміщаємо в формочку для маленького кексу.
Печемо півгодини на середньому вогні, а потім трохи додаємо спеку, щоб тісто трошки підрум’янилося. Після того як трояндочки виймемо з форми, присыпем їх для краси цукровою пудрою.
Рецепт для тих, хто постить
Навіть у найсуворіший піст можна побалувати себе яблучним печивом. Воно відмінно підвищить настрій, нагадає про майбутню Великодня, вселить у серце радість. Рецепт цей простенький, спекти таке яблучне печиво зможе навіть підліток.
Візьміть:
• два-три яблука;
• 3 ст. ложки цукру;
• 4 ст. ложки рослинної олії;
• 1,5 склянки борошна;
• ванілін;
• сіль;
• сода.
Почистити яблука — зняти шкірку, вирізати серцевину і насіння, натерти на самій дрібній тертці. Буде потрібно близько склянки яблучного пюре.
У пюре підсипаємо ванілін, сіль, цукор, підливаємо рослинне масло і розмішуємо. Тепер сиплемо розпушувач і борошно, замішуємо тісто. Воно вийде трохи липким і м’яким.
З пісочним тістом працювати непросто, воно не тільки липне, але і ламається, тому потрібно вжити додаткових заходів – змастити руки олією.
Зачерпнувши ложкою порцію тіста, катаємо між долонями рівний кульку. А потім викладаємо на деко, попередньо укритий пергаментом. Кожен кулька вже на деку потрібно трохи придавити, щоб вийшло виріб круглої форми. Піч слід при температурі 190 градусів близько півгодини.
З пісочного тіста
Ароматне печиво з пісочного тіста з яблуком – велике задоволення для любителів смачненького. Воно готується швидко і просто. Домашні залишаться задоволені рум’яною солодкою випічкою.
Візьміть:
• 3 яблука;
• півсклянки цукру;
• яйце;
• півпачки вершкового масла;
• 2 склянки борошна;
• сіль;
• розпушувач.
Яйце відбити з цукром, влити розтоплене вершкове масло, трохи остудивши його заздалегідь. Розбовтати, підсипати солі і розпушувача. А потім сміливо насипати склянку борошна.
Тепер потрібно підготувати фрукти. Яблука очистити, зрізавши шкірку і видаливши серцевину, дрібно накришити. Можна присмачити яблучка корицею – вийде смачніше. Потім вивалюємо цю солодку суміш в тісто і висипаємо борошна. Воно виходить м’яке і податливе, тому печіннячка ліпити буде легко. Відщипуємо від цільного шматка тіста трохи, катаємо кулька і трохи придавлюємо пальцями. Деко посипаємо борошном, куди маємо печиво в шаховому порядку. Печемо в духовці півгодини, температура – 200 градусів.
Вівсяне печиво з яблуком
Вівсяне печиво з яблуком – це воістину райську насолоду. Хвилююче хрустке, з неповторним своєрідним ароматом, ніжне і солодке – так і проситься до рота. На столі довго не затримається.
Візьміть:
• велике яблуко;
• 100 г вершкового масла;
• яйце;
• півсклянки цукру;
• 1,5 склянки вівсяних пластівців;
• склянка борошна;
• сіль;
• розпушувач;
• горіхи і кориця – за бажанням.
М’яке масло добре перетерти з цукром дочиста. Влити розбите яйце і перемішати.
Вівсяні пластівці перемолоти і підсипати в половину борошна, потім відправити в ємність з маслом і яйцем. Після чого додати розпушувач. Добре вимісити, щоб вийшло однорідне тісто.
Яблука почистити, звільнити від серединки і шкірки, натерти на крупній тертці. Потім віджати сік через марлю, видаливши зайву вологість. Потрібно пам’ятати, що якщо яблука дуже соковиті, борошна потрібно більше, ніж зазначено в рецепті.
Яблука відправити в ємність з тістом, перемішати і поступово додати решту її частину.
Скатати з тіста невеликі кульки, попередньо розділивши його на маленькі порції.
Для прикраси печива можна використовувати мелені горіхи і корицю.
Пекти при температурі 180 градусів заздалегідь підігрітій духовці. Час випікання – 25 хвилин.
Десерт на швидку руку в мікрохвильовці
Не тільки печиво, але і солодкий десерт з яблук дуже сподобається домочадцям. Це п’ятихвилинне справа – швиденько запекти в мікрохвильовій печі яблучка. Краще брати толстокорие, такі як Семеренко або Голден.
Візьміть:
• 4 яблука;
• 100 г меду;
• горіхи і родзинки.
Акуратно за допомогою спеціального ножа виріжте у яблук серединку. В утворену ямку покладіть раскрошенные горішки, родзинки залийте чайну ложку меду. Запікати 5 хвилин при максимальній потужності.