Печиво зі згущеним молоком – 7 рецептів смачного домашнього печива

Печиво зі згущеним молоком – це улюблений десерт не лише дітей, але навіть більше дорослих, адже таке смачне ласощі нагадує їм дитячі роки. З допомогою простих рецептів ми допоможемо відродити ваші найтепліші спогади. «Горішки», «шишки», пісочні ласощі… Все це і ще дещо що ви знайдете в цій статті.

Домашнє печиво «Горішки» зі згущеним молоком

У кожній кулінарній книзі завжди знайдеться рецепт солодкої випічки, яка полюбилася нам ще з дитинства. Саме таким десертом є смачні «горішки» з солодкою згущеним молоком всередині. Як правило, заготовки випікають у спеціальній орешнице, при цьому тісто має вийти рум’яною і хрусткою.

Для начинки можна використовувати не тільки варену згущенку, але і заварний крем, джем або варення.

Інгредієнти:

  • 260 г масла;
  • три яйця;
  • 160 г цукрового піску;
  • три склянки борошна;
  • ½ С. л. соди;
  • банку згущеного молока.

Спосіб приготування:

  • Міксером збиваємо яйця з цукром, потім кладемо топлене масло і борошно, додаємо дрібку солі і соду.
  • Замішуємо тісто. Основа повинна вийти густий і маслянистою, але не рідкою.
  • Підключаємо орешницу до мережі, у спеціальні форми викладаємо трохи тіста і випікаємо половинки для горішків.
  • Начиняємо заготовки згущеним молоком, з’єднуємо попарно і отримуємо смачні «горішки».

Пісочне ласощі

Розсипчасте, смачне пісочне печиво зі згущеним молоком обов’язково оцінять ваші близькі. Для рецепта знадобиться зовсім небагато продуктів, а в результаті ви отримаєте смачний десерт до чаю.

Інгредієнти:

  • пачка топленого масла;
  • півсклянки цукрового піску;
  • 60 мл згущеного молока;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • дві ложки борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • шоколадна крихта (чіпси).

Спосіб приготування:

  • Цукор перетираємо з топленим маслом, не вимикаючи міксер, додаємо згущене молоко і екстракт ванілі.
  • Потім в отриману масу висипаємо борошно разом з порошком для випічки і в кінці замісу додаємо крихти шоколаду. Замість них можна використовувати родзинки або цукати.
  • З тіста формуємо заготовки у вигляді печива і викладаємо їх на деко з пергаментом.
  • Випікаємо при 180°С 15 хвилин.
Дивіться також:  Вівсяне печиво з вівсяних пластівців – 10 рецептів

З листкового тіста

Багато господинь обожнюють листкове тісто, адже з нього так легко готувати різні страви. Тим більше що в наш час в кожному магазині можна придбати вже готову основу і відразу приступати до приготування кулінарного шедевра.

А сьогодні ми будемо готувати рогалики зі згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста;
  • півсклянки вареного згущеного молока;
  • яйце.

Спосіб приготування:

  • Розморожуємо тісто і розгортаємо кожен лист в пласт товщиною не більше 3 мм Тепер прямокутні заготовки розрізаємо на трикутники.
  • На широку сторону кладемо згущене молоко і просто звертаємо тісто рулетом.
  • Викладаємо рогалики на пергамент, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 20 хвилин у духовку (температура 180°С)
  • Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою.

Печиво «Персики» з вареним згущеним молоком

Печінка «Персики» – це не просто смачна випічка, а справжній кулінарний шедевр, який прикрасить будь-який святковий стіл і, в особливості, дитяче свято.

Інгредієнти:

  • 170 г топленого масла;
  • півкіло борошна;
  • вісім ложок цукру;
  • два яйця плюс два жовтки;
  • сік половини лимона;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. порошку для випічки;
  • півбанки вареного згущеного молока;
  • по три ложки соку моркви та буряків.

Спосіб приготування:

  • Яйця з’єднайте з жовтками і міксером збиваємо їх разом з цукровим піском.
  • Потім кладемо масло, щіпку солі і сік цитруса, збиваємо і замішуємо тісто, додавши борошно і розпушувач. Відправляємо його на годину в холодильник.
  • З отриманого складу формуємо кульки і викладаємо їх на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин (температура 200 градусів). Печиво повинне залишитися світлим, тому важливо його не перетримати.
  • Розрізаємо заготовки навпіл, начиняємо згущеним молоком, а щоб знову з’єднати половинки промазуємо і їх краю.
  • Один бік печива змащуємо морквяним соком, іншу – буряковим, паніруємо заготовки в цукрі і отримуємо гарні, смачні «персики».
Дивіться також:  12 рецептів печива – простого, але смачного

Рецепт на швидку руку

Завдяки великому вибору випічки можна порадувати навіть самих вибагливих близьких смачним десертом. Ми пропонуємо рецепт швидкої випічки, в якому замість борошна використовується кукурудзяний або картопляний крохмаль. Домашнє печиво зі згущеним молоком виходить повітряним, білосніжним і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 180 мл концентрованого молока;
  • півпачки топленого масла;
  • 270 г крохмалю.

Спосіб приготування:

  • Замішуємо тісто з масла, згущеного молока і крохмалю. Основа повинна вийти еластичною, тому крохмаль варто додавати порційно.
  • З тіста робимо кульки розміром з волоський горіх. Деко застеляємо пекарським папером і викладаємо наші заготовки, беремо вилку і трохи придавлюємо їх.
  • Ставимо майбутній десерт в духовку на 12 хвилин, максимум – на 15. Температура – 180°С.

Шоколадне печиво

Для тих, хто не уявляє свій десерт без шоколаду, пропонуємо смачне шоколадне ласощі зі згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • 60 р масла;
  • 140 г тростинного цукру;
  • 30 г какао;
  • 60 г шоколаду;
  • яйце;
  • щіпка солі і соди;
  • 140 г борошна;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • 210 мл згущеного молока.

Спосіб приготування:

  • Подрібнений шоколад змішуємо з цукром, какао і маслом. Потім вбиваємо яйце, додаємо борошно разом з содою і сіллю, замішуємо тісто. Соду потрібно додати гашену в лимонному соці.
  • З тіста робимо заготовки у вигляді печива і розкладаємо їх на деко з пергаментом.
  • Викладаємо печиво на півгодини в духовку, температура – 175 градусів.
  • Після закінчення цього часу дістаємо випічку. Зверху печиво покриється скоринкою, а всередині воно буде ще сируватим. Акуратно знімаємо верхівку і кладемо поверх сирого шару згущене молоко, знову ставимо в духовку на десять хвилин.
  • Щоб надати випічці оригінальний смак, посипте згущене молоко морською сіллю.
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

«Шишки» зі згущеним молоком

Ще один десерт, який нам готуємо наші бабусі і мами – це «шишки» зі згущеним молоком.

При бажанні десерт можна урізноманітнити шляхом додавання горіхів, сиропів або меду.

Інгредієнти:

  • півпачки вершкового масла;
  • чотири ложки цукрового піску і пудри;
  • яйце;
  • два склянки борошна;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • банку вареного згущеного молока;

Спосіб приготування:

  • Яйце розтираємо з цукром, для аромату можна додати трохи ваніліну (екстракт або цукор).
  • Кладемо масло, додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо м’яке тісто. Готову основу загортаємо в харчову плівку і кладемо в морозилку на півгодини.
  • З допомогою терки натираємо тісто і розкладаємо стружки рівним шаром на деко. Ставимо на верхній рівень духовки на 15 хвилин, температура – 200°С.
  • Готовий корж розмелюємо і прямо руками кришимо його на шматочки різної величини.
  • Крихту змішуємо зі згущеним молоком і формуємо шишки, для цього беремо чашечки, чарочки, взагалі будь-який посуд, що за формою нагадуватиме шишку. Застеляємо плівкою і наповнюємо форму до самого верху, трохи уплотнив вміст.
  • За допомогою плівки легко дістаємо наші «шишки», посипаємо пудрою і перед подачею на стіл трохи потримаємо десерт в холодильнику.

До речі з печива, згущеного молока, масла і какао можна приготувати ще один рецепт з радянських часів – тістечка-картопля. Просто печиво подрібнюємо в крихту, перемішуємо з маслом, вареним згущеним молоком і какао. З тіста робимо «картоплю», обвалюємо її в какао і з гордістю подаємо до вечірнього чаювання.

Прокрутка до верху