Печиво зі згущеним молоком – це улюблений десерт не лише дітей, але навіть більше дорослих, адже таке смачне ласощі нагадує їм дитячі роки. З допомогою простих рецептів ми допоможемо відродити ваші найтепліші спогади. «Горішки», «шишки», пісочні ласощі… Все це і ще дещо що ви знайдете в цій статті.
Домашнє печиво «Горішки» зі згущеним молоком
У кожній кулінарній книзі завжди знайдеться рецепт солодкої випічки, яка полюбилася нам ще з дитинства. Саме таким десертом є смачні «горішки» з солодкою згущеним молоком всередині. Як правило, заготовки випікають у спеціальній орешнице, при цьому тісто має вийти рум’яною і хрусткою.
Для начинки можна використовувати не тільки варену згущенку, але і заварний крем, джем або варення.
Інгредієнти:
- 260 г масла;
- три яйця;
- 160 г цукрового піску;
- три склянки борошна;
- ½ С. л. соди;
- банку згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Міксером збиваємо яйця з цукром, потім кладемо топлене масло і борошно, додаємо дрібку солі і соду.
- Замішуємо тісто. Основа повинна вийти густий і маслянистою, але не рідкою.
- Підключаємо орешницу до мережі, у спеціальні форми викладаємо трохи тіста і випікаємо половинки для горішків.
- Начиняємо заготовки згущеним молоком, з’єднуємо попарно і отримуємо смачні «горішки».
Пісочне ласощі
Розсипчасте, смачне пісочне печиво зі згущеним молоком обов’язково оцінять ваші близькі. Для рецепта знадобиться зовсім небагато продуктів, а в результаті ви отримаєте смачний десерт до чаю.
Інгредієнти:
- пачка топленого масла;
- півсклянки цукрового піску;
- 60 мл згущеного молока;
- 1 ч. л. екстракту ванілі;
- дві ложки борошна;
- 2 ч. л. розпушувача;
- шоколадна крихта (чіпси).
Спосіб приготування:
- Цукор перетираємо з топленим маслом, не вимикаючи міксер, додаємо згущене молоко і екстракт ванілі.
- Потім в отриману масу висипаємо борошно разом з порошком для випічки і в кінці замісу додаємо крихти шоколаду. Замість них можна використовувати родзинки або цукати.
- З тіста формуємо заготовки у вигляді печива і викладаємо їх на деко з пергаментом.
- Випікаємо при 180°С 15 хвилин.
З листкового тіста
Багато господинь обожнюють листкове тісто, адже з нього так легко готувати різні страви. Тим більше що в наш час в кожному магазині можна придбати вже готову основу і відразу приступати до приготування кулінарного шедевра.
А сьогодні ми будемо готувати рогалики зі згущеним молоком.
Інгредієнти:
- упаковка листкового тіста;
- півсклянки вареного згущеного молока;
- яйце.
Спосіб приготування:
- Розморожуємо тісто і розгортаємо кожен лист в пласт товщиною не більше 3 мм Тепер прямокутні заготовки розрізаємо на трикутники.
- На широку сторону кладемо згущене молоко і просто звертаємо тісто рулетом.
- Викладаємо рогалики на пергамент, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 20 хвилин у духовку (температура 180°С)
- Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою.
Печиво «Персики» з вареним згущеним молоком
Печінка «Персики» – це не просто смачна випічка, а справжній кулінарний шедевр, який прикрасить будь-який святковий стіл і, в особливості, дитяче свято.
Інгредієнти:
- 170 г топленого масла;
- півкіло борошна;
- вісім ложок цукру;
- два яйця плюс два жовтки;
- сік половини лимона;
- щіпка солі;
- 1 ч. л. порошку для випічки;
- півбанки вареного згущеного молока;
- по три ложки соку моркви та буряків.
Спосіб приготування:
- Яйця з’єднайте з жовтками і міксером збиваємо їх разом з цукровим піском.
- Потім кладемо масло, щіпку солі і сік цитруса, збиваємо і замішуємо тісто, додавши борошно і розпушувач. Відправляємо його на годину в холодильник.
- З отриманого складу формуємо кульки і викладаємо їх на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин (температура 200 градусів). Печиво повинне залишитися світлим, тому важливо його не перетримати.
- Розрізаємо заготовки навпіл, начиняємо згущеним молоком, а щоб знову з’єднати половинки промазуємо і їх краю.
- Один бік печива змащуємо морквяним соком, іншу – буряковим, паніруємо заготовки в цукрі і отримуємо гарні, смачні «персики».
Рецепт на швидку руку
Завдяки великому вибору випічки можна порадувати навіть самих вибагливих близьких смачним десертом. Ми пропонуємо рецепт швидкої випічки, в якому замість борошна використовується кукурудзяний або картопляний крохмаль. Домашнє печиво зі згущеним молоком виходить повітряним, білосніжним і дуже смачним.
Інгредієнти:
- 180 мл концентрованого молока;
- півпачки топленого масла;
- 270 г крохмалю.
Спосіб приготування:
- Замішуємо тісто з масла, згущеного молока і крохмалю. Основа повинна вийти еластичною, тому крохмаль варто додавати порційно.
- З тіста робимо кульки розміром з волоський горіх. Деко застеляємо пекарським папером і викладаємо наші заготовки, беремо вилку і трохи придавлюємо їх.
- Ставимо майбутній десерт в духовку на 12 хвилин, максимум – на 15. Температура – 180°С.
Шоколадне печиво
Для тих, хто не уявляє свій десерт без шоколаду, пропонуємо смачне шоколадне ласощі зі згущеним молоком.
Інгредієнти:
- 60 р масла;
- 140 г тростинного цукру;
- 30 г какао;
- 60 г шоколаду;
- яйце;
- щіпка солі і соди;
- 140 г борошна;
- 1 ч. л. соку лимона;
- 210 мл згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Подрібнений шоколад змішуємо з цукром, какао і маслом. Потім вбиваємо яйце, додаємо борошно разом з содою і сіллю, замішуємо тісто. Соду потрібно додати гашену в лимонному соці.
- З тіста робимо заготовки у вигляді печива і розкладаємо їх на деко з пергаментом.
- Викладаємо печиво на півгодини в духовку, температура – 175 градусів.
- Після закінчення цього часу дістаємо випічку. Зверху печиво покриється скоринкою, а всередині воно буде ще сируватим. Акуратно знімаємо верхівку і кладемо поверх сирого шару згущене молоко, знову ставимо в духовку на десять хвилин.
- Щоб надати випічці оригінальний смак, посипте згущене молоко морською сіллю.
«Шишки» зі згущеним молоком
Ще один десерт, який нам готуємо наші бабусі і мами – це «шишки» зі згущеним молоком.
При бажанні десерт можна урізноманітнити шляхом додавання горіхів, сиропів або меду.
Інгредієнти:
- півпачки вершкового масла;
- чотири ложки цукрового піску і пудри;
- яйце;
- два склянки борошна;
- ½ Ч. л. розпушувача;
- банку вареного згущеного молока;
Спосіб приготування:
- Яйце розтираємо з цукром, для аромату можна додати трохи ваніліну (екстракт або цукор).
- Кладемо масло, додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо м’яке тісто. Готову основу загортаємо в харчову плівку і кладемо в морозилку на півгодини.
- З допомогою терки натираємо тісто і розкладаємо стружки рівним шаром на деко. Ставимо на верхній рівень духовки на 15 хвилин, температура – 200°С.
- Готовий корж розмелюємо і прямо руками кришимо його на шматочки різної величини.
- Крихту змішуємо зі згущеним молоком і формуємо шишки, для цього беремо чашечки, чарочки, взагалі будь-який посуд, що за формою нагадуватиме шишку. Застеляємо плівкою і наповнюємо форму до самого верху, трохи уплотнив вміст.
- За допомогою плівки легко дістаємо наші «шишки», посипаємо пудрою і перед подачею на стіл трохи потримаємо десерт в холодильнику.
До речі з печива, згущеного молока, масла і какао можна приготувати ще один рецепт з радянських часів – тістечка-картопля. Просто печиво подрібнюємо в крихту, перемішуємо з маслом, вареним згущеним молоком і какао. З тіста робимо «картоплю», обвалюємо її в какао і з гордістю подаємо до вечірнього чаювання.