Печиво на кефірі – це випічка, яку можна приготувати швидко і просто нашвидкуруч. Печиво, приготовлене на цьому кисломолочному продукті, виходить смачне, розсипчасте і при цьому м’яке, що особливо сподобається дітям. Крім того, готується випічка настільки просто, що в процесі можна задіяти і юних кулінарів.
М’яке печиво на кефірі в духовці
М’яке печиво на кефірі в духовці – це дуже смачне домашнє частування, яке кожен може приготувати своїми руками. Готові ласощі порадують ніжним та приємним смаком. Його можна подавати з філіжанкою гарячого чаю або їсти просто так. Обов’язково запам’ятовуйте рецепт, який сподобається як дітям, і дорослим.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Кефір – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
На порцію Калорії: 100 ккал Білки: 13 г Жири: 14 г Вуглеводи: 46 г
Процес приготування:
Як спекти м’яке печиво на кефірі? Візьмемо потрібні продукти для приготування м’якого домашнього печива. Куряче яйце розбиваємо у глибоку миску, всипаємо до нього цукор. Додавання цукру можна відрегулювати за смаком.
Починаємо збивати інгредієнти віночком до однорідності, вливаємо сто мілілітрів кефіру.
Далі до маси приєднуємо олію. Знову все перемішуємо.
Борошно пропускаємо через дрібне сито, розмішуємо з розпушувачем і порційно додаємо в рідку суміш. Замішуємо м’яке однорідне тісто.
Перекладаємо заготовку на робочу поверхню і розкочуємо в шар завтовшки не менше одного сантиметра.
Обсипаємо пласт тесту цукром за смаком.
За допомогою качалки злегка вдавлюємо цукор у поверхню тіста.
Нарізаємо заготовку невеликими рівними за розміром квадратиками. Також можна використовувати фігурні форми. Перекладаємо продукт на пергамент та випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
М’яке печиво на кефірі готове в духовці. Подавайте до столу з філіжанкою гарячого чаю!
Печиво з вівсяних пластівців на кефірі в домашніх умовах
Дієтичний варіант печива на кефірі, до якого входять вівсяні пластівці, яблуко та мед. Виходить смачна випічка, яка приносить організму як насичення, а й користь. Такі печиво готуються швидко і сподобаються навіть дітям.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 150 гр.
- Кефір – 150 мл
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Яблуко – 1 шт.
- Мед – 1 ст.л.
- Горіх грецький – 1 жменя.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. У ємність, що підходить за обсягом, вливають кефір, додають пластівці, перемішують і дають постояти близько півгодини.
2. До суміші додається мелена кориця і подрібнені горіхи, які можна порубати ножем або в блендері.
3. З яблука зняти шкірку і натерти на тертці. Всипати яблуко до кефірно-овсяної маси і додати туди мед. Все ще раз добре перемішати.
4. На деку з пергаментним папером, який змащують олією, формують печива.
5. Заготовки тримають за 180 градусів близько 20 хвилин. Дають охолонути і подають. Смачного!
Швидке печиво на кефірі на швидку руку
Швидкий та легкий спосіб приготування смачного печива до вечірнього чаювання. Важливо брати продукти кімнатної температури, щоб випічка вийшла повітрянішою.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 60 мл
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Кефір – 100 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішують яйце, трохи олії та цукровий пісок.
2. Кефір, витриманий при кімнатній температурі, додають до яєчно-цукрової маси та збивають її.
3. Борошно просіюють і всипають до інших інгредієнтів, туди ж додають розпушувач.
4. Тісто добре вимішують, а потім розкочують у пласт завтовшки 1 см. Зверху тісто посипають цукром і качалкою «впечатують» в нього. Після цього пласт потрібно нарізати невеликими квадратиками.
5. Заготовки викладають на пергамент, розкладений по деку, і випікають близько 15 хвилин при нагріванні духовки 180 градусів. Рум’яне печиво теплим подають до столу.
Печиво на кефірі та маргарині в духовці
Легке та смачне печиво на маргарині виходить розсипчастим і хрустким. Його просто готувати, а вирізати із тіста фігурки дуже сподобається дітям. Наприкінці приготування печиво можна прикрасити посипанням, шоколадом або горіхами.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кефір – 150 мл
- Маргарин – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
1. Маргарин, витриманий при кімнатній температурі близько півгодини, збивають міксером із цукром та яйцем. Перемішувати потрібно доти, доки зникнуть цукрові крупинки.
2. Кефір змішують із содою і тримають близько 10 хвилин у теплому приміщенні.
3. В масляну масу тонким струмком ввести кефір, помішуючи, поки маса не стане однорідною, а потім додавати невеликими порціями борошно з сіллю і вимішувати, щоб тісто перестало липнути до рук і стало м’яким і ніжним. Загортають тісто у плівку і поміщають у холодильник на 30 хвилин.
4. Після тісто розкотити в пласт, щоб його товщина становила близько 1 см, вирізати вироби і розкласти їх на лист, застелений пергаментом.
5. Випікають печиво приблизно 15 хвилин у духовці при 180 градусах, подають до охолоджених напоїв чи чаю. Смачного!
Як приготувати печиво на кефірі?
Рослинна олія в цьому рецепті можна замінити вершковим, тоді консистенція печива зміниться: воно буде не таким м’яким і з хрусткою скоринкою. Крім того, замість пшеничного борошна можна взяти інші види, щоб зробити продукт кориснішим.
Час приготування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Кефір змішують із цукром, потрібно збивати масу, поки солодкі крупинки не розчиняться.
2. Додають в кефір соду, перемішують, а потім вливають олію.
3. Поступово, невеликими частинами всипають у тісто борошно, вимішують, поки воно не набуде однорідної та гладкої консистенції. Загортають тісто в плівку і залишають у холодильнику на 15 хвилин.
4. Розкочують пісочне тісто в пласт, щоб його товщина досягала 0,5 см, і поділяють ножем чи формою на порції.
5. Викласти заготовки на лист з пергаментом, нагріти духовку до 200 градусів і пекти близько 8 хвилин, щоб печиво стало рум’яним. Зверху готовий продукт можна посипати цукровою пудрою чи горіхами.
Дуже смачне печиво на кефірі, від якого гостей не відтягнути
Чудово смачна випічка, яка вразить навіть вимогливих ласунів. При цьому печиво готується дуже швидко, і з такою стравою до чаю впораються навіть не дуже досвідчені господині, до яких раптово налетіли гості.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 4 ст.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Кефір – 2 ст.
- Олія – 4 ст.л.
- Сода – 2 ч.л.
- Цукор-пісок для посипання – до смаку.
- Кориця мелена – до смаку.
Процес приготування:
1. Кефір кімнатної температури змішати з олією, содою та цукром, залишити на хвилин 15, щоб кефір погасив соду. Потім збивати, щоб суміш придбала кремоподібну консистенцію.
2. Всипають невеликими порціями борошно та замішують тісто.
3. Розкочують його в пласт, товщина якого повинна становити близько 0,5 см, і повністю укладають на лист, поверх якого вистелили пергамент.
4. Зверху тісто посипають корицею та цукром. Випікають до готовності в духовці за середнього нагрівання.
5. Розрізають печиво на порції гарячим і подають з чаєм або кавою.
Покроковий рецепт печива на кефірі з сиром
Сирне печиво на кефірі – смачні та корисні ласощі, які сподобаються гостям, якщо запропонувати його на дружньому чаюванні, або домашнім до сніданку або на полудень. Легкість у приготуванні та мінімум інгредієнтів роблять таку випічку ще більш привабливою в очах господинь.
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Сир 9% – 350 гр.
- Кефір – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик
- Пудра цукрова – 30 грн.
- Олія вершкове – 120гр.
Процес приготування:
1. Сир розтирається із цукровим піском, потім туди додають яйця, соду та кефір кімнатної температури. Усі добре змішують.
2. Олію розм’якшують у мікрохвильовій печі або в теплому приміщенні і кладуть до інших інгредієнтів.
3. Борошно просіюють і поступово вводять, щоб замісити гладке та еластичне тісто. Його накривають плівкою та залишають у холодильнику на 60 хвилин.
4. Підготовлене тісто розділяють на 4-5 частин, і кожну розкочують у пласт завтовшки близько 1 см. З пластів тіста вирізати круглі заготовки, які злегка присипають двома видами цукру – звичайним та ванільним. Потім гуртки складають конвертиком чи іншим зручним способом. На лист, змащений маргарином, викладають заготовки і тримають їх у нагрітій до 200 градусів духовці до 20 хвилин.
5. Готове печиво потрібно дати трохи охолонути, присипати цукровою пудрою і подавати.
Простий та смачний рецепт домашнього печива на кефірі з варенням
Кефір і варення – інгредієнти, які є в холодильнику майже у кожної господині, і з них можна приготувати смачне печиво, яке вразить будь-якого ласунку. Процес випікання досить простий, і з ним впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 390 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Кефір – 150 мл
- Олія соняшникова – 80 мл
- Розпушувач – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Джем чи варення яблучне – 100 гр.
Процес приготування:
1. У глибоку миску виливають кефір, додаються цукор і олія, вбивається яйце, і швидко змішують.
2. Потроху всипається борошно з розпушувачем і замішується тісто, від якого потрібно досягти гладкості та блиску.
3. Тісто ділиться на 16 частин, кожну з яких скочують у кульку. Після цього кожну кульку розплющують у коржик.
4. У кожен коржик кладуть варення або джем і згортають тісто конвертиком. Зверху кожну заготовку присипають цукром і викладають на деко з пергаментом.
5. Випікають здобу в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Подають трохи остиглим.
Листкове печиво «Гата» на кефірі.
Популярний рецепт листкової випічки на основі кефіру з волоськими горіхами сподобається і дітям, і дорослим. Зовні печиво виходить хрумка скоринка, а всередині воно залишається ніжним. Ідеально підходить до прохолодних напоїв та чаю.
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сода харчова – 1/2 ч.л.
Для начинки:
- Олія вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Горіхи грецькі – 100 гр.
Для змащення:
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Масло розтирають із попередньо просіяним борошном, щоб виходила дрібна крихта.
2. Окремо змішують кефір, яйце, сметану, додають необхідну кількість соди та солі.
3. Змішують вершкову крихту з масою кефіру, вимішують тісто, щоб воно не ліпло до рук. Загортають у плівку і залишають у холодильнику на 60 хвилин.
4. Як начинка розтирається цукор з олією до консистенції вологого піску, потім додають туди подрібнені горіхи. Можете підсмажити борошно до кремового кольору і додати в масу, що вийшла.
5. Тісто ділять на дві рівні частини і розкочують кожну пласт товщиною не більше 3 мм. На один пласт викладають приблизно половину всього обсягу начинки, злегка вдавлюючи її в розкатане тісто, і згортають рулетом. Повторюють процедуру з другою частиною тесту та начинкою.
6. Поверхню заготовки слід змастити збовтаним яйцем, нарізають рулет порційними шматочками і викладають на деко, що вкривають пергаментом. Випікають печиво близько півгодини в духовці за 180 градусів.
Як спекти печиво на кефірі з родзинками в духовці?
Родзинки добре доповнюють смак випічки, і в печиві на основі кефіру він буде не зайвим. Зверху печінки можна посипати сумішшю цукрової пудри та какао-порошку або горіхами.
Час приготування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 гр.
- Маргарин – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сік лимона – 1 ст.
- Родзинки – 0,5 ст.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Родзинки перебирають і заливають окропом, щоб він трохи набух. На це потрібно близько 5 хвилин. Потім ягідки слід обсушити.
2. Розтоплений маргарин з’єднують із цукром, додають кефір, розбивають яйця та гасять соду лимонним соком. Потім у масу кладуть ванільний цукор і необхідну кількість борошна, а після ретельного перемішування – родзинки.
3. Готове тісто розкочують на робочій поверхні, яку спочатку наносять трохи борошна.
4. З розкатаного пласта тіста видавлюють круглі печінки-заготівлі.
5. Кружочки тіста кладуть на лист, присипаний борошном, і печуть близько 15 хвилин у включеній до 200 градусів духовці. До подачі печиво можна посипати цукровою пудрою, какао або подрібненими горішками.