Печиво на розсолі – 7 покрокових рецептів у духовці

Печиво на розсолі готується досить швидко із простого набору інгредієнтів, виходить дуже смачним. Якщо ви хочете, щоб готові вироби були хрумкішими, тісто потрібно розкотити тонше, якщо ніжніше – товщі. Доповнити печиво можна маком, горіхами чи кунжутом.

Печиво на розсолі від огірків у духовці

Печиво на розсолі займе почесне місце у пісному меню. Огірковий розсіл, на якому замішують тісто, можна замінити помідорним. Головне, щоб маринад був не надто кислим та солоним.

Інгредієнти:

25 шт.

  • Огірковий розсіл – 20 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія – ​​20 ст.л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Кориця – за бажанням

Процес приготування:

Печиво на розсолі в духовці готується швидко та просто. У потрібну для замісу тіста велику миску вливаємо рослинне масло і огірковий розсіл. Чайну ложку соди гасити не треба, вона погаситься розсолом і додаємо до решти інгредієнтів. Слідом відправляємо корицю, ванілін та цукор.

Пшеничне борошно просіюємо через сито, щоб наситити киснем. Додаємо її до суміші і замішуємо еластичне тісто.

Готове тісто загортаємо в шматок харчової плівки. Для цього можна також використовувати поліетиленовий пакет. Тесту потрібно “відпочити” 30 хвилин. Застилаємо лист пергаментом.

Дістаємо тісто із плівки або пакету. Розкочуємо з нього пласт невеликої товщини. Потім використовуємо будь-які форми для вирізання печива.

Викладаємо печиво на деко на відстані один від одного. Під час випікання воно збільшуватиметься у розмірі і вироби можуть прилипнути один до одного. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Відправляємо лист з печивом всередину духової шафи, випікаємо вироби 20 хвилин до рум’яного кольору.

Смачного!

М’яке печиво на розсолі від помідорів.

Рецепт смачного печива з помідорного розсолу – відмінний варіант швидкої випічки. Для замісу тіста не потрібні яйця. Замість вершкового масла використовується олія.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл помідорний – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – ​​1/2 ст.
  • Борошно – 3-4 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Жовток яєчний – для змащення.

Процес приготування:

Крок 1. У будь-яку глибоку миску вливаємо склянку помідорного розсолу. Додаємо до нього половину склянки рослинної олії та склянку цукру. Залишаємо трохи рослинної олії на дні склянки. Воно знадобиться нам при замісі тесту.

Крок 2. Змішуємо борошно та соду (можна замінити розпушувачем) в окремій ємності. Суміш інгредієнтів просіюємо через сито, щоб збагатити киснем. Печиво в такому разі буде більш пишним. Одну склянку борошна залишаємо, інше борошно висипаємо в миску з розсолом, олією та цукром. Замішуємо тісто. Склянку додаємо потроху, щоб не переборщити з борошном.

Крок 3. Замішуємо тісто. Щоб воно не прилипало, змащуємо руки олією. Накриваємо грудку тіста чистим кухонним рушником. Залишаємо на 20 хвилин.

Дивіться також:  Пишні оладки - 10 смачних рецептів приготування на сковороді

Крок 4. Від загальної грудки тіста відщипуємо невеликий шматочок і скачуємо його в ковбаску. Нарізаємо її шматочками. Застилаємо лист папером для випічки. Кожен шматочок тіста скочуємо в грудку, потім надаємо грудкам плескатий вигляд і викладаємо на лист. Розбиваємо яйце та відокремлюємо білок від жовтка. Жовток трохи розбиваємо вилкою і змащуємо їм печиво.

Крок 5. Ставимо деко з печивом у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його 20 хвилин. Готовність страви визначаємо за рум’яністю.

Смачного!

Печиво на огірковому розсолі на сковороді

Печиво на огірковому розсолі – чудовий варіант частування для чаювання. Готові вироби прикрашають цукровою пудрою та подають до столу теплими на великій страві.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сахар — 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​3-4 ст.л.
  • Мука — 300-350 гр.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Розсіл для замісу тіста має бути кімнатної температури, тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника та зігріти. Вливаємо розсіл у миску відповідного розміру. Додаємо соду. Розсіл повинен спінитися і стати білим. Відправляємо в миску рослинне масло, цукор та сіль. Перемішуємо інгредієнти та вбиваємо до них яйце. Знову перемішуємо масу до однорідного стану.

Крок 2. Заздалегідь просіяне борошно починаємо поступово додавати в суміш. Замішуємо тісто так, щоб воно вийшло м’яким, еластичним, не липло до рук. Миску з готовим тестом накриваємо чистим сухим рушником: йому потрібно відпочити 20 хвилин.

Крок 3. Розкочуємо тісто в тонкий пласт (товщина – 0,5-0,7 сантиметрів). Вирізаємо із тіста заготовки будь-якої форми. Для цього можна використовувати спеціальні форми.

Крок 4. У розпечену сковороду з олією викладаємо заготовки з тіста. Обсмажуємо їх пару хвилин з одного та іншого боку.

Крок 5. Перекладаємо гаряче печиво на будь-яку гарну страву. Прикрашаємо вироби цукровою пудрою.

Смачного!

Як приготувати вівсяне печиво?

Поєднання розсолу та вівсяних пластівців у заготовках робить випічку смачнішою та незвичайнішою. Готове печиво заряджає енергією, тому що вівсяні пластівці містять полісахариди, які відповідають за цю функцію.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий – 175 мл.
  • Олія – ​​175 мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У будь-яку велику миску, придатну для замісу тіста, вливаємо огірковий розсіл. Змішуємо його з олією.

Крок 2. Всипаємо в суміш із розсолу та олії склянку цукру. Відкриваємо упаковку з вівсяними пластівцями, відміряємо дві склянки інгредієнта та всипаємо його в миску.

Крок 3. Просіюємо дві склянки борошна з чайною ложкою розпушувача через дрібне сито. Бажано зробити це кілька разів, щоб борошно краще наситилося киснем, а готове печиво стало пишним. Всипаємо борошно в суміш розсолу, олії та пластівців. Замішуємо тісто.

Дивіться також:  Молочні коржики – 7 рецептів з дитинства за ГОСТУ

Крок 4. Скачуємо тісто в джгут і нарізаємо шматочками. Також його можна розкотити у пласт і вирізати заготовки за допомогою склянки або кухля. Покриваємо лист папером для випічки, поверх якого укладаємо заготовки.

Крок 5. Включаємо духову шафу та розігріваємо її до температури 180 градусів. Випікаємо печиво півгодини.

Смачного!

Печиво на капустяному розсолі в домашніх умовах

Печиво з капустяного розсолу має незвичайний смак, у тому числі через додавання в тісто кукурудзяного борошна. Страва одна з найпростіших у приготуванні, ідеально підходить для чаювання та перекушування.

Час приготування – 1 год. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Розсіл капустяний – 150 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло кукурузное — 10 ст.л.
  • Сахар — 10 ст.л.
  • Кукурудзяне борошно – 150 гр.
  • Кориця – за бажанням.
  • Цедра лимонна – за бажанням.
  • Ванілін – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для замісу тіста використовуємо кукурудзяну олію. Змішуємо його з капустяним розсолом у будь-якій мисці відповідного розміру. Всипаємо до суміші 10 столових ложок цукру. Ретельно перемішуємо продукти.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо 150 г кукурудзяного борошна і чайну ложку соди. Замість соди можна використовувати розпушувач. Просіюємо борошно через сито в миску з олією, розсолом та цукром.

Крок 3. Слідом за кукурудзяним борошном просіюємо в миску пшеничне борошно. Для більш насиченого смаку та аромату, в тісто можна додати корицю, лимонну цедру та ванілін.

Крок 4. Замішуємо тісто так, щоб воно залишалося м’яким. Потім його слід накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на півгодини. Це необхідно для того, щоб тісто було простіше розкачувати і вирізати з нього фігурне печиво.

Крок 5. На робочій поверхні столу розкладаємо папір для випікання. Розкочуємо на ній тісто в пласт. Беремо фігурки і вирізаємо за допомогою заготовки. Розподіляємо на деякій відстані один від одного.

Крок 6. Поміщаємо аркуш паперу із заготовками на лист. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо печиво 20 хвилин.

Смачного!

Пісне печиво на огірковому розсолі

Для зберігання готового печива найкраще використовувати поліетиленовий пакет або бляшанку. Тоді печиво збереже м’якість. Розсіл надасть печінкою ніжний аромат та смак.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий – 10 ст.
  • Олія – ​​7 ст.л.
  • Мука — 500 гр.
  • Сахар — 7 ст.л.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Оцет – для гасіння.
  • Ванілін – 1 щіпка.
Дивіться також:  Штрудель - 10 простих рецептів приготування яблучного штруделю в духовці

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо будь-яку глибоку велику миску, в якій замішуватимемо тісто для приготування печива. Вливаємо в неї огірковий розсіл і висипаємо сім столових ложок цукру.

Крок 2. Вливаємо в суміш сім столових ложок олії. Половину чайної ложки соди гасимо оцтом. Відправляємо в миску разом із ваніліном.

Крок 3. Починаємо поступово вводити в суміш борошно, що просіює. Замішуємо щільне тісто. На дотик воно має вийти м’яким та еластичним. Також воно не повинно прилипати до рук.

Крок 4. Посипаємо робочу поверхню столу невеликою кількістю борошна. Розкочуємо тісто в пласт завтовшки не більше сантиметра. Для того, щоб вирізати фігурні заготовки для майбутнього печива, можна використовувати будь-які форми.

Крок 5. Включаємо духовку заздалегідь, щоб розігріти її до температури 180 градусів. На деку розстеляємо аркуш паперу для випікання відповідного розміру. Викладаємо заготовки на відстані один від одного, щоб уникнути прилипання. Ставимо лист всередину і випікаємо печиво 15-20 хвилин.

Смачного!

Смачне пісне печиво на розсолі від помідорів.

Рецепт приготування печива на розсолі був особливо популярний у 90-х роках, коли колишні радянські країни дізналися, що таке криза. Продуктів та грошей не вистачало, тому готувати доводилося із простих продуктів, які є під рукою.

Час приготування – 1 год. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Розсіл помідорний – 200 мл.
  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Олія соняшникова – 4-5 ст.л.
  • Цукор — 200 гр.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. В окрему глибоку миску великого обсягу вливаємо помідорний розсіл. Розбавляємо його олією. Доповнюємо рідкі продукти цукром (200 г).

Крок 2. В окрему миску викладаємо муку і додаємо до неї соду (її можна замінити розпушувачем – однією чайною ложкою). Перемішуємо продукти та просіюємо їх через сито. У просіяне борошно з содою додаємо щіпку солі. Знову перемішуємо масу.

Крок 3. Починаємо поступово вводити муку в рідку суміш. Замішуємо тісто, яке у готовому вигляді має бути м’яким та еластичним. Можливо, вся порція муки не знадобиться.

Крок 4. Ставимо тісто в морозильну камеру під харчовою плівкою на 15-20 хвилин. Потім дістаємо його і розрізаємо на 2 або 3 рівні частини. Розкочуємо з кожного шматочка пласт не менше 4-5 міліметрів завтовшки.

Крок 5. Щоб вирізати заготовки для майбутнього печива, підійдуть склянки, чашки, будь-які форми. Можна скористатися звичайним або фігурним ножем, щоб розрізати тісто на прямокутники.

Крок 6. Чистий і сухий лист застилаємо папером для випічки. Поміщаємо заготовки поверх листа на деякій відстані один від одного, щоб при збільшенні у розмірі під час випікання печиво не склеїлося. Ставимо деко в духовку, розігріту за температури 180-190 градусів. Випікаємо блюдо 20-25 хвилин.

Смачного!