Пельмені в духовці – дуже цікаве блюдо, адже ми звикли їх просто відварювати, заправляючи спеціями і все. Але, виявляється, є багато інших способів приготування з різними соусами та підливами.
Пельмені, запечені в горщиках в духовці
Пельмені в горщиках – ефектне і смачне блюдо.
Відмінне рішення, коли звичний спосіб приготування вже набрид.
Необхідні продукти:
- сіль, перець зелень за смаком;
- 0,5 кг пельменів;
- дві ложки масла рослинного;
- чотири ложки сметани.
Процес приготування:
- Для початку доведіть пельмені до напівготовності. Тобто витягніть їх з води приблизно через 3-4 хвилини після кипіння.
- Приберіть зайву рідину, приправте спеціями і влийте олію, добре перемішайте.
- Наповніть формочки пельменями, зверху викладіть сметану, прикрийте горщики кришками або фольгою і готуйте в духовій шафі на 180 градусах близько 30 хвилин.
Готуємо з сиром і майонезом
Пельмені з сиром і майонезом виходять з дуже апетитною скоринкою. Таке блюдо добре підійде в якості ситного обіду.
Необхідні продукти:
- два зубчики часнику;
- півкілограма пельменів;
- одна цибулина;
- маленька баночка сметани;
- 150 грам сиру;
- будь-які приправи на свій смак.
Процес приготування:
- Пельмені розподіляємо одним шаром у форму для запікання, поруч кладемо нарізану часник і подрібнений обсмажену цибулю.
- Сметану перекладаємо в миску, якщо вона занадто густа додаємо трохи води, потім вибрані спеції, перемішуємо.
- Цією сумішшю заливаємо форму з пельменями, а зверху покриваємо тертим на дрібній тертці сиром і ставимо на півгодини в духовку розігрівши її до 180 градусів.
Запіканка з пельменів «Ледача дружина»
Запіканка з пельменів – ще один спосіб урізноманітнити смак м’яса в тесті. А якщо судити з назви, то і готуватися страва буде швидше.
Необхідні продукти:
- спеції на свій смак;
- 4 яйця;
- 0,8 кг пельменів;
- дві цибулини;
- 0,1 кг сиру;
- 250 грам сметани або майонезу.
Процес приготування:
- Беремо будь-яку форму, злегка промазуємо її маслом, зверху викладаємо пельмені одним шаром, приправляємо їх спеціями за своїм смаком, а потім покриваємо заздалегідь подрібненим і обсмаженою цибулею.
- З’єднуємо сметану або майонез з яйцями, можна так само додати трохи спецій, перемішуємо і заливаємо цією масою пельмені.
- Останній шар – тертий сир, після чого готуємо в духовці 40 хвилин на 200 градусах.
В сметані
Це, напевно, самі швидкі запечені пельмені.
Але, незважаючи на простоту, таке блюдо можна зробити навіть до приходу гостей.
Необхідні продукти:
- 40 грам вершкового масла;
- приправи на свій смак;
- упаковка пельменів;
- 0,2 кг сметани.
Процес приготування:
- Духовку включаємо на 200 градусів, пельмені відварюємо кілька хвилин, щоб вони залишилися злегка твердими.
- Обрану форму промазуємо маслом і те, що залишилося не прибираємо, поверх кладемо пельмені.
- Сметана з’єднується зі спеціями, можна додати зелені, і цим соусом повністю покриваємо пельмені. Через 15 хвилин блюдо можна діставати.
З грибами
Необхідні продукти:
- три ложки сметани;
- дві цибулини;
- 0,5 кг пельменів;
- 300 грам грибів;
- спеції на свій смак;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Гриби нарізаємо на тонкі скибочки, подрібнюємо цибулю будь-яким способом, обсмажуємо на сковороді до утворення красивого кольору, потім вливаємо сметану і приправляємо спеціями. Тушкуємо ще кілька хвилин. Сюди ж додаємо тертий сир, перемішуємо, щоб він розплавився.
- Пельмені варимо приблизно три хвилини після кипіння, дістаємо і перекладаємо у форму. Заливаємо грибним соусом і готуємо близько 15 хвилин на 180 градусах.
Як запекти з печінкою
Необхідні продукти:
- упаковка пельменів;
- маленька баночка сметани;
- приправи за смаком;
- одна цибулина;
- 0,3 кг яловичої печінки;
- 2 великі ложки томатної пасти;
- склянку бульйону.
Процес приготування:
- Пельмені викладаємо в киплячу воду і варимо пару хвилин.
- У цей час на сковороді обсмажуємо нарізану цибулю і печінку шматочками, не забуваємо додати спеції.
- Бульйон доводимо до кипіння, змішуємо зі сметаною і томатною пастою.
- Викладаємо пельмешки в обрану форму, зверху йде печінка, ємність і заливаємо приготовленим соусом. Тримаємо блюдо в прогрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.
Ліниві пельмені в духовці
Необхідні продукти:
- упаковка пельменів;
- 0,3 кг томатного пюре;
- морква і цибулина;
- чотири ложки сметани;
- приправи за смаком;
- 0,2 літра води.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю і моркву, викладаємо на сковороду і доводимо до рум’яного кольору, потім вливаємо томатне пюре, сметану, вибрані спеції і воду. Після цього чекаємо кипіння і знімаємо.
- У форму переливаємо вийшов соус, туди ж відправляємо пельмені, накриваємо фольгою і випікаємо в духовці близько 40 хвилин, заздалегідь прогрів її до 180 градусів.
Варіант приготування з яйцями
Необхідні продукти:
- 0,4 кг пельменів;
- 100 грам сметани;
- спеції на свій смак;
- два яйця.
Процес приготування:
- Змішуємо сметану з яйцями, додаємо приправи, наприклад сіль і чорний перець. Можна так само додати свіжої зелені.
- Пельмені викладаємо в невелику форму і повністю покриваємо приготованим соусом, після чого запікаємо 30 хвилин на 200 градусах.
Пельмені, засмажені в духовці на деку
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- 100 грам майонезу;
- 70 грам сиру;
- по 0,1 кг сметани, масла вершкового;
- кілограм сметани;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Прогріваємо духовку, у форму кладемо вершкове масло розтоплюємо його на 200 градусах і відразу ж викладаємо пельмені, добре перемішуючи, щоб вони повністю опинилися в маслі.
- Запікаємо 10 хвилин, додаємо трохи гарячої води і знову ставимо на цей же час в духову шафу.
- Сметану з’єднайте з тертим сиром, спеціями і дрібно нарізаною цибулею, цією масою покриваємо пельмені і готуємо ще 20 хвилин.
З овочевою підливою
Необхідні продукти:
- три помідора;
- упаковка пельменів;
- два зубчики часнику;
- спеції на свій смак;
- 4 ложки рослинного масла;
- один солодкий перець;
- 300 мл бульйону;
- один кабачок і баклажан.
Процес приготування:
- Всі овочі промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо на сковороду разом з часником і обсмажуємо до красивого кольору, після чого заливаємо бульйоном або водою і тушкуємо, поки всі овочі не стануть м’якими.
- Пельмені викладіть у форму, зверху залийте овочами і готуйте півгодини на 190 градусах.
Кундюмы, запечені з гречкою і грибами
Необхідні продукти:
- 0,3 кг грибів;
- 4 склянки борошна;
- півтора склянки води;
- спеції за смаком;
- стакан гречаної крупи;
- половина склянки рослинного масла;
- два яйця;
- 100 грам сметани;
- цибулина і два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Відварюємо гречку, потім яйця, перетворюємо їх в кубики і змішати з кашею.
- Нарізаємо часник, трохи смажимо в олії, прибираємо його і викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо гриби пластинками, приправляємо спеціями і тримаємо на вогні ще 15 хвилин, з’єднуємо з гречкою.
- У каструлю вливаємо воду, потім масло, доводимо до кипіння, кладемо спеції, а потім і борошно. В результаті повинен вийти пружний грудку тіста.
- Коли воно охолоне, робимо з пласта невеликі квадрати, кожен кладемо трохи начинки і скріплюємо з боків у вигляді човника, так щоб верх був відкритим.
- Спочатку запікаємо протягом 20 хвилин на 200 градусах, потім заливаємо водою або бульйоном, сметаною і витримуємо ще 15 хвилин.