Пельмені в духовці – 11 рецептів запікання

Пельмені в духовці – дуже цікаве блюдо, адже ми звикли їх просто відварювати, заправляючи спеціями і все. Але, виявляється, є багато інших способів приготування з різними соусами та підливами.

Пельмені, запечені в горщиках в духовці

Пельмені в горщиках – ефектне і смачне блюдо.

Відмінне рішення, коли звичний спосіб приготування вже набрид.

Необхідні продукти:

  • сіль, перець зелень за смаком;
  • 0,5 кг пельменів;
  • дві ложки масла рослинного;
  • чотири ложки сметани.

Процес приготування:

  • Для початку доведіть пельмені до напівготовності. Тобто витягніть їх з води приблизно через 3-4 хвилини після кипіння.
  • Приберіть зайву рідину, приправте спеціями і влийте олію, добре перемішайте.
  • Наповніть формочки пельменями, зверху викладіть сметану, прикрийте горщики кришками або фольгою і готуйте в духовій шафі на 180 градусах близько 30 хвилин.

Готуємо з сиром і майонезом

Пельмені з сиром і майонезом виходять з дуже апетитною скоринкою. Таке блюдо добре підійде в якості ситного обіду.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • півкілограма пельменів;
  • одна цибулина;
  • маленька баночка сметани;
  • 150 грам сиру;
  • будь-які приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Пельмені розподіляємо одним шаром у форму для запікання, поруч кладемо нарізану часник і подрібнений обсмажену цибулю.
  • Сметану перекладаємо в миску, якщо вона занадто густа додаємо трохи води, потім вибрані спеції, перемішуємо.
  • Цією сумішшю заливаємо форму з пельменями, а зверху покриваємо тертим на дрібній тертці сиром і ставимо на півгодини в духовку розігрівши її до 180 градусів.

Запіканка з пельменів «Ледача дружина»

Запіканка з пельменів – ще один спосіб урізноманітнити смак м’яса в тесті. А якщо судити з назви, то і готуватися страва буде швидше.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • 4 яйця;
  • 0,8 кг пельменів;
  • дві цибулини;
  • 0,1 кг сиру;
  • 250 грам сметани або майонезу.
Дивіться також:  Спаржева квасоля – 8 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Беремо будь-яку форму, злегка промазуємо її маслом, зверху викладаємо пельмені одним шаром, приправляємо їх спеціями за своїм смаком, а потім покриваємо заздалегідь подрібненим і обсмаженою цибулею.
  • З’єднуємо сметану або майонез з яйцями, можна так само додати трохи спецій, перемішуємо і заливаємо цією масою пельмені.
  • Останній шар – тертий сир, після чого готуємо в духовці 40 хвилин на 200 градусах.

В сметані

Це, напевно, самі швидкі запечені пельмені.

Але, незважаючи на простоту, таке блюдо можна зробити навіть до приходу гостей.

Необхідні продукти:

  • 40 грам вершкового масла;
  • приправи на свій смак;
  • упаковка пельменів;
  • 0,2 кг сметани.

Процес приготування:

  • Духовку включаємо на 200 градусів, пельмені відварюємо кілька хвилин, щоб вони залишилися злегка твердими.
  • Обрану форму промазуємо маслом і те, що залишилося не прибираємо, поверх кладемо пельмені.
  • Сметана з’єднується зі спеціями, можна додати зелені, і цим соусом повністю покриваємо пельмені. Через 15 хвилин блюдо можна діставати.

З грибами

Необхідні продукти:

  • три ложки сметани;
  • дві цибулини;
  • 0,5 кг пельменів;
  • 300 грам грибів;
  • спеції на свій смак;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Гриби нарізаємо на тонкі скибочки, подрібнюємо цибулю будь-яким способом, обсмажуємо на сковороді до утворення красивого кольору, потім вливаємо сметану і приправляємо спеціями. Тушкуємо ще кілька хвилин. Сюди ж додаємо тертий сир, перемішуємо, щоб він розплавився.
  • Пельмені варимо приблизно три хвилини після кипіння, дістаємо і перекладаємо у форму. Заливаємо грибним соусом і готуємо близько 15 хвилин на 180 градусах.

Як запекти з печінкою

Необхідні продукти:

  • упаковка пельменів;
  • маленька баночка сметани;
  • приправи за смаком;
  • одна цибулина;
  • 0,3 кг яловичої печінки;
  • 2 великі ложки томатної пасти;
  • склянку бульйону.
Дивіться також:  Котлети з капусти – найсмачніші рецепти

Процес приготування:

  • Пельмені викладаємо в киплячу воду і варимо пару хвилин.
  • У цей час на сковороді обсмажуємо нарізану цибулю і печінку шматочками, не забуваємо додати спеції.
  • Бульйон доводимо до кипіння, змішуємо зі сметаною і томатною пастою.
  • Викладаємо пельмешки в обрану форму, зверху йде печінка, ємність і заливаємо приготовленим соусом. Тримаємо блюдо в прогрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.

Ліниві пельмені в духовці

Необхідні продукти:

  • упаковка пельменів;
  • 0,3 кг томатного пюре;
  • морква і цибулина;
  • чотири ложки сметани;
  • приправи за смаком;
  • 0,2 літра води.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо цибулю і моркву, викладаємо на сковороду і доводимо до рум’яного кольору, потім вливаємо томатне пюре, сметану, вибрані спеції і воду. Після цього чекаємо кипіння і знімаємо.
  • У форму переливаємо вийшов соус, туди ж відправляємо пельмені, накриваємо фольгою і випікаємо в духовці близько 40 хвилин, заздалегідь прогрів її до 180 градусів.

Варіант приготування з яйцями

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг пельменів;
  • 100 грам сметани;
  • спеції на свій смак;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Змішуємо сметану з яйцями, додаємо приправи, наприклад сіль і чорний перець. Можна так само додати свіжої зелені.
  • Пельмені викладаємо в невелику форму і повністю покриваємо приготованим соусом, після чого запікаємо 30 хвилин на 200 градусах.

Пельмені, засмажені в духовці на деку

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • 100 грам майонезу;
  • 70 грам сиру;
  • по 0,1 кг сметани, масла вершкового;
  • кілограм сметани;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Прогріваємо духовку, у форму кладемо вершкове масло розтоплюємо його на 200 градусах і відразу ж викладаємо пельмені, добре перемішуючи, щоб вони повністю опинилися в маслі.
  • Запікаємо 10 хвилин, додаємо трохи гарячої води і знову ставимо на цей же час в духову шафу.
  • Сметану з’єднайте з тертим сиром, спеціями і дрібно нарізаною цибулею, цією масою покриваємо пельмені і готуємо ще 20 хвилин.
Дивіться також:  Кальмари в сметанному соусі – 8 смачних рецептів

З овочевою підливою

Необхідні продукти:

  • три помідора;
  • упаковка пельменів;
  • два зубчики часнику;
  • спеції на свій смак;
  • 4 ложки рослинного масла;
  • один солодкий перець;
  • 300 мл бульйону;
  • один кабачок і баклажан.

Процес приготування:

  • Всі овочі промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо на сковороду разом з часником і обсмажуємо до красивого кольору, після чого заливаємо бульйоном або водою і тушкуємо, поки всі овочі не стануть м’якими.
  • Пельмені викладіть у форму, зверху залийте овочами і готуйте півгодини на 190 градусах.

Кундюмы, запечені з гречкою і грибами

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг грибів;
  • 4 склянки борошна;
  • півтора склянки води;
  • спеції за смаком;
  • стакан гречаної крупи;
  • половина склянки рослинного масла;
  • два яйця;
  • 100 грам сметани;
  • цибулина і два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Відварюємо гречку, потім яйця, перетворюємо їх в кубики і змішати з кашею.
  • Нарізаємо часник, трохи смажимо в олії, прибираємо його і викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо гриби пластинками, приправляємо спеціями і тримаємо на вогні ще 15 хвилин, з’єднуємо з гречкою.
  • У каструлю вливаємо воду, потім масло, доводимо до кипіння, кладемо спеції, а потім і борошно. В результаті повинен вийти пружний грудку тіста.
  • Коли воно охолоне, робимо з пласта невеликі квадрати, кожен кладемо трохи начинки і скріплюємо з боків у вигляді човника, так щоб верх був відкритим.
  • Спочатку запікаємо протягом 20 хвилин на 200 градусах, потім заливаємо водою або бульйоном, сметаною і витримуємо ще 15 хвилин.
Прокрутка до верху