Кундюмы, запечені з гречкою і грибами
Необхідні продукти:
- 0,3 кг грибів;
- 4 склянки борошна;
- півтора склянки води;
- спеції за смаком;
- стакан гречаної крупи;
- половина склянки рослинного масла;
- два яйця;
- 100 грам сметани;
- цибулина і два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Відварюємо гречку, потім яйця, перетворюємо їх в кубики і змішати з кашею.
- Нарізаємо часник, трохи смажимо в олії, прибираємо його і викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо гриби пластинками, приправляємо спеціями і тримаємо на вогні ще 15 хвилин, з’єднуємо з гречкою.
- У каструлю вливаємо воду, потім масло, доводимо до кипіння, кладемо спеції, а потім і борошно. В результаті повинен вийти пружний грудку тіста.
- Коли воно охолоне, робимо з пласта невеликі квадрати, кожен кладемо трохи начинки і скріплюємо з боків у вигляді човника, так щоб верх був відкритим.
- Спочатку запікаємо протягом 20 хвилин на 200 градусах, потім заливаємо водою або бульйоном, сметаною і витримуємо ще 15 хвилин.