Пельмені в горщиках – 8 рецептів в духовці

Пельмені в горщиках – просте і дуже смачне блюдо. А різні додаткові інгредієнти: овочі, вершки, копчені ковбаски, гриби і інші — дозволять перетворити його в достойного гостя святкового столу. Готується таке частування в духовці.

Пельмені в горщиках, запечені в духовці – класика

Це найпростіший рецепт, який дозволяє всього за кілька хвилин відправити в духовку повноцінне м’ясне блюдо, яке стане гідним варіантом обіду для всієї родини. На відміну від обридлих банальних варених пельменів воно, напевно, здивує навіть найвибагливіших гурманів. Для приготування такої страви потрібно взяти: 400 р. пельменів, по 1 шт. цибулі і моркви, 180 р. сметани, пучок свіжої зелені, сіль, масло для піджарки.

  • Першим ділом пельмені звичним способом варяться до напівготовності в солоній воді. Коли вони трохи охолонуть, можна перекладати продукти за допомогою шумівки в горщики.
  • Цибулю і моркву подрібнюються будь-яким зручним чином і до золотавості обсмажуються на олії.
  • Сметана збивається з сіллю і подрібненою зеленню. Можна додати в неї також будь-які улюблені приправи за смаком.
  • Поверх пельменів порційно викладається овочева зажарка і виливається сметанний соус.
  • Накриті кришками горщики відправляються в добре розігріту духовку приблизно на півгодини.
  • Якщо кришки від ємностей вже давно розбилися або загубилися, то їх легко замінювати відрізки фольги. Вони повинні повністю закривати отвір горщика.

    Рецепт приготування у вершковому соусі

    Щоб удосконалити блюдо, зробити його більш смачним і ситним, варто звернутися за допомогою до різних подливкам і соусів. Наприклад, відмінно поєднуються запечені в духовці пельмені з вершками та іншими молочними продуктами. Дуже смачно готувати їх у густому вершковому соусі. Для цього потрібно взяти: по 100 мл. жирних вершків і сметани, 1 яйця, 100 г топленого вершкового масла, 30 пельменів, сіль, будь-які спеції. Зазначене кількість продуктів розрахована на дві порції страви.

  • Пельмені викладаються в змащені вершковим маслом горщики прямо замороженими. Це значно спрощує і прискорює процес приготування страви.
  • В окремому посуді збиваються яйця, після чого до них виливаються вершки і додається сметана. Всі інгредієнти ретельно перемішуються, солятся, присмачуються обраними приправами і викладаються поверх пельменів.
  • Горщики закриваються кришками і відправляються в холодну духовку на півгодини. Температура виставляється на 200 градусів.
  • Дивіться також:  Грудка індички (філе) – 12 рецептів приготування

    Готові пельмені подаються без сметани і майонезу, так як в горщиках залишається чудовий вершковий соус, смак якого можна нескінченно удосконалювати за допомогою обраних ароматних трав і спецій.

    Пельмені по-царськи з грибами та сметаною

    Таку гучну назву дано обговорюваного страві не просто так. Воно дійсно має надзвичайно багатий насичений смак. Саме цей варіант рецепту підкаже, як краще пельмені подати до святкового столу. Для приготування «царського» частування потрібно використовувати наступні інгредієнти: 600 р. пельменів, по 1 ст. л. вершкового та олії (можна замінити оливковою), 300 р. будь-яких грибів, 200 г жирної сметани, 1 цибулина, 2 картоплини, 150 р. плавленого сиру без смакових добавок, сіль, спеції.

  • Пельмені варяться в солоній воді до напівготовності, після чого перекладаються в сковороду, змащену вершковим маслом, і обсмажуються до легкої рум’яної скоринки. Бульйон, що залишився виливати не потрібно.
  • Гриби чистяться, миються, обсушиваются паперовим рушником і дрібно шинкують. Разом з подрібненою цибулею вони обсмажуються на оливковій або соняшниковій олії до прозорості овоча і випаровування з сковороди всієї вологи.
  • Картопля миється, чиститься, нарізається тонкими пластинами і укладається на дно горщиків. Поверх нього надсилаються підлозі готові пельмені і цибульно-грибна піджарка.
  • Всі інгредієнти заливаються бульйоном, і закриті кришкою горщики ставляться в добре розігріту духовку.
  • Приблизно через 20 хвилин, коли бульйон почне випаровуватися, можна додавати в горщики соус. Для його приготування змішується збита з сіллю і спеціями сметана і плавлений сир. За бажанням в масу допустимо додати трохи води.
  • Страва має готуватися не менше 30 хвилин після закладки сметанного соусу.
  • Перед подачею до столу, пельмені в горщиках з грибами і сметаною можна посипати натертим на крупній тертці твердим сиром.

    У горщиках з бульйоном

    Пельмені, приготовані в горщиках з бульйоном, зможуть замінити і перше блюдо. Вони нагадують густий східний суп. Для такого частування потрібно взяти: 500 р. пельменів, 1 л. заздалегідь звареного міцного м’ясного бульйону, 100 р. вершкового масла, 3-4 картоплини, пучок свіжої зелені, сіль, спеції.

    Дивіться також:  Рідке тісто для пирога з капустою – 8 швидких рецептів

  • У формочки, змащені розтопленим маслом, укладаються заморожені пельмені і дрібні кубики картоплі.
  • Інгредієнти солятся і заливаються м’ясним бульйоном, відступивши на пару сантиметрів від горлечка.
  • В гарячій духовці горщики з відкритими кришками готуються 10 хвилин після закипання рідини. Ще стільки ж часу вони повинні провести в захололому духовій шафі.
  • Перед подачею, пельмені посипаються подрібненою зеленню. Можна додати в кожну порцію по шматочку вершкового масла.

    З печінкою по-амурски

    Щоб приготувати по-справжньому ситне «чоловіче» страву, варто до пельменів (500 р.) додати ще і яловичу печінку (250 р.). Крім цих інгредієнтів, потрібно також взяти: по 1 шт. цибулі і моркви, 30 г борошна і томатної пасти 150 мл води або м’ясного бульйону, лавровий лист, спеції, сіль.

  • Цибулю і моркву дрібно нарізати печінку подрібнюється соломкою. Разом інгредієнти обсмажують до готовності.
  • Заморожені пельмені розкладаються по горщикам, до них додається печінка з овочами, спеції і лавровий лист.
  • Борошно обсмажується на сухій сковороді до рум’яного кольору, до неї вливається суміш бульйону або води з томатної пасти. Соус буде готуватися на повільному вогні до загусання.
  • Залишилося посолити майбутнє частування, залити його томатною масою, і відправити горщики в духовку на півгодини.
  • Подавати блюдо до столу стоїть зі свіжими або маринованими овочами.

    З додаванням копчених ковбасок

    Для тих, хто не любить печінку, але хоче додати в горщики побільше м’яса, існує рецепт з копченими ковбасками.

    Для такої страви потрібно використовувати: 900 р. пельменів, 2 шт. білого цибулі, 250 р. копчених ковбасок, 150 г. твердого сиру, 150 р. майонезу, сіль.

  • Подрібнену цибулю обсмажується разом з нарізаними товстими скибочками копченими ковбасками.
  • Пельмені відварюють до напівготовності в солоній воді і викладаються на дно горщиків.
  • Зверху додається піджарка з лука і ковбасок.
  • Залишилось залити горщики наполовину водою, посипати інгредієнти тертим сиром і змастити майонезом.
  • Готуватися страва буде 15 хвилин в добре розігрітій духовці.
  • Дивіться також:  Риба морський чорт – як готувати? 5 рецептів

    Вийшло частування можна подавати з будь-яким овочевим гарніром або картопляним пюре.

    Пельмені в горщиках з сиром в духовці

    Щоб отримати повноцінний обід з запечених пельменів, потрібно щедро присмачити їх сиром і не забути про велику кількість овочів.

    У такому разі господині не доведеться піклуватися про гарнірі. Крім 500 р. пельменів, потрібно використовувати: 250 г жирної сметани, по 1 шт. моркви, цибулі, болгарського солодкого перцю, 250 г будь-якого твердого сиру, кілька зубчиків часнику, сіль.

  • Овочі дрібно нарізати будь-яким зручним способом і тушкують на повільному вогні до м’якості. Можна робити це і на воді з додаванням рослинної олії.
  • Відварені до напівготовності пельмені викладаються в горщики. Зверху до них додається підсолена сметана з пропущеним через прес часником, а також натертий на крупній тертці сир.
  • Готується страва в гарячій духовці 20 хвилин.
  • Якщо вибрана дуже густа сметана, то можна злегка розбавити її бульйоном, що залишився від пельменів.

    Рецепт з томатним соусом

    Дуже смачними виходять пельмені в горщиках з томатним соусом. Для такого варіанту обговорюваного страви потрібно взяти: 700 р. пельменів, 6-7 помідорів, 300 гр. сметани, 100 г томатної пасти без добавок, 100 г топленого масла, сіль, спеції.

  • Помідори обдають окропом, очищаються від шкірки і розминаються виделкою.
  • Заморожені пельмені викладають у формочки, змащені розтопленим вершковим маслом. Зверху відправляються розім’яті томати, а також суміш сметани і пасти. На цьому етапі додається сіль і спеції.
  • Блюдо запікається в закритих горщиках в духовці 25-30 хвилин.
  • Якщо помідорів в запасі не виявилося, то їх можна повністю замінити томатною пастою, злегка збільшивши кількість продукту.

    Для будь-якого з опублікованих рецептів краще всього брати дрібні пельмені. В ідеалі – домашні зі свининою або яловичиною. В такому випадку страва вийде особливо смачною.

    Прокрутка до верху